Nieuw-Zeeland: 5x de mooiste momenten van onze specialisten

Nieuw-Zeeland: het land dat bol staat van de prachtige gletsjers, felblauwe meren, machtige bergen en indrukwekkende kraters. Ben je nieuwsgierig naar de mooiste momenten die onze reisspecialisten hier beleefden? Lees dan snel verder!

onze reisspecialisten
15-11-2018
Down Under
Nieuw-Zeeland
Magazine-artikel
Activiteiten

Reisspecialist Janneke bezocht Rotorua

"Het plaatsje Rotorua staat bekend om de vulkanische activiteit en bij het naderen van Rotorua kwam de sterke zwavellucht mij al tegemoet. Persoonlijk vind ik het Wai-O-Tapu Thermal Wonderland het meest veelzijdige park. Hier liep ik langs kraters, bubbelende modderpoelen en spuitende geisers. Een onwerkelijk geheel! Het mooiste natuurverschijnsel was toch wel de Champaign Pool. Het water van dit grote ‘bad’ heeft een rijk kleurenpalet van felgroen, grijs en oranje, wat spectaculaire foto’s oplevert."

 

Mijn tip: "Om half 9 ’s ochtends is het nog rustig bij het Wai-O-Tapu Thermal Wonderland, ideaal om het park op uw gemak te bewonderen. Om 10.10 uur start de activiteit van de geiser Lady Knox, die vlak naast het park ligt. Een entreekaartje voor het bijwonen van de spuitende geiser kun je bij de ingang van het Wai-O-Tapu aanschaffen." 


Reisspecialist Janneke bezocht het Tongariro National Park

"Mijn mooiste moment was de wandeling door het Tongariro National Park. Dit is het oudste nationale park van Nieuw-Zeeland, gelegen op het Noordereiland. De drie nog actieve vulkanen Tongariro, Ruapehu en Ngauruhoe typeren het indrukwekkende landschap. Ik verbleef twee nachten in het park, zodat ik een volle dag de tijd had om een mooie hike te maken."

 

Mijn tip: "Voor de ultieme beleving van het landschap is de Tongariro Alpine Crossing echt een must. Dit is een bijzondere dagwandeling van maar liefst 19.4 kilometer over vulkanisch terrein. Een goede conditie is overigens geen overbodige luxe. Na een behoorlijke klim werd ik beloond met een adembenemend uitzicht over het ruige maanlandschap, wat een magisch contrast opleverde met de blauwe meren."


Reisspecialist Stephanie bezocht de Franz Josef gletsjer

"Langs de westkust van het Zuidereiland ligt de indrukwekkende Franz Josef gletsjer. Een bezoek aan deze gletsjer was absoluut een hoogtepunt tijdens mijn reis. Ik had voor vertrek een heli-hike geboekt, waarbij we na een prachtige ‘scenic flight’ hoog op de gletsjer werden afgezet. Met speciale klimijzers onder de schoenen, de zogenaamde ‘crampons’, maakten we een wandeling over het ijs. We kwamen natuurlijke ijsgrotten tegen, waar ik me een weg onderdoor heb gebaand."

 

Mijn tip: "Bezoek de gletsjer vroeg in de ochtend, dan is de kans op goed weer het grootst. Wij zagen een strakblauwe lucht, wat een prachtig contrasteerde met het spierwitte ijs. Is wandelen op de gletsjer niets voor jou? Kies dan voor enkel een helikoptervlucht. De helikopter landt kort op het ijs, zodat je wel de gelegenheid krijgt om de gletsjer van heel dichtbij te bewonderen."


Reisspecialist Marion bezocht de Milford Sound

"Rondom het plaatsje Te Anau ligt het Fiordland National Park. Ik heb hier de Milford Sound bezocht, het bekendste fjord van het land. De weg ernaartoe is wat mij betreft de mooiste van het land. Ik passeerde snelstromende rivieren en reed door een dal tussen hoge bergen met besneeuwde toppen. Waar de weg ophoudt, begint de ‘Sound’.

 

Mijn tip: "Maak net als ik een boottocht door de Milford Sound. Watervallen klateren langs de steile wanden van het fjord, dolfijnen zwemmen met de boot mee en regenbogen vormen zich in het water. Ik had er zelf geen woorden voor, zo mooi vond ik het!"


Reisspecialist Wendy bezocht het Abel Tasman National Park.

"Het Abel Tasman National Park is voor mij het park waar je het beste kunt kajakken, wandelen en zelfs snorkelen. Ik verbleef er een paar dagen en heb mij geen moment verveeld. De witte zandstranden, de stille wateren en het groene regenwoud zorgen voor het best denkbare decor voor prachtige wandelingen en kajaktochten. Wij parkeerden onze auto in Kaiteriteri, stapten op de watertaxi en gingen zelf op ontdekkingstocht."

 

Mijn tip: "Neem de watertaxi tot de een na laatste stop. Vanaf daar is het een mooie wandeling van twee uur richting Metland Beach. Met een kajak peddelden wij een stukje terug in de richting van Kaiteriteri, zo kwamen we langs prachtige verlaten baaitjes. We hadden geluk en zagen zelfs nog zeehonden!"Wil je ook naar dit prachtige land? Bekijk dan onze rondreizen door Nieuw-Zeeland.Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika