Rondreis Amerika

Amerika, het reusachtige land van geweldige metropolen, een smeltkroes van culturen en een afwisselende, overweldigende natuur. Verken nationale parken met diepe ravijnen, immense bergen, spuitende geisers, bizarre rotsformaties en groene bossen. Met geluk spot u wildlife, zoals alligators, bizons en grizzlyberen. Verwonder u over de oneindig lijkende wegen die door woestijnlandschappen slingeren in het westen, duik in de geschiedenis van The Deep South, bezoek liefelijke dorpjes aan de oostkust of geniet van de stranden in Florida of Hawaii.

Suzanne Gabrielse
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Amerika met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Brooklyn Bridge, New York

Daarom een kwaliteitsreis naar Amerika met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht in of nabij de nationale parken
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Suzanne Gabrielse

Reisspecialist Amerika

In de spotlights

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk hier alle reviews.

Reisinformatie Amerika

 • Overzicht
 • Algemene info
 • Foto's
 • Video's

Wij zetten alle regio’s en de bijbehorende bezienswaardigheden en plaatsen voor u op een rij.

Het oosten van Amerika

Een reis door de oostelijke staten van Amerika zorgt voor een onvergetelijke vakantie.

In steden zoals Washington, het huidige bolwerk van de macht, en Philadelphia, waar de Onafhankelijkheidsverklaring werd getekend, maar ook op vele plaatsen op het platteland waar tijdens de Burgeroorlog hard werd gevochten voor de huidige vrijheid in de Verenigde Staten.
In de Appalachen, met nationale parken als Shenandoah en de Great Smoky Mountains, kunt u uitstekend wandelen temidden van een prachtige natuur.

Chicago, bijgenaamd de ‘Windy City’, en startpunt van de meest illustere reisroute van allemaal, Route 66.

New York; voor velen dé stad als startpunt van een rondreis door de oostelijke staten van Amerika. Maar ook een uitstekende bestemming voor een stedenreis.
Boston, een stad met een typisch Europese sfeer, is het uitgangspunt voor een bezoek aan New England, bekend om de prachtige herfstkleuren van de Indian Summer. In dit gebied vindt u idyllische kleine dorpjes, een glooiend heuvellandschap, maar ook een mooie kustlijn.

Cape Cod is een populaire vakantiebestemming voor de Amerikanen.
Lees meer over Oost-Amerika

The Deep South

The Deep South is vooral bekend om de beroemde muzieksteden New Orleans, Memphis en Nashville met blues, dixieland, soul, country & western en rock ‘n roll. Het oude Zuiden herleeft in de staten North en South Carolina en langs de Missisippi River, waar prachtige landhuizen nog getuigen van het rijke leven van de zuidelijke planters. De mysterieuze ‘bayou’s’ (moerassen) rond New Orleans herbergen vele legendes. In de vele restaurants in de stad kunt u genieten van de heerlijke cajun-gerechten.
Nieuw in ons aanbod is Texas, op Alaska na de grootste staat van de Verenigde Staten. Texas staat bij velen bekend om de olie, cowboys en ranches. Het zuidoosten van Amerika is een vakantie op zich waard.
Lees meer over The Deep South

Florida

In Florida is van alles te doen en te beleven tijdens uw vakantie door het zuiden van Amerika. Prachtige, langgerekte stranden met vele watersportmogelijkheden; de uitgaanswijk Art Deco in Miami met de talrijke gezellige terrasjes, bars en restaurants; de unieke flora en fauna van de Everglades, de Caribische sfeer op de Florida Keys en natuurlijk de bruisende attracties in en om Orlando.
Lees meer over Florida

De Rockies en het Noordwesten van Amerika

Reizen in het noordwesten van Amerika zijn vooral geschikt wie op zoek is naar een echte ‘western’-vakantie. Het is het gebied van de Rocky Mountains, de Native Americans, de rodeo’s en de karakteristieke ranches. Met 3 miljoen inwoners verspreid over meer dan 1 miljoen vierkante kilometer, vindt u er de weidsheid en rust die u van het ‘Wilde Westen’ zou verwachten.
In de vier staten Idaho, Montana, Wyoming en South Dakota liggen vele attracties: Yellowstone, the Grand Tetons, Glacier National Park, Sun Valley, Mount Rushmore, Crazy Horse, Cheyenne, Jackson Hole en Buffalo Bill’s Cody. In de staten Washington en Oregon, aan de noordwestkust van Amerika liggen uitgestrekte stranden, afgewisseld door een ruige rotskust en mooie zandduinen.
Lees meer over Noordwest-Amerika

Het Zuidwesten

Een vakantie in het zuidwesten van Amerika betekent een vakantie langs overweldigende natuurwonderen, zoals de Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion en Yosemite National Park. Overal zult u nog sporen vinden van de Native Americans, bijvoorbeeld in Canyon de Chelly of bij Monument Valley. Een groot deel van het gebied omvat uitgestrekte woestijnen. Te midden van dit niets ligt het gokparadijs Las Vegas. Tevens vindt u er ruige bergketens en langs de kust langgerekte stranden met populaire kustplaatsen als Santa Barbara en Santa Monica. De uitgestrekte stad Los Angeles is bekend vanwege Hollywood en het rijke Beverly Hills. San Francisco is een multiculturele stad, prachtig aan het water gelegen. Een stad bij uitstek om te voet te verkennen, of om een ritje in de beroemde kabeltram te maken.
Het is absoluut de moeite waard om een rondreis door deze regio van Amerika te maken!
Lees meer over Zuidwest-Amerika

Hawaii

De eilanden van Hawaii in de Grote Oceaan bieden u Amerika met een vleugje Polynesië: wuivende palmen en wilde brandingen. Ieder eiland is bijzonder en heeft haar eigen charme. Overal vindt u prachtige stranden met uitstekende resorts. U kunt Hawaii prima combineren met een vakantie door het westen van de Amerika.
Lees meer over Hawaii

Alaska

Een vakantie in Alaska is ‘anders’. Natuurschoon, bergen, gletsjers, bossen, meren, rivieren en goudzoekerstadjes, maar vooral een eindeloze uitgestrektheid en eindeloos lange dagen kenmerken een vakantie in Alaska.
Lees meer over Alaska

Amerika is een land om te bezoeken en weer terug te keren. Geniet van een welverdiende vakantie in Amerika. Tenzing Travel biedt u vele onvergetelijke rondreizen. Waar gaat uw rondreis door Amerika heen?

Tijdsverschillen

Tijdens uw rondreis door Amerika zult u te maken krijgen met tijdsverschillen. Amerika heeft verschillende tijdzones. Het is er vroeger dan bij ons. Onderstaand enkele voorbeelden, met dien verstande dat de zomertijd in Amerika niet altijd op dezelfde datum eindigt en begint als bij ons:

 • Chicago: 7 uur vroeger
 • Denver: 8 uur vroeger
 • Honolulu: 12 uur vroeger
 • Las Vegas: 9 uur vroeger
 • Los Angeles: 9 uur vroeger
 • Miami: 6 uur vroeger
 • New York: 6 uur vroeger
 • Phoenix: 8 uur vroeger
 • San Francisco: 9 uur vroeger

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.
U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In de Verenigde Staten wordt Engels gesproken. In de zuidelijke staten, met name Californië, Texas en Florida, wordt daarnaast ook veel Spaans gesproken. Hier kan men met Engels overigens volstaan.

Geldzaken

De munteenheid van de Verenigde Staten is de Amerikaanse Dollar (USD). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

 • Voor het reizen naar en via Amerika dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog geldig is bij terugkomst.
 • Kinderen moeten in het bezit zijn van een eigen paspoort. Een bijschrijving in het paspoort van een van de ouders is niet toegestaan.
 • U bent verplicht een ESTA-reistoestemming (Electronic System for Travel Authorization) aan te vragen.

Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw ESTA voor Amerika aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een ESTA of over een afgegeven ESTA? De collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen. ESTA Amerika aanvragen

U kunt er ook voor kiezen uw ESTA zelf via de officiële website van de US Customs and Border Protection aan te vragen.

Reizen via Canada
Indien u met een overstap in Canada naar Amerika reist dient u tevens een eTA (electronic Travel Authorization) aan te vragen, een reistoestemming om via Canada te reizen.Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw eTA voor Canada aanvragen. eTA Canada aanvragen

U kunt er ook voor kiezen uw eTA zelf via de website van Canada Immigration & Citizenship aan te vragen.

Indien u over land vanuit Canada naar Amerika reist is een ESTA niet verplicht. U dient bij de grens een I-94W formulier in te vullen van ca. USD 6 per persoon.

NB: Bovengenoemde informatie betreffende reisdocumenten geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Vanzelfsprekend is het klimaat in de verschillende staten van dit uitgestrekte land heel verschillend en zijn er grote temperatuurverschillen.

Alaska
Zo heerst in het noorden van Alaska een arctisch klimaat met zeer strenge vorst in de winter en ook in de zomer maar enkele graden boven het vriespunt. Het grootste deel van Alaska heeft een koel landklimaat, waarbij in de winter temperaturen van -40 graden kunnen voorkomen. De zomers duren weliswaar kort, van half juni tot eind augustus, maar de temperaturen kunnen oplopen tot 35 graden in het binnenland. Het voorjaar is ook uitstekend om Alaska te bezoeken, leuke bijkomstigheid is dat alles dan in bloei staat.

Westen
Het grootste deel van het westen kent een woestijn- en steppeklimaat. In de zomermaanden kan het er heet zijn en met name in de staten Arizona, Nevada en Californië kan de temperatuur oplopen tot 45 graden of hoger. Het is een droge hitte en af en toe zorgt een fikse regenbui voor wat verkoeling. Aan de kust van Californië heerst een mediterraan klimaat. In de zomer is het hier goed toeven met een koele bries van zee. In het noordwesten heerst een mild klimaat met temperaturen van gemiddeld 32 graden, maar er valt het hele jaar door wel de meeste regen.

Hawaii
Hawaii heeft een tropisch klimaat, waarbij de temperatuur vrijwel het hele jaar door tussen de 24 en 31 graden ligt. Maar door de continue aanwezigheid van passaatwinden kan het weer ook onvoorspelbaar zijn; zo kan binnen het uur een strak blauwe lucht omslaan in bewolking met korte hevige regenbuien. De meeste regen valt in de maanden november t/m januari. De noordoostkant van de eilanden heeft over het algemeen meer last van bewolking.

Zuidoosten
In de zuidoostelijke staten heerst een vochtig klimaat. De zomermaanden zijn warm en vochtig met hoge temperaturen en in de middag soms een fikse regenbui. De wintermaanden zijn zacht, maar deze bereikt de staat Florida nooit. Hier heerst een subtropisch klimaat. Voor het zuidoosten geldt een orkaanseizoen van juni t/m november, waarbij in de maand september de meeste orkanen voorkomen.

Noordoosten
Het weer in de noordoostelijke staten (New England) staat er om bekend extreem te zijn. De winters zijn streng met temperaturen die kunnen dalen tot -45 graden. In de zomermaanden kunnen de temperaturen daarentegen weer oplopen tot 35 graden. Het weer in New York is vergelijkbaar met ons weertype.

Centraal
In de noordelijke staten in het centrale deel van de Verenigde Staten is het droog en heerst een landklimaat; korte, hete zomers en lange, strenge winters. De zuidelijke staten hebben een gematigd klimaat met lange, soms regenachtige zomers en zachte winters. Het warme weer in Texas tijdens de zomer zorgt hier regelmatig voor tornado’s.

Reisfoto's Amerika

Zuidwest-Amerika

Droom weg bij de prachtige beelden van Zuidwest-Amerika.

Death Valley

De zinderende hitte in Death Valley…

San Francisco

De Golden Gate Bridge, de rode kabeltrams, het eiland Alcatraz: welkom in San Francisco!

Zuidwest-Amerika

De familie van der Wel reisde met Tenzing Travel naar Amerika…