Een rondreis Nieuw-Zeeland: auto of camper?

Wij zouden u graag gelijk het antwoord willen geven op deze vraag, maar of u het beste met een auto of camper op reis kunt gaan, is heel persoonlijk. Goed weten wat de voor- en nadelen van beide opties zijn, maakt de keuze vaak al een stuk makkelijker. Daarom hebben wij hieronder de voors en tegens van beide vervoersmiddelen voor u op een rijtje gezet.

Snel naar:

  • Overnachtingen
  • Bagage
  • Op de plaats van bestemming
  • Rijden met een auto of camper
Inge Stam
Reisspecialist Tenzing Travel

Overnachtingen

Met de auto in Nieuw-Zeeland

Mogelijk voordeel:
Met een autoreis bepaalt u zelf het type accommodatie waar u in verblijft. Denk bijvoorbeeld aan de keuze tussen middenklasse, eersteklasse, karakteristieke en bed&breakfast accommodaties. U weet van tevoren al precies waar u gaat overnachten en dat vergroot de voorpret. Daarnaast kan het ook een stukje rust geven als u al weet hoe de route vooraf is uitgestippeld.

Mogelijk nadeel:
U bent minder flexibel, want de geboekte overnachtingen zijn ter plaatse lastig te wijzigen.

Met de camper in Nieuw-Zeeland

Mogelijk voordeel:
U heeft alle vrijheid. Als u het ergens naar uw zin heeft, dan blijft u een nacht langer en mocht het ergens slecht weer zijn, dan kunt u beslissen om door te rijden. Er zijn verschillende type campings, van zeer eenvoudig met weinig faciliteiten (staatscampings) tot luxere campings waar het u aan niets zal ontbreken (particuliere campings). Aan u dus de keuze!

Mogelijk nadeel:
Het kostenplaatje is voor vertrek minder concreet, omdat u de campings ter plaatse boekt. U dient onderweg ook zelf onderweg iets meer “huiswerk” te doen, omdat u nog moet beslissen waar u ’s avonds gaat slapen. Overigens kunnen wij de campings ook vooraf al voor u boeken. Dit is zeker aan te raden voor de periode december-januari, dat is het hoogseizoen van Nieuw-Zeeland en dan zijn de campings sneller vol.

Bagage

Met de auto in Nieuw-Zeeland

Mogelijk voordeel:
Als u kiest voor een ruimere auto, dan heeft u voldoende ruimte in de kofferbak om grote, harde koffers mee te nemen.

Mogelijk nadeel:
Reist u met meer dan twee personen in één auto, dan is de ruimte in de kofferbak vaak beperkt en is het soms een uitdaging om alle bagage iedere dag in en uit te laden.

Met de camper in Nieuw-Zeeland

Mogelijk voordeel:
U heeft uw eigen huis op wielen, dus u hoeft slechts één keer uw bagage uit te pakken en heeft daarna geen omkijken meer naar de koffers of tassen.

Mogelijk nadeel:
In vrijwel alle campers is de ruimte om harde koffers op te ruimen beperkt. Daarom adviseren wij u om plooibare tassen mee te nemen, zodat u die leeg kunt opbergen.

Op de plaats van bestemming

Met de auto in Nieuw-Zeeland

Mogelijk voordeel:
Het spreekt misschien voor zich, maar we noemen toch nog even het feit dat u met een auto vaak een stuk wendbaarder bent dan met een camper. U kunt overal gemakkelijk parkeren en als u ’s avonds er nog even op uit wil, dan rijdt u zo weg.

Mogelijk nadeel:
U mag niet met iedere verhuurmaatschappij op de ferry tussen het Noorder- en Zuidereiland. Wij informeren u graag over de mogelijke opties.

Met de camper in Nieuw-Zeeland

Mogelijk voordeel:
U bent veel buiten en midden in de natuur. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid om zelf uw maaltijd te koken; u eet waar u trek in heeft en kiest zelf voor wel budget. Reist u in de zomer, dan kunt u tot in de late uurtjes buiten blijven zitten, terwijl u in een hotel vaak gebonden bent aan uw hotelkamer.

Mogelijk nadeel:
Als u eenmaal op de camping bent geïnstalleerd en u bedenkt zich ineens dat u een boodschap bent vergeten, dan dient u de camper weer los te koppelen. U rijdt dus niet ‘even’ heen en weer.

Rijden met een auto of camper

Met de auto in Nieuw-Zeeland

Mogelijk voordeel:
U hoeft waarschijnlijk niet te wennen aan een andere auto en over het algemeen rijdt u op een dag iets meer kilometers dan per camper.

Mogelijk nadeel:
U dient altijd ergens te stoppen voor een toiletstop, want u heeft geen toilet ‘aan boord’.

Met de camper in Nieuw-Zeeland

Mogelijk voordeel:
Nieuw-Zeeland is ingesteld op campers en de wegen zijn dan ook breed genoeg. U vindt overal voldoende parkeerplaatsen om met uw camper te staan.

Mogelijk nadeel:
Als u niet gewend bent om met een camper te rijden, dan zult u wellicht even moeten wennen aan de breedte van het voertuig. Al horen wij vaak van onze reizigers dat zij er na een half uur rijden al aan gewend zijn. Bij het verhuurstation krijgt u ook duidelijke instructies.

Kunnen wij u helpen?

Wilt u persoonlijk advies van een van onze reisspecialisten ontvangen over het reizen per auto of camper in Nieuw-Zeeland? Wilt u weten welk campertype voor u geschikt is of welke routes er door Nieuw-Zeeland bij uw reiswensen passen? Of wilt u vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Inge Stam