• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Geothermisch wonderland Rotorua
 • Hoofdstad Wellington
 • Spectaculaire treinreizen TranzCoastal en TranzAlpine
 • Milford Sound Overnight Cruise
 • Queenstown, aan de voet van The Remarkables
 • Albatrossen op het Otago Peninsula

Rail New Zealand

16-daagse individuele reis

Een bijzondere reis door het betoverend mooie Nieuw-Zeeland! Tijdens deze reis ziet u Maori-cultuur in Rotorua en de hoofdstad Wellington op het Noordereiland. Op het Zuidereiland maakt u mooie treinreizen door het spectaculaire landschap, ziet u de unieke Fr... lees verder »
Vanaf € 4381,-   p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Tranz Alpine-trein
 • Hotspring in Rotorua
 • Kaikoura
 • Christchurch
 • Franz Josef gletsjer
Tranz Alpine-trein Hotspring in Rotorua Kaikoura Christchurch Franz Josef gletsjerImpressies

Tranz Alpine-trein
Hotspring in Rotorua
Kaikoura
Christchurch
Franz Josef gletsjer


Reisinformatie


Een bijzondere reis door het betoverend mooie Nieuw-Zeeland! Tijdens deze reis ziet u Maori-cultuur in Rotorua en de hoofdstad Wellington op het Noordereiland. Op het Zuidereiland maakt u mooie treinreizen door het spectaculaire landschap, ziet u de unieke Franz Josef Glacier, bezoekt u de 'Activity Capital' Queenstown en maakt u een overnight cruise door de Milford Sound, het bekendste fjord van Nieuw-Zeeland. U reist per trein, bus, vliegtuig en auto met chauffeur. U wandelt onder begeleiding, leert en kijkt uw ogen uit.
Rail New Zealand Rail New ZealandDag tot dag

Aankomst Auckland

Na aankomst in Auckland volgt een een privé-transfer naar uw hotel. Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland, waar meer dan een kwart van de Nieuw-Zeelandse bevolking woont. Buitenlandse invloeden hebben de stad een kosmopolitisch karakter gegeven. Auckland is gebouwd op verschillende kleine vulkanen die de stad een bijzondere uitstraling geven.

Auckland › Waitomo › Rotorua

Met de bus reist u naar Waitomo, waar u een boottochtje maakt in één van de beroemde gloeiwormgrotten: donkere druipsteengrotten waar talrijke gloeiwormpjes te zien zijn. Een wonderbaarlijk verschijnsel! Daarna reist u door naar het geothermische landschap van Rotorua. Hier heeft u een hele dag om Rotorua en haar prachtige omgeving te leren kennen en om meer te weten te komen over de Maori-cultuur. U heeft de beschikking over de Rotorua Sightseeing Pass, waarmee u toegang heeft tot onder meer de Skyline Gondola, de enerverende Agrodome Sheep Show en de Polynesian Spa. Op dag twee sluit u de dag af met het bijwonen van een Maori-show en een traditioneel 'Hangi'-diner (O,D op dag 2).

Rotorua › Wellington

U wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Wellington (vlucht niet inbegrepen). Vanuit de lucht heeft u een mooi uitzicht over het Noordereiland en ziet u, bij gunstige weersomstandigheden, in de verte al de ruige bergen van het Zuidereiland opdoemen. Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en het centrum van de film- en theaterindustrie. In het gezellige centrum en bij de haven vindt u talrijke cafés en uitgaansgelegenheden (O).

Wellington › Picton › Kaikoura

Vanuit Wellington neemt u de Interisland Ferry naar Picton op het Zuidereiland. Vanuit Picton reist u met de Coastal Pacific trein naar Kaikoura. Het is een spectaculaire treinreis van circa 2,5 uur door het ruige landschap met bergen aan de ene zijde en de ruige kustlijn aan de andere zijde. Kaikoura is een bruisend toeristencentrum aan de noordoostkust van het Zuidereiland waar het gehele jaar walvissen voor de kust te zien zijn (O).

Kaikoura › Christchurch

Vanochtend maakt u een Whale Watch Cruise waarbij u de grote walvissen met eigen ogen kunt aanschouwen. Indien u geluk heeft kunt u ook albatrossen, dolfijnen en zeehonden 'spotten'. 's Middags reist u verder met de Coastal Pacific naar Christchurch in circa 3,5 uur (O).

Christchurch › Franz Josef

U gaat aan boord van de TranzAlpine-trein, voor een spectaculaire treinreis dwars door de Southern Alps, naar Greymouth. Vanuit Greymouth reist u met de bus naar de gletsjer Franz Josef. Samen met de Fox Glacier domineert Franz Josef Glacier het landschap van de West Coast. Beide gletsjers zijn uniek, want nergens ter wereld zijn er zo dicht bij zee gletsjers te vinden. Onder begeleiding van een gids maakt u een wandeling over de gletsjer waarbij de gids u vertelt over het ontstaan van de gletsjer (O).

Franz Josef › Queenstown

U verlaat het gebied van de gletsjers en reist met de bus naar Queenstown door een schitterend landschap van helderblauwe meren, regenwouden en bossen. Queenstown wordt omgeven door de bergketen The Remarkables en staat bekend als 'avontuurlijkste stad van Nieuw-Zeeland' vanwege de vele spectaculaire activiteiten die u hier kunt ondernemen. Wat dacht u bijvoorbeeld van bungy jumpen of skydiven? Of een ritje met de jetboat met meer dan 100 kilometer per uur? Niets is hier te gek. Ook de omgeving mag er zijn, want door de ligging aan Lake Wakatipu en de bergketen The Remarkables op de achtergrond heeft de stad talloze mogelijkheden om wandelingen te maken of te skiën (O).

Queenstown

Een dag ter eigen besteding. Vanavond maakt u een ritje met de Skyline Gondola naar Bob's Peak, vanwaar u tijdens het diner een schitterend uitzicht heeft over Queenstown en haar omgeving (O,D).

Queenstown › Milford Sound

Het volgende hoogtepunt staat op het programma, een overnachting aan boord van de Milford Mariner op de Milford Sound, het bekendste fjord van Nieuw-Zeeland en een absolute 'must see'. De diverse watervallen langs de steile wanden van het fjord zijn ook bij regenachtig weer een spectaculair gezicht. Ook is er tijd om kajak te varen en op zoek te gaan naar dolfijnen en zeehonden (O,D).

Milford Sound › Queenstown

Een klein vliegtuigje brengt u terug naar Queenstown. Vanuit de lucht heeft u een mooi uitzicht over het Fiordland National Park (O).

Queenstown › Dunedin

U verlaat Queenstown en gaat aan boord van de historische stoomtrein Taieri Gorge. Een bijzondere treinreis van circa 2 uur over authentieke ijzeren bruggen en door met de hand gegraven tunnels. Uw eindstation is Dunedin, de oudste stad van Nieuw-Zeeland met een prachtige architectuur, mooie universiteit en vele kleine kunstnijverheidswinkeltjes (O).

Dunedin

In de achtertuin van Dunedin ligt het Otago Peninsula. Een bijna uniek plekje ter wereld aangezien hier de albatrossen aan land komen broeden. Ook kunt u hier de zeldzame geeloog-pinguïn gadeslaan die enkel aan de oostkust van het Zuidereiland voorkomt. Tijdens een dagexcursie bezoekt u dit bijzondere stukje natuur (O).

Dunedin › Christchurch

Met de bus keert u via de Canterbury Plains terug naar Christchurch (O).

Christchurch

Vandaag komt een einde aan deze bijzondere reis. U heeft vrij tot de transfer naar de luchthaven (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Het reisprogramma is helemaal vastgelegd, van de ene naar de andere plaats reist u zelfstandig. Tijdens de excursies en/of tours ter plaatse wordt u begeleid door lokale gidsen
 • Deze reis is vanwege de weersomstandigheden niet mogelijk in de periode 1 mei t/m 30 september.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Verlenging

Wilt u langer verblijven? U kunt voor en na de reis overnachtingen bijboeken. Denkt u bijvooorbeeld aan een paar extra nachten in Auckland in Mollies Luxury Boutique Hotel.
Naar keuze in middenklasse, eersteklasse of karakteristieke accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving: (O=Ontbijt, D=Diner).

Vervoer

U reist per bus, auto, trein en vliegtuig. De binnenlandse vlucht Rotorua-Wellington (dag 4) is niet inbegrepen maar kunnen we uiteraard voor u bijboeken.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me