Rondreis Griekenland

Griekenland is meer dan zon, zee en strand en dat zult u tijdens uw rondreis ervaren. Zo zijn er uiteraard talloze schatten uit de Griekse Oudheid te bewonderen, kunt u ondergrondse meren verkennen en zullen de rotskloosters van Meteora u verbazen. Via in rots gehouwen trappen komt u hier namelijk bij eeuwenoude kloosters uit, waar de tijd even lijkt te hebben stil gestaan.

Stéphanie Gras
Reisspecialist Tenzing Travel

Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Tempel Hephaistos in Athene

Waarom naar Griekenland met Tenzing Travel

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Advies uit eigen ervaring
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Flexibele voorwaarden
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Stéphanie Gras

Reisspecialist Griekenland

Reisinformatie Griekenland

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Rondreis Griekenland

De idyllische eilanden, knusse dorpjes, pittoreske baaitjes en de gastvrije bevolking maken Griekenland al vele jaren een populaire vakantiebestemming. Maar niet alleen de stranden en het kristalblauwe water maken een reis naar Griekenland de moeite waard.

Griekenland is ook rijk aan gastronomie, schatten uit de Griekse oudheid en prachtige natuur. De circa 6.000 eilanden (waarvan er nog geen 230 bewoond zijn) hebben elk hun eigen karakter en charme. Laten we vooral ook het vasteland niet vergeten. Hier vindt u de bruisende hoofdstad Athene, maar ook het orakel van Delphi en de indrukwekkende rotskloosters van Meteora. We lichten enkele van deze hoogtepunten uit.

Athene

Athene heeft een van de oudste beschavingen ter wereld. Er is een mengelmoes van culturen en is daarom een absolute must-see. De Akropolis is de highlight van de stad en voor de liefhebbers zijn er nog veel meer oude opgravingen te bewonderen, zoals de archeologische site Kerameikos (een oude belangrijke begraafplaats) en Ancient Agora (het centrum van het antieke Athene). In de wijk Psyri kunt u heerlijk ronddwalen door de straatjes met vele verborgen terrassen en tavernes. Oud en nieuw ontmoeten elkaar hier want hippe boetiekjes en restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond. Athene heeft ook een street art scene met kunstwerken die u op de meest onverwachte plekken tegenkomt.

Nafplion

Nafplion is een elegante stad met een autovrij centrum. De oude stad heeft gezellige straatjes en traditionele tavernes en in de nieuwe stad vindt u de hippe boetiekjes. Slenter over de boulevard met zicht op het eiland Bourtzi. Voor een geweldig uitzicht op de stad en zee klimt u 999 treden omhoog naar de oude vesting Palamidi. Mocht dit net iets teveel van het goede zijn, dan kunt u ook voor het treintje kiezen die vanuit de haven naar de burcht rijdt.

Theater van Epidaurus

Het theather van Epidaurs is een van de best bewaarde oude theaters van Griekenland en het wordt in de zomermaanden nog steeds gebruikt voor voorstellingen. Wist u dat hier maar liefst 14.000 toeschouwers kunnen zitten? Wanneer één iemand op het podium gaat staan en de ander bovenin het theater, dan zult u zien dat u elkaar zelfs op fluistertoon nog goed kan verstaan. Bij het theater vindt u ook ruïnes van een ziekenhuis, tempels en een renbaan.

Lefkas

Mooie witte stranden, groene valleien, gezellige dorpjes, eilandjes voor de kust en helderblauw water; dat is Lefkas in een notendop. Lefkas behoort net als Zakynthos, Kefalonia en Corfu tot de Ionische eilanden. In de hoofdstad Lefkas Stad is het altijd gezellig .In de haven vindt u vele tavernes die verse vis of andere Griekse gerechten zoals moussaka serveren. Elke zaterdag is er een markt waar u terecht kunt voor lokale producten. Voor de kust liggen tientallen eilanden met witte zandstranden. Het bekendste eiland is het eiland Scorpios, waar de rijke Griekse familie Onassis heeft gewoond.

De rotskloosters van Meteora

In de negende eeuw werden de rotsen hier beklommen door kluizenaars die rust en een eigen plek zochten. Twee eeuwen later trokken er ook monniken naar het gebied. Via houten ladders en netten werden bouwmaterialen naar boven gehesen en stichtten zijn hun kloosters. Ooit stonden er 24 kloosters, maar vandaag de dag zijn er nog zes te bezoeken.

The Great Monastery (ook wel Megalo Meteoro genoemd) is het oudste, grootste en hoogst gelegen klooster. In de kerk met z’n vele fresco’s blijft u uw ogen uitkijken en het uitzicht op het naast gelegen Varlaam klooster is erg mooi. In The Great Monastery vindt u musea over klederdracht en een collectie kunstvoorwerpen uit het klooster en de kerk. Wanneer u een reis naar Griekenland maakt, vertellen wij u graag meer over de overige kloosters, die ook zeer de moeite waard zijn om te bezoeken.

Rondreis Griekenland op maat

Wilt u Griekenland zelf ontdekken? Bekijk dan onze voorbeeldreizen. Uiteraard kunnen al onze reizen op maat aangepast worden. Onze reisspecialisten adviseren u graag.

Tijdsverschil

In Griekenland is het één uur later dan in Nederland en België.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services (klik hier). Of neem een kijkje op de website van de ANVR (klik hier), waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Griekenland is de officiële taal Modern-Grieks.

Geldzaken

De munteenheid in Griekenland is de Euro.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Voor een bezoek aan Griekenland heeft u geen visum nodig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste documenten.

Klimaat

Griekenland heeft een mediterraan klimaat dat zich kenmerkt door zachte winters en droge, warme zomers. In de noordelijke regio rond Thessaloniki is het iets koeler dan in de meer zuidelijk gelegen plaatsen in Griekenland. De wintermaanden zijn koel en erg nat. De zomermaanden zijn warm en de temperaturen kunnen tot ver boven de 30°C komen. De hoofdstad Athene is een stad met wisselende klimaten. In de zomer kan het erg heet worden, terwijl het in de winter veel kan sneeuwen.

Reisfoto's Griekenland

Acropolis in Athene

Acropolis in Athene

Lefkas

Lefkas

Wijk in Athene

Wijk in Athene

Kefalonia

Kefalonia

Klooster in Meteora

Klooster in Meteora

Dimitsana

Dimitsana

Dimitsana

Dimitsana

Wisseling van de wacht in Athene

Wisseling van de wacht in Athene

Lefkas

Lefkas

Lefkas

Lefkas

Burcht van Nafplion

Burcht van Nafplion

Pantheon in Athene

Pantheon in Athene

Straatbeeld Griekenland

Straatbeeld Griekenland

Strand in Lefkas

Strand in Lefkas

Acropolis in Athene

Acropolis in Athene

Theater van Epidaurus

Theater van Epidaurus

Olympia

Olympia

Withuis

Withuis

Meteora

Meteora

Monument in Athene

Monument in Athene

Uitzicht van Athene

Uitzicht van Athene