Rondreis Schotland

Tijdens een rondreis door Schotland maakt u kennis met rijke tradities en markante inwoners, bezoekt u oude kastelen en bewondert u ongerepte natuur. Achter iedere bocht bevindt zich namelijk weer een nieuw adembenemend uitzicht op bergen, bossen of meren. Schotland is niet voor niets uitgeroepen tot mooiste land ter wereld! Ons hart heeft het al gestolen, verovert Schotland binnenkort ook uw hart?

Stéphanie Gras
Reisspecialist Tenzing Travel

Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Rondreis Schotland, Isle of Skye

Waarom naar Schotland met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Advies uit eigen ervaring
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Flexibele voorwaarden
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Stéphanie Gras

Reisspecialist Schotland

Reisinformatie Schotland

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's
  • Video's

Rondreis Schotland

Schotland is een land met rijke tradities, ongerepte natuur en een interessante geschiedenis. Het is lange tijd een onafhankelijk koninkrijk geweest, maar is tegenwoordig onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Een reis door Schotland betekent reizen langs bossen en velden, bergen en valleien. De natuur is prachtig, achter elke bocht bevindt zich weer een adembenemend uitzicht. Schotland is niet voor niets uitgeroepen tot het mooiste land ter wereld! Droom weg bij oude kastelen, waar de geschiedenis en tradities tot leven komen. En wat dacht u van een whiskyproeverij in een werkende whiskydistilleerderij in de Hooglanden? Aan het eind van de dag kunt u genieten van de Schotse gastvrijheid en de indrukken van uw dag bespreken in een lokale pub. Heeft u al zin om te gaan?

Edinburgh

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland. In deze compacte, heuvelachtige stad heeft u het gevoel dat u terug in de tijd reist. Het centrum bestaat uit twee delen. Het oudste deel van de stad is de Old Town, het deel dat binnen de oorspronkelijke stadsmuren viel. De New Town werd 200 jaar geleden gebouwd in Georgiaanse stijl, en is dus helemaal niet zo nieuw als de naam doet denken.

Het Edinburgh Castle torent hoog boven de andere gebouwen in de stad uit, en is zeker het bezoeken waard. Neem een middag de tijd om vanaf het kasteel over de Royal Mile naar beneden te lopen, u vindt hier vele leuke winkeltjes. Geniet van de vrolijke klanken van de doedelzak spelers, een whisky in een van de gezellige pubs en het uitzicht op de omliggende heuvels.

Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden mogen absoluut niet ontbreken tijdens een rondreis door Schotland. Hier vindt u de ruige natuur waar Schotland zo bekend om staat. Zoals de naam al zegt bestaan de Hooglanden voornamelijk uit heuvels en bergen, afgewisseld door valleien (in het Schots: glens) en meren (in het Schots: lochs). Dit gebied leent zich uitstekend om verkend te worden per auto en onderweg komt u langs prachtige uitzichtpunten. U kunt in de Schotse Hooglanden mooie wandelingen maken, maar ook andere sportieve activiteiten ondernemen zoals fietsen of paardrijden. Verscholen in dit gebied liggen veel Schotse kastelen, die stuk voor stuk het ontdekken waard zijn.

Rondreis Schotland op maat

Bent u enthousiast geworden over Schotland? Bekijk dan onze voorbeeldreizen. Uiteraard kunnen al onze reizen op maat aangepast worden. Uw wensen staan centraal!

Tijdsverschillen

In Schotland (Verenigd Koninkrijk) is het 1 uur vroeger dan in Nederland of België.

Gezondheid

Voor Schotland, dat onderdeel is van het Verenigd Koninkrijk, zijn geen inentingen nodig.

Taal

De officiële taal in Schotland is het Engels. Daarnaast wordt in sommige delen ook Schots en Gaelic gesproken.

Geldzaken

In het Verenigd Koninkrijk betaal je met de Britse pond (GBP). Schotland heeft daarbinnen weer haar eigen versie van de pond, de Schotse pond. 1 Schotse pond is overigens gelijk aan 1 Britse pond. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Voor een bezoek aan Schotland heeft u geen visum nodig.

Klimaat

Bij Schotland denken velen aan grijs en regenachtig weer. Dit klopt deels, maar er zijn in Schotland grote verschillen te vinden. Het westen van Schotland en de Schotse Hooglanden zijn erg nat en behoren tot de natste gebieden van Europa. In de Hooglanden valt 250 dagen per jaar neerslag. Ten oosten van de Hooglanden is het weer een stuk rustiger en droger, doordat de Hooglanden de neerslag (dat vaak aangevoerd wordt vanuit het westen) tegenhouden. De zomers zijn koel en de winters zijn mild. In de bergen ligt in de winter een pak sneeuw, maar in de dalen en steden blijft de sneeuw vaak maar heel kort liggen.

Reisfoto's Schotland

Edinburgh

Edinburgh

Old Man of Storr, Isle of Skye

Old Man of Storr, Isle of Skye

Eilean Donan Castle

Eilean Donan Castle

Doedelzakspeler in Edinburgh

Doedelzakspeler in Edinburgh

Schotse hooglanders in de Highlands

Schotse hooglanders in de Highlands

Edinburgh

Edinburgh

Loch Lomond

Loch Lomond

Edinburgh Deanvillage

Edinburgh Deanvillage

Orkney

Orkney

Whiskydistilleerderij

Whiskydistilleerderij

Glencoe

Glencoe

Dunrobin Castle

Dunrobin Castle

Fairy pools, Isle of Skye

Fairy pools, Isle of Skye

Zeehond in Orkney

Zeehond in Orkney

Jacobite Steam Train, Glenfinnan

Jacobite Steam Train, Glenfinnan

Ring of Brodgar, Orkney

Ring of Brodgar, Orkney

Eilean Donan Castle

Eilean Donan Castle

Orkney

Orkney

Schotland

Waarom Schotland tot mooiste land ter wereld werd uitgeroepen? Deze spectaculaire video laat het u in drie minuten zien.