Rondreis Madeira

Tijdens een rondreis over het eiland Madeira bezoekt u charmante stadjes en bewondert u watervallen, steile kliffen én kleurrijke bloemen. Zeker in de lente staat alles prachtig in bloei. De bijnamen van Madeira luiden dan ook ‘Bloemeneiland’ en ‘Drijvende Tuin van de Atlantische Oceaan’. Naast alle bloempracht kent Madeira echter ook een ruige kant. Er valt dus voldoende te ontdekken!

Stéphanie Gras
Reisspecialist Tenzing Travel

Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Bloem op Madeira

Waarom naar Madeira met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Advies uit eigen ervaring
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Flexibele voorwaarden
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Stéphanie Gras

Reisspecialist Portugal

Reisinformatie Madeira

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Rondreis Madeira

Op het eiland Madeira zal het nooit kouder worden dan 16 graden en daardoor kunt u het eiland het gehele jaar bezoeken. In de lente staat Madeira in bloei en tijdens wandelingen komt u dan de mooiste bloemen tegen. De bijnamen van Madeira luiden dan ook ‘Bloemeneiland’ en ‘Drijvende Tuin van de Atlantische Oceaan’.

Tijdens een rondreis over Madeira bezoekt u charmante stadjes, bewondert u watervallen, kunt u walvissen en dolfijnen spotten, zwemmen in natuurlijke zwembaden en hoge bergen beklimmen. Wanneer u met de auto op pad gaat zult u ook vele uitzichtpunten passeren, waarvandaan u schitterend uitzicht heeft op diepe dalen en groene bergruggen, de oceaan, de akkers van boeren en soms zelf een ‘maanlandschap’.

De kabelbanen van Madeira

Tijdens uw reis op Madeira geniet u niet alleen van geweldige uitzichten vanaf de daarvoor bestemde uitzichtpunten. U kunt de steile rotswanden en het ruige landschap óók vanuit een kabelbaan bewonderen. Madeira heeft namelijk een zevental kabelbanen waarvan de Telefirico de Funchal de bekendste is. In twintig minuten zweeft u van Funchal naar het plaatsje Monte, waar u de Monte Palace botanische tuin kunt bezoeken. Het is ook mogelijk om nog een tweede kabelbaan te nemen naar een andere botanische tuin. De overige kabelbanen liggen verspreid over het eiland en brengen u naar de mooiste plekjes. Zoals bijvoorbeeld de kabelbaan bij Fajâ dos Padres. U daalt hier 300 meter af richting de oceaan. Beneden vindt u een restaurant, waar u heerlijk kunt lunchen.

Porto Santo

Madeira is niet alleen de naam van het eiland, maar ook van de gelijknamige archipel waar het samen met de eilanden Porto Santo, Ilhas Desertas en Ilhas Selvagens onder valt.

Porto Santo ligt op nog geen 52 kilometer ten noorden van Madeira en hier lijkt niemand haast te hebben. Dit kleine, onbekende paradijs is een ideale bestemming om tot rust te komen. Porto Santo wordt ook wel het  ‘Gouden eiland’ genoemd vanwege het negen kilometer lange gouden zandstrand. De temperaturen schommelen hier tussen de 17 en 23 graden, waardoor ook dit eiland het gehele jaar te bezoeken is.

Vila Baleira is de hoofdstad van het eiland. De straten met wuivende palmbomen en kleurrijke bougainvilles nodigen uit om te wandelen. U kunt hier ontspannen op het strand, maar ook talloze watersporten beoefenen, wandelen, fietsen of golfen op Porto Santo Golfo, een golfbaan die is ontworpen door de Spaanse golfwereldkampioen Ballesteros. In de wateren rondom het eiland bevinden zich het gehele jaar dolfijnen. Een boottour waarbij u op zoek gaat naar deze bijzondere dieren is dan ook een aanrader.

Rondreis Madeira op maat

Wilt u een reis naar Madeira en/of Porto Santo maken? Bekijk dan eens onze voorbeeldreizen. Dit zijn complete, met zorg samengestelde reizen, maar kunnen eventueel ook op maat aangepast worden. Onze specialisten denken graag met u mee.

Tijdsverschil

Op Madeira is het twee uur vroeger dan in Nederland en België.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services (klik hier). Of neem een kijkje op de website van de ANVR (klik hier), waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

Op Madeira is de officiële taal Portugees.

Geldzaken

De munteenheid op Madeira is de Euro. Er zijn voldoende geldautomaten aanwezig. Houd er rekening mee dat u niet overal met uw bankpas of creditcard kunt betalen, dus het is aan te raden altijd wat contant geld bij u te hebben.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Voor een bezoek aan Madeira (Portugal) heeft u geen visum nodig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste documenten.

Klimaat

Madeira wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Dit heeft ermee te maken dat het er nooit heel koud, maar ook nooit heel heet wordt, vanwege de Atlantische Oceaan. Daarnaast kan het van tijd tot tijd ook erg nat zijn, waardoor het eiland ontzettend groen en vruchtbaar is.

Reisfoto's Madeira

Berg op Madeira

Berg op Madeira

Bloem op Madeira

Bloem op Madeira

Strand van Porto Santo

Strand van Porto Santo

Kerk op Madeira

Kerk op Madeira

Bergen op Madeira

Bergen op Madeira

Dolfijnen

Dolfijnen

Uitzicht Funchal

Uitzicht Funchal

Kustlijn Madeira

Kustlijn Madeira

Haven van Funchal

Haven van Funchal

Auto onder waterval

Auto onder waterval

Bloem op Madeira

Bloem op Madeira

Pico de Areeiro

Pico de Areeiro

Strand van Porto Santo

Strand van Porto Santo

Kust van Madeira

Kust van Madeira

Berg en bloemen

Berg en bloemen

Landhuis in Funchal

Landhuis in Funchal

Bergpad

Bergpad

Bloem op Funchal

Bloem op Funchal

Waterval

Waterval

Strand van Porto Santo

Strand van Porto Santo

Berg

Berg

Cactus op Madeira

Cactus op Madeira

Kust van Porto Santo

Kust van Porto Santo

Rotsen op Madeira

Rotsen op Madeira