Rondreis Baltische Staten

Een rondreis door de onbekendere Baltische Staten is in één woord te omschrijven: verrassend! Estland, Letland en Litouwen hebben namelijk allemaal hun eigen karakter, cultuur en natuur. Tijdens uw rondreis zult u oude kastelen, landhuizen en vuurtorens bezoeken, maar ook genieten van prachtige natuur. U kunt er namelijk eindeloze bossen, schitterende meren en kilometers kustlijnen verkennen.

Stéphanie Gras
Reisspecialist Tenzing Travel

Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Estland, Tallinn

Waarom naar de Baltische Staten met Tenzing Travel

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Advies uit eigen ervaring
  • Contact binnen 24 uur
  • 24/7 bereikbaar tijdens uw reis
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Stéphanie Gras

Reisspecialist Baltische Staten

Reisinformatie Baltische Staten

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Rondreis Baltische Staten

Tijdens een rondreis door Estland, Letland en Litouwen zult u ervaren dat elk land wordt getypeerd door een eigen karakter, cultuur en natuur. Dat is alleen al terug te zien in de drie hoofdsteden; het middeleeuwse Tallinn, het barokke Vilnius en het chique Riga. De overeenkomst is dat de landen samen een geschiedenis delen. Na de overgave van de Duitsers kwamen de Baltische Staten onder het Sovjetregime. In 1991 werden de drie landen onafhankelijk, met elk een eigen bestuur. In diverse musea komt u verhalen tegen over het Sovjetregime. De landen kennen oude kastelen, vuurtorens en landhuizen met een rijke historie. Ook voor natuurliefhebbers hebben de Baltische Staten veel te bieden. Er zijn eindeloze bossen, schitterende meren en kilometers kustlijn die zich lenen voor mooie wandelingen.

Estland

Estland is het meest noordelijke en het kleinste land van de Baltische Staten. Hier vindt u baaien, schiereilanden, eilanden, bossen en meren. Estland kent twee grote steden; de hoofdstad Tallinn en studentenstad Tartu. De Estse taal is verwant aan het Fins en Hongaars en het land was het eerste land van de Baltische Staten die op de Euro overstapte. Daardoor heeft de economie een voorsprong op die van Letland en Litouwen. Estland heeft 1.3 miljoen inwoners en is groter dan Nederland, u ervaart dus rust en ruimte wanneer u een van de vele natuurgebieden bezoekt.

Letland

Letland is een land vol met kustlijnen, meren en bossen. Het mag dan een klein land zijn, als u in de natuur bent, dan heeft u vaak het rijk voor u alleen. Letland kent één echte stad van betekenis; Riga. Dit is dan ook het economische en moderne hart van het land. Wanneer u het binnenland ingaat, dan vindt u de meer traditionele cultuur. In de zomer zijn er ook vaak kleine lokale festivals. Letten kunnen wat nors en terughoudend overkomen, maar een glimlach en een woordje Lets zullen het ijs snel doen breken.

Litouwen

Litouwen is een nog onontdekte Europese vakantiebestemming en het is het meest zuidelijke land van de Baltische Staten. Steden zoals Vilnius en Kaunas zijn interessant voor cultuurliefhebbers, maar de natuur steelt hier echt de show met de Koerse Schoorwal als hoogtepunt. Hier vindt u hoge zandduinen en grote naaldbossen afgewisseld met charmante dorpjes.

Rondreis Baltische Staten op maat

Iedere reiziger heeft zo zijn eigen wensen en bij ons staan die centraal. Onze reizen door de Baltische Staten kunnen daarom allemaal op maat aangepast worden. Zo weet u zeker dat u een onvergetelijke rondreis tegemoet gaat. Bekijk onze voorbeeldreizen om inspiratie op te doen.

Tijdsverschillen

In de Baltische staten is het 1 uur later dan in Nederland of België.

Gezondheid

Voor Estland, Letland en Litouwen zijn geen inentingen nodig.

Taal

Estisch (Ests) is de officiële taal in Estland. Lets is de officiële taal van Letland. Litouws is de officiële taal in Litouwen.  Er wordt ook Russisch gesproken en in de grote steden kunnen veel mensen Engels spreken.

Geldzaken

De munteenheid is de Euro.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Voor een bezoek aan Estland, Letland en Litouwen heeft u geen visum nodig.

Klimaat

De Baltische Staten liggen aan de Oostzee en hebben een gematigd zeeklimaat. Dit betekent milde zomers met temperaturen die vergelijkbaar zijn met die in Nederlandse/Belgische zomers, en vrij koele winters. Tijdens de wintermaanden kunnen de verschillen tussen de plaatsen aan de kust en het binnenland groot zijn. In de maanden december, januari en februari komt het kwik vrijwel niet boven de 0 graden uit. Door de noordelijke ligging (van met name Estland) is er lang daglicht in de zomer. Tijdens de wintermaanden is het maar kort licht en zijn de dagen donker.

 

Reisfoto's Baltische Staten

Tallinn

Tallinn

Kadriorg Park, Tallinn

Kadriorg Park, Tallinn

Letland, Turaida Castle nabij Sigulda

Letland, Turaida Castle nabij Sigulda

Letland, Riga

Letland, Riga

Koers Schoorwal

Koers Schoorwal

Estland, Tallinn

Estland, Tallinn

Estland, Street art Tallinn

Estland, Street art Tallinn

Saaremaa

Saaremaa

Letland, Juodkrante

Letland, Juodkrante

Raadhuisplein Tallinn

Raadhuisplein Tallinn

Riga

Riga

Estland, Saarema

Estland, Saarema

Letland, markt in Riga

Letland, markt in Riga

Ruïne van Gauja Nationaal Park

Ruïne van Gauja Nationaal Park

Rondreis Letland, Riga

Rondreis Letland, Riga

Estland, Tallinn

Estland, Tallinn

Tartu

Tartu

Letland, Kuldiga

Letland, Kuldiga

Duinen Koerse Schoorwal

Duinen Koerse Schoorwal

Letland, Karosta

Letland, Karosta

Letland, Riga

Letland, Riga

Kasteel van Kaunas

Kasteel van Kaunas

Litouwen, Vilnius

Litouwen, Vilnius

Baltische Staten

Baltische Staten

Litouwen, Kaunas

Litouwen, Kaunas

Litouwen, Vilnius, Gediminas Toren

Litouwen, Vilnius, Gediminas Toren

Kerk in Vilnius

Kerk in Vilnius