Best of the Golden Ring of Russia

13-daagse reis met chauffeur

Tijdens deze 13-daagse rondreis gaat u langs de verschillende hoogtepunten die het westen van Rusland te bieden heeft. Toen de Sovjet-Unie in de jaren 60 haar deuren opende voor buitenlandse toeristen werd een route bedacht om het mooiste van Rusland te laten zien: de Gouden Ring.
lees verder

Gekleurde houten huisjes, oude lada bussen en vrouwen in lokale kledij. Dat is hetgeen je ervaart in sfeervol Soezdal

- reisspecialist Bart Pomp

Reisfoto's

Rode plein, Moskou

Rode plein, Moskou

Kathedraal in Vladimir

Kathedraal in Vladimir

St. Petersburg

St. Petersburg

Soezdal

Soezdal

Moskou

Moskou

Highlights

 • Milieuvriendelijke reis per trein tussen de wereldsteden
 • Bezoek de unieke Gouden Ring met historische steden
 • Reizen met privé chauffeur
 • Verken het plattelandsleven in Soezdal
 • Unieke verblijven van luxe in de stad tot lokaal op het platteland
 • Het Rode Plein
 • Hermitage St. Petersburg
 • De Gouden Ring
 • Sfeervol Soezdal
+ +

Indicatieprijs

€ 1.999 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Tijdens deze 13-daagse rondreis gaat u langs de verschillende hoogtepunten die het westen van Rusland te bieden heeft. Toen de Sovjet-Unie in de jaren 60 haar deuren opende voor buitenlandse toeristen werd een route bedacht om het mooiste van Rusland te laten zien: de Gouden Ring. Deze route rijgt verschillende historische steden ten oosten van Moskou aan elkaar, en biedt u de mogelijkheid om weg te dromen bij het oude Rusland. Voorafgaand aan uw reis door de Gouden Ring heeft u een paar dagen om de hoofdstad, Moskou, te verkennen. Uw reis eindigt in het prachtige St. Petersburg. U wordt met een transfer langs de verschillende steden op de Gouden Ring gebracht en reist met de hogesnelheidstrein de Sap San van Vladimir naar St. Petersburg. Uw dagen kunt u ter plaatse zelf invullen, maar mocht u het prettig vinden dan kunnen wij van tevoren excursies voor u vastleggen.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Moskou

Skyline van Moskou

Skyline van Moskou

Na aankomst op de luchthaven van Moskou wordt u ontvangen door onze lokale partner, die u naar uw hotel brengt.

U verblijft in Boutique Hotel Arbat 6 - Moskou
Dag 2-3

Vrije dagen Moskou

Rode plein, Moskou

Rode plein, Moskou

U heeft drie volledige dagen de tijd om Moskou te verkennen. Wandel over het Rode Plein met de imposante gebouwen en het ultieme Moskou gevoel. Daarnaast is het Kremlin het bestuurlijke centrum van Rusland. Geen enkel land ter wereld beschikt over zo’n indrukwekkend regeringscomplex als Rusland. Bezoek niet enkel de vele hoogtepunten, maar probeer ook het echte Moskou te ervaren. Bij mooi weer is het zeer de moeite een bezoek te brengen aan het stadspark Gorki aan de rivier. Hier genieten gezinnen van de rust en speelruimte, drinken jongeren een biertje aan de kade en ziet u vele mensen sporten.

U verblijft in Boutique Hotel Arbat 6 - Moskou
Dag 4

Moskou – Jaroslavl

Kerk in Jaroslavl

Kerk in Jaroslavl

Vandaag start de tour door de Gouden Ring. Door de gids/chauffeur wordt u op gehaald bij het hotel en verlaat u de stad. Via Sergiev Posad en Rostov Veliki, beiden de moeite waard om te bezoeken, komt u aan in Jaroslavl.

U verblijft in Kuptsov Dom - Jaroslavl
Dag 5

Vrije dag Jaroslavl

Kerk in Jaroslavl

Kerk in Jaroslavl

Een heerlijke stad, waarbij u een beter beeld krijgt van het dagelijkse leven in Rusland. Het is een van de oudste steden van het land en een aaneenschakeling van kerken en kloosters. De stad zal zeker in de smaak vallen bij cultuurliefhebbers.

U verblijft in Kuptsov Dom - Jaroslavl
Dag 6

Jaroslavl – Soezdal

Kremlin kerk in Soezdal

Kremlin kerk in Soezdal

Vandaag maakt u een mooie rit langs echt Russische dorpjes en de mooie stad Kostroma met haar historische binnenstad. Uiteindelijk komt u aan in de parel van de Gouden Ring; Soezdal.

U verblijft in Pushkarskaya Sloboda - Soezdal
Dag 7

Vrije dag Soezdal

Houten kerk in Soezdal

Houten kerk in Soezdal

Een volle dag om tot rust te komen in dit slaperige stadje. Hier geen chaos en drukte, zoals in de andere steden, maar een lieflijk stadje aan de kleine rivier Reka Kamenka. De omgeving is erg groen en hier heeft u een meer plattelandsgevoel. Het is dan ook mogelijk een traditioneel plattelandshuis te bezoeken.

U verblijft in Pushkarskaya Sloboda - Soezdal
Dag 8

Soezdal - Vladimir

Stadsmuur van Vladimir

Stadsmuur van Vladimir

Een rit van een uur brengt u weer in een levendige Russische stad. Vladimir is de laatste stop in de Gouden Ring en ook hier mag een bezoek aan de Kathedraal van Ontslapenis van de Moeder Gods niet ontbreken. De gouden torens zijn al van veraf zichtbaar.

U verblijft in Park-Hotel Voznesenskaya Sloboda - Vladimir
Dag 9

Vladimir – St. Petersburg

St. Petersburg

St. Petersburg

U wordt na uw ontbijt door uw chauffeur naar het treinstation in Vladimir gebracht. Vanaf hier vertrekt u met de hogesnelheidstrein, de Sapsan, naar St. Petersburg. U zoeft ruim zes uur lang door het Russische landschap en komt in de loop van de middag aan in St. Petersburg.

U verblijft in WYNWOOD Hotel - St. Petersburg
Dag 10-12

Vrije dagen St. Petersburg

Catharina's Paleis in St. Petersburg

Catharina's Paleis in St. Petersburg

U heeft drie volledige dagen de tijd om het historische St. Petersburg te verkennen. St. Petersburg is echt de tegenpool van Moskou. Hier veel minder blingbling, maar juist een heel oud stadscentrum dat verdacht veel lijkt op de grachtengordel in Amsterdam. Kleurrijke straten, historische gebouwen en het wereldberoemde museum de Hermitage. De stad is prima te voet te verkennen, maar maak ook een boottocht door de grachten voor een totaal andere kijk op de stad.

U verblijft in WYNWOOD Hotel - St. Petersburg
Dag 13

St. Petersburg - Amsterdam

Helaas zit uw reis er alweer op. U wordt opgehaald door een chauffeur, die u naar de luchthaven van St. Petersburg brengt. Vanaf hier vliegt u terug naar Amsterdam.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Tijdsverschil

Rusland strekt zich uit over maar liefst elf tijdzones. Bij officiële zaken zoals vlucht- en treintijden wordt altijd Moskoutijd aangehouden. In het grootste deel van Europees Rusland, dus ook in Moskou en Sint-Petersburg, is het twee uur later dan in Nederland en België.

Gezondheid

Rusland is ontzettend groot, waardoor het per regio kan verschillen of er reisvaccinaties nodig zijn. Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services (klik hier). Of neem een kijkje op de website van de ANVR (klik hier), waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

Russisch is de officiële taal in Rusland.

Geldzaken

De munteenheid van Rusland is de Roebel (RUB). Voor de actuele wisselkoersen kijkt u op www.valuta.nl. Creditcards (met name MasterCard en Visa) worden veelal geaccepteerd. Er zijn voldoende geldautomaten waar u met uw Cirrus- of Maestrokaart geld kunt opnemen.

Reisdocumenten

Voor Rusland is een paspoort vereist. Het paspoort dient nog ten minste zes maanden geldig te zijn na de vervaldatum van het visum. Het paspoort dient daarnaast twee lege pagina’s te bevatten voor het visum. Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor Rusland aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? Onze collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen. 

Klik hier om uw visum voor Rusland aan te vragen.

Klimaat

Rusland is het grootste land op aarde, waardoor er grote verschillen zijn qua klimaat in de verschillende delen van het land. Algemeen is bekend dat de winters heel erg koud zijn, maar dit geldt voornamelijk voor Siberië. Temperaturen van -50°C komen hier jaarlijks voor. In het westen van Rusland liggen de temperaturen in de winter ook onder het vriespunt, maar het zijn vooral ook donkere maanden met weinig daglicht. De zomers daarentegen kunnen soms wel tropisch warm worden met temperaturen ver boven de 30°C. Daarnaast kan er vooral in St. Petersburg genoten worden van lange dagen met daglicht en wordt het vrijwel niet donker.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 1.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen in aangegeven kamertypes inclusief de aangegeven maaltijden
 • Treintickets hogesnelheidstrein Sapsan Moskou - St. Petersburg in de 2de klasse
 • Privévervoer van de luchthaven naar het verblijf en v.v.
 • Privévervoer van het hotel naar het treinstation en v.v.
 • Privévervoer tijdens de reisdagen in de Gouden Ring
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Ruimbagage tijdens de KLM vluchten
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Visum voor Rusland
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer