• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Canada op basis van uw wensen

Beren en walvissen spotten in de natuurgebieden tijdens uw rondreis Canada. Combineer een bezoekje aan de ruige Rocky Mountains in het westen met de bosrijke gebieden en gezellige steden in het oosten.

Monique Schweitzer
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Campers Canada Een camper huren in Canada is een fantastische belevenis. Beleef het ook met onze camperreizen.
  Lees meer
 • Onze nr. 1 rondreis! Besneeuwde bergtoppen, wilde dieren en een overdosis aan natuur. West-Canada is prachtig en dat ervaart u ook tijdens de autoreis Best of West Canada.
  Lees meer
 • Western Lodge Experience Reis door West-Canada en verblijf in de meest schitterende lodges midden in de natuur. Boek op tijd, want de lodges zitten al snel vol!
  Lees meer
 • Nationale Parken Voor schitterende natuur ga je naar West-Canada. Lees het reisblog van reisspecialist Melanie over de mooiste nationale parken in West-Canada.
  Lees meer
 • Het beste van Oost-Canada Oost-Canada wordt gekenmerkt door historie, ongerepte natuurgebieden, gemoedelijke steden en de imposante Niagara-watervallen.
  Lees meer
 • Grizzlyberen Een drijvende lodge op een fantastische locatie in een van de mooiste fjorden en het leefgebied van vele grizzlyberen.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd


Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Canada compleet te maken.

Whale & Seabird Cruise

Vanuit Westport, Brier Island, maakt u een boottocht door de Bay of Fundy. Dit is een van de beste locaties ter wereld om walvissen te zien. Er komen wel 15 verschillende soorten voor in dit gebied. Onder begeleiding van ervaren natuurgidsen zoekt u de wateren af naar deze zeedieren. U kunt er voor kiezen om de exursie in een gesloten boot of per zodiac te doen.

Minimum leeftijd zodiac is 6 jaar.

Indicatieprijs 40,- p.p. | Meer info >

Wildlife Discovery Tour

Onder begeleiding van een deskundige gids gaat u op zoek naar wilde dieren in het Jasper National Park. U heeft kans dat u zwarte beren, 'big horn sheep', elanden en zeearenden ziet. U reist door een schitterend landschap met meren, bergen en kloven.

Indicatieprijs 55,- p.p. | Meer info >

Whalewatching Baie Sainte Catherine

U gaat op zoek naar de walvissen en dolfijnen in de Gulf of Saint Lawrence. Onderweg krijgt u uitleg over deze bijzondere dieren.

Minimum leeftijd zodiac: 6 jaar.

Indicatieprijs 136,- p.p. | Meer info >

Iceberg Tour

Vanuit Twillingate gaat u open zee op en vaart u langs de 10.000 jaar oude reuzen, de ijsbergen, in de meest bizarre vormen, variërend in kleur van sneeuwwit tot aqua blauw. Ook de bewoners van de zee, zoals walvissen, dolfijnen en zeehonden kunt u tegenkomen.

Indicatieprijs 55,- p.p. | Meer info >

Hop on Hop off Tour Vancouver & Vancouver Lookout

Verken Vancouver op een gemakkelijke manier in uw eigen tempo. Stap gedurende twee dagen bij een van de 28 haltes in- en uit de bus en bezoek de bezienswaardigheid van uw keuze, zoals bijvoorbeeld Stanley Park, Chinatown, Granville Island en het Vancouver Aquarium. Geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de top van de Harbour Centre Tower (toegan inbegrepen).

Indicatieprijs 45,- p.p. | Meer info >

Berenexcursie vanuit Ucluelet

Boottocht per zodiac langs de westkust vanuit Ucluelet. Bij laag tij komen de zwarte beren uit de bossen tevoorschijn en struinen ze de kustlijn af op zoek naar voedsel.

Indicatieprijs 85,- p.p. | Meer info >

Bekijk alle excursies
Reisinformatie Canada


Regio's Canada

Wij zetten alle regio's en de bijbehorende bezienswaardigheden en plaatsen voor u op een rij:


Atlantic Canada

Atlantic Canada is het gebied in het uiterste oosten van Canada. Wandel door de ruige landschappen en leer het overvloedig dierenleven kennen, zoals elanden en walvissen. Geniet van de typische Canadese gastvrijheid en de aangename temperaturen van eind mei tot eind oktober, en in de herfst natuurlijk van de Indian Summer.
Lees meer over Atlantic Canada >


Oost-Canada

De provincies Ontario en Québec in Oost-Canada bieden u de beste combinatie van levendige steden, karakteristieke plattelandsdorpjes en een prachtige natuur. In de zomer geniet u van aangename temperaturen terwijl u in de winter in Oost-Canada kunt skiën en sledehondentochten maken.  Oftewel, het hele jaar door aantrekkelijk voor een rondreis Canada.
Lees meer over Oost-Canada >


West-Canada

Tijdens een rondreis West-Canada voert de imposante natuur de boventoon. Absolute hoogtepunten zijn hier de Rockies met Banff, de ‘Glaciers Highway’, het Columbia Icefield, het blauwgroene Lake Louise en het schilderachtige Peyto Lake. Bijzonder om hier op walvis- en berenexcursies te gaan of rond te varen door de Inside Passage. Vanuit Vancouver kunt u tevens indrukwekkende cruises naar Alaska maken!
Lees meer over West-Canada >

Yukon

Op zoek naar goud? Dan moet in Yukon zijn. Deze bestemming laat u vooral goudzoekerstadjes zien met een uitgestrekte prachtige omgeving van Alaska tot het noorden van de provincies Alberta en British Columbia. Een groot gebied dat u perfect per camper kunt verkennen.
Lees meer over Yukon >

Manitoba

Manitoba is het gebied van de prairies en de grote vlakten. Rond de afgelegen plaats Churchill komen aan het begin van elke herfst ijsberen naar de Hudson Bay, wachtend op het bevriezen van het water, zodat ze op jacht kunnen gaan. Gaat u mee op expeditie?
Lees meer over Manitoba >

Vliegen naar Canada

Wij werken samen met de beste partners om uw reis zo aangenaam mogelijk te maken. Air Transat is een van onze partners waar we al jaren mee samen werken. En dat is niet voor niets.
Lees meer over Air Transat >

Tijdsverschillen in Canada

Tijdens uw reis zult u te maken krijgen met tijdsverschillen. Canada heeft verschillende tijdzones. Onderstaand enkele voorbeelden (met uitzondering van het voor- en najaar, daar de zomertijd in Canada op andere data ingaat en eindigt):
• Calgary: 8 uur vroeger
• Montréal: 6 uur vroeger
• Toronto: 6 uur vroeger
• Vancouver: 9 uur vroeger

Feestdagen in Canada

Feestdagen die ieder jaar op dezelfde dag vallen zijn:
• St. Patrick's Day: 17 maart
• Victoria Day: iedere maandag op of voor 24 mei
• Memorial Day: laatste maandag in mei
• Canada Day: 1 juli
• Labor Day: eerste maandag in september
• Thanksgiving: tweede maandag in oktober .

Ook Goede Vrijdag, Pasen en Pinksteren worden op dezelfde dag (maar op wisselende data) gevierd. Daarnaast zijn er feestdagen die qua datum per provincie verschillen of alleen in bepaalde provincies worden gevierd. Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.

Gezondheid & vaccinaties
Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.
U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal in Canada

In Canada wordt Engels gesproken. In de provincie Québec wordt daarnaast ook Frans gesproken, maar ook hier kunt u met Engels goed terecht.

Geldzaken

De munteenheid van Canada is de Canadese Dollar (CAD). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: EUR 1 = ca. 1,46 Canadese dollars (1 Canadese dollar = EUR 0,68). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Creditcard: Tijdens een rondreis in Canada kunt u vrijwel niet buiten een creditcard. Wij adviseren u dringend een creditcard mee te nemen, omdat u hiervan tijdens de reis veel plezier kunt beleven. Ook is de creditcard gemakkelijk, vaak zelfs vereist, bij het betalen van borgsommen voor autohuur, camperhuur, motorhuur en voor accommodaties. In accommodaties vraagt men vrijwel altijd een deposito voor de eventuele door u te gebruiken extra's, ondanks het feit dat u in het bezit bent van een voucher voor de betaling van de overnachtingen. Men vult wel een creditcardslip met bedrag in, maar verzilvert deze niet. Bij het terugbrengen van de auto of camper of vertrek uit de accommodatie volgt de definitieve afrekening. Let u er op dat de creditcardslip bij deze gelegenheid wordt gebruikt of wordt vernietigd. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld via een bank of via een geldautomaat.

Pinnen: In Canada kunt u gebruik maken van ATM geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo om te pinnen. Zorgt u er wel voor dat u uw bankpas activeert voor gebruik in het buitenland?

Reisdocumenten

 • Voor het reizen naar en via Canada dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minimaal 1 dag geldig is bij terugkomst. Tevens dient u een eTA-reistoestemming (electronic Travel Authorization) aan te vragen.
 • Kinderen moeten in het bezit zijn van een eigen paspoort. Een bijschrijving in het paspoort van een van de ouders is niet toegestaan.

Indien u over land of over zee naar Canada reist heeft u echter geen eTA nodig.

Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw eTA voor Canada aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een eTA of over een afgegeven eTA? De collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen. eTA Canada aanvragen

U kunt er ook voor kiezen uw eTA zelf via de website van Canada Immigration & Citizenship aan te vragen.

Reizen via Amerika
Indien u met een overstap in Amerika naar Canada reist dient u tevens een ESTA (Electronic System Travel Authority) aan te vragen, een reistoestemming om via Amerika te reizen. Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw ESTA voor Amerika aanvragen. ESTA Amerika aanvragen

U kunt er ook voor kiezen uw ESTA zelf via de officiele website van de US Customs and Border Protection aan te vragen.

Reizen met minderjarige kinderen
Het is aan te raden om een kopie van het paspoort van de niet meereizende ouder(s) én een toestemmingsformulier mee te nemen. Dit om vertraging bij controles te voorkomen. Meer informatie over het toestemmingsformulier

NB: Bovengenoemde informatie betreffende reisdocumenten geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Accommodatie

Inchecken: Inchecken kan in de regel vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is om de borg met uw creditcard te voldoen. Er zal dan een bedrag worden ingehouden of (tijdelijk) afgeschreven van uw creditcard. Als er geen extra kosten zijn gemaakt wordt het bedrag na uitchecken teruggestort. Houd er rekening mee dat het nog 4-6 weken kan duren voor het bedrag teruggestort is.

Preferenties:  Zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken

Veel van de door ons geselecteerde accommodaties hebben één of meer restaurants en een coffeeshop. U kunt natuurlijk ook buiten de deur eten. Tenzij u een duur specialiteitenrestaurant uitkiest, bent u dan vaak voordeliger uit dan in de accommodatie zelf. Houdt u rekening met de belasting (tax) die u los van de maaltijden moet betalen.

Klimaat

De uitgestrektheid van het land betekent vanzelfsprekend verschillen in klimaat. Het grootste deel van Canada heeft een landklimaat, variërend van een gematigd landklimaat met koude winters en warme zomers overgaand in een koel landklimaat of subarctisch klimaat met zeer koude winters en korte warme zomers. Het noorden en noordoosten van Canada hebben een toendraklimaat. Hier zijn de winters zeer koud, de zomers koel en valt er weinig neerslag. De Rocky Mountains in het westen hebben deels een hooggebergteklimaat met grote stukken waar eeuwige sneeuw ligt en de temperatuur ook in de zomermaanden niet of vrijwel niet boven het vriespunt uitkomt. In de lager gelegen gebieden van de Rocky Mountains komt een koel landklimaat voor. Langs de westkust heerst een gematigd zeeklimaatmet milde winters, warme zomers en redelijke hoeveelheden neerslag waarvan er in de winter meer valt dan in de zomer.

Parkeerkosten

Wanneer u met een huurauto reist dient u er rekening mee te houden dat u te maken krijgt met parkeerkosten. Met name in de grotere steden kunnen deze kosten variëren van ca. CAD 10 - CAD 30 per dag. Deze kosten zijn voortdurend aan verandering onderhevig. Op de websites van de diverse hotels kunt u eventueel meer informatie vinden over parkeerkosten.

24/7 BZ Informatieservice

Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, zoals vertrekdatum, aankomstdatum en verblijfgegevens, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/

Vluchten

Reizigers met een rechtstreekse vlucht van/naar Canada moeten rekening houden met een extra controle van alle elektronische apparatuur in de handbagage. U moet uw apparatuur uit de beschermingshoes halen en aanzetten. Als dat niet lukt, dan mag het betreffende apparaat niet mee het vliegtuig in. De maatregel geldt voor alle elektronica met (oplaadbare) batterijen zoals telefoons, laptops, tablets, camera’s, e-readers, kleine spelcomputers en MP3-spelers.

Nationale Parken

Voor toegang tot de nationale parken dient u entree te betalen. Een Parks Canada Discovery Pass geeft de pashouder en maximaal 6 medereizigers (reizend in hetzelfde voertuig) toegang tot bijna 100 parken in Canada.West-Canada per camper

De familie Belt reisde met Tenzing Travel naar West-Canada. Zij spotten de mooiste wilde dieren en genoten van de ongerepte natuur.
Oost-Canada

Reisspecialist Margaux filmde haar camperreis door Oost-Canada. Ze bezocht onder andere Quebec, Tadoussac, Ottawa en de Niagara Falls.
Yukon

Droom weg bij de spectaculaire beelden van het wonderschone Yukon.

Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

10 oktober 2020Canada Dag
Aanvang: 10:30 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 201
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
- Route
Info & aanmelden
24 oktober 2020Amerika Dag
Aanvang: 10:30 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 201
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
- Route
Info & aanmelden


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Reisblog Canada

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Canada CA met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me