Best of Portugal

14-daagse autorondreis

U start deze reis in de hoofdstad van Portugal; Lissabon. Reis met een charmante tram door de historische wijk Alfama en maak een wandeling langs de Taag. Ga op zoek naar de mooiste kleurrijke azulejo’s en nieuwe street art. Per huurauto reist u vervolgens naar Evora dat door de rijke geschiedenis een groot openluchtmuseum is.
lees verder

Neem de ferry in Lissabon naar Cacilhas. Vanaf dit plaatsje heeft u een uniek en prachtig uitzicht over Lissabon. Geniet hier van de verse vis in één van de restaurants voordat u terug vaart

- reisspecialist Simone Jansen

Reisfoto's

Lissabon

Lissabon

Uitzicht in Lissabon

Uitzicht in Lissabon

Pastel de Nata

Pastel de Nata

Tempel in Evora

Tempel in Evora

Coimba Rivier

Coimba Rivier

Highlights

 • Ontdek de hoofdstad Lissabon
 • Wandel door de natuur in Serra da Estrela
 • Ervaar de bedevaart in Fatima
 • Bezoek historisch Coimbra
 • Fotografeer de bergen van Serra de Sao Mamede
+ +

Indicatieprijs

€ 1.499 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

U start deze reis in de hoofdstad van Portugal; Lissabon. Reis met een charmante tram door de historische wijk Alfama en maak een wandeling langs de Taag. Ga op zoek naar de mooiste kleurrijke azulejo’s en nieuwe street art. Per huurauto reist u vervolgens naar Evora dat door de rijke geschiedenis een groot openluchtmuseum is. Het landelijke landschap van de Alentejo provincie brengt u naar de marmerregio met charmante stadjes. Omdat u in het grensgebied reist ziet u nog veel restanten van verdedigingswerken, zoals de stadswallen van het dorpje Elvas of het op de berg gelegen kasteel van Marvão. Naast cultuur brengt u ook een bezoek aan twee prachtige natuurgebieden waar u kunt wandelen op oude paden en kunt genieten van prachtige uitzichten. Maak kennis met lokale specialiteiten zoals kastanjelikeur of bergkaas, zodat u dit mooi stukje Portugal niet alleen ziet maar ook proeft. U reist door Midden-Portugal met een eigen huurauto zodat u alles in uw eigen tempo kan ontdekken. U verblijft in goede hotels, waaronder een oud paleis en een statige pousada.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Lissabon

Plein in Lissabon

Plein in Lissabon

Bij aankomst in Lissabon wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht.

U verblijft in The Icons - Lissabon
Dag 2-3

Vrije dagen Lissabon

Klooster van Belem

Klooster van Belem

Struin komende dagen door de straatjes van de wijk Alfama, ontdek bijzondere street art en bewonder de historische gebouwen. Ga met een van de oude liftjes naar een uitkijkpunt over de stad. Stap in de tram naar de wijk Belem voor een bezoek aan het klooster. Sluit de dag af staand aan een van de bars met een kop koffie en een typische Portugese snack.

U verblijft in The Icons - Lissabon
Dag 4

Lissabon – Evora

Kathedraal van Evora

Kathedraal van Evora

U haalt de huurauto op (kantoor / hotel / luchthaven) en rijdt naar Evora. U rijdt via de 17 kilometer lange Ponte Vasco de Gama. Deze brug is een van de langste van Europa. Houdt u er rekening mee dat u ter plaatse voor de brug tol betaald.

Vandaag rijdt u via de plaats Azeitao, bekend om de Muscat wijn. Bij het Jose Maria da Foncesca Wine Museum kunt u deze dessertwijn samen met een lokale wijn proeven. Via de uitlopers van Nacional Parque Arraiba rijdt u naar Setubal. Rondom de wateren van deze kustplaats leeft een groep tuimelaar dolfijnen. Het is mogelijk om een boottocht te maken om deze bijzondere dieren van dichtbij te spotten.

U verblijft in Dom Fernando - Evora
Dag 5

Evora – Monsaraz - Vila Viçosa

Kerk in Alentejo

Kerk in Alentejo

U rijdt vandaag westwaarts en het landschap wordt steeds landelijker; olijfbomen, krukeiken en ooievaars op zoek naar voedsel. Het tempo lijkt hier allemaal iets lager te liggen. U komt aan in Reguengos de Monsaraz, de wijnhoofdstad van Europa in 2015. Hier kunt u bij een van de wijngaarden terecht voor het proeven van wijn. Daarna kunt u naar het gehucht Mourão rijden om de ruïnes van een 17e eeuws kasteel te bezoeken. U rijdt door naar het dorp Monsaraz. Een goed bewaard middeleeuws plaatsje met stadsmuren en een kasteel. Via Reguengos de Monsarz rijdt u naar Vila Viçosa.

U verblijft in Solar dos Mascarenhas - Vila Vicosa
Dag 6

Vrije dag Vila Viçosa

Alentejo

Alentejo

Bezoekt u vandaag Vila Viçosa. Wanneer er tijd over is raden wij aan om naar Elvas en Estremoz te rijden. Elvas is een vestingstad en rijk aan geschiedenis. In deze marmeren stad vergaapt u zich aan indrukwekkende gebouwen uit een ver verleden.

U verblijft in Solar dos Mascarenhas - Vila Vicosa
Dag 7

Vila Viçosa – Castelo de Vide

Straat in Alentejo

Straat in Alentejo

Vandaag rijdt u naar een heel ander gedeelte van de Alentejo, Parque Natural da Serra de São Mamede. U kunt onderweg nog een stop maken in het stadje Alter do Chão. Deze stad staat bekend om het kasteel en de barokke herenhuizen.

U verblijft in Hotel Sol e Serra - Castelo de Vide
Dag 8

Vrije dag Parque Natural da Serra de São Mamede

Alentejo

Alentejo

Maak een mooie wandeling in het nationale park, bezoek het spectaculair gelegen gehucht Marvão en bezichtig het oude kasteel bij Portalegre. De vele wandelmogelijkheden zijn de ultieme manier om het park en sfeervolle dorpjes te verkennen. De tijd lijkt hier te hebben stil gestaan en het lijkt nog een onontdekt gebied door de buitenlandse toerist. Op en top genieten van het authentieke Portugal.

U verblijft in Hotel Sol e Serra - Castelo de Vide
Dag 9

Castelo de Vide – Covilha

Serre de Estrela

Serre de Estrela

De volgende bestemming is Covilha, de uitvalsbasis voor het bezoek aan Parque Natural da Serra da Estrela. Maak onderweg een stop in Castelo Branco. De tuinen van het 18e eeuws paleis zijn hier de grootste attractie. Grote standbeelden van apostelen staan hier langs paden en vijvers. Door naar Idanha a Velha. Dit gehucht tussen de olijfbossen ligt in een overgangsgebied van de bergen van Centraal Portugal en Alentejo. Hierdoor is een bijzonder natuurgebied ontstaan met bijzondere vogels zoals de zwarte ooievaar en de adelaar. U kunt nog een omweg maken via Belmonte. Deze oude Joodse nederzetting ligt aan de oostgrens van Parque Natural da Serra da Estrela. Het is de geboorteplaats van Pedro Álvares Cabral, de eerste zeevaarder die in Brazilië aan land ging.

U verblijft in Hotel Sport y Gym - Covilha
Dag 10

Vrije dag Parque Natural da Serra da Estrela

Geit in Serre de Estrela

Geit in Serre de Estrela

Stap in de auto en ontdek al het moois dat Parque Natural da Serra da Estrela te bieden heeft. Ga op zoek naar stenen met gekke vormen en bekijk in het dorp Valezim de nog werkende watermolens. Wandel in het Zêzeredal, een gletsjervallei die uitmondt in de Taag. Proef ook zeker de lokale bergkaas die in alle jaargetijden te verkrijgen is.

U rijdt over de N339 naar de top van het park en vervolg de route naar Covão dos Conchos, een perfecte watervalachtige cirkel midden in een meer. Maak een stop in het gehucht Sabugeiro en rijdt via de N232 naar Manteigas. Deze tweebaansweg met ontelbare bochten biedt tussen de dennenbomen door magnifieke uitzichten. Te midden van deze groene dennenbomen liggen de witte huizen van Manteigas, een plaatje om te zien. Vanuit Manteigas kunt u via de N338 naar Covilha rijden. Trekt u hier de gehele dag voor uit want de routes door het park zijn prachtig en na elke bocht heeft u weer een ander uitzicht waardoor u ongetwijfeld foto’s blijft maken.

U verblijft in Hotel Sport y Gym - Covilha
Dag 11

Covilha – Coimbra

Coimbra Rivier

Coimbra Rivier

De snelste weg naar Coimbra is om weer via Castelo Branco te rijden. De mooiste route is om vandaag via de N339 te rijden via de hoogste bergen van Parque Natural da Serra da Estrela. Misschien heeft u deze route gisteren ook gereden, maar van deze route krijgt u nooit genoeg.

U verblijft in Pousada Condeixa a Nova - Coimbra
Dag 12

Coimbra – Fatima

Heilige plein in Fatima

Heilige plein in Fatima

Iedereen die geïnteresseerd is in oude archeologische opgravingen raden wij aan om een stop te maken bij Conimbriga. Rijdt daarna richting de kust voor een lunchstop in Nazaré. Deze badplaats is bekend vanwege de indrukwekkende golven die getrotseerd worden door surfers. Prachtig om te zien.

U verblijft in Hotel Rosa Mistica - Fatima
Dag 13

Vrije dag Fatima

Standbeeld in Fatima

Standbeeld in Fatima

Alleen al in de bedevaartsstad Fatima kunt u zich de hele dag vermaken. De oude stad beschikt over prachtige bouwwerken, maar het is al een hele beleving om op het terras te geneiten van de levendigheid en de veel pelgrims die hier te vinden zijn. In de omgeving zijn veel meer oude stadjes het bezoeken waard.

U verblijft in Hotel Rosa Mistica - Fatima
Dag 14

Fatima – Lissabon – Amsterdam

U rijdt terug naar de luchthaven van Porto waar u de huurauto inlevert. Daarna maakt u zich klaar voor de vlucht naar Amsterdam.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Tijdsverschil

Op het vasteland van Portugal is het één uur vroeger dan in Nederland en België.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services (klik hier). Of neem een kijkje op de website van de ANVR (klik hier), waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Portugal is de officiële taal Portugees.

Geldzaken

De munteenheid in Portugal is de Euro.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Voor een bezoek aan Portugal heeft u geen visum nodig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste documenten.

Klimaat

Het vasteland van Portugal beschikt over een klimaat dat sterk afhankelijk is van de Atlantische oceaan. De binnenlanden zijn warm en droog in de zomer, maar tijdens de wintermaanden valt er regelmatig een bui. Het noorden van Portugal is minder warm met regelmatig een bui en veelal een bries vanuit de oceaan.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 1.499,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage en luchthavenbelasting*
 • Overnachtingen in aangegeven kamertypes inclusief de aangegeven maaltijden
 • Autohuur, inclusief verzekeringen
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Ruimbagage bij KLM
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Benzine
 • GPS bij de huurauto
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele toeristenbelastingen ter plaatse te voldoen
 • Reis- en annuleringsverzekering

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Porto

Waarom naar Portugal met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds