Anouk Vial

Reisspecialist Latijns-Amerika

Bezocht: Argentinië, Bonaire, Brazilië, Chili, China, Colombia, Costa Rica, Cuba, Curaçao, Ecuador, Indonesië, Mexico, Peru, Thailand, Uruguay

.
Reizen geeft mij een gevoel van vrijheid. Met name de eetcultuur boeit mij enorm. Ik proef altijd de nationale gerechten.

Mijn mooiste reismomenten

Ecocamp in Patagonië

Ecocamp in Patagonië

In september 2016 ben ik op studiereis naar Argentinie en Chili geweest. Een van de hoogtepunten was overnachten in EcoCamp Patagonia. Een fantastische accommodatie midden in het Torres del Paine National Park. Ik sliep in een iglo-vormige kamer met een houtkachel naast m'n bed voor de koude nachten. Vanuit m'n raam had ik een geweldig uitzicht op spectaculaire rotsformaties. Deze plek zal ik nooit vergeten!


Piranhas vangen in de Pantanal

Tijdens mijn reis door Brazilië verbleef ik een aantal nachten midden in het moerasachtige landschap van de Pantanal. Met een gids gingen we de rivier op om op piranhas te vissen. De boottocht was al een avontuur; ik zag kaaimannen, otters en prachtige vogels. Met kleine stukjes vlees lokten we de piranhas. Het geluid van die kleine scherpe tandjes was heel apart. Met een emmer vol piranhas keerden we terug naar de lodge, waar van onze vangst soep werd gemaakt. Dat smaakte verrassend lekker!
Piranhas vangen in de Pantanal


Schildpadjes uitzetten in Indonesië

Schildpadjes uitzetten in Indonesië

Twee jaar geleden was ik met mijn ouders in Indonesië. Vanuit Kalibaru reden we met de jeep naar het strand om schildpadden te zien. De rit ernaartoe was een hele onderneming; een hobbelige weg en stukken waar we met de auto door een rivier moesten rijden. Helaas hadden de schildpadden geen zin om die nacht aan land te komen, maar we hebben wel babyschildpadjes uitgezet in zee. Echt een unieke ervaring!Mijn 'bucket list'

Suriname

Op avontuur in de veelzijdige natuur van Suriname. De Surinaamse keuken is fantastisch dus ik kijk er naar uit om elke dag van de lokale specialiteiten zoals roti te mogen proeven. Ook een fietstour naar de oude plantages lijkt me een hele ervaring.

Zuid-Afrika

Op safari en de Big 5 zien lijkt me fantastisch! Ik hoor alleen maar goede verhalen over Zuid-Afrika.

Vietnam

Ik heb al veel in Azie gezien maar dit is een van de landen die me nog steeds trekt. Halong Bay lijkt me echt sprookjesachtig mooi. En ik kan niet wachten om heerlijk streetfood te proberen.
Toen had ik het wel even lastig...

Ik heb gelukkig nooit echt vervelende momenten meegemaakt tijdens mijn reizen, behalve een geannuleerde vlucht, waardoor ik de aansluiting op mijn terugvlucht naar huis miste. Ik moest toen verplicht twee nachten langer in Buenos Aires verblijven. Ik kan gelukkig ergere plekken bedenken om vast te zitten.

Mijn volgende verre reis

Eind september een weekje naar de zon op een mooi eiland in Griekenland. Even helemaal niets.Fotoboek
Mijn reisblog-artikelen

26-07-2018

De Galápagoseilanden in beeld

 
12-07-2018

¡Vamos Cuba!

10-04-2018

De unieke dierenwereld van de Galápagoseilanden

05-05-2017

Medellín na het tijdperk van Pablo Escobar

06-12-2016

Spectaculair: het Torres del Paine National Park


Kan ik u helpen met uw volgende verre reis?
Stuur een mailtje t.a.v. Anouk Vial naar:
info@tenzingtravel.nlChat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika