Discover Athens, Hydra & Meteora

8-daagse autorondreis

Bezoek de Akropolis in Athene met een fantastisch uitzicht over de hoofdstad van Griekenland en verken de onbekende wijken van de stad tijdens een fietstocht. Geniet van een authentiek Grieks diner op het eiland Hydra terwijl u de zon onder ziet gaan in de Middellandse Zee en bewonder de mysterieuze rotskloosters van Meteora in de binnenlanden van Griekenland.
lees verder

Dwalen door Hydra stad is dé bezienswaardigheid op het eiland. Op elke hoek heeft u weer een ander uitzicht

- reisspecialist Ilona Blom

Reisfoto's

Dorp in de rotsen in Meteora

Dorp in de rotsen in Meteora

Haven van Hydra

Haven van Hydra

Acropolis

Acropolis

Terras in Aegina

Terras in Aegina

Meteora

Meteora

Highlights

 • Fietsen in Athene
 • Bezoek het eiland Hydra met haar statige huizen en mooie stranden
 • Wandelen over oude kloosterpaden
 • Genieten van de uitzichten bij Meteora
 • Heerlijk eten in de typische Griekse tavernes
+ +

Indicatieprijs

€ 999 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Bezoek de Akropolis in Athene met een fantastisch uitzicht over de hoofdstad van Griekenland. Daarna maakt u een fietstocht en verkent u de onbekende wijken van de stad. Stelt u zich voor om tijdens zonsondergang te genieten van een Grieks diner op het eiland Hydra. De zon gaat onder in de Middellandse Zee, maar de kleine straatjes ademen een levendigheid met volle terrassen, gezellige muziek en vele kleuren. De mysterieuze rots kloosters van Meteora in de binnenlanden van Griekenland zijn een welkome afwisseling van de stranden op Hydra. Hier maakt u de mooiste wandelingen naar de rots kloosters met een fenomenaal uitzicht over het binnenland van Griekenland. Een korte reis, waarbij u vele gezichten van Griekenland te ervaren krijgt.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Athene

Monastiraki in Athene

Monastiraki in Athene

Welkom in Athene. Na een vlucht van 3 uur komt u aan in het zonnige Athene. Geniet van de levendige straten, heerlijke geuren van Griekse gerechten en de indrukwekkende Akropolis. De komende dagen gaat u de hoofdstad van Griekenland verkennen, alvorens u het binnenland intrekt. Op de luchthaven wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en naar het verblijf in hartje Athene gebracht.

U verblijft in Athens 21 - Athene
Dag 2

Vrije dag Athene

Wisseling van de wacht in Athene

Wisseling van de wacht in Athene

Start de dag met een kop echte Griekse koffie of een bakje Griekse yoghurt met honing en ga daarna naar de Akropolis. Bezoek de oude tempels in de Acient Angora en de boog van Hadrianus. Bekijk de wisseling van de wacht op het Syntagma plein en ga terug in de tijd in de nauwe straatjes van de historische wijk Plaka.

U verblijft in Athens 21 - Athene
Dag 3

Athene - Piraeus - Hydra

Haven van Poros

Haven van Poros

U wordt opgehaald door onze lokale vertegenwoordiging en wordt naar de haven van Piraeus gebracht. Hier neemt u de ferry naar het eiland Hydra, dit is circa twee uur varen. Wat een ervaring. Het chaotische en drukke Athene wordt ingewisseld met helderblauw water, prachtige vergezichten en het sfeervolle eiland Hydra. Het stadje Hydra mag dan nog druk en toeristisch zijn, maar eenmaal de natuur in liggen er prachtige wandelpaden met fenomenale uitzichten op u te wachten.

U verblijft in Mistral Hotel - Hydra
Dag 4-5

Vrije dagen Hydra

Poros

Poros

Alle tijd om Hydra komende dagen te ontdekken. Geniet van de architectuur, de stranden en het heerlijke eten. Wandelen is een populaire bezigheid. De routes met fraaie uitzichten leiden u naar mooie uitzichten, kloosters en kerkjes.

U verblijft in Mistral Hotel - Hydra
Dag 6

Hydra – Piraeus - Meteora

Meteora

Meteora

Deze ochtend neemt u de ferry naar Piraeus. Hier haalt u de huurauto op en u rijdt  naar de bijzondere rotskloosters van Meteora. Onderweg kunt u een lunchstop maken in het plaatsje Kamena Vourla. Dit dorpje is makkelijk te bereiken vanaf de snelweg en heeft diverse terrassen aan het water.  Uw eindbestemming van vandaag is Kastraki.

U verblijft in Tsikeli Hotel - Meteora
Dag 7

Vrije dag Meteora

Meteora

Meteora

Neemt u vandaag de hele dag de tijd om de kloosters en uitzichtpunten te bezoeken. Dit kan per auto, maar het is ook mogelijk om u per taxi bij het hoogste punt (The Great Monastery) te laten afzetten en vanaf hier rustig naar beneden te wandelen en de kloosters te bezoeken.

U verblijft in Tsikeli Hotel - Meteora
Dag 8

Meteora - Athene - Amsterdam

Vandaag vertrekt u weer naar Athene. U rijdt naar de luchthaven, levert hier de auto in en maakt zich klaar voor de vlucht naar Amsterdam.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Tijdsverschil

In Griekenland is het één uur later dan in Nederland en België.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services (klik hier). Of neem een kijkje op de website van de ANVR (klik hier), waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Griekenland is de officiële taal Modern-Grieks.

Geldzaken

De munteenheid in Griekenland is de Euro.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Voor een bezoek aan Griekenland heeft u geen visum nodig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste documenten.

Klimaat

Griekenland heeft een mediterraan klimaat dat zich kenmerkt door zachte winters en droge, warme zomers. In de noordelijke regio rond Thessaloniki is het iets koeler dan in de meer zuidelijk gelegen plaatsen in Griekenland. De wintermaanden zijn koel en erg nat. De zomermaanden zijn warm en de temperaturen kunnen tot ver boven de 30°C komen. De hoofdstad Athene is een stad met wisselende klimaten. In de zomer kan het erg heet worden, terwijl het in de winter veel kan sneeuwen.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM, inclusief handbagage en luchthavenbelasting
 • Alle overnachtingen in de aangegeven verblijven op basis van logies en ontbijt
 • Vervoer van de luchthaven naar het verblijf en v.v.
 • Autohuur, inclusief verzekeringen
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Ruimbagage tijdens de vluchten
 • Stoelreserveringen KLM
 • Benzine
 • Tol
 • Overige maaltijden
 • Overige excursies
 • Fooien
 • Eventuele toeristenbelastingen ter plaatse te voldoen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Tempel Hephaistos in Athene

Waarom naar Griekenland met Tenzing Travel

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds