Best of Galicia

12-daagse autorondreis

Het startpunt van deze autoreis is het Portugese Porto. Een sfeervolle stad waar u niet om de Douro rivier heen kunt en waar port hét lokale drankje is. Vanuit Porto bent u met de auto zo de grens over Spanje in. Ourense staat bekend om de thermale waterbronnen en de wijnstreek Ribeira Sacra waar wijnterrassen de schuine hellingen trotseren.
lees verder

Reisfoto's

Porto

Porto

Coruna

Coruna

Omgeving Santiago de Compostela

Omgeving Santiago de Compostela

Kathedraal in Vigo

Kathedraal in Vigo

Highlights

 • Indrukwekkend Porto
 • Costa da Morte
 • Stranden in A Coruña
 • Santiago de Compostela
 • Wijnboerderijen
 • Ourense
+ +

Indicatieprijs

€ 1.499 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Het startpunt van deze autoreis is het Portugese Porto. Een sfeervolle stad waar u niet om de Douro rivier heen kunt en waar port hét lokale drankje is. Vanuit Porto bent u met de auto zo de grens over Spanje in. Ourense staat bekend om de thermale waterbronnen en de wijnstreek Ribeira Sacra waar wijnterrassen de schuine hellingen trotseren. Daarna reist u door naar de populaire badplaats Coruña, een stad om verliefd op te worden. Bedevaartsoord Santiago de Compostela is een van de hoogtepunten van deze reis. In de kuststreek Rías Baixas draait het allemaal om vers gevangen schaaldieren, historische (vissers)dorpjes, ruige kusten en wijngaarden dichtbij zee. Havenstad Vigo, ook wel de schoonheid van Galicië genoemd, is de bruisende afsluiter. 

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Porto

Porto

Porto

Bij aankomst op de luchthaven van Porto wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht.

U verblijft in Descobertas Boutique Hotel - Porto
Dag 2

Vrije dag Porto

Porto

Porto

De komende dagen heeft u de tijd om Porto te verkennen. Maak een boottochtje over de Douro, ga op zoek naar prachtige 'azulejos' en slenter door de charmante straatjes. Sluit de dag af in een van de vele porthuizen onder het genot van een portwijntje.

U verblijft in Descobertas Boutique Hotel - Porto
Dag 3

Porto – Ourense

Kathedraal van Ourense

Kathedraal van Ourense

Na het ontbijt haalt u de huurauto op en gaat de autoreis van start. U steekt de grens over naar de regio Galicië in Spanje. De eerste plaats op de route is Ourense. De komende twee nachten verblijft u net onder Ourense op 15 minuten rijafstand.

U verblijft in Jardines Pazo a Fabrica - Ourense
Dag 4

Vrije dag Ourense

Ourense

Ourense

Ga er vandaag op uit in de omgeving. Naast een grote bron van thermaal water staat de regio van Ourense bekend om de perfecte conditie om wijn te verbouwen en zijn vele kloosters.

U verblijft in Jardines Pazo a Fabrica - Ourense
Dag 5

Ourense – Coruña

Vuurtoren van Coruna

Vuurtoren van Coruna

De reis gaat verder naar de noordelijke kust van Galicië, naar de populaire badplaats Coruña. Maak onderweg een stop in Lugo, waar belangrijke overblijfselen uit de Romeinse tijd bewaard zijn gebleven. De stadsmuren van Lugo staan sinds 1992 op de Unesco Werelderfgoedlijst.

U verblijft in Hotel Mar del Plata - A Coruña
Dag 6

Vrije dag A Coruña

Haven van Coruna

Haven van Coruna

A Coruña is een erg leuke stad om te voet te verkennen. Wandel door de kleine straatjes van het oude centrum, de levendige haven en het mooie strand. De stad staat bekend om de vele visrestaurants, vanwege de grote haven. Ga bij een lokaal restaurantje eten en geniet van het goede leven in Galicië.

U verblijft in Hotel Mar del Plata - A Coruña
Dag 7

Coruña – Santiago de Compostela

Santiago de Compostela

Santiago de Compostela

Een korte rit naar de meest populaire stad van Galicië; Santiago de Compostela. De stad heeft eigenlijk geen introductie nodig. Geniet van de bijzondere sfeer in de stad en de veel religieuze bouwwerken die er te vinden zijn.

U verblijft in Hotel Pazo Altamira - Santiago de Compostela
Dag 8

Vrije dag Santiago de Compostela

Santiago de Compostela

Santiago de Compostela

Vandaag kan er nog genoten worden van de indrukwekkende stad. Daarnaast is het een aanrader een bezoek te brengen aan Costa da Morte. Vrij vertaald 'Kust van de dood'. Een prachtig natuurgebied met indrukwekkende kliffen en de woeste oceaan.

U verblijft in Hotel Pazo Altamira - Santiago de Compostela
Dag 9

Santiago de Compostela – Rías Baixas

Rias Baixas

Rias Baixas

Een korte rit die u naar het zuidwesten van Galicië brengt, naar de kuststreek Rías Baixas. Rías Baixas wordt ook wel Spaanse fjorden genoemd gezien de contouren waarin het landschap zich heeft gevormd. Bijna 1500 kilometer aan ruige kustlijn omvat een enorme natuurlijke rijkdom. Hoge kliffen, verlaten stranden, vruchtbare wijngaarden, charmante vissersdorpjes en enorme landhuizen bepalen hier het landschap.

U verblijft in Hotel A Maquia - Rias Baixas
Dag 10

Vrije dag Rías Baixas

Rias Baixas

Rias Baixas

Rías Baixas staat met name bekend als een populaire Spaanse wijnstreek. Het produceren van wijn is hier dan ook een van de belangrijkste inkomstenbronnen. De meeste wijngaarden liggen in laaggelegen gebieden dichtbij de kust. Hier worden verschillende druivensoorten verbouwd. Maar misschien wel de meest bekende is de druivensoort die wordt gebruikt om de witte Albariño wijn te maken. Ga er vandaag op uit om meer te weten te komen over de lokale wijncultuur.

U verblijft in Hotel A Maquia - Rias Baixas
Dag 11

Rías Baixas - Vigo

Vigo

Vigo

Het is een hele korte rit vandaag. Het rustige landschap maakt plaats voor de havenstad Vigo. Een minder bekende stad, maar deze rauwe stad geeft u een goede indruk van het dagelijkse leven in deze Spaanse regio.

U verblijft in Hotel Puerta Gamboa - Vigo
Dag 12

Vigo - Porto – Amsterdam

Vanuit Vigo rijdt u terug naar de luchthaven van Porto. Hier levert u de huurauto in en dit is tevens het einde van deze bijzondere reis door Galicië. Wellicht tot ziens, hasta luego!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Spanje

Beste Reistijd

Het noorden en noordwesten van Spanje, waar Galicië en Baskenland liggen, kent een zeeklimaat. De winters zijn hier zacht en regenachtig, de zomers betrekkelijk koel. De beste reistijd is van mei t/m oktober. De maximumtemperatuur ligt in de zomermaanden rond de 20 graden. De beste reistijd voor het noordoosten, waar Catalonië ligt, is van mei t/m september. In de zomermaanden juli en augustus kunnen de temperaturen hier oplopen tot 35 graden. Vindt u dit te warm, dan zijn de maanden mei en juni een aanrader. Het binnenland van Spanje kent een droog landklimaat. De zomers zijn lang en heet. De winters zijn kort, maar koud.

Inentingen

Voor Spanje zijn geen inentingen nodig.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Voor een bezoek aan Portugal en Spanje heeft u geen visum nodig.

Portugal

Beste Reistijd

Het vasteland van Portugal beschikt over een klimaat dat sterk afhankelijk is van de Atlantische Oceaan. De binnenlanden zijn warm en droog in de zomer en tijdens de wintermaanden valt er regelmatig een bui. Met name in het voor- en najaar zijn de temperaturen fijn, gemiddeld 24 graden. De maanden juli en augustus kunnen erg heet zijn met temperaturen tegen de 30 graden. Het noorden van Portugal kan het beste bezocht worden vanaf half mei t/m september wanneer temperaturen kunnen oplopen tot 26 graden. Buiten deze maanden om is het minder warm met regelmatig een bui en veelal een bries vanaf de oceaan.

Inentingen

Voor Portugal zijn geen inentingen nodig.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Voor een bezoek aan Portugal heeft u geen visum nodig.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 1.499,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage en luchthavenbelasting*
 • Overnachtingen in aangegeven kamertypes inclusief de aangegeven maaltijden
 • Autohuur, inclusief verzekeringen
 • Privé transfers van de luchthaven naar uw verblijf in Porto.
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Ruimbagage tijdens de KLM vluchten
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Benzine
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele toeristenbelastingen ter plaatse te voldoen
 • Reis- en annuleringsverzekering

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Porto

Waarom naar Portugal met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds