Rondreis Rusland

Als cultuurliefhebber kunt u uw hart ophalen tijdens een rondreis door het prachtige Rusland. Droom weg bij de kathedralen en Tsarenpaleizen in St. Petersburg, wandel over het Rode Plein in Moskou en bewonder de typische Russisch Orthodoxe kerken met uienkoepels in de pittoreske stadjes van de Gouden Ring.

Stéphanie Gras
Reisspecialist Tenzing Travel

Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Catherinapaleis, St. Petersburg

Waarom naar Rusland met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Advies uit eigen ervaring
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Flexibele voorwaarden
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Stéphanie Gras

Reisspecialist Rusland

Reisinformatie Rusland

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's
  • Video's

Rondreis Rusland

Rusland staat bekend om de rijke historie en prachtige culturele bezienswaardigheden. Droom weg bij de kathedralen en Tsarenpaleizen in St. Petersburg en wandel over het Rode Plein in Moskou. Het bezoeken van een balletvoorstelling in een van de vele prachtige theaters is een aanrader in beide steden. Ook het gebied ten noorden van Moskou is het ontdekken waard. U komt hier vele pittoreske stadjes waarin de typische Russisch orthodoxe kerken met uienkoepels staan. Geniet in Russische restaurantjes van lokale gerechten, met uiteraard een glaasje wodka vooraf.

Reist u in de zomer, dan kunt u genieten van dagen in de zon, maar reist u in de winter, dan heeft u de kans om dit land te bezichtigen wanneer het bedekt is met een magisch pak sneeuw. Een reis door dit land vol cultuur en verhalen zal hoe dan ook een onuitwisbare indruk achterlaten. We lichten alvast enkele hoogtepunten voor u uit.

Moskou

Moskou is met ruim 12,5 miljoen inwoners de grootste stad en de hoofdstad van Rusland. Moskou ligt in het binnenland van Rusland, maar behoort nog wel tot Europa. In deze stad vindt u veel bekende bezienswaardigheden zoals het Rode Plein en het Kremlin, maar ook veel gebouwen uit de Sovjettijd. Er zijn vele goede restaurants, die onder andere de Russische cuisine serveren en er is een bruisend uitgaansleven. Of u hier nu komt voor een stedentrip of om vanuit hier Rusland verder te verkennen, Moskou is een fascinerende stad om te bezoeken.

St. Petersburg

St. Petersburg werd ongeveer 300 jaar geleden opgericht door Tsaar Peter de Grote. Deze tsaar haalde zijn inspiratie voor het bouwen van de stad uit verschillende Europese landen, waaronder Nederland. Het resulteerde in een stad met brede boulevards en klassieke, kleurrijke gebouwen, gebouwd aan een wirwar van rivieren en kanalen. In het historische centrum van de stad bevinden zich de imposante Isaak kathedraal en het prachtige Winterpaleis, dat beter bekend staat als het Hermitage. Aan de bekendste straat van de stad, de Nevskiy Prospekt, vindt u vele bezienswaardigheden en winkels.

In St. Petersburg is het niet alleen historie en cultuur wat de klok slaat, u kunt ook genieten van de modernere kanten van het Russische leven. Zo vindt u overal hippe restaurants die traditionele Russische gerechten een moderne twist geven, en levendige cocktailbars met een divers aanbod aan bijzondere drankjes.

Het is een aanrader om tijd vrij te houden in uw planning om een van de Tsarenpaleizen buiten de stad te bezoeken. U kunt uzelf hier verliezen in de grandeur en rijkdom waarin de vroegere heersers van Rusland leefden.

Gouden Ring

Toen de Sovjet-Unie in de jaren 60 haar deuren opende voor buitenlandse toeristen werd een route bedacht om het mooiste van Rusland te laten zien: de Gouden Ring. Deze route rijgt verschillende historische steden ten oosten van Moskou aan elkaar, en biedt u de mogelijkheid om weg te dromen bij het oude Rusland.

Rondreis Rusland op maat

Wilt u Moskou en Sint Petersburg bezoeken? Of deze steden met de Gouden Ring combineren? Bekijk dan onze met zorg samengestelde rondreizen. Uiteraard zijn deze op maat aan te passen aan uw wensen.

Tijdsverschil

Rusland strekt zich uit over maar liefst elf tijdzones. Bij officiële zaken zoals vlucht- en treintijden wordt altijd Moskoutijd aangehouden. In het grootste deel van Europees Rusland, dus ook in Moskou en Sint-Petersburg, is het twee uur later dan in Nederland en België.

Gezondheid

Rusland is ontzettend groot, waardoor het per regio kan verschillen of er reisvaccinaties nodig zijn. Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services (klik hier). Of neem een kijkje op de website van de ANVR (klik hier), waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

Russisch is de officiële taal in Rusland.

Geldzaken

De munteenheid van Rusland is de Roebel (RUB). Voor de actuele wisselkoersen kijkt u op www.valuta.nl. Creditcards (met name MasterCard en Visa) worden veelal geaccepteerd. Er zijn voldoende geldautomaten waar u met uw Cirrus- of Maestrokaart geld kunt opnemen.

Reisdocumenten

Voor Rusland is een paspoort vereist. Het paspoort dient nog ten minste zes maanden geldig te zijn na de vervaldatum van het visum. Het paspoort dient daarnaast twee lege pagina’s te bevatten voor het visum. Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor Rusland aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? Onze collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen.

Klik hier om uw visum voor Rusland aan te vragen.

Klimaat

Rusland is het grootste land op aarde, waardoor er grote verschillen zijn qua klimaat in de verschillende delen van het land. Algemeen is bekend dat de winters heel erg koud zijn, maar dit geldt voornamelijk voor Siberië. Temperaturen van -50°C komen hier jaarlijks voor. In het westen van Rusland liggen de temperaturen in de winter ook onder het vriespunt, maar het zijn vooral ook donkere maanden met weinig daglicht. De zomers daarentegen kunnen soms wel tropisch warm worden met temperaturen ver boven de 30°C. Daarnaast kan er vooral in St. Petersburg genoten worden van lange dagen met daglicht en wordt het vrijwel niet donker.

Reisfoto's Rusland

Basiliuskathedraal in Moskou

Basiliuskathedraal in Moskou

Hermitage, St. Petersburg

Hermitage, St. Petersburg

Kerk van de Verlosser op het Bloed, St. Petersburg

Kerk van de Verlosser op het Bloed, St. Petersburg

Peterhof in Sint Petersburg

Peterhof in Sint Petersburg

Kostroma

Kostroma

Rode Plein in Moskau

Rode Plein in Moskau

Kremlin toren Rostov

Kremlin toren Rostov

Nevky Prospekt in St. Petersburg

Nevky Prospekt in St. Petersburg

Kerk van de Verlosser op het Bloed, St. Petersburg

Kerk van de Verlosser op het Bloed, St. Petersburg

Kerk in Jaroslavl

Kerk in Jaroslavl

Openluchtmuseum in Kostroma

Openluchtmuseum in Kostroma

Gevel in Kremlin

Gevel in Kremlin

Catherinapaleis, St. Petersburg

Catherinapaleis, St. Petersburg

Sint Petersburg paleis

Sint Petersburg paleis

Rostov Kremlin

Rostov Kremlin

Moskou paleis

Moskou paleis

St. Petersburg kanaal

St. Petersburg kanaal

Soezdal

Soezdal

Stadsmuur van Vladimir

Stadsmuur van Vladimir

Moskou

Moskou

Draaimolen in Moskou

Draaimolen in Moskou

Winter in St. Petersburg

Ook wanneer Rusland in een wit pak sneeuw gehuld is, is St. Petersburg adembenemend mooi. Kijk mee!