Best of North India

16-daagse individuele reis

Deze uitgebreide hoogtepuntenreis biedt u een fascinerende, inspirerende en vooral indrukwekkende kennismaking met Noord-India. Vanuit de bruisende metropool Delhi treedt u in de voetsporen van de maharadja's. U reist naar romantische woestijnsteden, logeert in Rajasthan in paleisachtige optrekjes en bewondert tempels, verbazingwekkende sculpturen en monumenten.
lees verder

Reisfoto's

Udaipur

Udaipur

Indiase vrouwen in Jaipur

Indiase vrouwen in Jaipur

Mehrangarh Fort Jodhpur

Mehrangarh Fort Jodhpur

Taj Mahal, Agra

Taj Mahal, Agra

Bakkerij in Jaisalmer

Bakkerij in Jaisalmer

Hoogtepunten
 • Old & New Delhi
 • Forten en paleizen in Rajasthan
 • De Roze Stad Jaipur
 • Spookstad Fatehpur Sikri
 • Wereldberoemde Taj Mahal in Agra
+ +

Indicatieprijs

€ 2.299 p.p.
 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Deze uitgebreide hoogtepuntenreis biedt u een fascinerende, inspirerende en vooral indrukwekkende kennismaking met Noord-India. Vanuit de bruisende metropool Delhi treedt u in de voetsporen van de maharadja's. U reist naar romantische woestijnsteden, logeert in Rajasthan in paleisachtige optrekjes en bewondert tempels, verbazingwekkende sculpturen en monumenten. Dit alles met als onbetwist hoogtepunt: de Taj Mahal. U komt in dit kleurrijke land werkelijk ogen en oren tekort en de verlengingsmogelijkheden zijn eindeloos…

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Vertrek Amsterdam

Vandaag vertrekt u naar Delhi.

Dag 2

Aankomst Delhi

Delhi

Delhi

Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht.

U verblijft in Indus Biznotel - Delhi
Dag 3

Vrije dag Delhi

Handwerk, India

Handwerk, India

Vandaag maakt u tijdens een dagexcursie kennis met de hoofdstad, die uit twee delen bestaat: de oude stad Delhi en de 20e-eeuwse stad (New Delhi). U gaat naar de Jama Masjid, een van de grootste moskeeën van India en rijdt langs het historische Red Fort (op maandag gesloten) en de gedenk- en crematieplaats van Mahatma Gandhi. U ziet de India Gate en rijdt langs het President's House en Parliament House. Ook bezoekt u de Qutub Minar, prototype voor alle minaretten van India, en het Humayan-graf.

U verblijft in Indus Biznotel - Delhi
Dag 4

Delhi - Mandawa

Fresco in Mandawa

Fresco in Mandawa

Mandawa ligt in de streek Shekhawati, waardoor vroeger de handelsroutes per karavaan liepen. Dat deze handel geen windeieren legde is te zien aan de prachtige, met fresco's beschilderde koopmanshuizen, de zogenaamde haveli's.

U verblijft in Hotel Desert N Dunes - Mandawa
Dag 5

Mandawa - Bikaner

Junagarh Fort, Bikaner

Junagarh Fort, Bikaner

U reist naar de woestijnstad Bikaner. 's Middags bezoekt u het enorme Junagarh Fort. Dit fort dateert uit de 16e eeuw en bevat paleizen, tempels en een moskee. In de kapel Har Mandir werden vroeger de koninklijke bruiloften en geboorten gevierd.

U verblijft in Raj Haveli - Bikaner
Dag 6

Bikaner - Jaisalmer

Gadi Sagar Lake, Jaisalmer

Gadi Sagar Lake, Jaisalmer

Dwars door de woestijn richting Jaisalmer, een prachtige middeleeuwse vestingstad in een immense zandvlakte. Het lijkt zo uit de Sprookjes van 1001 Nacht te komen. In de smalle klinkerstraten bevinden zich koopmanshuizen met steensnijwerk van adembenemende schoonheid. Jaisalmer wordt gedomineerd door een imposant fort uit de 12e eeuw op de Trikuta Hill, welke u op dag zes bezoekt. De voormalige heersers van Jaisalmer waren overtuigde hindoes, maar tolereerden andere religies en bijbehorende kunsten. Binnen het enorme complex zijn zeven schitterende tempels te bewonderen, die allemaal met elkaar in verbinding staan door middel van gangen en paden.

U verblijft in Hotel Heritage Inn - Jaisalmer
Dag 7

Vrije dag Jaisalmer

Jaisalmer

Jaisalmer

Op deze ochtend verkent u de stad en haar prachtige haveli's. Met als pronkstuk de betoverend mooie Patwaon Ki Haveli.

U verblijft in Hotel Heritage Inn - Jaisalmer
Dag 8

Jaisalmer - Jodhpur

Markt in Jodhpur

Markt in Jodhpur

Vandaag rijdt u dwars door de woestijn naar Jodhpur. Het markantste bouwwerk van deze stad is het massieve fort Mehrangarh op de top van een reusachtige heuvel. Binnen de poorten kunt u paleizen, fijnbesneden raamkozijnen en prachtig traliewerk van rood zandsteen bewonderen.

U verblijft in Pal Haveli Hotel - Jodhpur
Dag 9

Jodhpur - Rohet

Indiase vrouwen

Indiase vrouwen

U heeft een korte rit naar Rohet, waar u gaat overnachten in een fabuleus hotel, daterend uit de 17e eeuw. Het is een van de mooiste historische gebouwen van India. De uitgestrekte tuinen zijn niet alleen voor u uitnodigend, maar ook voor vele vogels. Neemt u ook een verkoelende duik in het fantastische zwembad met vier charmante paviljoenen. In de middag maakt u een jeepsafari naar lokale dorpjes in de omgeving.

U verblijft in Rohet Garh - Rohet
Dag 10

Rohet - Udaipur

Udaipur

Udaipur

In Ranakpur vindt u een van de belangrijkste en grootste jaïna-tempels van India (gesloten op maandag). Eindpunt vandaag is de relatief koele oasestad Udaipur in het droge hart van Rajasthan, tevens de meest romantische stad van het land, met sprookjesachtige paleizen, meren, tuinen, musea en tempels.

U verblijft in Karohi Haveli - Udaipur
Dag 11

Vrije dag Udaipur

City Palace, Udaipur

City Palace, Udaipur

Een andere naam voor Udaipur is Stad van de Zonsopgang. U bezoekt tijdens een stadsrondrit onder meer het enorme Stadspaleis. Vervolgens bezoekt u Saheliyon-ki-Bari, een 200 jaar oude kleine tuin. Aan het eind van de dag maakt u (afhankelijk van het waterniveau) een boottocht op het Pichola Lake.

U verblijft in Karohi Haveli - Udaipur
Dag 12

Udaipur - Deogarh

Uitzicht in Deogarh

Uitzicht in Deogarh

Op weg naar Deogarh voor een bezoek aan Deogarh Mahal, waar u zich niet alleen kunt vergapen aan de pracht en praal van een heus paleis, maar u mag er ook een nachtje doorbrengen! Vanmiddag staat er een jeepsafari door de omliggende dorpjes op het programma.

U verblijft in Deogarh Mahal - Deogarh
Dag 13

Deogarh - Pushkar - Jaipur

Amber Fort, Jaipur

Amber Fort, Jaipur

Pushkar ligt aan de rand van de woestijn en herbergt een van de heiligste meren van India. Het hele jaar door trekken pelgrims naar dit oord vol tempels. U bezoekt vanochtend de ghats (baadterrassen) van het heilige meer en de Brahma Temple, die een belangrijke plaats inneemt in de stad. In de middag rijdt u door naar de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan, de schilderachtige woestijnstad Jaipur, die bekendstaat als de Roze Stad vanwege de kleur van de gebouwen in de oude stad.

Dag 14

Vrije dag Jaipur

Hawa Mahal, Jaipur

Hawa Mahal, Jaipur

Vandaag bezoekt u in de ochtend het buiten de stad gelegen Amber Fort. 's Middags bezichtigt u het fraaie Stadspaleis, het 18e-eeuwse observatorium en het in 1799 gebouwde Paleis der Winden (Hawa Mahal). Een fotogeniek dagje.

Dag 15

Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra

Taj Mahal, India

Taj Mahal, India

Fatehpur Sikri was van 1570 tot 1586 de hoofdstad van het Mughal-rijk van keizer Akbar. Hij liet de stad bouwen op aanraden van de heilige Shaikh Salim Christhi. Na 16 jaar werd de hoofdstad alweer verlaten vanwege problemen met de watervoorziening. Vandaag de dag is Fatehpur Sikri een perfect bewaard gebleven Mughal-stad op het hoogtepunt van het rijk. U bezichtigt onder meer de Jama Masjid (een kopie van de moskee in Mekka) met de wit marmeren tombe van Shaikh Salim Christhi. Vervolgens rijdt u naar Agra.

U verblijft in Hotel Seven Hills Tower - Agra
Dag 16

Vrije dag Agra

Taj Mahal, Agra

Taj Mahal, Agra

Als u in Agra bent, dan is er één monument dat bovenaan uw lijst staat en vandaag staat deze uiteraard als eerste op het programma. De wereldberoemde Taj Mahal, in opdracht van Mughal-keizer Shah Jahan tussen 1631 en 1653 gebouwd als grafmonument voor zijn vrouw Mumtaz. U heeft de tijd om het gebouw van zowel veraf als dichtbij te bewonderen (op vrijdag gesloten). Hierna gaat u op pad om het Agra Fort te bezoeken. Het fort is in 1565 onder Akbar gebouwd, met als bekendste gebouw de prachtige marmeren Moti Masjid (Parelmoskee). De rest van de dag is ter vrije besteding.

U verblijft in Hotel Seven Hills Tower - Agra
Dag 17

Agra - Delhi - Amsterdam

Straatleven in Delhi

Straatleven in Delhi

De reis eindigt met de rit terug naar Delhi, waar een dagkamer voor u is gereserveerd. In de late avond wordt u naar de luchthaven gebracht.

U verblijft in Dagkamer Delhi
Dag 18

Aankomst Amsterdam

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u DTP, Hepatitis A en B, Buiktyfus en Rabiës nodig.
Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Klimaat

In de periode november tot en met maart treft u in India de beste weersomstandigheden, met een prettige temperatuur overdag en heerlijk koele nachten. Vanaf februari wordt het steeds warmer, waarbij het in de periode april tot juli extreem warm kan zijn met temperaturen boven de 40 graden. Het weer slaat in juni om en dan begint het regenseizoen (de moesson) in een groot deel van India. De moessontijd kenmerkt zich in het noordwesten door korte en (zeer) krachtige regenbuien, waardoor de neerslag in mm weliswaar hoog is, maar het gewoonlijk een groot deel van de dag droog is.In de maanden september tot december kan het in Kerala behoorlijk regenen

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste 6 maanden geldig is. Voor een verblijf van minder dan 30 dagen kunt u een e-visa aanvragen. Dit kan online via de volgende website: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/Registration
Aanvullende informatie over het visum vindt u hier: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 2.299,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Bijzonderheden

 • Het Rode Fort in Delhi is op maandag gesloten
 • De Taj Mahal in Agra is op vrijdag gesloten
 • Het programma is afhankelijk van de weersomstandigheden en (lokale) feestdagen.
+ +

Indicatieprijs

€ 2.299 p.p.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een kwaliteitsreis naar India met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Local in India