Rondreis Italië

Alleen denken aan een rondreis door Italië maakt ons al vrolijk. IJskoude gelato, heerlijke pasta’s naar eeuwenoud familierecept en pizza’s zoals ze bedoeld zijn… daar genieten we graag van. Dit culinaire genieten combineren we het liefst met een bezoek aan verrassende plaatsjes, die nog niet bij het grote publiek bekend zijn, zoals in het zuiden van het land. Nieuwsgierig? Vraag ons naar onze tips!

Stéphanie Gras
Reisspecialist Tenzing Travel

Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Amalfikust

Waarom naar Italië met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Advies uit eigen ervaring
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Flexibele voorwaarden
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Stéphanie Gras

Reisspecialist Italië

Reisinformatie Italië

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Rondreis Italië

De echte authentieke Italiaanse sfeer is te vinden in het zuiden van Italië. Een plek die al langer favoriet is bij de Italiaanse toerist, maar nog niet zo bekend is bij de internationale reiziger. Het minder toeristische zuiden omvat onder meer de drie verrassende regio’s Campania, Basilicata en Apuglia. Waar een schitterende kustlijn met turquoiseblauw water, charmante dorpjes met witgekalkte huizen en een landschap van olijfbomen het decor bepalen.

Campania

Campania staat voornamelijk bekend om de Amalfikust, waar pittoreske dorpjes zich vastklampen aan steile rotskliffen, paradijselijke vergezichten de boventoon voeren en verse vis als lunch eerder regel dan uitzondering is. Ook heeft deze regio een rijke culturele geschiedenis, die terug te vinden is in de Romeinse stad Pompeï en de eeuwenoude mysterieuze Vesuvius-vulkaan. Het milde klimaat, de schoonheid van de kust, de rijkdom aan kunst en historie, en de liefde voor eten maken Campania een verrassende regio om te ontdekken.

Basilicata

Ingeklemd tussen Campania en Apuglia ligt de regio Basilicata, het minst bevolkte gebied van Italië. Vanwege de met bos bedekte bergen (van de Lucanische Dolomieten) en het Pollino Nationaal Park is deze regio een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Hét hoogtepunt van Basilicata is echter de buitengewone stad Matera, met zijn unieke Sassi: in rotsen uitgehouwen grotwoningen en talrijke grotkerken.

Apuglia

De steeds bekendere regio Apuglia (in Nederland beter bekend als Puglia) ligt in de hiel van de Italiaanse laars. Dit gebied wordt gekenmerkt door charmante dorpjes, historische steden, wijngaarden, landelijke masseria die omringd worden door kilometerslange olijfboomgaarden, een verbazingwekkende kustlijn en de intrigerende ‘trulli’ huisjes. Deze opvallende witte huisjes trekken meteen de aandacht wanneer u door deze regio reist. Ze creëren een sprookjesachtige sfeer in de Itria-vallei, in het hart van Puglia.

Sicilië

Tegen het meest zuidelijke punt van de laars ligt het Italiaanse eiland Sicilië. Sicilië wordt ook wel ‘Sicilia bedda’ genoemd, letterlijk vertaald het mooie Sicilië. Prachtige stranden met azuurblauw water, eeuwenoude tempels, de nog altijd actieve Etna-vulkaan en de schilderachtige dorpjes zijn slechts enkele van de vele redenen om het eiland te bezoeken.

Lees meer over Sicilië

Rondreis Italië op maat

Wilt u de onbekendere zuidkust van Italië tijdens een rondreis verkennen of naar zonnig Sicilië? Laat u dan inspireren door onze voorbeeldreizen die onze specialisten hebben samengesteld. Uiteraard kunnen we deze aanpassen aan uw wensen of een volledig reis op maat samenstellen.

Tijdsverschil

Er is in Italië geen tijdsverschil met Nederland en België.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services (klik hier). Of neem een kijkje op de website van de ANVR (klik hier), waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal is Italiaans. In de toeristische plaatsen spreekt men vaak ook (gebrekkig) Engels.

Geldzaken

De munteenheid is de Euro.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Voor een bezoek aan Italië heeft u geen visum nodig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste documenten.

Klimaat

Italië kent een zeeklimaat, met in het noorden relatief milde winters, geen extreem hete zomers en neerslag gedurende het hele jaar. In het zuiden zijn warme, droge zomers en relatief milde winters gebruikelijk.

Reisfoto's Italië

Amalfikust

Amalfikust

Baia dell'Orte, Otranto

Baia dell'Orte, Otranto

Sorrento, Italië

Sorrento, Italië

Matera

Matera

Matera

Matera

Alberobello, Italië

Alberobello, Italië

Etnavulkaan op Sicilië

Etnavulkaan op Sicilië

Sicilië

Sicilië

Lecce

Lecce

Syracuse

Syracuse

Sorrento

Sorrento

Citroenen in Sorrento

Citroenen in Sorrento

Agrigento, Sicilië

Agrigento, Sicilië

Trulli-huisjes in Alberobello, Puglia

Trulli-huisjes in Alberobello, Puglia

Napels

Napels

Sicilië

Sicilië

Kathedraal van Lecce

Kathedraal van Lecce

Taormina, Sicilië

Taormina, Sicilië

Auto in Ostuni

Auto in Ostuni

Sorrento, Amalfikust

Sorrento, Amalfikust

Noto, Sicilië

Noto, Sicilië

Salento

Salento

Matera

Matera

Citroenen in Sorrento

Citroenen in Sorrento

Kathedraal in Ostuni

Kathedraal in Ostuni

Polignano a Mare, Puglia

Polignano a Mare, Puglia

Olijfboom in Puglia

Olijfboom in Puglia

Sorrento, Amalfikust

Sorrento, Amalfikust