Best of Atlantic Canada

23 daagse autoreis

Tijdens deze reis maakt u op een ontspannen manier kennis met al het moois en goede wat Atlantic Canada te bieden heeft. Als de schoonheid en variatie van de natuur uw belangstelling heeft, dan is dit úw vakantie: elanden en walvissen, zonnige stranden en ijsbergen, uitgestrekte bossen, koele meren en bergtoppen, diepe fjorden en watervallen alsmede historische steden wisselen elkaar af tijdens reis.
lees verder

Reisfoto's

Newfoundland, Atlantic Canada

Newfoundland, Atlantic Canada

Vuurtoren, Atlantic Canada

Vuurtoren, Atlantic Canada

Nova Scotia

Nova Scotia

Eland in water

Eland in water

Atlantic Canada Huizen

Atlantic Canada Huizen

Highlights

 • Peggy's Cove
 • Kejimkujik National Park
 • Bay of Fundy
 • Fundy National Park
 • Cabot Trail
 • Marine Drive
 • Gros Morne National Park
 • Terra Nova National Park
+ +

Indicatieprijs

€ 3.199 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Tijdens deze reis maakt u op een ontspannen manier kennis met al het moois en goede wat Atlantic Canada te bieden heeft. Als de schoonheid en variatie van de natuur uw belangstelling heeft, dan is dit úw vakantie: elanden en walvissen, zonnige stranden en ijsbergen, uitgestrekte bossen, koele meren en bergtoppen, diepe fjorden en watervallen alsmede historische steden wisselen elkaar af tijdens reis. De provincies Nova Scotia, New Brunswick, Prince Edward Island en het prachtige Newfoundland staan op het programma. Geniet van de rust en vriendelijkheid van Atlantic Canada tijdens deze complete reis.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Halifax

Halifax

Halifax

U vliegt rechtstreeks per KLM naar Halifax. U komt aan in de tweelingsteden Halifax en Dartmouth die door een haven van elkaar worden gescheiden. Moderne winkelcentra en historische gebouwen staan rondom het Citadel National Historic Park. Nadat u de auto in ontvangst hebt genomen rijdt u naar uw accommodatie.

U verblijft in The Halliburton - Halifax
Dag 2

Halifax - Lunenburg

Lunenburg

Lunenburg

De rit van vandaag voert u langs de zuidkust van Atlantic Canada, ook wel de Piratenkust genoemd. Bezoek het meest gefotografeerde visserdorp, Peggy’s Cove, met haar beroemde vuurtoren. U bereikt het pittoreske Lunenburg, een historische kuststad met galerieën met kunst van de Inuit (Eskimo).

U verblijft in Oak Island Resort - Western Shore
Dag 3

Lunenburg - Kejimkujik N.P./Digby

Kejimkujik_National_Park

Kejimkujik_National_Park

Het Kejimkujik National Park is een prachtig natuurgebied met meren, rivieren en bossen, wild in overvloed en overblijfselen van prehistorische woonplaatsen van de Mikmak-indianen. Een absolute 'must' hier is een tocht per kano op één van de oudste kanoroutes van Noord-Amerika (optioneel). Na dit avontuur rijdt u in noordelijke richting naar Digby, waar u twee nachten verblijft.

U verblijft in Queen Anne Inn - Annapolis Royal
Dag 4

Vrije dag Digby

Vuurtoren, Atlantic Canada

Vuurtoren, Atlantic Canada

Ga op een walvisexcursie (optioneel) op zoek naar de acht verschillende soorten walvissen en dolfijnen die in dit gebied regelmatig worden waargenomen. Bezoek de unieke vuurtorens of ontdek het kleine Annapolis Royal, de oudste, nog steeds bewoonde, nederzetting van Canada.

U verblijft in Queen Anne Inn - Annapolis Royal
Dag 5

Digby - Wolfville

Kreeft eten, Canada

Kreeft eten, Canada

Vanmorgen rijdt u door de Annapolis Valley, een bijzonder vruchtbaar landbouwgebied. Breng onderweg een bezoek aan Grand Pre voor een wijnproeverij, alvorens u doorrijdt naar Wolfville. De restaurants in de vele vissersdorpen serveren dé specialiteit van Atlantic Canada: kreeft!

U verblijft in Old Orchard Inn & Spa - Wolfville
Dag 6

Wolfville - Truro

Bay of Fundy

Bay of Fundy

U volgt de Bay of Fundy, de baai met de grootste getijdenverschillen ter wereld. Geniet van het water en de vele vogels in dit gebied. Bijzonder is de zogenaamde 'tidal bore' (vloedbranding) die ontstaat door de trechtervorm van de baai.

U verblijft in Best Western Plus Glengarry - Truro
Dag 7

Truro - Shemogue

Hopewell Rocks

Hopewell Rocks

Ontdek het gebied rond Parrsboro, waar recent de grootste verzameling fossielen van Noord-Amerika is gevonden. Langs de kust kunt u zelfs nog voetafdrukken aantreffen van dieren die hier miljoenen jaren geleden rondliepen.

U verblijft in Little Shemogue Inn - Little Shemogue
Dag 8

Vrije dag Shemogue/Fundy National Park

Maak een dagexcursie naar het Fundy National Park en de prachtige Hopewell Rocks (optioneel). Bij deze rotsen kunt u bij eb een wandeling maken over de zeebodem! Het Fundy National Park staat bekend om haar prachtige kust en watervalletjes, een ideaal park voor uitgebreide wandelingen. Kijk ook uit naar het 'wildlife' in het park!

U verblijft in Little Shemogue Inn - Little Shemogue
Dag 9

Shemogue - West Point/O'Leary

Prince Edward Island

Prince Edward Island

Vandaag rijdt u over de 13 kilometer lange Confederation Bridge naar Prince Edward Island, Canada's kleinste provincie. Rustig gelegen boerderijen herinneren aan het leven van 100 jaar geleden. Ontdek ook het ruigere gedeelte van het eiland met haar rode gesteente en klippen.

U verblijft in West Point Lighthouse Inn - O'Leary
Dag 10

West Point/O'Leary - Charlottetown

Vuurtoren

Vuurtoren

Het Prince Edward Island National Park bevat een prachtige, kilometers lange kustlijn. Een oude houten boerderij, toneel van de beroemde roman 'Anne of Green Gables', toont het leven op het eiland in de 19e eeuw. In de middag kunt u het provinciestadje Charlottetown met haar Victoriaanse sfeer bezoeken.

U verblijft in Rodd Charlottetown - Charlottetown
Dag 11

Charlottetown - Cheticamp

Cape Breton Skyline Trail

Cape Breton Skyline Trail

Vanaf Wood Islands neemt u de veerboot (tol) naar Pictou. U rijdt over de glooiende hellingen van Nova Scotia naar het eiland Cape Breton. Voordat u in Margaree aankomt, kunt u nog een bezoek brengen aan Baddeck, het voormalige zomerverblijf van Alexander Graham Bell, de uitvinder van de telefoon.

U verblijft in L'Auberge Doucet Inn - Chéticamp
Dag 12

Cheticamp - Sydney

Cabot Trail in Nova Scotia

Cabot Trail in Nova Scotia

Vertrek op tijd, want de Cabot Trail in het Cape Breton Highlands National Park is één van Noord-Amerika's beroemdste tochten, langs bergen die direct in zee verdwijnen. Maak beslist diverse wandelingen door de bossen en langs watervallen en kijk uit naar walvissen en elanden.

U verblijft in Cambridge Suites Hotel Sydney - Sydney
Dag 13

Sydney - Port Aux Basques

Atlantic Canada

Atlantic Canada

Per ferry vaart u naar Newfoundland, door de Straat van Belle gescheiden van het schiereiland Labrador.

U verblijft in St. Christopher's Hotel - Channel-Port aux Basques
Dag 14

Port Aux Basques - Gros Morne N.P.

Gros Morne National Park

Gros Morne National Park

Langs bergen en fjorden rijdt u naar Norris Point, een prachtig gelegen dorpje in het Gros Morne National Park.

U verblijft in Ocean View Hotel - Rocky Harbour
Dag 15

Vrije dag Gros Morne N.P

Gros Morne Weg

Gros Morne Weg

Een volle dag in Gros Morne National Park. De grootste attractie van dit park zijn de talrijke prachtige fjorden, kliffen en verscholen kloven. Er zijn 22 wandelpaden door het gehele park van elk niveau. U zult zich hier prima vermaken!

U verblijft in Ocean View Hotel - Rocky Harbour
Dag 16

Gros Morne N.P. - Twillingate

Twillingate

Twillingate

Een mooie rit door de bossen naar Twillingate, beroemd vanwege de ijsbergen die hier langs drijven.

U verblijft in Anchor Inn Hotel and Suites - Twillingate
Dag 17

Twillingate - Terra Nova N.P.

Humpback Whale

Humpback Whale

Volg de spectaculaire kust, waar u in de zomermaanden adembenemde blauw-groene ijsbergen ziet glinsteren in de zomerzon.

U verblijft in Clarenville Inn - Clarenville
Dag 18

Terra Nova N.P. - St. John's

St Johns

St Johns

Maak een boottocht (optioneel) op weg naar St. John's, niet te verwarren met Saint John in New Brunswick. U verblijft de komende twee nachten in het gezellige St. John's, de hoofdstad van Newfoundland & Labrador. Rij naar Cape Spear, het meest oostelijke puntje van het continent Noord-Amerika.

U verblijft in The Murray Premises - St. John's
Dag 19

Vrije dag St John`s

Cape Spear Vuurtoren

Cape Spear Vuurtoren

U kunt vandaag het historische centrum van St John`s verkennen.

U verblijft in The Murray Premises - St. John's
Dag 20

St. John's - Argentia - North Sydney

Delta, Sydney

Delta, Sydney

U reist naar Argentia voor de 16 uur durende oversteek per ferry naar North Sydney. Aan boord beschikt u over een cabin voor de overnachting.

Dag 21

North Sydney - Charlos Cove/Liscombe

Atlantic Canada

Atlantic Canada

Vanmorgen kunt u een bezoek brengen aan het historische Franse fort Louisbourg, waar de 18e-eeuwse geschiedenis van het eiland tot leven wordt gebracht. Terug op het vasteland van Nova Scotia rijdt u langs de oostelijke oever van het Bras d'Or Lake. Stop voor thee in Rita's Tea Room in Big Pond.

U verblijft in Liscombe Lodge - Liscomb
Dag 22

Charlos Cove/Liscombe - Halifax - Amsterdam

De spectaculaire Marine Drive voert u door bossen en langs schilderachtige havens terug naar Halifax. Op de luchthaven levert u uw auto weer in vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.

Dag 23

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met de dag van vertrek vanuit Canada. Indien u langer dan 90 dagen in Canada verblijft is een visum noodzakelijk. 
 
Vanaf 15 maart 2016 dient iedereen die naar Canada reist vooraf online toestemming te vragen via het Electronic Travel Authorization ETA, vergelijkbaar met de bestaande ESTA-procedure voor de Verenigde Staten. Meer informatie ontvangt u uiteraard bij boeking en veel informatie is te vinden op http://www.Canada.ca/eTA.
 
Houdt u hiervoor uw geldige paspoort (waarmee u reist, minimaal geldig t/m de dag na terugkomst uit Canada) en een creditcard bij de hand. Wij adviseren om het ETA-formulier uiterlijk 72 uur voor uw vertrek aan te vragen. Na goedkeuring is uw ETA 5 jaar geldig (tenzij u uw paspoort vernieuwt; vraagt u dan een nieuwe ETA aan). De kosten bedragen op dit moment CA$ 7,- per persoon.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u voor Canada geen inentingen nodig. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig.

Klimaat

Canada kunt u het beste bezoeken in de maanden mei tot en met september. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn. Hoe hoger u komt (British Columbia/Alberta), des te aangenamer het klimaat is.
Canada heeft vanwege de grootte een divers klimaat.
Oostkust: warme zomers/koude winters
Westen: warme zomers, milde winters. De Rocky Mountains zijn in de winter uiteraard erg koud. Het kan aan de westkust (Vancouver en omgeving) regenachtig zijn.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 3.199,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen in aangegeven kamertypes inclusief de aangegeven maaltijden
 • Autohuur met basisverzekering
 • Ferry`s
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Benzine
 • GPS bij de huurauto
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • Deze reis wordt uitsluitend uitgevoerd van mei t/m oktober.
 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar nabijgelegen bezienswaardigheden.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Grizzlybeer bij de Knight Inlet Lodge

Waarom naar Canada met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds