Eilandhoppen Azoren

Tijdens het eilandhoppen op de Azoren ontdekt u al snel dat deze eilanden een uniek landschap binnen Europa hebben. Door de oude vulkanen, theeplantages, geisers en kratermeren lijkt het soms alsof u op Hawaii of in Nieuw-Zeeland bent. En dat op nog geen zes uur vliegen van Nederland!

Stéphanie Gras
Reisspecialist Tenzing Travel

Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Wandeling

Waarom naar de Azoren met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Advies uit eigen ervaring
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Flexibele voorwaarden
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Stéphanie Gras

Reisspecialist Portugal

In de spotlights

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk hier alle reviews.

Reisinformatie Azoren

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's
  • Video's

Eilandhoppen Azoren

Op circa 1.200 km van het vasteland van Portugal ligt een unieke eilandengroep: de Azoren. Dit is een kleine en exotische archipel die bestaat uit negen verschillende eilanden (waarvan er acht bewoond zijn), die zich perfect lenen voor een onvergetelijke reis. De eilanden zijn vulkanische kraters die boven het water uit zijn gekomen, en helemaal begroeid zijn met prachtige kleurrijke bloemen, bossen en graslanden. Het is daarom ook niet gek dat het ook wel ‘de Groene Archipel’ of ‘het Blauwe Eiland’ wordt genoemd.

Bijzonder aan de Azoren zijn de kratermeren, vulkanen, steile kliffen, groene heuvels en pittoreske havenstadjes. De eilanden zijn dan ook een waar paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. We lichten enkele eilanden voor u uit.

São Miguel

São Miguel is het grootste eiland van de Azoren en ook de enige met een snelweg. Het eiland heeft een ruige kustlijn en prachtige kratermeren en het is een van de beste eilanden om prachtige wandelingen te maken door de natuur. Op dit eiland vindt u ook Caldeira das Sete Cidades. Deze twee kratermeren hebben verschillende kleuren en zijn dé trekpleister van de Azoren. Een ander hoogtepunt zal ongetwijfeld het spotten van walvissen en dolfijnen zijn. Zwemmen kan in een van de vele rotsbaden of in de natuurlijke warmwaterbronnen. Ponta Delgada is de hoofdstad van het eiland. Langs de levendige boulevard vindt u gezellige winkels en restaurants.

Pico

Op het eiland Pico ligt de op twee na grootste vulkaan van de Atlantische Oceaan en Pico wordt hierdoor ook wel het bergeiland genoemd. Dit is niet het enige waar Pico bekend om staat; het wijngaardlandschap behoort sinds 2004 tot het UNESCO werelderfgoed. De wijngaarden bestaan uit duizenden kleine rechthoekige stukjes land, die ommuurd worden met lavastenen. Ze lopen parallel aan de rotskust om zo de wijnranken te beschermen tegen de wind en het zeewater. Aan de kust zijn de dorpjes te vinden en daar wonen ook de meeste mensen. Het binnenland is hierdoor ongerept gebleven en voelt paradijselijk aan.

Faial

Faial ligt ten westen van Pico en heeft als bijnaam Ilha Azul, wat ‘het blauwe eiland’ betekent. Dit komt doordat er in de maand juli vele felblauwe hortensia’s volop in bloei staan. Het hart van het eiland is de enorme krater, die maar liefst twee kilometer breed en 500 meter diep is. Ook om deze krater heen kleurt het in juli blauw van de hortensia’s. Dit is tevens een natuurreservaat, waar zeer zeldzame planten en bomen voorkomen.

Terceira

Bij aankomst zult u meteen merken dat Terceira een ander eiland is. De dorpjes liggen langs de kust en het binnenland is onbewoond en ruig. Terceira barst van de cultuur. De historische havenstad Angra do Heroismo is de enige door Unesco aangewezen Werelderfgoedstad. Tereceira is ook het eiland met de meeste traditionele feesten. Van mei t/m september is er bijna elke week wel iets te vieren. Bijzonder is dat ook elk dorp zijn eigen heilige huisje heeft. De Impérios do Espírito Santo (Huis van de Heilige Geest) zijn kleurrijke kapelletjes en elk dorp heeft zijn eigen vormgeving en kleuren. Uiteraard biedt ook Terceira onvergetelijke uitzichten op vulkaankraters en weilanden.

Eilandhoppen Azoren: reis op maat

Wilt u eilandhoppen op de Azoren? Ter inspiratie hebben wij een aantal reizen met zorg voor u samengesteld. De reizen zijn allemaal op maat aan te passen, uw wensen staan bij ons immers centraal. We adviseren u graag.

Tijdsverschil

Op de Azoren is het twee uur vroeger dan in Nederland en België.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services (klik hier). Of neem een kijkje op de website van de ANVR (klik hier), waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

Op de Azoren is de officiële taal Portugees.

Geldzaken

De munteenheid op de Azoren is de Euro. De banken op de Azoren zijn vijf dagen per week geopend van 8:30 tot 15:00 uur. Betaalkaarten worden niet altijd geaccepteerd, dus het is aan te raden wat contant geld bij u te hebben.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Voor een bezoek aan de Azoren (Portugal) heeft u geen visum nodig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste documenten.

Klimaat

De Azoren kent een maritiem klimaat, dat sterk beïnvloed wordt door de ligging in de Atlantische Oceaan. Het klimaat op de Azoren is bijna altijd zacht en aangenaam, maar er vallen wel stevige buien. Dit komt door de ligging in een atmosferisch hogedrukgebied. Doordat de weersveranderingen snel kunnen optreden spreken ze op de eilanden over vier seizoenen op één dag.

Reisfoto's Azoren

Azoren kliffen

Azoren kliffen

Lava strand in Faial

Lava strand in Faial

Wijnvelden in Pico

Wijnvelden in Pico

Waterval

Waterval

Dolfijnen bij Sao Miguel

Dolfijnen bij Sao Miguel

Wandeling

Wandeling

Sao Miguel

Sao Miguel

Meer

Meer

Sao Miguel strand

Sao Miguel strand

Landschap van Faial

Landschap van Faial

Bergen op Sao Miguel

Bergen op Sao Miguel

Oude kerk op Faial

Oude kerk op Faial

Mountainbiken op Sao Miguel

Mountainbiken op Sao Miguel

Kustlijn Sao Miguel

Kustlijn Sao Miguel

Azoren

Azoren

De kleuren van de Azoren

De kleuren van de Azoren spreken tot de verbeelding; van de blauwe wateren, tot aan de groene bossen en rode landschappen. Laat u verrassen!