• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Cultuurmonumenten van Beijing
 • Terracottaleger bij Xi'an
 • Ontspannen riviercruise over de Yangzi
 • Een knap staaltje vakmanschap bij de Drie Kloven Dam
 • Contrastrijk Shanghai
Tenzing Travel Bestseller

Best of Northern China

11-daagse individuele reis

Het is onmogelijk om alle hoogtepunten van China in één reis op te nemen. Dit onmetelijk grote land is een continent op zichzelf, met enorme regionale verschillen, zowel qua landschap, bevolking, sfeer, stedenbouw als toegankelijkheid. Deze contrasten maken C... lees verder »
Vanaf € 1671,-   prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓


ACTIE:
Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Beijing, China
 • Terracotta-krijgers, Xi'an
 • Yangzi-rivier, China
 • Yu Garden in Shanghai
 • Suzhou, Jiangsu
Beijing, China Terracotta-krijgers, Xi'an Yangzi-rivier, China Yu Garden in Shanghai Suzhou, JiangsuImpressies

Beijing, China
Terracotta-krijgers, Xi'an
Yangzi-rivier, China
Yu Garden in Shanghai
Suzhou, Jiangsu


Reisinformatie


Het is onmogelijk om alle hoogtepunten van China in één reis op te nemen. Dit onmetelijk grote land is een continent op zichzelf, met enorme regionale verschillen, zowel qua landschap, bevolking, sfeer, stedenbouw als toegankelijkheid. Deze contrasten maken China aantrekkelijk voor een ieder die van cultuur, natuur, lekker eten en fascinerende mensen houdt. Onze Best of Northern China-reis is daarom al jaren de populairste reis in ons aanbod. Als u beperkt bent in uw tijd, dan komen tóch de bekendste bezienswaardigheden aan bod. Daarnaast is de route uitstekend geschikt om uit te bouwen tot een totaalreis die volledig aansluit op úw reiswensen. China is werkelijk het land van de onbegrensde mogelijkheden!
Best of Northern China Best of Northern ChinaDag tot dag

De meeste Yangzi-cruiseschepen hebben slechts één afvaart per week. Wij werken samen met Century Cruises. Boekt u deze reis op basis van middenklasse of eersteklasse accommodaties, dan verblijft u aan boord van de Century Sun of Century Sky en begint de reis op een dinsdag of zondag. Boekt u de reis op basis van deluxe of premium deluxe accommodaties, dan verblijft u aan boord van de Century Paragon of Century Legend en begint de reis op een maandag of donderdag. Wanneer u de reis boekt op basis van toeristenklasse accommodaties, dan verblijft u aan boord van de Chinese Goddess no. 2 en begint uw reis op dinsdag.

Aankomst Beijing

Na aankomst in Beijing wordt u van de luchthaven opgehaald. U heeft de rest van de dag vrij om te acclimatiseren en een eerste indruk van de stad op te doen.

Beijing

De eerste grote bezienswaardigheid die op het programma staat is de Tempel van de Hemel, een prachtig tempelcomplex met galerijen en tuinen waar de lokale bevolking graag de dag begint met tai chi-oefeningen. Daarna gaat u naar het Plein van de Hemelse Vrede, het immense Tian'anmenplein. Vanaf hier bereikt u gemakkelijk de imposante Verboden Stad, het vroegere paleiscomplex van de keizers. In de middag bezoekt u het Zomerpaleis, waar u in een fotogenieke omgeving langs een meer kunt wandelen en van de uitzichten kunt genieten. Houdt u er rekening mee dat de Verboden Stad is gesloten op maandag. Arriveert u op een zondag in Beijing, dan worden de programma's van dagen twee en drie omgewisseld (O).

Beijing

Ook vandaag kunt u weer een hoogtepunt van uw lijstje afstrepen! U bezoekt bij Mutianyu de wereldberoemde Grote Muur die is gebouwd om het Chinese Rijk te beschermen tegen de noordelijke nomaden. Een fantastische ervaring die u nog lang zal bijblijven. Vanmiddag passeert u enkele bijzondere gebouwen die voor de Olympische Spelen in 2008 zijn gebouwd, de Bird's Nest en Water Cube. Deze moderne structuren contrasteren flink met de historische bouwwerken die u de afgelopen dagen heeft bezocht. U sluit de dag af met een heerlijk pekingeend-diner (O,D).

Beijing › Xi'an

U bereikt vandaag met een hogesnelheidstrein in slechts zes uur de eerste hoofdstad van China, Xi'an. Na aankomst wordt u weer opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging, waarna u naar uw hotel wordt gebracht. In de avond kunt u de omgeving van uw hotel verkennen of een bezoekje brengen aan de indrukwekkende stadsmuren. De naam 'Rijk van het Midden' dankt China aan deze stad, al in de tijd van Marco Polo de eerste miljoenenstad ter wereld (O).

Xi'an

De ochtend staat in het teken van het wereldberoemde grafcomplex van de eerste keizer van China. Meer dan 7000 terracottakrijgers moesten zijn graf bewaken. Het is een bijzonder indrukwekkend museum. Dan gaat u weer terug naar de stad, waar u vanmiddag de Kleine Wilde Gans-pagode en het Xi'an Museum (dagelijks geopend, behalve op dinsdag) bezoekt. 's Avond geniet u van een heerlijk dumpling-diner (O,D).

Xi'an › Chongqing

U heeft vanochtend vrij tot aan de transfer naar de luchthaven, voor de vlucht naar Chongqing. Na aankomst wordt u naar de terminal gebracht voor de inscheping. In de late avond (rond 22.30 uur) vertrekt het schip uit Chongqing. Uw Yangzi-avontuur begint (O)!

Yangzi Cruise

Na het ontbijt wordt er aan boord een informatieve bijeenkomst gehouden over de Yangzi, de route en de Drie Kloven. U gaat vanmiddag van boord voor een excursie naar de Shibaozhai-pagode, gelegen aan de oevers van de rivier. 's Avonds wordt u met een heerlijk diner weer welkom geheten aan boord (O,L,D).

Yangzi Cruise

Om ongeveer 07.00 uur vaart het schip door de Qutang, de eerste van de Yangzi-kloven. Dit is de kortste, maar ook spectaculairste kloof. Daarna vaart u door de ruim 40 kilometer lange Wu-kloof en door het westelijke deel van de 76 kilometer lange Xiling-kloof. Er zijn 12 pieken, waarvan de Godinnenpiek de beroemdste is. U maakt in kleine bootjes een uitstapje naar de 'kleine' kloven van Shennong. Tussen 18.00 en 22.30 uur gaat het schip door de sluizen van de grootste dam ter wereld (O,L,D).

Aankomst Yichang › Shanghai

In de ochtend staat de excursie naar het indrukwekkende Drie Kloven Dam-project op het programma, waar u met behulp van een maquette kunt zien wat de impact van de dam is geweest. De waterspiegel van de rivier is ruim 175 meter gestegen. Om ongeveer 12.00 uur volgt de ontscheping, waarna u naar de luchthaven wordt gebracht voor de vlucht naar het moderne Shanghai, gelegen aan de oostkust (O).

Shanghai

Vanochtend staan een bezoek aan het oude centrum en de mooie Yu Garden op het programma. U bezoekt de Jade Buddha-tempel en het mooie Franse concessiegebied. De middag heeft u geheel ter vrije besteding, zodat u het slotakkoord van deze reis zelf kunt bepalen. Slenter over de beroemde Bund en aanschouw de contrasten aan beide oevers van de Huangpu-rivier, bezoek de gezellige terrasjes van de wijk Xintiandi of duik een van de vele winkelcentra in voor nog wat laatste inkopen (O).

Vertrek Shanghai

Met de transfer naar de luchthaven komt deze reis ten einde (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Houdt u er rekening mee dat de Verboden Stad is gesloten op maandag. Arriveert u op een zondag in Beijing, dan worden de programma's van dag twee en drie omgewisseld
 • Het Xi'an Museum (dag 5) is gesloten op dinsdag
 • De deluxe en premium deluxe variant van deze reis wordt niet uitgevoerd tussen 1.12.2017 - 28.2.2018
 • Door weersomstandigheden en de conditie van de rivier kan van het vaarschema worden afgeweken. Bovendien wordt de Yangzi-rivier niet altijd bevaren in de wintermaanden januari en februari. U kunt de route geheel aanpassen aan uw reiswensen, maar houdt u er rekening mee dat de cruise slechts op enkele dagen per week vertrekt. Tenslotte wijzen wij u erop dat het gebruikelijk is om bij check-in een algemene fooi te betalen voor het cruise personeel à RMB 150 per persoon.

Beleef meer

 • Ook de hoogtepunten van Zuid-China zien? Op onze website vindt u een gloednieuwe reis 'Best of Southern China' van Chengdu naar Hongkong
 • Gezellige uitgaanswijken en een indrukwekkende skyline? Denk eens aan Hongkong!
 • Heeft u iets meer tijd, dan vindt u rondom Shanghai aangename, klassieke taferelen. Kijkt u eens naar de korte tour Hangzhou & Suzhou
 • Voor het eerst in 90 jaar opent het Cining-paleis bij het Palace Museum haar deuren. Dit paleis, gelegen in de Verboden Stad, werd in 1536 tijdens de Ming-dynastie gebouwd en diende als onderkomen voor de maîtresses van de keizer. Absoluut een bezoek waard!

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Verlenging

Wilt u ook graag naar Chengdu om de panda's te zien? Wij bieden ook een 14-daagse variant op deze reis waar twee nachten in Chengdu zijn inbegrepen.
Naar keuze in toeristenklasse, middenklasse, eersteklasse, deluxe of premium deluxe accommodaties. Aan boord van het cruiseschip verblijft u in een deluxe hut. De Yangzi-cruise wordt uitgevoerd door Century Cruises.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


De onderstaande prijzen zijn vanafprijzen op basis van twee personen in het voordeligste kamertype en exclusief intercontinentale vluchten, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Toeristenklasse

VertrekdatumPrijs p.p.
17-10-2017 t/m 31-10-2017€ 1785,-
07-11-2017 t/m 14-11-2017€ 1762,-
21-11-2017 t/m 28-11-2017€ 1711,-
05-12-2017 t/m 27-02-2018€ 1691,-
06-03-2018 t/m 27-03-2018€ 1754,-

Middenklasse

VertrekdatumPrijs p.p.
15-10-2017 t/m 31-10-2017€ 1818,-
05-11-2017 t/m 19-11-2017€ 1794,-
21-11-2017 t/m 28-11-2017€ 1716,-
03-12-2017 t/m 27-02-2018€ 1671,-
04-03-2018 t/m 27-03-2018€ 1762,-

Eersteklasse

VertrekdatumPrijs p.p.
15-10-2017 t/m 31-10-2017€ 1858,-
05-11-2017 t/m 19-11-2017€ 1835,-
21-11-2017 t/m 28-11-2017€ 1802,-
03-12-2017 t/m 27-02-2018€ 1716,-
04-03-2018 t/m 27-03-2018€ 1825,-

Deluxe

VertrekdatumPrijs p.p.
16-10-2017 t/m 30-10-2017€ 2324,-
02-11-2017 t/m 20-11-2017€ 2296,-
23-11-2017 t/m 30-11-2017€ 2136,-
01-03-2018 t/m 29-03-2018€ 2163,-

Premium Deluxe

VertrekdatumPrijs p.p.
16-10-2017 t/m 30-10-2017€ 3077,-
02-11-2017 t/m 20-11-2017€ 3040,-
23-11-2017 t/m 30-11-2017€ 2907,-
01-03-2018 t/m 29-03-2018€ 2944,-

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

Per airco auto. De genoemde treinreis van Beijing-Xi'an (dag 4, tweede klasse) en binnenlandse vluchten Xi'an-Chongqing (dag 6) en Yichang-Shanghai (dag 9) zijn inbegrepen.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak