• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Amerika

Route 66, de Grand Canyon, New York en ga zo maar door. Amerika biedt talloze highlights die een echte must-see zijn voor iedere reiziger. Gaat u voor een citytrip of een rondreis Amerika? Alles is mogelijk bij deze veelzijdige bestemming.

Larissa Splinter
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Onze nr. 1 rondreis Amerika! De 'Best of the Southwest' is onze best verkochte reis waarin u het mooiste van Zuidwest-Amerika gaat zien.
  Lees meer
 • West-Amerika San Francisco, Los Angeles en Las Vegas, maar ook uitgestrekte nationale parken zoals Grand Canyon en Yosemite Nationale Park. Welke route kiest u?
  Lees meer
 • Campers Amerika Een camperreis maken door Amerika is een fantastische belevenis. Ervaar het met onze camperreizen!
  Lees meer
 • Florida Dé ideale zonbestemming: geniet hier het hele jaar van het heerlijke klimaat en de brede witte zandstranden. Maar sla vooral de Disney Parken in Orlando niet over.
  Lees meer
 • Impressions of the Rockies Deze 15-daagse autoreis door de Rocky Mountains gaat door een uniek stuk Amerika, met indrukwekkende natuur, in en buiten de nationale parken.
  Lees meer
 • The Deep South Ontdek de blues, country & western muziek samen met de historie en plantagehuizen in het zuiden van Amerika.
  Lees meer
 • Route 66 Route 66 brengt alles samen: flikkerend neon, spierwitte Cadillacs, oude pompstations en pittoreske dorpjes.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd


Reisinformatie Amerika

Amerika, land van de onbegrenste mogelijkheden! Het is bijna onmogelijk om in één rondreis Amerika in zijn geheel te bereizen, tenzij u langer de tijd heeft of gebruik maakt van de binnenlandse vluchtmogelijkheden.

HET NOORDOOSTEN VAN AMERIKA

Een reis door de oostelijke staten van Amerika zorgt voor een onvergetelijke vakantie.

In steden zoals Washington, het huidige bolwerk van de macht, en Philadelphia, waar de Onafhankelijkheidsverklaring werd getekend, maar ook op vele plaatsen op het platteland waar tijdens de Burgeroorlog hard werd gevochten voor de huidige vrijheid in de Verenigde Staten.
In de Appalachen, met nationale parken als Shenandoah en de Great Smoky Mountains, kunt u uitstekend wandelen temidden van een prachtige natuur.

Chicago, bijgenaamd de 'Windy City', en startpunt van de meest illustere reisroute van allemaal, Route 66.

New York; voor velen dé stad als startpunt van een rondreis door de oostelijke staten van Amerika. Maar ook een uitstekende bestemming voor een stedenreis.
Boston, een stad met een typisch Europese sfeer, is het uitgangspunt voor een bezoek aan New England, bekend om de prachtige herfstkleuren van de Indian Summer. In dit gebied vindt u idyllische kleine dorpjes, een glooiend heuvellandschap, maar ook een mooie kustlijn.

Cape Cod is een populaire vakantiebestemming voor de Amerikanen.

HET ZUIDOOSTEN VAN AMERIKA

Het zuidoosten van Amerika is vooral bekend om de beroemde muzieksteden New Orleans, Memphis en Nashville met blues, dixieland, soul, country & western en rock ‘n roll. Het oude Zuiden herleeft in de staten North en South Carolina en langs de Missisippi River, waar prachtige landhuizen nog getuigen van het rijke leven van de zuidelijke planters. De mysterieuze ‘bayou’s’ (moerassen) rond New Orleans herbergen vele legendes. In de vele restaurants in de stad kunt u genieten van de heerlijke cajun-gerechten.
Nieuw in ons aanbod is Texas, op Alaska na de grootste staat van de Verenigde Staten. Texas staat bij velen bekend om de olie, cowboys en ranches. Het zuidoosten van Amerika is een vakantie op zich waard.

FLORIDA

In Florida is van alles te doen en te beleven tijdens uw vakantie door het zuiden van Amerika. Prachtige, langgerekte stranden met vele watersportmogelijkheden; de uitgaanswijk Art Deco in Miami met de talrijke gezellige terrasjes, bars en restaurants; de unieke flora en fauna van de Everglades, de Caribische sfeer op de Florida Keys en natuurlijk de bruisende attracties in en om Orlando.

DE ROCKIES EN HET NOORDWESTEN VAN AMERIKA

Reizen in het noordwesten van Amerika zijn vooral geschikt wie op zoek is naar een echte ‘western’-vakantie. Het is het gebied van de Rocky Mountains, de indianen, de rodeo’s en de karakteristieke ranches. Met 3 miljoen inwoners verspreid over meer dan 1 miljoen vierkante kilometer, vindt u er de weidsheid en rust die u van het ‘Wilde Westen’ zou verwachten.
In de vier staten Idaho, Montana, Wyoming en South Dakota liggen vele attracties: Yellowstone, the Grand Tetons, Glacier National Park, Sun Valley, Mount Rushmore, Crazy Horse, Cheyenne, Jackson Hole en Buffalo Bill's Cody. In de staten Washington en Oregon, aan de noordwestkust van Amerika liggen uitgestrekte stranden, afgewisseld door een ruige rotskust en mooie zandduinen.

HET ZUIDWESTEN

Een vakantie in het zuidwesten van Amerika betekent een vakantie langs overweldigende natuurwonderen, zoals de Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion en Yosemite National Park. Overal zult u nog sporen vinden van de indianenculturen, bijvoorbeeld in Canyon de Chelly of bij Monument Valley. Een groot deel van het gebied omvat uitgestrekte woestijnen. Temidden van dit niets ligt het gokparadijs Las Vegas. Tevens vindt u er ruige bergketens en langs de kust langgerekte stranden met populaire kustplaatsen als Santa Barbara en Santa Monica. De uitgestrekte stad Los Angeles is bekend vanwege Hollywood en het rijke Beverly Hills. San Francisco is een multiculturele stad, prachtig aan het water gelegen. Een stad bij uitstek om te voet te verkennen, of om een ritje in de beroemde kabeltram te maken.
Het is absoluut de moeite waard om door deze regio van Amerika te reizen!

HAWAII
De eilanden van Hawaii in de Grote Oceaan bieden u Amerika met een vleugje Polynesië: wuivende palmen en wilde brandingen. Ieder eiland is bijzonder en heeft haar eigen charme. Overal vindt u prachtige stranden met uitstekende resorts. U kunt Hawaii prima combineren met een vakantie door het westen van de Amerika.

ALASKA

Een vakantie in Alaska is ‘anders’. Natuurschoon, bergen, gletsjers, bossen, meren, rivieren en goudzoekerstadjes, maar vooral een eindeloze uitgestrektheid en eindeloos lange dagen kenmerken een vakantie in Alaska.

Amerika is een land om te bezoeken en weer terug te keren. Geniet van een welverdiende vakantie in Amerika. Kuoni biedt u vele onvergetelijke rondreizen.

Amerika, land van de onbegrenste mogelijkheden! Het is bijna onmogelijk om in één rondreis Amerika in zijn geheel te bereizen, tenzij u langer de tijd heeft of gebruik maakt van de binnenlandse vluchtmogelijkheden. Tijdsverschillen
Tijdens uw reis zult u te maken krijgen met tijdsverschillen. Amerika heeft verschillende tijdzones. Het is er vroeger dan bij ons. Onderstaand enkele voorbeelden, met dien verstande dat de zomertijd in Amerika niet altijd op dezelfde datum eindigt en begint als bij ons:
- Chicago: 7 uur vroeger
- Denver: 8 uur vroeger
- Honolulu: 12 uur vroeger
- Las Vegas: 9 uur vroeger
- Los Angeles: 9 uur vroeger
- Miami: 6 uur vroeger
- New York: 6 uur vroeger
- Phoenix: 8 uur vroeger
- San Francisco: 9 uur vroeger

Feestdagen
Feestdagen die ieder jaar op dezelfde dag vallen zijn:

 • Nieuwjaarsdag: 1 januari
 • Martin Luther King Day: derde maandag in januari
 • President’s Day: derde maandag in februari
 • Memorial Day: laatste maandag in mei
 • Independence Day: 4 juli
 • Labor Day: eerste maandag in september
 • Columbus Day: tweede maandag in oktober
 • Thanksgiving: vierde donderdag in november
 • Kerstmis: 24, 25, 26 december

Ook Goede Vrijdag, Pasen en Pinksteren worden op dezelfde dag (maar op wisselende data) gevierd. Daarnaast zijn er feestdagen die qua datum per staat verschillen of alleen in bepaalde staten worden gevierd. Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.

Gezondheid & vaccinaties
Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.
U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal
In de Verenigde Staten wordt Engels gesproken. In de zuidelijke staten, met name Californië, Texas en Florida, wordt daarnaast ook veel Spaans gesproken. Hier kan men met Engels overigens volstaan.

Geldzaken
De munteenheid van de Vereningde Staten is de Amerikaanse Dollar (USD). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: EUR 1 = ca. 1,15 USD. lars (USD 1 = EUR  0,87). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website:
www.oanda.com.

Creditcard: Tijdens een reis door de Verenigde Staten kunt u vrijwel niet buiten een creditcard. Wij adviseren u dringend een creditcard mee te nemen. Dit is een zeer gebruikelijk betaalmiddel, waarmee u in de Verenigde Staten zonder moeite, zelfs kleinere bedragen, kunt afrekenen. Ook is de creditcard vereist bij het betalen van borgsommen voor autohuur, camperhuur, motorhuur en voor hotels. In hotels vraagt men vrijwel altijd een deposito voor de eventuele door u te gebruiken extra's, ondanks het feit dat u in het bezit bent van een voucher voor de betaling van de overnachtingen. Het bezit van een creditcard voorkomt dat u een gedeelte van uw contant geld moet gebruiken voor deze deposito's. Het bedrag wordt dan gereserveerd op uw creditcard. Bij het terugbrengen van de auto of camper of vertrek uit het hotel volgt de definitieve afrekening. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld via een bank of via een geldautomaat.

Pinnen: Om te pinnen kunt u gebruik maken van de ATM geldautomaten. In de Verenigde Staten kunt u dan geld pinnen bij de geldautomaten met het blauwe Cirrus-symbool. Zorgt u er wel voor dat u uw bankpas activeert voor pasgebruik in het buitenland?

Reisdocumenten voor passagiers met de Nederlandse nationaliteit

 • Voor het reizen naar en via de Verenigde Staten dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog geldig is bij terugkomst. Tevens dient u een ESTA-reistoestemming aan te vragen.
 • Kinderen moeten een eigen paspoort hebben. Een bijschrijving in het paspoort van één van de ouders is niet toegestaan.
 • Hebt u een tijdelijk of noodpaspoort dat geen e-paspoort is, dan kunt u niet meer reizen onder het Visa Waiver Programma. U dient dan een visum aan te vragen voor uw reis naar de Verenigde Staten.

Voor de laatste informatie omtrent de reisdocumenten verwijzen we graag naar de volgende website: http://visum.nl/.

ESTA-reistoestemming
ESTA staat voor Electronic System Travel Authority en is een elektronische vergunning voor de Verenigde Staten, bedoeld voor passagiers uit de zogenaamde Visa Waiver Program (VWP) landen waartoe Nederland behoort. De ESTA vraagt u aan via de ESTA website van de US Customs and Border Protection:
https://esta.cbp.dhs.gov. Doet u dit zo vroeg mogelijk, maar minstens 72 uur voor uw vertrek. Het invullen van de aanvraag duurt ongeveer 15 minuten per persoon.
De aanvraag kost USD 14 per persoon (tarief onder voorbehoud van wijzigingen) en wordt meestal onmiddelijk gegeven, maar kan tot 72 uur duren. De ESTA-reistoestemming is twee jaar geldig.

Indien u over land vanuit Canada naar Amerika reist is een ESTA niet verplicht. U dient bij de grens een I-94W formulier aan te schaffen van ca. USD 6 per persoon.

Reizen via/naar Canada
In de volgende gevallen dient u tevens  tevens een Electronic Travel Authorization (ETA) aan te vragen:

 • Indien u met een overstap in Canada naar de Verenigde Staten reist.
 • Indien u per vliegtuig vanuit de Verenigde Staten naar Canada reist.

Een ETA vraagt u aan via de website van CIC (Canada Immigration & Citizenship): http://www.cic.gc.ca/english/. Wij adviseren om de aanvraag tijdig in te dienen, tenminste 3 dagen voor vertrek.
Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, adviseren wij u uw boekingskantoor te raadplegen voor visum vereisten of de website van het visumburo te raadplegen:
www.visum.nl.

Accommodatie
Inchecken: Inchecken kan in de regel vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is om de borg met uw creditcard te voldoen. Er zal dan een bedrag worden ingehouden of (tijdelijk) afgeschreven van uw creditcard. Als er geen extra kosten zijn gemaakt wordt het bedrag na uitchecken teruggestort.

Resort fee: Sommige accommodaties die extra faciliteiten aanbieden berekenen ter plaatse een extra bedrag om van deze faciliteiten gebruik te mogen maken, zgn. resort fee. Dit bedrag is verplicht, dient ter plaatse betaalt te worden en is aan wijzigingen onderhevig. Informeer hier naar, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Preferenties: Zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten & drinken
De meeste door ons geselecteerde accommodaties hebben één of meer restaurants. U kunt natuurlijk ook buiten de deur eten. Tenzij u een duur specialiteitenrestaurant uitkiest, bent u dan vaak voordeliger uit dan in de accommodatie zelf. Tafelreserveringen zijn in grote steden of in populaire restaurants aan te raden.
In de Verenigde Staten wordt geen alcohol verkocht aan personen onder de 21 jaar.

Het drinkwater in de Verenigde Staten is van goede kwaliteit, maar heeft een andere smaak dan dat wij gewend zijn. Er is volop drinkwater te koop in supermarkten. De supermarkten zijn vaak 24 uur per dag open en daar is bijna alles te koop.

Klimaat
Vanzelfsprekend is het klimaat in de verschillende staten van dit uitgestrekte land heel verschillend en zijn er grote temperatuurverschillen.

ALASKA
Zo heerst in het noorden van Alaska een arctisch klimaat met zeer strenge vorst in de winter en ook in de zomer maar enkele graden boven het vriespunt. Het grootste deel van Alaska heeft een koel landklimaat, waarbij in de winter temperaturen van -40 graden kunnen voorkomen. De zomers duren weliswaar kort, van half juni tot eind augustus, maar de temperaturen kunnen oplopen tot 35 graden in het binnenland. Het voorjaar is ook uitstekend om Alaska te bezoeken, leuke bijkomstigheid is dat alles dan in bloei staat.

WESTEN
Het grootste deel van het westen kent een woestijn- en steppeklimaat. In de zomermaanden kan het er heet zijn en met name in de staten Arizona, Nevada en Californië kan de temperatuur oplopen tot 45 graden of hoger. Het is een droge hitte en af en toe zorgt een fikse regenbui voor wat verkoeling. Aan de kust van Californië heerst een mediterraan klimaat. In de zomer is het hier goed toeven met een koele bries van zee. In het noordwesten heerst een mild klimaat met temperaturen van gemiddeld 32 graden, maar er valt het hele jaar door wel de meeste regen.

HAWAII
Hawaii heeft een tropisch klimaat, waarbij de temperatuur vrijwel het hele jaar door tussen de 24 en 31 graden ligt. Maar door de continue aanwezigheid van passaatwinden kan het weer ook onvoorspelbaar zijn; zo kan binnen het uur een strak blauwe lucht omslaan in bewolking met korte hevige regenbuien. De meeste regen valt in de maanden november t/m januari. De noordoostkant van de eilanden heeft over het algemeen meer last van bewolking.

ZUIDOOSTEN
In de zuidoostelijke staten heerst een vochtig klimaat. De zomermaanden zijn warm en vochtig met hoge temperaturen en in de middag soms een fikse regenbui. De wintermaanden zijn zacht, maar deze bereikt de staat Florida nooit. Hier heerst een subtropisch klimaat. Voor het zuidoosten geldt een orkaanseizoen van juni t/m november, waarbij in de maand september de meeste orkanen voorkomen.

NOORDOOSTEN
Het weer in de noordoostelijke staten (New England) staat er om bekend extreem te zijn. De winters zijn streng met temperaturen die kunnen dalen tot -45 graden. In de zomermaanden kunnen de temperaturen daarentegen weer oplopen tot 35 graden. Het weer in New York is vergelijkbaar met ons weertype.

CENTRAAL
In de noordelijke staten in het centrale deel van de Verenigde Staten is het droog en heerst een landklimaat; korte, hete zomers en lange, strenge winters. De zuidelijke staten hebben een gematigd klimaat met lange, soms regenachtige zomers en zachte winters. Het warme weer in Texas tijdens de zomer zorgt hier regelmatig voor tornado's.

Parkeerkosten
Wanneer u met een huurauto reist dient u er rekening mee te houden dat u te maken krijgt met parkeerkosten. Met name in de grotere steden kunnen deze kosten variëren van ca. USD 15- USD 60 per nacht. Op de websites van de diverse hotels kunt u eventueel meer informatie vinden over parkeerkosten.

24/7 BZ Informatieservice
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, zoals vertrekdatum, aankomstdatum en verblijfgegevens, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op
https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/

Vluchten
Reizigers met een rechtstreekse vlucht van/naar de Verenigde Staten moeten rekening houden met een extra controle van alle elektronische apparatuur in de handbagage. U moet uw apparatuur uit de beschermhoes halen en aanzetten. Als dat niet lukt, dan mag het betreffende apparaat niet mee het vliegtuig in. De maatregel geldt voor alle elektronica met (oplaadbare) batterijen zoals telefoons, laptops, tablets, camera’s, e-readers, kleine spelcomputers en MP3-spelers.Zuidwest-Amerika

Droom weg bij de prachtige beelden van Zuidwest-Amerika.
Monument Valley

Reisspecialist Melissa bezocht Monument Valley en legde het typerende landschap vast.
Death Valley

De zinderende hitte in Death Valley...
San Francisco

De Golden Gate Bridge, de rode kabeltrams, het eiland Alcatraz: welkom in San Francisco!
Zuidwest-Amerika

De familie van der Wel reisde met Tenzing Travel naar Amerika...

Meer Tenzing Travel video's? Bekijk onze collectie op Vimeo.


Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

26 oktober 2019Amerika Dag
Aanvang: 10:30 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 201
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:
Persoonlijk adviesgesprek:
Ja, ik wil graag ook een persoonlijk adviesgesprek.

- even geduld a.u.b. -


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Reisblog Amerika

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Amerika US met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me