• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Uganda

Uganda is erg gevarieerd: bergketens, kratermeren, oude vulkanen en een dicht tropisch regenwoud. Maar het spotten van de in het wild levende berggorilla’s is een absolute ervaring die u niet snel meer zult vergeten. Gaat u met ons mee?
Paula van Beurden
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Chimpansees en gorilla's Op zoek naar chimapansees in het Kibale Forest en gorilla's in het Bwindi Impenetrable Forest. Een onuitwisbare herinnering!
  Lees meer
 • Het beste van Uganda Ontdek de oude kraters, heldere kratermeren, denderende watervallen, het heuvelachtige landschap en natuurlijk de gorilla's van Uganda.
  Lees meer
 • Gorilla's in Uganda Een safari op zoek naar de berggorilla in het Bwindi Impenetrable Forest onder begeleiding van goed opgeleide gidsen.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Reisinformatie Uganda

Een reis door Uganda staat veelal in het teken van een ontmoeting met de berggorilla's: voor velen een emotionele ervaring voor het leven.
Bekijk hier onze reizen naar Uganda >


Bezienswaardigheden in Uganda

Berggorilla's in Bwindi Impenetrable Forest

Er wordt slechts een beperkt aantal vergunningen afgegeven om hun leefgebied, het Bwindi Impenetrable Forest, te bezoeken.
Lees meer over Bwindi Impenetrable Forest en bekijk ons aanbod >Murchison Falls

In het Murchison National Park stroomt de rivier de Nijl waar hij zich hier door een nauwe doorgang naar beneden strot. Een donderend geraas!Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park is een bijzonder mooi en wildrijk gebied. Hier vindt u savannes, kratermeren en vulkanen.
Lees meer over Queen Elizabeth National Park en bekijk ons aanbod >

Een reis door Uganda staat veelal in het teken van een ontmoeting met de berggorilla's: voor velen een emotionele ervaring voor het leven.
Bekijk hier onze reizen naar Uganda >

Tijdsverschillen

Het is in Uganda tijdens onze zomertijd 1 uur later en wanneer wij wintertijd hebben 2 uur.

Feestdagen

Nationale feestdagen:

Nieuwjaarsdag: 1 januari
Bevrijdingsdag: 26 januari
Internationale Vrouwendag: 8 maart
Dag van de Arbeid: 1 mei
Dag van de Martelaren: 3 juni
Nationale Heldendag: 9 juni
Onafhankelijkheidsdag: 9 oktober
Kerstmis: 25/26 december

Daarnaast kent Uganda wisselende feestdagen zoals Goede Vrijdag en Pasen.

Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Uganda is de officiële taal Engels.

Geldzaken

De munteenheid is de Ugandese Shilling (UGX). Wij adviseren u geld te wisselen bij aankomst op de luchthaven. Traveller's cheques zijn uitsluitend in Kampala om te wisselen. Op veel plaatsen - en in alle banken - kunt u euro's wisselen. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1 = ca. UGX 4227 (UGX 1000 = ca. €  0,23).

De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com.

Creditcard: Alleen in grote steden accepteren luxere hotels, grotere winkels en restaurants de bekende internationale creditcards. U kunt met uw creditcard ook in een aantal plaatsen contant geld opnemen via uw pincode. Dit kan bij de zogenaamde ATM (Automatic Teller Machine) automaten met het bijbehorende logo van uw creditkaart, alsmede bij banken. U dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort. Ook moet u er rekening mee houden dat banken voor het contant geld opnemen met een creditcard extra commissie in rekening brengen. Zie voor meer details de websites: www.eurocard.nl en www.visa.nl.

Pinpas:
 Geld opnemen met uw bank/pinpas met maestro- of cirrus-teken is alleen in grotere steden mogelijk bij geldautomaten met een van deze tekens. Wij raden u aan niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.  Zet voor vertrek uw pinpas om naar Pasgebruik Buitenland, zodat u uw pas in het buitenland gewoon kunt blijven gebruiken

Reisdocumenten

U dient in bezit te zijn van een geldig paspoort, dat bij aankomst in Uganda nog zes maanden geldig is. Ook dient u te beschikken over een visum. Dit visum kunt u vooraf aanvragen. Voor de procedure ga naar de website https://visas.immigration.go.ug  voor de aanvraag. Het visum is drie maanden geldig. Ter plaatse dient u samen met de barcode die u ontvangen heeft ook een pasfoto af te geven en USD 50 per persoon te voldoen (onbeschadigde biljetten van na 2006).

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Accommodatie

Hotels vindt u zowel in de grote steden als in kleinere plaatsen. Zij beschikken gewoonlijk over een restaurant, soms over een zwembad en andere faciliteiten.

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:

> Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
> Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
> Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken

De meeste door ons geselecteerde hotels hebben één of meer restaurants en een coffeeshop. In hotelrestaurants zijn alle maaltijden gemiddeld (iets) goedkoper dan in Nederland.

Klimaat

Uganda ligt op de evenaar en kent in de meeste delen van het land een tropisch klimaat. De temperatuur is door de gemiddelde hoogte van 1200 meter zeer draaglijk. Overdag is het meestal tussen 25-30º C. De zon heeft enorme kracht op de evenaar. Uganda kent twee regenseizoenen, van eind maart tot eind mei en van oktober tot november. Het grootste deel van de dag is het dan gewoonlijk zonnig, in de namiddag zorgt een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing.

Kompas
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op:
 https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/Reisblog Uganda

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Uganda UG met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me