• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Amerika

Route 66, de Grand Canyon, New York en ga zo maar door. Amerika biedt talloze highlights die een echte must-see zijn voor iedere reiziger. Gaat u voor een citytrip of een rondreis Amerika? Alles is mogelijk bij deze veelzijdige bestemming.

Larissa Splinter
Reisspecialist Tenzing Travel
 • Onze nr. 1 rondreis! De 'Best of the Southwest' is onze best verkochte reis waarin u het mooiste van Zuidwest-Amerika gaat zien.
  Lees meer
 • West-Amerika San Francisco, Los Angeles en Las Vegas, maar ook uitgestrekte nationale parken zoals Grand Canyon en Yosemite Nationale Park. Welke route kiest u?
  Lees meer
 • Campers Amerika Een camperreis maken door Amerika is een fantastische belevenis. Ervaar het met onze camperreizen!
  Lees meer
 • Florida Dé ideale zonbestemming: geniet hier het hele jaar van het heerlijke klimaat en de brede witte zandstranden. Maar sla vooral de Disney Parken in Orlando niet over.
  Lees meer
 • Impressions of the Rockies Deze 15-daagse autoreis door de Rocky Mountains gaat door een uniek stuk Amerika, met indrukwekkende natuur, in en buiten de nationale parken.
  Lees meer
 • Landenpresentatie Amerika Meer weten over West-Amerika? Kom naar onze landenpresentatie op 16 september, 14 oktober en 25 november.
  Lees meer
 • The Deep South Ontdek de blues, country & western muziek samen met de historie en plantagehuizen in het zuiden van Amerika.
  Lees meer
 • Route 66 Route 66 brengt alles samen: flikkerend neon, spierwitte Cadillacs, oude pompstations en pittoreske dorpjes.
  Lees meer
 • Top 5 Camper Routes Wij hebben de mooiste camperroutes Amerika voor u op een rijtje gezet. Bekijk onze Top 5 Camperroutes.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Dominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing TravelDominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing TravelHotels en resorts door onze specialisten geselecteerd

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer infoReisinformatie Amerika

Amerika, land van de onbegrenste mogelijkheden! Het is bijna onmogelijk om in één rondreis Amerika in zijn geheel te bereizen, tenzij u langer de tijd heeft of gebruik maakt van de binnenlandse vluchtmogelijkheden.
Regio's Amerika

Alaska

Een vakantie Alaska is 'anders' dan in de andere staten van Amerika. Geniet van de prachtige natuur met bergen, gletsjers, bossen en meren. Wandel door de vele mooie natuurparken en spot wilde beren. Of ga met een boottocht walvissen spotten. Daarnaast kenmerken de vele goudzoekerstadjes en de eindeloze uitgestrektheid deze regio.
Lees meer over Alaska >


Florida

Uw rondreis Florida staat in het teken van langgerekte stranden, de wereldberoemde stad Miami, de unieke flora en fauna van de Everglades, de Caribische sfeer op de Florida Keys en natuurlijk Disneyland in Orlando. Met 300 dagen per jaar zon een heerlijke start van uw rondreis.
Lees meer over Florida >


Hawaii

Bij Hawaii denkt u al snel aan wuivende palmen, zon, zee en strand. De eilanden zijn stuk voor stuk bijzonder en hebben haar eigen charmes. Ontspan op de prachtige stranden en slaap in uitstekende resorts. Een goede afsluiting van uw rondreis Amerika.
Lees meer over Hawaii >


Oost-Amerika

Een rondreis Oost-Amerika maakt indruk op u, dat is zeker. Bezoek de bruisende steden Washington, Philadelphia, Chicago, New York of Boston. Maar ook de natuur is schitterend in dit gebied. Combineer de steden met natuur door op uw eigen tempo een auto- of camperrondreis te maken.
Lees meer over Oost-Amerika >


The Deep South

Ontdek de beroemde muzieksteden New Orleans, Memphis en Nashville. Dans en luister naar blues, dixieland, soul, country & western en rock 'n roll. Het oude Zuiden herleeft in de staten North- en South Carolina en langs de Missisippi, waar prachtige landhuizen nog getuigen van het rijke leven. De mysterieuze 'bayou's' (moerassen) rond New Orleans herbergen vele legendes.
Lees meer over The Deep South >


West-Amerika

Wanneer u een rondreis Amerika maakt, kan West-Amerika niet ontbreken. Deze populaire regio heeft velen bekende plekken zoals Grand Canyon National Park, Bryce Canyon National Park en Sequoia National Park. Waag tussendoor een gokje in Las Vegas of bezoek de bruisende steden Los Angeles, San Francisco, en San Diego. Wat dacht u van de spectaculaire natuur van de Rocky Mountains? U vindt het allemaal tijdens een rondreis in West-Amerika.
Lees meer over West-Amerika >


Videoverslag

De familie van der Wel reisde met Tenzing Travel naar Amerika...

Amerika, land van de onbegrenste mogelijkheden! Het is bijna onmogelijk om in één rondreis Amerika in zijn geheel te bereizen, tenzij u langer de tijd heeft of gebruik maakt van de binnenlandse vluchtmogelijkheden.

Tijdsverschillen met Amerika

Tijdens uw vakantie in Amerika zult u te maken krijgen met tijdsverschillen. Amerika heeft verschillende tijdzones. Het is er vroeger dan in Nederland. Onderstaand enkele voorbeelden, met dien verstande dat de zomertijd in Amerika niet altijd op dezelfde datum eindigt en begint als in Nederland:• Chicago: 7 uur vroeger
Denver: 8 uur vroeger
Honolulu: 12 uur vroeger
Las Vegas: 9 uur vroeger
Los Angeles: 9 uur vroeger
Miami: 6 uur vroege
New York: 6 uur vroeger
Phoenix: 8 uur vroeger
San Francisco: 9 uur vroeger

Feestdagen in Amerika

Feestdagen die ieder jaar op dezelfde dag vallen zijn:
Nieuwjaarsdag: 1 januari
Martin Luther King Day: derde maandag in januari
President’s Day: derde maandag van februari
Memorial Day: laatste maandag in mei
Independence Day: 4 juli
Labor Day: eerste maandag in september
Thanksgiving: vierde donderdag in november
Kerstmis: 24, 25, 26 december

Ook Goede Vrijdag, Pasen en Pinksteren worden op dezelfde dag (maar op wisselende data) gevierd. Daarnaast zijn er feestdagen die qua datum per staat verschillen of alleen in bepaalde staten worden gevierd. Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.

Dengue, Chikungunya en Zika in Florida

Dengue (knokkelkoorts), Chikungunya en Zika komen in veel tropische gebieden voor en zo dus ook in Florida.
Informatie
Dengue, Chikungunya en Zika zijn door muggen overgebrachte virusziektes die gepaard gaat met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Vaak treedt daarbij uitslag op. Er bestaat geen behandeling voor en over het algemeen herstellen de patiënten goed. De mug die dengue overbrengt steekt met name overdag maar ook ’s nachts, en kan met behulp van muggenwerende maatregelen goed worden bestreden.
Voorkomen
Vermijd plaatsen met stilstaand water, daar broeden de dengue-, chikungunya- en zikamuggen (Aedes Aegypti-soort). De muggen steken vooral overdag. Draag daarom bedekkende kleding en gebruik muggenrepellant (DEET).
Meer informatie
• RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) op tel: 030-2749111 of www.rivm.nl 
• Thuisvaccinatie.nl op tel: 0900 - 1212888 of
www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel 
• Travel Clinic Havenziekenhuis op telefoon 0900-5034090 of
www.travelclinic.com 
• KLM Travel Clinic op telefoon 0900-1091096 of
www.klmtravelclinic.com

Taal in Amerika

In Amerika wordt Engels gesproken. In de zuidelijke staten, met name Californië, Texas en Florida, wordt daarnaast ook veel Spaans gesproken. Hier kan men met Engels overigens volstaan.

Geldzaken
De munteenheid van Amerika is de Amerikaanse Dollar (USD). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: EUR 1 = ca. 1,06 USD. lars (USD 1 = EUR  0,94). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website:
www.oanda.com.

Creditcard: Tijdens een reis door Amerika kunt u vrijwel niet buiten een creditcard. Wij adviseren u dringend een creditcard mee te nemen. Dit is een zeer gebruikelijk betaalmiddel, waarmee u in Amerika zonder moeite, zelfs kleinere bedragen, kunt afrekenen. Ook is de creditcard vereist bij het betalen van borgsommen voor autohuur, huur van een camper, motorhuur en voor hotels. In hotels vraagt men vrijwel altijd een deposito voor de eventuele door u te gebruiken extra's, ondanks het feit dat u in het bezit bent van een voucher voor de betaling van de overnachtingen. Het bezit van een creditcard voorkomt dat u een gedeelte van uw contant geld moet gebruiken voor deze deposito's. Het bedrag wordt dan gereserveerd op uw creditcard. Bij het terugbrengen van de auto of camper of vertrek uit het hotel volgt de definitieve afrekening. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld via een bank of via een geldautomaat.

Pinnen: Om te pinnen kunt u gebruik maken van de ATM geldautomaten. In Amerika kunt u dan geld pinnen bij de geldautomaten met het blauwe Cirrus-symbool. Zorgt u er wel voor dat u uw bankpas activeert voor pasgebruik in het buitenland?

Reisdocumenten voor passagiers met de Nederlandse nationaliteit

• Voor het reizen naar en via de Verenigde Staten dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog geldig is bij terugkomst. Tevens dient u een ESTA-reistoestemming aan te vragen.
• Kinderen moeten een eigen paspoort hebben. Een bijschrijving in het paspoort van één van de ouders is niet toegestaan.
• Hebt u een tijdelijk of noodpaspoort dat geen e-paspoort is, dan kunt u niet meer reizen onder het Visa Waiver Programma. U dient dan een visum aan te vragen voor uw reis naar de Verenigde Staten.

Voor de laatste informatie omtrent de reisdocumenten verwijzen we graag naar de volgende website: http://visum.nl/.

ESTA-reistoestemming
ESTA staat voor Electronic System Travel Authority en is een elektronische vergunning voor de Verenigde Staten, bedoeld voor passagiers uit de zogenaamde Visa Waiver Program (VWP) landen waartoe Nederland behoort. De ESTA vraagt u aan via de ESTA website van de US Customs and Border Protection:
https://esta.cbp.dhs.gov. Doet u dit zo vroeg mogelijk, maar minstens 72 uur voor uw vertrek. Het invullen van de aanvraag duurt ongeveer 15 minuten per persoon.
De aanvraag kost USD 14 per persoon (tarief onder voorbehoud van wijzigingen) en wordt meestal onmiddelijk gegeven, maar kan tot 72 uur duren. De ESTA-reistoestemming is twee jaar geldig.

Indien u over land vanuit Canada naar Amerika reist is een ESTA niet verplicht. U dient bij de grens een I-94W formulier aan te schaffen van ca. USD 6 p.p.

Reizen naar Canada
Indien u vanuit de Verenigde Staten naar Canada reist dient u tevens een Electronic Travel Authorization aan te vragen. Deze vraagt u aan via de website van CIC (Canada Immigration & Citizenship):
http://www.cic.gc.ca/english/. Wij adviseren om de aanvraag tijdig in te dienen, tenminste 3 dagen voor vertrek.
Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, adviseren wij u uw boekingskantoor te raadplegen voor visum vereisten of de website van het visumburo te raadplegen:
www.visum.nl.

Accommodaties in Amerika

Inchecken: Inchecken kan in de regel vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Resort fee: Sommige accommodaties die extra faciliteiten aanbieden berekenen ter plaatse een extra bedrag om van deze faciliteiten gebruik te mogen maken, zgn. resort fee. Dit bedrag is verplicht, dient ter plaatse betaalt te worden en is aan wijzigingen onderhevig. Informeer hier naar, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
› Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening
› Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in Amerika

De meeste door ons geselecteerde accommodaties hebben één of meer restaurants en een coffeeshop. U kunt natuurlijk ook buiten de deur eten. Tenzij u een duur specialiteitenrestaurant uitkiest, bent u dan vaak voordeliger uit dan in de accommodatie zelf. Tafelreserveringen zijn in grote steden of in populaire restaurants aan te raden. Vooral in Florida is niet ongebruikelijk bij binnenkomst in de rij te moeten staan. Dit principe heet ‘wait to be seated’. U geeft uw naam op bij de ingang en u wacht totdat iemand u naar uw tafel brengt.
In de Verenigde Staten wordt geen alcohol verkocht aan personen onder de 21 jaar.

Klimaat van Amerika

Vanzelfsprekend is het klimaat in de verschillende staten van dit uitgestrekte land heel verschillend. Zo heerst in het noorden van Alaska een arctisch klimaat met zeer strenge vorst in de winter en ook in de zomer maar enkele graden boven het vriespunt.
Californië heeft een mediterraan klimaat aan de kust en in het binnenland een woestijnklimaat. Hawaii heeft een tropisch klimaat. Over het algemeen valt in het noordwesten de meeste regen, gevolgd door het zuidoosten; in de centraal gelegen staten is het erg droog. In het zuidoosten en aan de oostkust komen van juni tot en met november orkanen voor. Voor- en najaar zijn wat betreft temperatuur vrijwel overal de beste reisperiodes, de wintermaanden zijn ook heel aangenaam, onder meer in Hawaii, Florida en Californië.

Parkeerkosten
Wanneer u met een huurauto reist dient u er rekening mee te houden dat u te maken krijgt met parkeerkosten. Met name in de grotere steden kunnen deze kosten variëren van ca. USD 15- USD 60 per nacht. Op de websites van de diverse hotels kunt u evt. meer informatie vinden over parkeerkosten.

Kompas
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op:
 https://www.kompas.buzaservices.nl/registration/

Vluchten
Reizigers met een rechtstreekse vlucht van/naar Amerika moeten rekening houden met een extra controle van alle elektronische apparatuur in de handbagage. U moet uw apparatuur uit de beschermingshoes halen en aanzetten. Als dat niet lukt, dan mag het betreffende apparaat niet mee het vliegtuig in. De maatregel geldt voor alle elektronica met (oplaadbare) batterijen zoals telefoons, laptops, tablets, camera’s, e-readers, kleine spelcomputers en MP3-spelers.

Omleiding Highway 1 (tussen Carmel en Santa Barbara)
De Highway 1 langs de Californische kust is tussen Palo Colorado Road en Ragged Point voor onbepaalde tijd gesloten. Door hevige regenval is de Pfeiffer Canyon Bridge onherstelbaar beschadigd en niet meer toegankelijk. Er is een omleiding ingesteld door het binnenland over de Highway 101.

 


Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

16-09-2017West-Amerika (incl. Rockies)
Aanvang: 11:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -
16-09-2017West-Canada
Aanvang: 13:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -
14-10-2017West-Amerika (incl. Rockies)
Aanvang: 11:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -
14-10-2017West-Canada
Aanvang: 13:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -
25-11-2017West-Amerika (incl. Rockies)
Aanvang: 11:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -
25-11-2017West-Canada
Aanvang: 13:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Reisblog Amerika

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Amerika met u.


Bekijk alle berichten


Verre Reizen Nieuwsbrief?

Aanmelden nieuwsbrief

Mevr.     Dhr.


  *
Volg Tenzing Travel ...en blijf op de hoogte van onze reizen, acties en andere leuke weetjes.