• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Amerika

Route 66, de Grand Canyon, New York en ga zo maar door. Amerika biedt talloze highlights die een echte must-see zijn voor iedere reiziger. Gaat u voor een citytrip of een rondreis Amerika? Alles is mogelijk bij deze veelzijdige bestemming.

Larissa Splinter
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Onze nr. 1 rondreis! De 'Best of the Southwest' is onze best verkochte reis waarin u het mooiste van Zuidwest-Amerika gaat zien.
  Lees meer
 • West-Amerika San Francisco, Los Angeles en Las Vegas, maar ook uitgestrekte nationale parken zoals Grand Canyon en Yosemite Nationale Park. Welke route kiest u?
  Lees meer
 • Campers Amerika Een camperreis maken door Amerika is een fantastische belevenis. Ervaar het met onze camperreizen!
  Lees meer
 • Florida Dé ideale zonbestemming: geniet hier het hele jaar van het heerlijke klimaat en de brede witte zandstranden. Maar sla vooral de Disney Parken in Orlando niet over.
  Lees meer
 • Impressions of the Rockies Deze 15-daagse autoreis door de Rocky Mountains gaat door een uniek stuk Amerika, met indrukwekkende natuur, in en buiten de nationale parken.
  Lees meer
 • The Deep South Ontdek de blues, country & western muziek samen met de historie en plantagehuizen in het zuiden van Amerika.
  Lees meer
 • Route 66 Route 66 brengt alles samen: flikkerend neon, spierwitte Cadillacs, oude pompstations en pittoreske dorpjes.
  Lees meer
 • Top 5 Camper Routes Wij hebben de mooiste camperroutes Amerika voor u op een rijtje gezet. Bekijk onze Top 5 Camperroutes.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd


Reisinformatie Amerika

Amerika, land van de onbegrenste mogelijkheden! Het is bijna onmogelijk om in één rondreis Amerika in zijn geheel te bereizen, tenzij u langer de tijd heeft of gebruik maakt van de binnenlandse vluchtmogelijkheden.

HET NOORDOOSTEN VAN AMERIKA

Een reis door de oostelijke staten van Amerika zorgt voor een onvergetelijke vakantie.

In steden zoals Washington, het huidige bolwerk van de macht, en Philadelphia, waar de Onafhankelijkheidsverklaring werd getekend, maar ook op vele plaatsen op het platteland waar tijdens de Burgeroorlog hard werd gevochten voor de huidige vrijheid in de Verenigde Staten.
In de Appalachen, met nationale parken als Shenandoah en de Great Smoky Mountains, kunt u uitstekend wandelen temidden van een prachtige natuur.

Chicago, bijgenaamd de 'Windy City', en startpunt van de meest illustere reisroute van allemaal, Route 66.

New York; voor velen dé stad als startpunt van een rondreis door de oostelijke staten van Amerika. Maar ook een uitstekende bestemming voor een stedenreis.
Boston, een stad met een typisch Europese sfeer, is het uitgangspunt voor een bezoek aan New England, bekend om de prachtige herfstkleuren van de Indian Summer. In dit gebied vindt u idyllische kleine dorpjes, een glooiend heuvellandschap, maar ook een mooie kustlijn.

Cape Cod is een populaire vakantiebestemming voor de Amerikanen.

HET ZUIDOOSTEN VAN AMERIKA

Het zuidoosten van Amerika is vooral bekend om de beroemde muzieksteden New Orleans, Memphis en Nashville met blues, dixieland, soul, country & western en rock ‘n roll. Het oude Zuiden herleeft in de staten North en South Carolina en langs de Missisippi River, waar prachtige landhuizen nog getuigen van het rijke leven van de zuidelijke planters. De mysterieuze ‘bayou’s’ (moerassen) rond New Orleans herbergen vele legendes. In de vele restaurants in de stad kunt u genieten van de heerlijke cajun-gerechten.
Nieuw in ons aanbod is Texas, op Alaska na de grootste staat van de Verenigde Staten. Texas staat bij velen bekend om de olie, cowboys en ranches. Het zuidoosten van Amerika is een vakantie op zich waard.

FLORIDA

In Florida is van alles te doen en te beleven tijdens uw vakantie door het zuiden van Amerika. Prachtige, langgerekte stranden met vele watersportmogelijkheden; de uitgaanswijk Art Deco in Miami met de talrijke gezellige terrasjes, bars en restaurants; de unieke flora en fauna van de Everglades, de Caribische sfeer op de Florida Keys en natuurlijk de bruisende attracties in en om Orlando.

DE ROCKIES EN HET NOORDWESTEN VAN AMERIKA

Reizen in het noordwesten van Amerika zijn vooral geschikt wie op zoek is naar een echte ‘western’-vakantie. Het is het gebied van de Rocky Mountains, de indianen, de rodeo’s en de karakteristieke ranches. Met 3 miljoen inwoners verspreid over meer dan 1 miljoen vierkante kilometer, vindt u er de weidsheid en rust die u van het ‘Wilde Westen’ zou verwachten.
In de vier staten Idaho, Montana, Wyoming en South Dakota liggen vele attracties: Yellowstone, the Grand Tetons, Glacier National Park, Sun Valley, Mount Rushmore, Crazy Horse, Cheyenne, Jackson Hole en Buffalo Bill's Cody. In de staten Washington en Oregon, aan de noordwestkust van Amerika liggen uitgestrekte stranden, afgewisseld door een ruige rotskust en mooie zandduinen.

HET ZUIDWESTEN

Een vakantie in het zuidwesten van Amerika betekent een vakantie langs overweldigende natuurwonderen, zoals de Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion en Yosemite National Park. Overal zult u nog sporen vinden van de indianenculturen, bijvoorbeeld in Canyon de Chelly of bij Monument Valley. Een groot deel van het gebied omvat uitgestrekte woestijnen. Temidden van dit niets ligt het gokparadijs Las Vegas. Tevens vindt u er ruige bergketens en langs de kust langgerekte stranden met populaire kustplaatsen als Santa Barbara en Santa Monica. De uitgestrekte stad Los Angeles is bekend vanwege Hollywood en het rijke Beverly Hills. San Francisco is een multiculturele stad, prachtig aan het water gelegen. Een stad bij uitstek om te voet te verkennen, of om een ritje in de beroemde kabeltram te maken.
Het is absoluut de moeite waard om door deze regio van Amerika te reizen!

HAWAII
De eilanden van Hawaii in de Grote Oceaan bieden u Amerika met een vleugje Polynesië: wuivende palmen en wilde brandingen. Ieder eiland is bijzonder en heeft haar eigen charme. Overal vindt u prachtige stranden met uitstekende resorts. U kunt Hawaii prima combineren met een vakantie door het westen van de Amerika.

ALASKA

Een vakantie in Alaska is ‘anders’. Natuurschoon, bergen, gletsjers, bossen, meren, rivieren en goudzoekerstadjes, maar vooral een eindeloze uitgestrektheid en eindeloos lange dagen kenmerken een vakantie in Alaska.

Amerika is een land om te bezoeken en weer terug te keren. Geniet van een welverdiende vakantie in Amerika. Kuoni biedt u vele onvergetelijke rondreizen.

Amerika, land van de onbegrenste mogelijkheden! Het is bijna onmogelijk om in één rondreis Amerika in zijn geheel te bereizen, tenzij u langer de tijd heeft of gebruik maakt van de binnenlandse vluchtmogelijkheden. Tijdsverschillen
Tijdens uw reis zult u te maken krijgen met tijdsverschillen. Amerika heeft verschillende tijdzones. Het is er vroeger dan bij ons. Onderstaand enkele voorbeelden, met dien verstande dat de zomertijd in Amerika niet altijd op dezelfde datum eindigt en begint als bij ons:
- Chicago: 7 uur vroeger
- Denver: 8 uur vroeger
- Honolulu: 12 uur vroeger
- Las Vegas: 9 uur vroeger
- Los Angeles: 9 uur vroeger
- Miami: 6 uur vroeger
- New York: 6 uur vroeger
- Phoenix: 8 uur vroeger
- San Francisco: 9 uur vroeger

Feestdagen
Feestdagen die ieder jaar op dezelfde dag vallen zijn:

 • Nieuwjaarsdag: 1 januari
 • Martin Luther King Day: derde maandag in januari
 • President’s Day: derde maandag van februari
 • Memorial Day: laatste maandag in mei
 • Independence Day: 4 juli
 • Labor Day: eerste maandag in september
 • Thanksgiving: vierde donderdag in november
 • Kerstmis: 24, 25, 26 december

Ook Goede Vrijdag, Pasen en Pinksteren worden op dezelfde dag (maar op wisselende data) gevierd. Daarnaast zijn er feestdagen die qua datum per staat verschillen of alleen in bepaalde staten worden gevierd. Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.

Dengue, Chikungunya en Zika in Florida
Dengue (knokkelkoorts), Chikungunya en Zika komen in veel tropische gebieden voor en dus ook in Florida. Deze virusziektes worden, voornamelijk overdag en in de vroege avond, door muggen overgebracht en gaan gepaard met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Draag bedekkende kleding en gebruik een muggenwerend middel dat DEET bevat.

Meer informatie:
• RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) op tel: 030-2749111 of
www.rivm.nl 
• Thuisvaccinatie.nl op tel: 0900 - 1212888 of
www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel 
• Travel Clinic Havenziekenhuis op telefoon 0900-5034090 of
www.travelclinic.com 
• KLM Travel Clinic op telefoon 0900-1091096 of
www.klmtravelclinic.com

Taal
In Amerika wordt Engels gesproken. In de zuidelijke staten, met name Californië, Texas en Florida, wordt daarnaast ook veel Spaans gesproken. Hier kan men met Engels overigens volstaan.

Geldzaken
De munteenheid van Amerika is de Amerikaanse Dollar (USD). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: EUR 1 = ca. 1,16 USD. lars (USD 1 = EUR  0,86). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website:
www.oanda.com.

Creditcard: Tijdens een reis door Amerika kunt u vrijwel niet buiten een creditcard. Wij adviseren u dringend een creditcard mee te nemen. Dit is een zeer gebruikelijk betaalmiddel, waarmee u in Amerika zonder moeite, zelfs kleinere bedragen, kunt afrekenen. Ook is de creditcard vereist bij het betalen van borgsommen voor autohuur, huur van een camper, motorhuur en voor hotels. In hotels vraagt men vrijwel altijd een deposito voor de eventuele door u te gebruiken extra's, ondanks het feit dat u in het bezit bent van een voucher voor de betaling van de overnachtingen. Het bezit van een creditcard voorkomt dat u een gedeelte van uw contant geld moet gebruiken voor deze deposito's. Het bedrag wordt dan gereserveerd op uw creditcard. Bij het terugbrengen van de auto of camper of vertrek uit het hotel volgt de definitieve afrekening. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld via een bank of via een geldautomaat.

Pinnen: Om te pinnen kunt u gebruik maken van de ATM geldautomaten. In Amerika kunt u dan geld pinnen bij de geldautomaten met het blauwe Cirrus-symbool. Zorgt u er wel voor dat u uw bankpas activeert voor pasgebruik in het buitenland?

Klimaat
Vanzelfsprekend is het klimaat in de verschillende staten van dit uitgestrekte land heel verschillend. Zo heerst in het noorden van Alaska een arctisch klimaat met zeer strenge vorst in de winter en ook in de zomer maar enkele graden boven het vriespunt.
Californië heeft een mediterraan klimaat aan de kust en in het binnenland een woestijnklimaat. Hawaii heeft een tropisch klimaat. Over het algemeen valt in het noordwesten de meeste regen, gevolgd door het zuidoosten; in de centraal gelegen staten is het erg droog. In het zuidoosten en aan de oostkust komen van juni tot en met november orkanen voor. Voor- en najaar zijn wat betreft temperatuur vrijwel overal de beste reisperiodes, de wintermaanden zijn ook heel aangenaam, onder meer in Hawaii, Florida en Californië.

Lokale belastingen
In Amerika wordt een sales tax berekend over uw aankopen, maaltijden, autohuur, camperhuur etc. Houdt u hiermee rekening bij uw aankopen, daar u pas bij de afrekening tot de ontdekking komt dat u meer geld kwijt bent dan u verwachtte. Het bedrag van de tax is meestal tussen de 3 en 10%, maar kan oplopen tot 18%.

Reisdocumenten voor passagiers met de Nederlandse nationaliteit

 • Voor het reizen naar en via de Verenigde Staten dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog geldig is bij terugkomst. Tevens dient u een ESTA-reistoestemming aan te vragen.
 • Kinderen moeten een eigen paspoort hebben. Een bijschrijving in het paspoort van één van de ouders is niet toegestaan.
 • Hebt u een tijdelijk of noodpaspoort dat geen e-paspoort is, dan kunt u niet meer reizen onder het Visa Waiver Programma. U dient dan een visum aan te vragen voor uw reis naar de Verenigde Staten.

Voor de laatste informatie omtrent de reisdocumenten verwijzen we graag naar de volgende website: http://visum.nl/.

ESTA-reistoestemming
ESTA staat voor Electronic System Travel Authority en is een elektronische vergunning voor de Verenigde Staten, bedoeld voor passagiers uit de zogenaamde Visa Waiver Program (VWP) landen waartoe Nederland behoort. De ESTA vraagt u aan via de ESTA website van de US Customs and Border Protection:
https://esta.cbp.dhs.gov. Doet u dit zo vroeg mogelijk, maar minstens 72 uur voor uw vertrek. Het invullen van de aanvraag duurt ongeveer 15 minuten per persoon.
De aanvraag kost USD 14 per persoon (tarief onder voorbehoud van wijzigingen) en wordt meestal onmiddelijk gegeven, maar kan tot 72 uur duren. De ESTA-reistoestemming is twee jaar geldig.

Indien u over land vanuit Canada naar Amerika reist is een ESTA niet verplicht. U dient bij de grens een I-94W formulier aan te schaffen van ca. USD 6 per persoon.

Reizen via/naar Canada
In de volgende gevallen dient u tevens  tevens een Electronic Travel Authorization (ETA) aan te vragen:

 • Indien u met een overstap in Canada naar de Verenigde Staten reist.
 • Indien u per vliegtuig vanuit de Verenigde Staten naar Canada reist.

Een ETA vraagt u aan via de website van CIC (Canada Immigration & Citizenship): http://www.cic.gc.ca/english/. Wij adviseren om de aanvraag tijdig in te dienen, tenminste 3 dagen voor vertrek.
Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, adviseren wij u uw boekingskantoor te raadplegen voor visum vereisten of de website van het visumburo te raadplegen:
www.visum.nl.

Accommodatie
Inchecken: Inchecken kan in de regel vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is om de borg met uw creditcard te voldoen. Er zal dan een bedrag worden ingehouden of (tijdelijk) afgeschreven van uw creditcard. Als er geen extra kosten zijn gemaakt wordt het bedrag na uitchecken teruggestort.

Resort fee: Sommige accommodaties die extra faciliteiten aanbieden berekenen ter plaatse een extra bedrag om van deze faciliteiten gebruik te mogen maken, zgn. resort fee. Dit bedrag is verplicht, dient ter plaatse betaalt te worden en is aan wijzigingen onderhevig. Informeer hier naar, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
- Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening
- Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden
.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten & drinken
De meeste door ons geselecteerde accommodaties hebben één of meer restaurants. U kunt natuurlijk ook buiten de deur eten. Tenzij u een duur specialiteitenrestaurant uitkiest, bent u dan vaak voordeliger uit dan in de accommodatie zelf. Tafelreserveringen zijn in grote steden of in populaire restaurants aan te raden. Vooral in Florida is niet ongebruikelijk bij binnenkomst in de rij te moeten staan. Dit principe heet ‘wait to be seated’. U geeft uw naam op bij de ingang en u wacht totdat iemand u naar uw tafel brengt.
In de Verenigde Staten wordt geen alcohol verkocht aan personen onder de 21 jaar.
Klimaat
Vanzelfsprekend is het klimaat in de verschillende staten van dit uitgestrekte land heel verschillend. Zo heerst in het noorden van Alaska een arctisch klimaat met zeer strenge vorst in de winter en ook in de zomer maar enkele graden boven het vriespunt.
Californië heeft een mediterraan klimaat aan de kust en in het binnenland een woestijnklimaat. Hawaii heeft een tropisch klimaat. Over het algemeen valt in het noordwesten de meeste regen, gevolgd door het zuidoosten; in de centraal gelegen staten is het erg droog. In het zuidoosten en aan de oostkust komen van juni tot en met november orkanen voor. Voor- en najaar zijn wat betreft temperatuur vrijwel overal de beste reisperiodes, de wintermaanden zijn ook heel aangenaam, onder meer in Hawaii, Florida en Californië.

Parkeerkosten
Wanneer u met een huurauto reist dient u er rekening mee te houden dat u te maken krijgt met parkeerkosten. Met name in de grotere steden kunnen deze kosten variëren van ca. USD 15- USD 60 per nacht. Op de websites van de diverse hotels kunt u eventueel meer informatie vinden over parkeerkosten.

24/7 BZ Informatieservice
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, zoals vertrekdatum, aankomstdatum en verblijfgegevens, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op
https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/

Vluchten
Reizigers met een rechtstreekse vlucht van/naar Amerika moeten rekening houden met een extra controle van alle elektronische apparatuur in de handbagage. U moet uw apparatuur uit de beschermhoes halen en aanzetten. Als dat niet lukt, dan mag het betreffende apparaat niet mee het vliegtuig in. De maatregel geldt voor alle elektronica met (oplaadbare) batterijen zoals telefoons, laptops, tablets, camera’s, e-readers, kleine spelcomputers en MP3-spelers.Zuidwest-Amerika

Droom weg bij de prachtige beelden van Zuidwest-Amerika.
Monument Valley

Reisspecialist Melissa bezocht Monument Valley en legde het typerende landschap vast.
Death Valley

De zinderende hitte in Death Valley...
San Francisco

De Golden Gate Bridge, de rode kabeltrams, het eiland Alcatraz: welkom in San Francisco!
Zuidwest-Amerika

De familie van der Wel reisde met Tenzing Travel naar Amerika...

Meer Tenzing Travel video's? Bekijk onze collectie op Vimeo.Reisblog Amerika

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Amerika US met u.


Bekijk alle berichten


Verre Reizen Nieuwsbrief?

Aanmelden nieuwsbrief

Mevr.     Dhr.


  *
Volg Tenzing Travel ...en blijf op de hoogte van onze reizen, acties en andere leuke weetjes.please chat with me