Rondreis Montenegro

Montenegro is met recht nog onontdekt te noemen en daardoor heel authentiek. Waarom Montenegro op uw bucketlist thuishoort? Hoge bergen en glinsterende gletsjermeren worden door fijne zandstranden, charmante dorpjes en steden vol historie afgewisseld! Bent u klaar voor dit avontuur?

Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel

Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Durmitor National Park

Waarom naar Montenegro met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Advies uit eigen ervaring
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Flexibele voorwaarden
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Jelmer Bergsma

Reisspecialist Montenegro

Reisinformatie Montenegro

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Rondreis Montenegro

Montenegro staat nog niet zo heel lang op de kaart als vakantieland en dat is zonde. Het heeft een kustlijn aan de felblauwe Adriatische Zee, hoge groene bergen, diepe kloven, schilderachtige meren, imposante fjorden en charmante dorpen en steden. Kortom, het is een heerlijk vakantieland! Het toerisme in Montenegro is nog in ontwikkeling, daardoor is het met name in het binnenland nog een erg authentieke bestemming. We raden alvast enkele plaatsen binnen het land aan.  

Kotor

Tijdens een reis door Montenegro is Kotor dé plek die niet mag worden overgeslagen. Met recht is deze havenstad door Lonely Planet in 2016 bekroond tot de mooiste ter wereld. Wat Kotor zo bijzonder maakt is de schitterende ligging in de gelijknamige Baai van Kotor. Onze tip? Beklim de 1200 treden naar de ruïnes van het Fort van Kotor. Het fenomenale uitzicht over de Baai van Kotor, dat sterk aan een fjord doet denken, zal u de adem doen benemen. Vanaf 280 meter hoogte (boven zeespiegel) vormen de authentieke, iconische oranje daken van het oude centrum met daarnaast het blauwgroene water van de Baai van Kotor en de imposante, groene bergen uit de omgeving een onvergetelijk vergezicht.

Durmitor National Park

Het Durmitor National Park is een fenomenaal natuurgebied in het noorden van Montenegro. Hoge bergen, groene valleien, kristalheldere gletsjermeren en diepe kloven domineren hier het landschap. En het fijne is: u kunt hier in alle rust van al dat natuurschoon genieten. Dat dit park zich uitstekend leent voor vele outdoor activiteiten zal u niet verbazen. Op de meren kunt u raften, suppen en kajakken en de bergen lenen zich uitstekend voor het maken van mooie wandelingen of intensievere hikes. Met name een hike door de diepste kloof van Europa (de Tara Canyon) mag niet ontbreken.

Budva

De pittoreske straatjes, smalle steegjes, Venetiaanse architectuur, gezellige restaurants en mooie stranden om de hoek maken dat Budva al jaren een van de favoriete kustplaatsen is van Montenegro. De middeleeuwse stadsmuren van Budva zijn goed bewaard gebleven en lenen zich voor het maken van een mooie wandeling. De 35 kilometer lange Budva Rivièra wordt gekenmerkt door ruige rotsformaties die worden onderbroken door brede, idyllische baaien met fijne zandstranden.

Rondreis Montenegro op maat

Wilt u Montenegro ontdekken? Bekijk dan onze reizen of neem contact op met onze specialisten voor een rondreis op maat. U kunt Montenegro ook goed combineren met Kroatië en/of Bosnië en Herzegovina. We vertellen u er graag meer over.

Tijdsverschil

Er is in Montenegro geen tijdsverschil met Nederland en België.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services (klik hier). Of neem een kijkje op de website van de ANVR (klik hier), waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal in Montenegro is Servisch, echter spreekt men hier vaak Montenegrijns.

Geldzaken

De munteenheid in Montenegro is de Euro. Bankpassen en creditcards worden geaccepteerd bij geldautomaten met een Cirrus- of Maestrologo.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Voor een bezoek aan Montenegro heeft u geen visum nodig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste documenten.

Klimaat

De lager gelegen gebieden (waaronder de kust) van Montenegro kennen een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De hoger gelegen gebieden kennen een gematigder zeeklimaat. De winters zijn hier kouder en natter en de temperatuur in de zomer is niet zo hoog als aan de kust.

Reisfoto's Montenegro

Kotor

Kotor

Black Lake in Durmitor National Park

Black Lake in Durmitor National Park

Petrovac

Petrovac

Tara Bridge in Durmitor National Park

Tara Bridge in Durmitor National Park

Budva

Budva

Durmitor National Park

Durmitor National Park

Petrovac

Petrovac

Omgeving Budva

Omgeving Budva

Budva

Budva

Tara River in Durmitor National Park

Tara River in Durmitor National Park

Durmitor National Park

Durmitor National Park

Kotor

Kotor

Dorpje in Durmitor National Park

Dorpje in Durmitor National Park

Petrovac

Petrovac

Perast, Kotor

Perast, Kotor

Durmitor National Park

Durmitor National Park

Omgeving Budva

Omgeving Budva

Budva, Sveti Stefan

Budva, Sveti Stefan