Rondreis Ierland

Tijdens uw rondreis door Ierland zult u snel ontdekken waarom het land ook wel ‘The Emerald Isle’ wordt genoemd. Ierland heeft deze bijnaam namelijk te danken aan de vele groene, rollende heuvels die het eiland bedekken. De ongerepte landschappen, ruige kustlijnen en oude kastelen die u onderweg tegenkomt zullen ongetwijfeld een onvergetelijke indruk achterlaten. Evenals de vele mythes en legendes die u ter ore zullen komen. Wie weet, misschien vindt u die pot met goud wel aan het einde van de regenboog!

Stéphanie Gras
Reisspecialist Tenzing Travel

Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Rondreis Ierland

Waarom naar Ierland met Tenzing Travel

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Advies uit eigen ervaring
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Flexibele voorwaarden
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Stéphanie Gras

Reisspecialist Ierland

Reisinformatie Ierland

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's
  • Video's

Rondreis Ierland

Bent u op zoek naar een combinatie van natuur, cultuur en een vriendelijk welkom van de locals, dan is Ierland de perfecte bestemming. Ierland wordt ook wel ‘The Emerald Isle’ genoemd, een bijnaam die het land te danken heeft aan de groene, rollende heuvels die een groot deel van het eiland bedekken. Tijdens uw vakantie in Ierland rijdt u door ongerepte landschappen, langs ruige kustlijnen en oude kastelen. De Ieren zelf staan bekend als een warm, gastvrij en muzikaal volk, het is dan ook zeker aan te raden om een bezoek aan een lokale pub in te plannen. Hier kunt u naar live muziek luisteren onder het genot van een pint Guinness.

Het land kent een rumoerige geschiedenis; u zult verhalen tegenkomen uit de oudheid maar ook over de recente geschiedenis van het land. Daarnaast zijn er veel legendes en mythes, zoals de verhalen over de Leprechauns; Ierse kabouters die een pot met goud verbergen aan het einde van de regenboog. Wie weet kunt u deze met ‘the luck of the Irish’ aan uw zijde wel vinden!

Ierland kent vele hoogtepunten, en hoewel het lastig kiezen is, lichten we er enkele voor u uit.

Dublin

De hoofdstad van Ierland is een compacte stad, waardoor de meeste bezienswaardigheden te voet te verkennen zijn. Ook zijn er veel historische gebouwen en kleurrijke pubs, die van Dublin een hele sfeervolle stad maken. De inwoners van Dublin maken uw bezoek aan de stad memorabel. Zo zult u op Grafton Street ongetwijfeld straatmuzikanten en artiesten tegenkomen, kunt u in de kroegen genieten van Ierse live muziek en dans en zal elke local die u tegenkomt u vriendelijk te woord staan.

Ring of Kerry

De Ring of Kerry is een route van 179 kilometer lang en neemt u mee langs prachtige natuur en pittoreske dorpjes. County Kerry staat bekend om zijn ongerepte witte stranden langs de kustlijn. Enkele van de mooiste stranden zijn Derrynane, Rossbeigh en Ventry: het witte zand van deze stranden steekt fel af tegen het diepe blauw van de oceaan en het groen van het gras op de omliggende heuvels. Bij de bergpas Moll’s Gap heeft u uitzicht over de MacGillycuddy’s Reeks bergen, enkele van de hoogste bergen van Ierland.

Een leuk plaatsje om te bezoeken aan de Ring of Kerry is Killorgin. De bewoners van dit dorp hebben een bijzondere traditie: zij kronen een keer per jaar een wilde berggeit tot koning. Hierna spenderen zij een aantal dagen om deze geit te aanbidden door middel van muziek, dans en eten. Dit festival, genaamd het Puck Festival, is het oudste festival van Ierland.

Wild Atlantic Highway

Een van de hoogtepunten tijdens uw rondreis door Ierland is de Wild Atlantic Way. Deze route van 2500 kilometer leidt u langs de indrukwekkende westkust van Ierland. U komt langs stranden, kliffen, leuke havenplaatsjes en prachtige uitkijkpunten. Enkele hoogtepunten langs deze route zijn de steile kliffen van Slieve League, het gezellige Galway, de indrukwekkende Cliffs of Moher en de grillige Skellig Eilanden.

Rondreis Ierland

Wilt u Ierland ontdekken? Bekijk dan onze voorbeeldreizen. Deze dienen ter inspiratie en kunnen aangepast worden naar uw wensen. Onze reisspecialisten adviseren u graag.

Tijdsverschillen

In Ierland is het 1 uur vroeger dan in Nederland of België.

Gezondheid

Voor Ierland zijn geen inentingen nodig.

Taal

De officiële taal in Ierland is het Engels. Het Iers (Gaelic) is in sommige streken echter de meest gangbare taal.

Geldzaken

De munteenheid is de Euro.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Voor een bezoek aan Ierland heeft u geen visum nodig.

Klimaat

Ierland kent een zeeklimaat met milde winters en relatief koele zomers. Hierdoor komen er wat betreft de temperatuur geen uitersten voor. In de zomer komt de temperatuur niet vaak boven de 25 graden uit en langs de kust komt geen extreem winters weer voor. In het binnenland is er meer kans op vorst en sneeuw.

Reisfoto's Ierland

Causeway Berg

Causeway Berg

Dublin brug

Dublin brug

Ring of Kerry

Ring of Kerry

Papegaaiduiker

Papegaaiduiker

Belfast

Belfast

Dublin cafe

Dublin cafe

Bar in Ierland

Bar in Ierland

Galway Kylemore

Galway Kylemore

Bergen in Kerry

Bergen in Kerry

Wicklow Mountains bos

Wicklow Mountains bos

Peace Bridge, Derry

Peace Bridge, Derry

Wicklow Mountains

Wicklow Mountains

Moher Cliff

Moher Cliff

Dublin St Anne Street

Dublin St Anne Street

Belfast

Belfast

Kust van Donegal

Kust van Donegal

Kasteel in Dublin

Kasteel in Dublin

Carrick a rede

Carrick a rede

Kustlijn

Kustlijn

Gekleurde huizen Cork

Gekleurde huizen Cork

Derry

Derry

Landgoed

Landgoed

Donegal

Donegal

Carrick a Rede hangbrug

Carrick a Rede hangbrug

Ierland

Soms zeggen beelden meer dan woorden en deze video laat precies zijn waarom Ierland op uw bucketlist thuishoort.