Best of the Golden Ring of Russia

13-daagse reis met chauffeur

Tijdens deze 13-daagse rondreis gaat u langs de verschillende hoogtepunten die het westen van Rusland te bieden heeft. Toen de Sovjet-Unie in de jaren 60 haar deuren opende voor buitenlandse toeristen werd een route bedacht om het mooiste van Rusland te laten zien: de Gouden Ring.
lees verder

Reisfoto's

Rode plein, Moskou

Rode plein, Moskou

Kathedraal in Vladimir

Kathedraal in Vladimir

St. Petersburg

St. Petersburg

Soezdal

Soezdal

Moskou

Moskou

Highlights

 • Het Rode Plein
 • Hermitage St. Petersburg
 • De Gouden Ring
 • Sfeervol Soezdal
 • Sergiev Posad
 • Wandelen langs de Wolga
+ +

Indicatieprijs

€ 1.999 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Tijdens deze 13-daagse rondreis gaat u langs de verschillende hoogtepunten die het westen van Rusland te bieden heeft. Toen de Sovjet-Unie in de jaren 60 haar deuren opende voor buitenlandse toeristen werd een route bedacht om het mooiste van Rusland te laten zien: de Gouden Ring. Deze route rijgt verschillende historische steden ten oosten van Moskou aan elkaar, en biedt u de mogelijkheid om weg te dromen bij het oude Rusland. Voorafgaand aan uw reis door de Gouden Ring heeft u een paar dagen om de hoofdstad, Moskou, te verkennen. Uw reis eindigt in het prachtige St. Petersburg. U wordt met een transfer langs de verschillende steden op de Gouden Ring gebracht en reist met de hogesnelheidstrein de Sap San van Vladimir naar St. Petersburg. Uw dagen kunt u ter plaatse zelf invullen, maar mocht u het prettig vinden dan kunnen wij van tevoren excursies voor u vastleggen.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Moskou

Skyline van Moskou

Skyline van Moskou

Na aankomst op de luchthaven van Moskou wordt u ontvangen door onze lokale partner, die u naar uw hotel brengt.

U verblijft in Boutique Hotel Arbat 6 - Moskou
Dag 2-3

Vrije dagen Moskou

Rode plein, Moskou

Rode plein, Moskou

De hoofdstad van Rusland is qua inwoneraantal de grootste stad van Europa. De stad kent ongeveer evenveel inwoners als Nederland en u kunt hier dagen vullen met bijzondere bezienswaardigheden. Uiteraard mag een bezoek aan het Kremlin en het Rode Plein niet ontbreken. Maak ook een rit met de metro van Moskou en stap uit in het station van Mayakovskaya. Een mooier metrostation bestaat er niet vinden wij.

U verblijft in Boutique Hotel Arbat 6 - Moskou
Dag 4

Moskou – Jaroslavl (274 kilometer)

Kerk in Jaroslavl

Kerk in Jaroslavl

Vandaag start de tour door de Gouden Ring. Door de gids/chauffeur wordt u op gehaald bij het hotel en verlaat u de stad. Via Sergiev Posad en Rostov Veliki, beiden de moeite waard om te bezoeken, komt u aan in Jaroslavl.

U verblijft in Kuptsov Dom - Jaroslavl
Dag 5

Vrije dag Jaroslavl

Kerk in Jaroslavl

Kerk in Jaroslavl

Verken vandaag de stad Jaroslavl. Dit kunt u op eigen gelegenheid doen. Hoogtepunten zijn het Spassky klooster, de Johannes de Doper kerk of het wandelen langs de machtige Wolga rivier.

U verblijft in Kuptsov Dom - Jaroslavl
Dag 6

Jaroslavl – Soezdal (198 kilometer)

Kremlin kerk in Soezdal

Kremlin kerk in Soezdal

Vandaag maakt u een mooie rit langs echt Russische dorpjes en de mooie stad Kostroma met haar historische binnenstad. Uiteindelijk komt u aan in de parel van de Gouden Ring; Soezdal.

U verblijft in Pushkarskaya Sloboda - Soezdal
Dag 7

Vrije dag Soezdal

Houten kerk in Soezdal

Houten kerk in Soezdal

Het sfeervolle Soezdal is erg populair vanwege de vele gebouwen die Rusland zo kenmerkt. Het beschikt net als Moskou over een Kremlin. Uiteraard wel van een ander formaat, maar nog altijd zeer indrukwekkend met de prachtige torens. Soezdal is maar een klein stadje en geeft u al een iets beter inzicht in het plattelandsleven in Rusland. De vele kleurrijke, houten huizen staan hier symbool voor. Wandel door dit sfeervolle stadje en geniet van de rust.

U verblijft in Pushkarskaya Sloboda - Soezdal
Dag 8

Soezdal - Vladimir (40 kilometer)

Stadsmuur van Vladimir

Stadsmuur van Vladimir

Een rit van een uur brengt u weer in een levendige Russische stad. Vladimir is de laatste stop in de Gouden Ring en ook hier mag een bezoek aan de Kathedraal van Ontslapenis van de Moeder Gods niet ontbreken. De gouden torens zijn al van veraf zichtbaar.

U verblijft in Park-Hotel Voznesenskaya Sloboda - Vladimir
Dag 9

Vladimir – St. Petersburg

St. Petersburg

St. Petersburg

U wordt na uw ontbijt door uw chauffeur naar het treinstation in Vladimir gebracht. Vanaf hier vertrekt u met de hogesnelheidstrein, de Sapsan, naar St. Petersburg. U zoeft ruim zes uur lang door het Russische landschap en komt in de loop van de middag aan in St. Petersburg.

U verblijft in WYNWOOD Hotel - St. Petersburg
Dag 10-12

Vrije dagen St. Petersburg

Catharina's Paleis in St. Petersburg

Catharina's Paleis in St. Petersburg

U heeft drie volledige dagen de tijd om het historische St. Petersburg te verkennen. Deze drie dagen kunt u makkelijk vullen, er is genoeg te zien en te doen! Kunstliefhebbers kunnen een volle dag vullen in de Hermitage. Een rondvaart over de Neva geeft u een heel ander beeld van de stad en zo wordt de overeenkomst met Amsterdam alleen maar duidelijker. Liefhebbers van geschiedenis kunnen terecht in het House of Sovjets en het museum ter nagedachtenis van de vele slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog.

U verblijft in WYNWOOD Hotel - St. Petersburg
Dag 13

St. Petersburg - Amsterdam

Helaas zit uw reis er alweer op. U wordt opgehaald door een chauffeur, die u naar de luchthaven van St. Petersburg brengt. Vanaf hier vliegt u terug naar Amsterdam.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Beste Reistijd

Rusland is het grootste land op aarde, waardoor er grote verschillen zijn in het klimaat in de verschillende delen van het land. Algemeen bekend is dat de winters heel erg koud zijn. Temperaturen van -50 komen hier jaarlijks voor, met name in Siberië. In het westen van Rusland liggen de temperaturen in de winter ook ver onder het vriespunt, maar het zijn vooral ook donkere maanden met weinig daglicht. In de maanden mei t/m juni geniet u in West-Rusland van aangename temperaturen. De zomers kunnen daarentegen soms wel tropisch warm worden met temperaturen ver boven de 30 graden, maar ook dit zijn goede maanden om West-Rusland te bezoeken. Daarnaast kan er vooral in St. Petersburg genoten worden van dagen met lang daglicht waarbij het vrijwel niet donker wordt. De inwoners van St. Petersburger vieren rond de langste dag van het jaar de Witte Nachten.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie zijn er voor de steden Moskou en St. Petersburg geen inentingen nodig. Rusland is groot, waardoor het per regio kan verschillen of er inentingen nodig zijn. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Reisdocumenten

Voor Rusland is een paspoort vereist. Het paspoort dient nog tenminste 6 maanden geldig te zijn na vervaldatum van het visum. Het paspoort dient daarnaast twee lege pagina’s te bevatten voor het visum. Het visum voor Rusland kan op verschillende manier worden aangevraagd. Het is mogelijk dit zelf te doen bij de Russische ambassade via de volgende website: visa.kdmid.ru. Het aanvragen van het visum is tijdrovend en ingewikkeld. Daarnaast is het mogelijk het visum aan te vragen bij een visumbureau.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 1.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen in aangegeven kamertypes inclusief de aangegeven maaltijden
 • Treintickets hogesnelheidstrein Sapsan Moskou - St. Petersburg in de 2de klasse
 • Privévervoer van de luchthaven naar het verblijf en v.v.
 • Privévervoer van het hotel naar het treinstation en v.v.
 • Privévervoer tijdens de reisdagen in de Gouden Ring
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Ruimbagage tijdens de KLM vluchten
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Visum voor Rusland
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer