Best of East Canada

21 daagse autorondreis

Tijdens deze reis maakt u op een ontspannen manier kennis met al het moois en goede dat het oosten van Canada te bieden heeft. En dat is meer dan u op voorhand wellicht zou vermoeden! Veel historie, van vóór de Europese 'kolonisatie' en daarna, overweldigende, ongerepte natuurgebieden die uitnodigen tot tal van actieve bezigheden, prachtige wereldsteden, spectaculaire fauna waaronder walvissen en beren en de imposante Niagara-watervallen. Het is maar een greep uit het gevarieerde aanbod.

lees verder

Reisfoto's

Highlights

 • Sfeervolle steden van het oosten
 • De grootse Niagara Falls
 • Walvissen bij Tadoussac
 • Frans-Canadese dorpen
 • Algonquin Provincial Park
+ +

Prijs op aanvraag

Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Tijdens deze reis maakt u op een ontspannen manier kennis met al het moois en goede dat het oosten van Canada te bieden heeft. En dat is meer dan u op voorhand wellicht zou vermoeden! Veel historie, van vóór de Europese 'kolonisatie' en daarna, overweldigende, ongerepte natuurgebieden die uitnodigen tot tal van actieve bezigheden, prachtige wereldsteden, spectaculaire fauna waaronder walvissen en beren en de imposante Niagara-watervallen. Het is maar een greep uit het gevarieerde aanbod.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

1

Amsterdam - Toronto

U vliegt per rechtstreekse vlucht per KLM naar Toronto. Nadat u uw huurauto in ontvangst heeft genomen, rijdt u naar uw hotel.

U verblijft in Bond Place Hotel - Toronto
2

Vrije dag Toronto

Een hele dag om de gezellige stad Toronto te ontdekken. Vanaf de CN-Tower kunt u genieten van een prachtig uitzicht over Toronto en Lake Ontario. Bezoek ook de leuke wijken Chinatown en Little Italy en niet te vergeten de Toronto Islands in Lake Ontario.

U verblijft in Bond Place Hotel - Toronto
3

Toronto - Niagara Falls

U rijdt zuidwaarts en komt aan in het pittoreske plaatsje Niagara-on-the-Lake, met mooie Victoriaanse huizen, winkeltjes en restaurantjes. Maak bij de Niagara Falls een onvergetelijke boottocht (optioneel).

U verblijft in Radisson Hotel & Suites Fallsview - Niagara Falls
4

Niagara Falls - Tobermory

Vertrek vroeg, want u heeft een lange reisdag voor de boeg. De route over kronkelige wegen en door kleine plaatsjes brengt u vandaag over het schiereiland Bruce naar het kleine plaatsje Tobermory.

U verblijft in Tobermory Princess Hotel - Tobermory
5

Tobermory - Manitoulin Island

Vanuit Tobermory maakt u de twee uur durende overtocht naar Manitoulin Island (niet inbegrepen). Op dit eiland leven nog veel oorspronkelijke bewoners van Canada, de first nations. U kunt er genieten van kristalheldere en azuurblauwe meren, bossen en de eindeloos lijkende kustlijn.

U verblijft in Manitoulin Island Hotel - Little Current
6

Manitoulin Island - Killarney

Via het plaatsje Little Current verlaat u het eiland en rijdt u richting Sudbury. U passeert witte bergen, roze kusten en azuurblauwe meren, voordat u aankomt in één van de mooiste parken van Ontario, het Killarney Provincial Park.

U verblijft in Killarney Mountain Lodge - Killarney
7

Vrije dag Killarney

Vandaag verkent u de bergachtige wildernis van het Killarney Provincial Park. Van grote afstand ziet u de steile, witte rotsen van La Cloche. In het park kunt u wandelen en zwemmen. Op veel plaatsen zijn kano's en kajaks te huur.

U verblijft in Killarney Mountain Lodge - Killarney
8

Killarney - Huntsville

Vanmorgen neemt u de Trans-Canada Highway, de handelsroute van de vroegere pioniers. Aan het einde van de middag bereikt u het plaatsje Huntsville, nabij het Algonquin Provincial Park.

U verblijft in Hidden Valley Resort, Ascend Hotel Collection - Huntsville
9

Vrije dag Algonquin Provincial Park

In het park vindt u vele 'hiking trails' voor prachtige wandelingen en een kanotocht over de vele meertjes mag eigenlijk niet ontbreken bij een bezoek aan dit park. Wellicht ziet u onderweg bevers of kruist een eland uw pad.

U verblijft in Hidden Valley Resort, Ascend Hotel Collection - Huntsville
10

Huntsville - Pembroke

Een rustige dag vandaag; u rijdt op uw gemak naar Pembroke toe.

U verblijft in Best Western Pembroke Inn - Pembroke
11

Pembroke - Ottawa

Vandaag rijdt u langs de grens van Québec door kleine dorpjes naar Ottawa, de hoofdstad van Canada.

U verblijft in ARC The Hotel - Ottawa
12

Ottawa - Montréal

U verlaat de Capital Region en rijdt in oostelijke richting langs de Ottawa River op weg naar de provincie Québec, naar Montréal. Bij het excursiepakket is in Grenville sur la Rouge een 6 uur durende raftingtocht (inclusief lunch en diner) inbegrepen.

U verblijft in Hotel le Nelligan - Montréal
13

Vrije dag Montréal

U hebt alle tijd om door de stad te wandelen of een museum te bezoeken. Ontdek het historische centrum en het kilometerslange ondergrondse gangenstelsel!

U verblijft in Hotel le Nelligan - Montréal
14

Montréal - Québec City

U verlaat Montréal en volgt de noordelijke oever van de St. Lawrence River. U kunt vroeg in de middag al aankomen in Québec City, de oudste en wellicht charmantste stad van Canada. Deze door muren omringde stad heeft een onmiskenbaar Europees karakter.

U verblijft in Hotel Château Bellevue - Quebec City
15

Vrije dag Québec City

Het oude centrum van de stad kunt u uitstekend te voet verkennen, de beste manier om de historische gebouwen en de unieke cultuur in u op te nemen. Bezoek de vesting, het beroemde Place Royale en de basiliek.

U verblijft in Hotel Château Bellevue - Quebec City
16

Québec City - Tadoussac

Breng een bezoek aan de beroemde Montmorency Falls en rij verder langs de oever van de St. Lawrence River. Aan het begin van de middag komt u aan in Tadoussac, door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen. Vanuit Tadoussac heeft u grote kans walvissen te zien tijdens een bootexcursie (optioneel).

U verblijft in Hôtel Tadoussac - Tadoussac
17

Tadoussac - St. Alexis Des Monts

U rijdt een prachtige tocht door het bosgebied van Québec, langs plaatsjes waar de tijd ogenschijnlijk heeft stilgestaan. In dit gebied leven meer dieren dan mensen.

U verblijft in Auberge Du Lac-A-L’Eau Claire - Saint Alexis des Monts
18

Vrije dag St. Alexis Des Monts

U verblijft in Auberge Du Lac-A-L’Eau Claire - Saint Alexis des Monts
19

St. Alexis Des Monts - Kingston

U zet koers terug naar de St. Lawrence River. Langs de rivier rijdend bereikt u Kingston, de voormalige hoofdstad van het land.

U verblijft in Four Points by Sheraton Kingston - Kingston
20

Kingston › Toronto - Amsterdam

Terug in Toronto levert u de auto in op de luchthaven, vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.

21

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met de dag van vertrek vanuit Canada. Indien u langer dan 90 dagen in Canada verblijft is een visum noodzakelijk. 
 
Vanaf 15 maart 2016 dient iedereen die naar Canada reist vooraf online toestemming te vragen via het Electronic Travel Authorization ETA, vergelijkbaar met de bestaande ESTA-procedure voor de Verenigde Staten. Meer informatie ontvangt u uiteraard bij boeking en veel informatie is te vinden op http://www.Canada.ca/eTA.
 
Houdt u hiervoor uw geldige paspoort (waarmee u reist, minimaal geldig t/m de dag na terugkomst uit Canada) en een creditcard bij de hand. Wij adviseren om het ETA-formulier uiterlijk 72 uur voor uw vertrek aan te vragen. Na goedkeuring is uw ETA 5 jaar geldig (tenzij u uw paspoort vernieuwt; vraagt u dan een nieuwe ETA aan). De kosten bedragen op dit moment CA$ 7,- per persoon.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u voor Canada geen inentingen nodig. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig.

Klimaat

Canada kunt u het beste bezoeken in de maanden mei tot en met september. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn. Hoe hoger u komt (British Columbia/Alberta), des te aangenamer het klimaat is.
Canada heeft vanwege de grootte een divers klimaat.
Oostkust: warme zomers/koude winters
Westen: warme zomers, milde winters. De Rocky Mountains zijn in de winter uiteraard erg koud. Het kan aan de westkust (Vancouver en omgeving) regenachtig zijn.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € ,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen in aangegeven kamertypes inclusief de aangegeven maaltijden
 • Bij het verblijf in Hotel Sacacomie is het verblijf op basis van halfpension, startend met diner en eindigt met ontbijt op de volgende dag
 • Autohuur met basisverzekering
 • Excursies: Voyage to the Falls, een 15 Minuten durende boottocht, 1½ Uur durende bootexcursie.
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Benzine
 • GPS bij de huurauto
 • Ferry (Tobermory - Manitoulin Island.)
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • Deze reis wordt uitsluitend uitgevoerd van mei t/m oktober.
 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar nabijgelegen bezienswaardigheden.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Grizzlybeer bij de Knight Inlet Lodge

Waarom naar Canada met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Contact binnen 24 uur
 • 24/7 bereikbaar tijdens uw reis
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds