• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Canada

Beren en walvissen spotten in de natuurgebieden tijdens uw rondreis Canada. Combineer een bezoekje aan de ruige Rocky Mountains in het westen met de bosrijke gebieden en gezellige steden in het oosten.

Monique Schweitzer
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Campers Canada Een camper huren in Canada is een fantastische belevenis. Beleef het ook met onze camperreizen.
  Lees meer
 • Onze nr. 1 rondreis! Besneeuwde bergtoppen, wilde dieren en een overdosis aan natuur. West-Canada is prachtig en dat ervaart u ook tijdens de autoreis Best of West Canada.
  Lees meer
 • Western Lodge Experience Reis door West-Canada en verblijf in de meest schitterende lodges midden in de natuur. Boek op tijd, want de lodges zitten al snel vol!
  Lees meer
 • Nationale Parken Voor schitterende natuur ga je naar West-Canada. Lees het reisblog van reisspecialist Melanie over de mooiste nationale parken in West-Canada.
  Lees meer
 • Het beste van Oost-Canada Oost-Canada wordt gekenmerkt door historie, ongerepte natuurgebieden, gemoedelijke steden en de imposante Niagara-watervallen.
  Lees meer
 • Wintersport in Canada Skiën in Canada in een notendop: fantastische poedersneeuw, pistes van diverse niveaus en wonderschone natuur.
  Lees meer
 • Grizzlyberen Een drijvende lodge op een fantastische locatie in een van de mooiste fjorden en het leefgebied van vele grizzlyberen.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerdReisinformatie Canada

Canada is het tweede grootste land ter wereld. Ons advies is dan ook om Canada in verschillende etappes te leren kennen. Hebt u het ene deel van het land ontdekt? Dan wilt u ongetwijfeld terug om het andere deel te zien. Laat u verrassen door de overweldigende natuur en dieren die deze bestemming te bieden heeft.


Regio's Canada

Wij zetten alle regio's en de bijbehorende bezienswaardigheden en plaatsen voor u op een rij:


Atlantic Canada

Atlantic Canada is het gebied in het uiterste oosten van Canada. Wandel door de ruige landschappen en leer het overvloedig dierenleven kennen, zoals elanden en walvissen. Geniet van de typische Canadese gastvrijheid en de aangename temperaturen van eind mei tot eind oktober, en in de herfst natuurlijk van de Indian Summer.
Lees meer over Atlantic Canada >


Oost-Canada

De provincies Ontario en Québec in Oost-Canada bieden u de beste combinatie van levendige steden, karakteristieke plattelandsdorpjes en een prachtige natuur. In de zomer geniet u van aangename temperaturen terwijl u in de winter in Oost-Canada kunt skiën en sledehondentochten maken.  Oftewel, het hele jaar door aantrekkelijk voor een rondreis Canada.
Lees meer over Oost-Canada >


West-Canada

Tijdens een rondreis West-Canada voert de imposante natuur de boventoon. Absolute hoogtepunten zijn hier de Rockies met Banff, de ‘Glaciers Highway’, het Columbia Icefield, het blauwgroene Lake Louise en het schilderachtige Peyto Lake. Bijzonder om hier op walvis- en berenexcursies te gaan of rond te varen door de Inside Passage. Vanuit Vancouver kunt u tevens indrukwekkende cruises naar Alaska maken!
Lees meer over West-Canada >

Yukon

Op zoek naar goud? Dan moet in Yukon zijn. Deze bestemming laat u vooral goudzoekerstadjes zien met een uitgestrekte prachtige omgeving van Alaska tot het noorden van de provincies Alberta en British Columbia. Een groot gebied dat u perfect per camper kunt verkennen.
Lees meer over Yukon >

Manitoba

Manitoba is het gebied van de prairies en de grote vlakten. Rond de afgelegen plaats Churchill komen aan het begin van elke herfst ijsberen naar de Hudson Bay, wachtend op het bevriezen van het water, zodat ze op jacht kunnen gaan. Gaat u mee op expeditie?
Lees meer over Manitoba >

Vliegen naar Canada

Wij werken samen met de beste partners om uw reis zo aangenaam mogelijk te maken. Air Transat is een van onze partners waar we al jaren mee samen werken. En dat is niet voor niets.
Lees meer over Air Transat >

Canada is het tweede grootste land ter wereld. Ons advies is dan ook om Canada in verschillende etappes te leren kennen. Hebt u het ene deel van het land ontdekt? Dan wilt u ongetwijfeld terug om het andere deel te zien. Laat u verrassen door de overweldigende natuur en dieren die deze bestemming te bieden heeft.

Tijdsverschillen in Canada

Tijdens uw reis zult u te maken krijgen met tijdsverschillen. Canada heeft verschillende tijdzones. Onderstaand enkele voorbeelden (met uitzondering van het voor- en najaar, daar de zomertijd in Canada op andere data ingaat en eindigt):
• Calgary: 8 uur vroeger
• Montréal: 6 uur vroeger
• Toronto: 6 uur vroeger
• Vancouver: 9 uur vroeger

Feestdagen in Canada

Feestdagen die ieder jaar op dezelfde dag vallen zijn:
• St. Patrick's Day: 17 maart
• Victoria Day: iedere maandag op of voor 24 mei
• Memorial Day: laatste maandag in mei
• Canada Day: 1 juli
• Labor Day: eerste maandag in september
• Thanksgiving: tweede maandag in oktober .

Ook Goede Vrijdag, Pasen en Pinksteren worden op dezelfde dag (maar op wisselende data) gevierd. Daarnaast zijn er feestdagen die qua datum per provincie verschillen of alleen in bepaalde provincies worden gevierd. Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.

Gezondheid & vaccinaties
Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.
U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal in Canada

In Canada wordt Engels gesproken. In de provincie Québec wordt daarnaast ook Frans gesproken, maar ook hier kunt u met Engels goed terecht.

Geldzaken

De munteenheid van Canada is de Canadese Dollar (CAD). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: EUR 1 = ca. 1,50 Canadese dollars (1 Canadese dollar = EUR 0,66). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com.

Creditcard: Tijdens een rondreis in Canada kunt u vrijwel niet buiten een creditcard. Wij adviseren u dringend een creditcard mee te nemen, omdat u hiervan tijdens de reis veel plezier kunt beleven. Ook is de creditcard gemakkelijk, vaak zelfs vereist, bij het betalen van borgsommen voor autohuur, camperhuur, motorhuur en voor accommodaties. In accommodaties vraagt men vrijwel altijd een deposito voor de eventuele door u te gebruiken extra's, ondanks het feit dat u in het bezit bent van een voucher voor de betaling van de overnachtingen. Men vult wel een creditcardslip met bedrag in, maar verzilvert deze niet. Bij het terugbrengen van de auto of camper of vertrek uit de accommodatie volgt de definitieve afrekening. Let u er op dat de creditcardslip bij deze gelegenheid wordt gebruikt of wordt vernietigd. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld via een bank of via een geldautomaat.

Pinnen: In Canada kunt u gebruik maken van ATM geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo om te pinnen. Zorgt u er wel voor dat u uw bankpas activeert voor gebruik in het buitenland?

Reisdocumenten
U dient, als Nederlander, in het bezit te zijn van een geldig paspoort en te beschikken over een Electronic Travel Authorization (ETA). Deze vraagt u aan via de website van CIC (Canada Immigration & Citizenship): 
http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp. De aanvraag kost CAD 7 (onder voorbehoud van wijzigingen) en is vijf jaar geldig. Wij adviseren om de aanvraag tijdig in te dienen, tenminste 3 dagen voor vertrek.
Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, adviseren wij u de ambassade te raadplegen voor visum vereisten of de website van het visumburo te raadplegen:
www.visum.nl.

Indien u over land of over zee naar Canada reist heeft u echter geen ETA nodig.

Indien u vanuit Canada naar de Verenigde Staten reist dient u tevens een ESTA-reistoestemming te regelen. ESTA staat voor Electronic System Travel Authority en is een elektronische vergunning voor de Verenigde Staten, bedoeld voor passagiers uit de zogenaamde Visa Waiver Program (VWP) landen waartoe Nederland behoort. De ESTA vraagt u aan via de ESTA website van de US Customs and Border Protection: https://esta.cbp.dhs.gov. Doet u dit zo vroeg mogelijk, maar minstens 72 uur voor uw vertrek. Het invullen van de aanvraag duurt ongeveer 15 minuten per persoon.
De aanvraag kost USD 14 per persoon (tarief onder voorbehoud van wijzigingen) en wordt meestal onmiddelijk gegeven, maar kan tot 72 uur duren. De ESTA-reistoestemming is twee jaar geldig.

Reisadvies voor ouders met kinderen
Reist u met kinderen die beschikken over een paspoort/ID waarin een andere achternaam staat vermeld dan uw eigen achternaam? Dan kunt u  aan de grens mogelijk ‘extra’ worden gecontroleerd.
Voor een optimale doorstroom adviseren wij u om naast een geldig paspoort/ID, ook een geboortebewijs en/of ondertekend toestemmingsformulier (voor alleenreizende ouders) aan de reisdocumenten van de kinderen toe te voegen.

 

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Accommodatie

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
 Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening
 Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten
 Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken
Veel van de door ons geselecteerde accommodaties hebben één of meer restaurants en een coffeeshop. U kunt natuurlijk ook buiten de deur eten. Tenzij u een duur specialiteitenrestaurant uitkiest, bent u dan vaak voordeliger uit dan in de accommodatie zelf. Houdt u rekening met de belasting (tax) die u los van de maaltijden moet betalen.

Klimaat

De uitgestrektheid van het land betekent vanzelfsprekend verschillen in klimaat. Het grootste deel van Canada heeft een landklimaat, variërend van een gematigd landklimaat met koude winters en warme zomers overgaand in een koel landklimaat of subarctisch klimaat met zeer koude winters en korte warme zomers. Het noorden en noordoosten van Canada hebben een toendraklimaat. Hier zijn de winters zeer koud, de zomers koel en valt er weinig neerslag. De Rocky Mountains in het westen hebben deels een hooggebergteklimaat met grote stukken waar eeuwige sneeuw ligt en de temperatuur ook in de zomermaanden niet of vrijwel niet boven het vriespunt uitkomt. In de lager gelegen gebieden van de Rocky Mountains komt een koel landklimaat voor. Langs de westkust heerst een gematigd zeeklimaatmet milde winters, warme zomers en redelijke hoeveelheden neerslag waarvan er in de winter meer valt dan in de zomer.

Parkeerkosten
Wanneer u met een huurauto reist dient u er rekening mee te houden dat u te maken krijgt met parkeerkosten. Met name in de grotere steden kunnen deze kosten variëren van ca. CAD 10 - CAD 30 per dag. Deze kosten zijn voortdurend aan verandering onderhevig. Op de websites van de diverse hotels kunt u eventueel meer informatie vinden over parkeerkosten.

24/7 BZ Informatieservice
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, zoals vertrekdatum, aankomstdatum en verblijfgegevens, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op
https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/

Vluchten
Reizigers met een rechtstreekse vlucht van/naar Canada moeten rekening houden met een extra controle van alle elektronische apparatuur in de handbagage. U moet uw apparatuur uit de beschermingshoes halen en aanzetten. Als dat niet lukt, dan mag het betreffende apparaat niet mee het vliegtuig in. De maatregel geldt voor alle elektronica met (oplaadbare) batterijen zoals telefoons, laptops, tablets, camera’s, e-readers, kleine spelcomputers en MP3-spelers.

Nationale Parken
Voor toegang tot de nationale parken dient u entree te betalen. Een Parks Canada Discovery Pass geeft de pashouder en maximaal 6 medereizigers (reizend in hetzelfde voertuig) toegang tot bijna 100 parken in Canada.West-Canada per camper

De familie Belt reisde met Tenzing Travel naar West-Canada. Zij spotten de mooiste wilde dieren en genoten van de ongerepte natuur.
Oost-Canada

Reisspecialist Margaux filmde haar camperreis door Oost-Canada. Ze bezocht onder andere Quebec, Tadoussac, Ottawa en de Niagara Falls.
Yukon

Droom weg bij de spectaculaire beelden van het wonderschone Yukon.

Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

26 oktober 2019Amerika Dag
Aanvang: 10:30 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 201
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:
Persoonlijk adviesgesprek:
Ja, ik wil graag ook een persoonlijk adviesgesprek.

- even geduld a.u.b. -


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Reisblog Canada

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Canada CA met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me