Highlights of São Miguel & Terceira

11-daagse eilandhoppen reis

De Azoren hebben een uniek landschap voor Europa. Door de oude vulkanen, theeplantages, geisers en kratermeren lijkt het soms alsof u op Hawaii of in Nieuw-Zeeland bent. En dat op nog geen zes uur vliegen van Nederland! Met een huurauto ontdekt u het eiland São Miguel in eigen tempo. Uiteraard slaat u een bezoek aan Sete Cidades niet over. Dit kratermeer is dé trekpleister van de Azoren.
lees verder

Ik bleef mij verbazen over de indrukwekkende uitzichtpunten op de Azoren

- reisspecialist Ilona Blom

Reisfoto's

Sete Cidades, Sao Miguel

Sete Cidades, Sao Miguel

Furnas

Furnas

Angra do Heroismo, Terceira

Angra do Heroismo, Terceira

Ponta Delgada

Ponta Delgada

Lagoa do Canario

Lagoa do Canario

Highlights

 • Wandel rondom een kratermeer
 • Bezoek grotten
 • Zwemmen in natuurlijke warmwaterbronnen
 • Prachtige uitzichtpunten
 • Bezoek de enige theeplantage van Europa
 • Geniet van lokale wijnen en kazen
+ +

Indicatieprijs

€ 1.699 p.p.
Meer prijsinfo >

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

De Azoren hebben een uniek landschap voor Europa. Door de oude vulkanen, theeplantages, geisers en kratermeren lijkt het soms alsof u op Hawaii of in Nieuw-Zeeland bent. En dat op nog geen zes uur vliegen van Nederland! Met een huurauto ontdekt u het eiland São Miguel in eigen tempo. Uiteraard slaat u een bezoek aan Sete Cidades niet over. Dit kratermeer is dé trekpleister van de Azoren. Een ander hoogtepunt zal ongetwijfeld het spotten van walvissen en dolfijnen zijn. Zwemmen kan in een van de vele rotsbaden of in de natuurlijke warmwaterbronnen. Het eiland Terceira is een eiland met geschiedenis en cultuur en heeft de mooiste hoofdstad van de archipel.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Lissabon - Ponta Delgada

Ponta Delgada, Sao Miguel

Ponta Delgada, Sao Miguel

Via een overstap in Lissabon komt u dezelfde dag aan op het hoofdeiland van de Azoren; Sao Miguel. Bij aankomst haalt u de huurauto op bij de luchthaven en rijdt u naar het verblijf in de stad Ponta Delgada.

U verblijft in Hotel do Colegio - Ponta Delgada
Dag 2-4

Vrije dagen Sao Miguel / Ponta Delgada

Wegen op Sao Miguel

Wegen op Sao Miguel

De komende dagen heeft u de tijd om het eiland te verkennen. Richt u zich op het gebied ten noorden en westen van São Miguel. Hoogtepunten in deze regio zijn de kratermeren Sete Cidades en het Lagao do Fogo. Ga ook naar de theeplantage om te kijken hoe ze op de Azoren thee groeien en ga met een zodiac de Atlantische Oceaan op om walvissen en dolfijnen te spotten.

U verblijft in Hotel do Colegio - Ponta Delgada
Dag 5

Ponta Delgada – Furnas

Furnas

Furnas

Vandaag rijdt u naar de andere kant het eiland, naar Furnas. We raden aan om ten noorden van Furnas de stad binnen te rijden. Voordat u de stad binnenrijdt komt u dan nog langs een paar mooie uitzichtpunten. Het mooiste uitzichtpunt vinden wij Miradouro do Pico do Ferro; na een korte klim heeft u hiervandaan uitzicht op Lagoa das Furnas.

U verblijft in Furnas Boutique Hotel & Spa - Furnas
Dag 6-7

Vrije dagen Furnas

Furnas

Furnas

De komende dagen zijn ter vrije besteding. Ga badderen in een van de thermale baden en ga wandelen en/of fietsen rondom Lagoa das Furnas. Stap in de auto en rijd naar de mooiste uitzichtpunten aan de oostkust. Neem bij het ontbijt een bolo levado en kies ’s avonds voor een traditionele cozido.

U verblijft in Furnas Boutique Hotel & Spa - Furnas
Dag 8

Furnas - Ponta Delgada – Terceira / Angra do Heroismo

Sao Miguel

Sao Miguel

U rijdt naar de luchthaven in Ponta Delgada waar u ook de huurauto inlevert. Daarna maakt u zich klaar voor de vlucht naar Terceira. Na aankomt op Terceira haalt u de huurauto op en rijdt u naar uw verblijf voor de komende dagen.

U verblijft in Azoris Angra Garden - Terceira
Dag 9-10

Vrije dagen Terceira

Maak deze dagen een stadswandeling door het oude centrum van Angra do Heroismo en bezoek mooie uitzichtpunten zoals Serra do Cume, waar de weilanden als een Mondriaanschilderij in elkaar passen. Probeer zoveel mogelijk kleurrijke heilige huisjes te fotograferen en neem een duik in de rotszwembaden bij Biscoitos.

U verblijft in Azoris Angra Garden - Terceira
Dag 11

Terceira - Lissabon – Amsterdam

U rijdt terug naar de luchthaven van Terceira, waar u de auto inlevert. Daarna maakt u zich klaar voor de vlucht via Lissabon naar Amsterdam.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Tijdsverschil

Op de Azoren is het twee uur vroeger dan in Nederland en België.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services (klik hier). Of neem een kijkje op de website van de ANVR (klik hier), waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

Op de Azoren is de officiële taal Portugees.

Geldzaken

De munteenheid op de Azoren is de Euro. De banken op de Azoren zijn vijf dagen per week geopend van 8:30 tot 15:00 uur. Betaalkaarten worden niet altijd geaccepteerd, dus het is aan te raden wat contant geld bij u te hebben.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Voor een bezoek aan de Azoren (Portugal) heeft u geen visum nodig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste documenten.

Klimaat

De Azoren kent een maritiem klimaat welke sterk beïnvloed wordt door de ligging in de Atlantische Oceaan. Het klimaat op de Azoren is bijna altijd zacht en aangenaam afgewisseld met stevige buien. Dit komt door de ligging in een atmosferisch hoge druk gebied. Doordat de weersveranderingen snel kunnen optreden spreken ze op de eilanden over vier seizoenen op één dag.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 1.699,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met TAP vanuit Amsterdam, inclusief handbagage en luchthavenbelasting*
 • Binnenlandse vlucht São Miguel –Terceira met Sata Air inclusief ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen in aangegeven kamertypes inclusief de aangegeven maaltijden
 • Autohuur (Op beide eilanden) Intermediate 4-deurs, Fully Inclusive, inclusief Pack Super Relax verzekeringen
 • Wilidlife excursie inbegrepen
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij TAP
 • Ruimbagage tijdens de KLM vluchten
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Benzine
 • GPS bij de huurauto
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele toeristenbelastingen ter plaatse te voldoen
 • Reis- en annuleringsverzekering

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Porto

Waarom naar Portugal met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds