• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Florida's Nature

Naast de pretparken kent Florida ook veel natuurparken. Het zal u verbazen hoe mooi de natuur in deze fun en sunshine state is. Van natuurlijke stranden, mangroves en moerassen tot bossen, meren en watervallen.
Suzanne Gabrielse
Reisspecialist Tenzing TravelHotels en resorts door onze specialisten geselecteerd

Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Florida's Nature compleet te maken.

Dolphin, Birding & Wildlife Tour

Tijdens de twee uur durende Dolphin, Birding & Wildlife tour neemt een ervaren gids u mee op ontdekkingstocht door het waterrijke gebied van de Everglades en vertelt de gids u alles over het unieke ecosysteem met zijn rijke vegetatie en het dierenleven. U vaart met maximaal 6 personen en komt op afgelegen plaatsen waar maar weinig mensen komen.  De kans dat u wildlife treft is groot, want de boot maakt veel minder geluid dan de welbekende Airboats. Zo heeft u kans alligators te zien, maar ook dolfijnen, manatees, schildpadden en pelikanen en vele andere soorten vogels. Een geweldige kennismaking met het nationale park voor het hele gezin!

Indicatieprijs 77,- p.p. | Meer info >

Mangrove Tunnel Kayak Eco Tour

Het Everglades National Park is een groot gevariëerd ecosysteem met het grootste mangrovebos van Noord-Amerika. Verspreid over het mangrovebos liggen tal van brakke meren, waarvan de wateren een mix zijn van zoet en zout water. Dit is wat de Everglades zo bijzonder maakt. Deze meren, omringd door mangroves, zijn de schuilplaats en kraamkamers voor bijzondere vogelsoorten, otters en alligators. Met een kajak gaat u diep de Everglades in en 'glijdt' u langs de mooiste plekjes en door natuurlijk gevormde mangrove tunnels. Kom oog in oog te staan met dolfijnen, zeekoeien en talrijke vogels. Geniet van de stilte van de natuur.

Indicatieprijs 96,- p.p. | Meer info >

Everglades Airboat Tour

Maak een spectaculaire tocht per airboat door de 'River of Grass'. Op volle snelheid zweeft u over het water door het Everglades National Park op zoek naar alligators, vogels en schildpadden.

Indicatieprijs 20,- p.p. | Meer info >

Op zoek naar andere excursiemogelijkheden? Vraag het ons, wij adviseren u graag.
Reisinformatie Florida's Nature

Naast de pretparken kent Florida ook veel natuurparken. Het zal u verbazen hoe mooi de natuur in deze fun en sunshine state is. Van natuurlijke stranden, mangroves en moerassen tot bossen, meren en watervallen.


Everglades National Park

Het meest bekende nationale park van Florida. Het Everglades National Park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is de grootste subtropische wildernis van de Verenigde Staten. Het park beslaat zo'n 6000 km² van het zuidwestelijke deel van Florida! Een uniek natuurgebied van tienduizenden eilandjes en mangrovebossen dat voornamelijk bestaat uit moeras- en grasland. Niet voor niets wordt het ook wel 'The River of Grass' genoemd. Maar ook dichte bossen en kurkdroge kustpraries zijn in de Everglades te vinden. Dit maakt de dierenwereld heel divers, van grote populaties vogels, schildpadden, alligators, krokodillen en de met uitsterven bedreigde florida panter. Een leuke manier om de Everglades te verkennen is per kano, de beste kans om alligators, schildpadden en zeldzame vogels van dichtbij te zien. Houdt u van wat meer actie? Maak dan een tocht met een airboat; op volle snelheid zweeft u over et water op zoek naar alligators.


Crystal River

Aan Florida's Nature Coast ligt Crystal River, een plaats met veel zoetwaterbronnen. Deze bronnen trekken in de wintermaanden (november t/m maart) honderden manatees, beter bekend als zeekoeien, die het koude zeewater ontvluchten. Zowel Crystal River als het nabijgelegen Homosassa Springs en Chassahowitzka River bieden uitstekende mogelijkheden voor watersporten als zwemmen, snorkelen, kanovaren of vissen. Een echte aanrader is snorkelen met manatees. Bij Three Sister Springs leven deze dieren het hele jaar door, hoewel in de zomermaanden de kudde een stuk kleiner is. In het Ellie Schiller Homosassa Springs Wildlife State Park worden gewonde manatees opgevangen en verzorgd tot dat ze weer de natuur in kunnen. Vanuit een onderwatertunnel zijn deze dieren van heel dichtbij te bekijken. Ook leven er beren, alligators, nijlpaarden en vele vogels in dit park. Een leuk uitstapje met het gezin!


Wakulla Springs

In Wakulla Springs, in het noordwesten van Florida ligt één van de diepste en grootste zoetwaterbronnen van Florida, het leefgebied van alligators, schildpadden, herten en meer dan 180 soorten vogels. Hier kunt u helemaal opgaan in de natuur. Maak een wandeling langs de natuurlijke wandelpaden, geniet van een boottocht of neem een frisse duik in het heldere water. Als u geluk heeft ziet u zelfs nog een manatee (zeekoe).


Amelia Island

Amelia Island, een verrassend stukje Florida in het noordoosten, combineert een prachtige natuur met een interessante geschiedenis. Een bestemming waar niets hoeft en alles mag. Maak een paardrijtocht op de prachtige stranden of stuin het strand af naar schelpen en haaientanden. Ontdek het oorspronkelijke Florida in het Amelia Island State Park, een stukje ongerepte natuur met wildlife in overvloed en mooie stranden en bossen langs de kust. Kom in Old Town en Fernandina Plaza State Park van alles te weten over het bijzondere verleden van Amelia Island, dat ook wel het 'eiland van de 8 vlaggen' wordt genoemd.
Reisblog Amerika

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Amerika met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me