Best of the East by Train

11-daagse treinreis

Maak een onvergetelijke treinreis door Noordoost-Amerika en verken de vier grootste steden van deze indrukwekkende regio. Volg de Freedom Trail in historisch Boston, kijk uw ogen uit op Times Square in New York, leer meer over de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog in Philadelphia (de bakermat van Amerika) en sluit uw reis af bij het Witte Huis in Washington D.C.
lees verder

De Freedom Trail heeft mij de mooiste plekjes en historische hoogtepunten van Boston laten zien

- reisspecialist Roeli Gouda

Reisfoto's

Acorn Street Boston, Massachusetts

Acorn Street Boston, Massachusetts

Empire State Building, New York City

Empire State Building, New York City

Skyline Philadelphia

Skyline Philadelphia

Central Park, New York City

Central Park, New York City

Highlights

 • Met de trein langs de oostkust
 • Hoogtepunten van Boston tijdens de Freedom Trail
 • Prachtige vijvers, kleine paadjes en optredens in Central Park
 • Musea en historie in Philadelphia
 • Sportwedstrijden kijken in Philadelphia
 • Fietsen langs het witte huis in Washington D.C.
+ +

Indicatieprijs

€ 1.499 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Tijdens deze reis bezoekt u de vier grootste steden van Noordoost-Amerika. Uw reis begint in het gemoedelijke Boston, een stad van grote historische waarde. De volgende stop is metropool New York, waar u op ontdekking gaat in de verschillende wijken en waar te veel bezienswaardigheden zijn om op te noemen. Hierna reist u verder naar Philadelphia, wederom een stad waar geschiedenis is geschreven tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. De laatste stad die u tijdens deze reis bezoekt is de hoofdstad van Amerika, Washington D.C. Hier bewondert u de iconische politieke gebouwen aan de National Mall en duikt u een van de vele musea in die de stad rijk is. Het fijne aan deze rondreis is dat u de trajecten tussen de steden per trein aflegt. Onderweg geniet u van het mooie landschap van het noordoosten.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Boston

Boston

Boston

Na aankomst in Boston gaat u op eigen gelegenheid naar het hotel, waar u de komende dagen verblijft. Boston wordt ook wel gezien als de meest 'Europese' stad van Amerika. De smalle straatjes met leuke koffietentjes geven de stad een sfeervol karakter, maar ook hier is uiteraard een indrukwekkende skyline te vinden die prachtig te aanschouwen is vanaf het water.

U verblijft in Sheraton Boston Hotel - Boston
Dag 2

Vrije dag Boston

Wandeling The Freedom Trail, Boston

Wandeling The Freedom Trail, Boston

Vandaag heeft u een volledige dag om Boston te verkennen. Duikt u de musea in, gaat u door de mooie wijk Beacon Hill slenteren, brengt u een bezoek Harvard University of gaat u de Freedom Trail volgen?

U verblijft in Sheraton Boston Hotel - Boston
Dag 3

Boston - New York

Central Park in New York City

Central Park in New York City

U gaat op eigen gelegenheid naar het treinstation van Boston. Na een treinreis van iets minder dan vier uur komt u aan in New York en gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel. Hoge wolkenkrabbers, de gele taxi's, de vele neonreclames op Times Square en uiteraard de levendigheid op straat. Welkom in 'the city that never sleeps'! U zult uw ogen uitkijken in deze fascinerende stad.

U verblijft in Park South Hotel - New York
Dag 4-5

Vrije dagen New York

Skyline Manhattan in New York City

Skyline Manhattan in New York City

De komende dagen heeft u tijd om deze bruisende stad verder te verkennen. Fietsen door Central Park, in de avond een bezoek brengen aan Times Square, het wereldberoemde Vrijheidsbeeld bezoeken en een keuze uit ontzettend veel musea; in New York kunt u dagenlang genieten van de levendigheid, vele hoogtepunten en het echte Amerikaanse leven. 

U verblijft in Park South Hotel - New York
Dag 6

New York - Philadelphia

Independence Hall, Philadelphia

Independence Hall, Philadelphia

U begeeft zich vanochtend naar Penn Station, waar u aan boord gaat van de Amtrak-trein voor een anderhalf uur durende rit naar Philadelphia. Daar aangekomen gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel. Na de chaos en drukte in New York is het nu tijd om het minder toeristische 'Philly' te verkennen.

U verblijft in Aloft Philadelphia Downtown - Philadelphia
Dag 7

Vrije dag Philadelphia

Philadelphia

Philadelphia

U heeft de hele dag om de bakermat van Amerika verder te ontdekken. Philadelphia is een compacte stad, die zich uitstekend te voet laat verkennen. Philadelphia is ook de stad bij uitstek om te gaan winkelen, aangezien er geen belasting wordt geheven op kleding en schoenen! Voor het beste uitzicht over de stad begeeft u zich naar het One Liberty Observation Deck. Wij raden aan om de dag af te sluiten in het gezellige South Street District.

U verblijft in Aloft Philadelphia Downtown - Philadelphia
Dag 8

Philadelphia - Washington

Het Capitool in Washington D.C.

Het Capitool in Washington D.C.

In de ochtend heeft u nog gelegenheid om de stad verder te verkennen. In de vroege middag maakt u de ruim anderhalf uur durende treinreis naar Washington D.C., de hoofdstad van Amerika. U bereikt vervolgens op eigen gelegenheid uw hotel.

U verblijft in The Ven at Embassy Row a Tribute Portfolio Hotel - Washington D.C.
Dag 9

Vrije dag Washington D.C.

Washington Monument in Washington D.C.

Washington Monument in Washington D.C.

Vandaag heeft u tijd om een selectie uit de vele bezienswaardigheden van Washington D.C. te bezoeken. Bent u van plan om langs de National Mall te wandelen? Dan is het Lincoln Memorial een goed startpunt. Zo heeft u, naarmate u verder over de National Mall wandelt, steeds het beste uitzicht en komt u niet alleen langs een aantal van de musea die aan de Smithsonian Institution toebehoren, maar ook langs iconische overheidsgebouwen zoals het Witte Huis, het Capitool en de Library of Congress. Een bezoek aan het graf van de Kennedy’s, het Pentagon of de Great Falls of Potomac River boeken wij graag vooraf voor u, want deze liggen allen buiten de stad.

U verblijft in The Ven at Embassy Row a Tribute Portfolio Hotel - Washington D.C.
Dag 10

Washington - Amsterdam

Deze mooie rondreis komt vandaag tot zijn einde. U verlaat Washington en gaat naar de luchthaven. Hier maakt u zich gereed voor de rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 11

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Klimaat

De Verenigde Staten hebben vanwege de grootte een divers klimaat: landklimaat, woestijn, ‘sub’-tropisch.
Oostkust: warme zomers/koude winters
Zuiden: warme vochtige zomers, warme winters
Westen: warme zomers, milde winters
Midden: warme zomers, koude winters
Hawaï: tropisch regenwoud

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u voor de Verenigde Staten geen inentingen nodig. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/travelnauts

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is een dag na vertrek vanuit Amerika. Indien u langer dan 90 dagen in Amerika verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort! Voor vertrek dient u toestemming aan te vragen voor het visum-vrij reizen naar of via de USA. Deze ESTA-aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de USA voor een periode van twee jaar. Hiervoor dient circa $ 14,- per persoon te worden betaald.

Tijdsverschil

Aan de Oostkust is het 6 uur vroeger dan in Nederland/België.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 1.499 ,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting*
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Treintickets tussen de steden (2de klasse)
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Vervoer van/naar luchthaven/hotel/treinstation
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Reis- en annuleringsverzekering

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Brooklyn Bridge, New York

Waarom naar Amerika met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Verblijf middenin de nationale parken
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds