Best of Greece

20-daagse autorondreis

Uw reis start in het altijd levendige Athene. In de hoofdstad staat er natuurlijk een bezoek aan de Akropolis op het programma. Via het Kanaal van Korinthe reist u naar de Peloponnesos waar oude schatten, strand en charmante dorpjes op u liggen te wachten. Zoals bijvoorbeeld het theater van Epidaurus en het in de bergen gelegen stadje Stemnitsa.
lees verder

De zonsondergang bij de kloosters van Meteora is er een om nooit meer te vergeten

- reisspecialist Ilona Blom

Reisfoto's

Acropolis, Athene

Acropolis, Athene

Lefkas

Lefkas

Meteora

Meteora

Nafplion

Nafplion

Kajakken bij Kefalonia

Kajakken bij Kefalonia

Highlights

 • Oude en nieuwe cultuur in levendig Athene
 • Op bezoek bij monniken in de kloosters van Meteora
 • Dwalen door de verlaten dorpjes in Mani
 • Schildpadden spotten bij het eiland Kefalonia
 • Heerlijk Grieks eten in de traditionele tavernes
 • Ontspannen op mooie stranden
+ +

Prijs op aanvraag

Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Uw reis start in het altijd levendige Athene. In de hoofdstad staat er natuurlijk een bezoek aan de Akropolis op het programma. Via het Kanaal van Korinthe reist u naar de Peloponnesos waar oude schatten, strand en charmante dorpjes op u liggen te wachten. Zoals bijvoorbeeld het theater van Epidaurus en het in de bergen gelegen stadje Stemnitsa. Een korte ferry-overtocht brengt u naar het groene eiland Kefalonia. Bezoek mooie baaien, grotten en ondergrondse meren. Op het eiland Lefkas kunt u genieten van de tientallen witte stranden. Een van de hoogtepunten van deze reis is ongetwijfeld Meteora. Via in de rots gehouwen trappen komt u in de eeuwenoude kloosters waar de tijd even lijkt stil te staan. Via het charmante vissersdorp Galaxidi maakt u een uitstap naar het orakel van Delphi voordat u weer naar huis vliegt. Stad, strand, archeologische opgravingen, cultuur en knusse vissersdorpjes brengen u het beste van Griekenland. U heeft de beschikking over een huurauto en verblijft in sfeervolle, goede boutique hotels.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Athene

Monastiraki in Athene

Monastiraki in Athene

Bij aankomst wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel in Athene gebracht.

U verblijft in Athens 21 - Athene
Dag 2

Vrije dag Athene

Akropolis in Athene

Akropolis in Athene

Start de dag met een kop echte Griekse koffie of een bakje Griekse yoghurt met honing en ga daarna naar de Akropolis. Bezoek de oude tempels in de Acient Angora en de boog van Hadrianus. Bekijk de wisseling van de wacht op het Syntagma plein en ga terug in de tijd in de nauwe straatjes van de historische wijk Plaka.

U verblijft in Athens 21 - Athene
Dag 3

Athene – Nafplion

Nafplion

Nafplion

Vanochtend wordt uw huurauto bij uw hotel afgeleverd en is het tijd om Griekenland verder te ontdekken. De eerste stop is het kanaal van Korinthe. Ga hier van de snelweg af, zodat u zich bij de oude brug op uw gemak kunt verbazen over hoe de schepen zich manoeuvreren door het smalle (en hoge) kanaal. Het kanaal is gegraven in de 19e eeuw zodat schepen niet meer om de Peloponnesos heen hoefden te varen. Na het kanaal van Korinthe rijdt u naar het mooiste en oudste openlucht theater van Griekenland; Epidaurus. Daarna rijdt u door naar Nafplion dat volgens heel veel mensen het mooiste plaatsje is van Griekenland.

U verblijft in Adiandi Boutique Hotel - Nafplion
Dag 4

Nafplion – Stemnitsa/Dimitsana

Dimitsana

Dimitsana

Vandaag rijdt u naar het binnenland van de Peloponnesos, naar Stemnitsa of Dimitsana. Maar u kunt nog een kleine omweg maken en de ruïnes van Mycene bekijken. Na uw bezoek aan deze archeologische site rijdt u door naar Stemnitsa en Dimitsana. Hier kunt u raften en mooie wandelingen maken in de Lousios-kloof. Omdat dit gebied hoger ligt, ligt de temperatuur ook iets lager, een welkome afwisseling in de warme zomer!

U verblijft in Nerida Boutique Hotel - Dimitsana
Dag 5

Vrije dag Stemnitsa

Dimitsana

Dimitsana

Slenter door de leuke stadjes, maak een wandeling door de Lousios kloof of ga op bezoek bij een monnik in een oud klooster.

U verblijft in Nerida Boutique Hotel - Dimitsana
Dag 6

Stemnitsa - Areopoli

Oude kerk in Mystras

Oude kerk in Mystras

U verlaat de bergen en rijdt richting de kust. Maar maak onderweg nog een stop in Mystras. Op een steile heuvel vindt u een oude Byzantijnse burcht. De eindbestemming voor vandaag is Areopoli, bekend om zijn typische bouwstijl.

U verblijft in Pirgos Mavromichali - Areaopoli
Dag 7

Vrije dag Areopoli

Oud fort in Mystras

Oud fort in Mystras

Maak vandaag een wandeling door Areopoli en vaar over een ondergrondse rivier door oude grotten. Maak een eigen roadtrip op het schiereiland en bezoek verlaten dorpjes. U kunt ook naar het kustplaatsje Limeni wandelen en hier een frisse duik in zee nemen. Of gaat u mee op een excursie naar het zuidelijkste puntje van de Peloponnesos?

U verblijft in Pirgos Mavromichali - Areaopoli
Dag 8

Aeropoli – Gialova

Griekenland

Griekenland

U checkt uit bij uw hotel en rijdt noordwaarts richting Kalamata. Maar maakt u eerst nog een stop in het dorp Kardamyli. Het oude centrum van dit dorpje is erg pittoresk en er is een leuk kiezelstrand. Na Kardamyli rijdt u door het Taygetos gebergte. Vanwege de vele haarspeldbochten zal het reistempo iets lager liggen, maar het uitzicht maakt alles goed.  
 
In de Kalamata regio groeit de Kalamata olijf waar de heerlijke Griekse olijfolie van wordt gemaakt. Komt u een fabriek tegen waar u kunt proeven, maakt u dan zeker even een stop.  Uw eindbestemming voor vandaag is Gialova.

U verblijft in Zoe Seaside Resort - Gialova
Dag 9

Vrije dag Gialova

Strand Griekenland

Strand Griekenland

Vandaag heeft u de tijd om deze omgeving te ontdekken. Bezoek het kasteel van Methoni waar u uren kunt ronddwalen. Ga naar de baai van Voidokilia, deze baai heeft de vorm van een perfecte halve cirkel en heeft helderblauw water. Of wandel naar de watervallen van Polilimnio en neem een duik in het koele water.

U verblijft in Zoe Seaside Resort - Gialova
Dag 10

Gialova – Olympia – Kefalonia / Argostoli

Assos, Kefalonia

Assos, Kefalonia

Vandaag staat er een lange reisdag op het programma, vertrek daarom op tijd. De eerste stop is de bakermat van de Olympische Spelen; Olympia. Daarna rijdt u door naar Cyllene, waar u de ferry neemt naar Kefalonia. De overtocht naar Kefalonia duurt circa 1,5 uur. U komt aan in de plaats Sami. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst verblijft u nog één nacht in Sami of rijdt u meteen door naar Argostoli.

U verblijft in Aenos Hotel - Argostoli
Dag 11-12

Vrije dagen Kefalonia

Kefalonia

Kefalonia

Ga komende dagen op zoek naar de mooie baaien van Kefalonia en vaar over een ondergronds meer voor een spektakel aan kleuren. Bezoek de kleurrijke huizen in het charmante dorpje Assos en in de hoofdstad Arogostoli kunt u zomaar zeeschildpadden in de haven zien zwemmen.

U verblijft in Aenos Hotel - Argostoli
Dag 13

Kefalonia / Argostoli – Lefkas / Nidri

Lefkas

Lefkas

Via een zeer mooie route rijdt u naar het vissersdorp Fiskardo, gelegen in het noorden van Kefalonia. Neemt u de tijd voor deze route, want u zal ongetwijfeld een aantal keer een fotostop inlassen. In Fiskardo neemt u de ferry naar Vasiliki op het eiland Lefkas. Deze ferry gaat alleen in de zomermaanden één of twee keer per dag en duurt circa éen uur.

U verblijft in Armonia Hotel - Nidri
Dag 14-15

Vrije dagen Nidri

Lefkas

Lefkas

Bezoek deze dagen de mooie stranden aan de westkust, de badplaatsen Nidri en Vasiliki of maak een boottocht naar een van de eilanden voor de kust. Daarnaast vindt u in de bergen van Lefkas kleine dorpjes waar u het echte Griekenland aantreft. De vele actieve mogelijkheden vinden voornamelijk plaats nabij het strand of in de zee. Snorkelen, waterfietsen en zeilen zijn enkele opties.

U verblijft in Armonia Hotel - Nidri
Dag 16

Lefkas / Nidri - Kastraki / Meteora

Klooster in Meteora

Klooster in Meteora

Na de stranden op de eilanden is het tijd voor het binnenland. U rijdt vandaag naar de bijzondere rotskloosters van Meteora. Lefkas is een van de weinige eilanden die per auto te bereiken is. Via een brug rijdt u naar het vasteland. Wanneer u het Santa Mavra kasteel bent gepasseerd weet u dat u Lefkas heeft verlaten.

Na 165 kilometer te hebben gereden bent u bij de plaats Ioannina. Ioannina is een leuke historische plaats en een fijne onderbreking voor de lunch. Vanwege de lange stadsmuur en de stadspoorten wordt het historische centrum ook wel het kasteel genoemd. Het centrum heeft geen kasteel, maar wel veel kleine straatjes, pleintjes en oude gebouwen. De stad ligt aan een meer en op de boulevard is het dan ook altijd gezellig druk.
 
Na Ionnina rijdt u over de E90 richting Malakasi. Hier verlaat u de snelweg en rijdt u over de E92 het bergachtige binnenland in. Uw eindbestemming vandaag is het dorpje Kastraki, vanuit hier bezoekt u Meteora. Kastraki is een bergdorpje dat het dichtst bij de kloosters ligt. U vindt hier tavernes en een aantal kleine supermarkten. Op het dorpsplein heeft u een mooi uitzicht op de rotsformaties.

U verblijft in Tsikeli Hotel - Meteora
Dag 17

Vrije dag Meteora

Meteora

Meteora

Neemt u vandaag de hele dag de tijd om de kloosters en uitzichtpunten te bezoeken. Dit kan per auto, maar het is ook mogelijk om u per taxi bij het hoogste punt (The Great Monastery) te laten afzetten en vanaf hier rustig naar beneden te wandelen en de kloosters te bezoeken.

U verblijft in Tsikeli Hotel - Meteora
Dag 18

Kastraki / Meteora – Galaxidi

Strand van Galaxidi

Strand van Galaxidi

Vandaag vertrekt u naar het zuiden. De snelste route is via Trikala. Wanneer u zin heeft om het eerste gedeelte via de bergen te rijden, rijdt u dan via het Koziakas-gebergte en het dorpje Elati (295km, ca 5 uur rijden excl stops). Dit gebergte heeft bergtoppen tussen de 1.170 meter  en 1.370 meter hoog en is in de winter een geliefd skigebied. In de zomermaanden is het een outdoor paradijs waar u kunt mountainbiken, quad rijden of paardrijden.

U verblijft in Ganimede Hotel - Galaxidi
Dag 19

Vrije dag Galaxidi

Molen van Galaxidi

Molen van Galaxidi

Met aan de rechterkant de blauwe Golf van Korinthe en de groene bergen op de achtergrond rijdt u naar Delphi. Hier staat na de Akropolis in Athene de belangrijkste archeologische site van Griekenland. Bekijk in Delphi de oude ruïnes en de sportieve reizigers kunnen in de middag een fietstour in de omgeving maken. Houdt u van pittoreske bergdorpjes? Maak een kleine omweg via de dorpjes Arachova en Chrisso.

U verblijft in Ganimede Hotel - Galaxidi
Dag 20

Galaxidi – Athene- Amsterdam

Vertrekt u in de loop van de ochtend richting Athene. Bij de luchthaven levert u de huurauto in. Daarna maakt u zich klaar voor de vlucht naar Amsterdam.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Tijdsverschil

In Griekenland is het één uur later dan in Nederland en België.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services (klik hier). Of neem een kijkje op de website van de ANVR (klik hier), waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Griekenland is de officiële taal Modern-Grieks.

Geldzaken

De munteenheid in Griekenland is de Euro.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Voor een bezoek aan Griekenland heeft u geen visum nodig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste documenten.

Klimaat

Griekenland heeft een mediterraan klimaat dat zich kenmerkt door zachte winters en droge, warme zomers. In de noordelijke regio rond Thessaloniki is het iets koeler dan in de meer zuidelijk gelegen plaatsen in Griekenland. De wintermaanden zijn koel en erg nat. De zomermaanden zijn warm en de temperaturen kunnen tot ver boven de 30°C komen. De hoofdstad Athene is een stad met wisselende klimaten. In de zomer kan het erg heet worden, terwijl het in de winter veel kan sneeuwen.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € ,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM, inclusief handbagage en luchthavenbelasting
 • Alle overnachtingen in de aangegeven verblijven op basis van logies en ontbijt
 • Vervoer van de luchthaven naar uw hotel in Athene
 • Autohuur, inclusief verzekeringen
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Ruimbagage tijdens de vluchten
 • Stoelreserveringen KLM
 • Brandstof
 • Tol
 • Afleveringskosten huurauto bij hotel
 • Overige maaltijden
 • Overige excursies
 • Fooien
 • Eventuele toeristenbelastingen ter plaatse te voldoen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Tempel Hephaistos in Athene

Waarom naar Griekenland met Tenzing Travel

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds