Highlights of West Canada

20-daagse autoreis

British Columbia, Alberta en de Rocky Mountains vormen zonder twijfel unieke hoogtepunten tijdens een bezoek aan West-Canada. Maak tijdens deze reis kennis met al het moois wat West-Canda te bieden heeft. De nationale parken Jasper en Banff ontbreken niet en ook een bezoek aan misschien wel het mooiste wildernispark Wells Gray Provincial Park is inbegrepen.
lees verder

Vanuit Prince Rupert voeren we de door de beroemde Inside Passage, langs schitterende fjorden en machtige ijsbergen richting Vancouver Island. Wat een onvergetelijke tocht

- reisspecialist Inge Stam

Reisfoto's

Medicine Lake, Jasper National Park

Medicine Lake, Jasper National Park

Grizzlybeer in Banff National Park

Grizzlybeer in Banff National Park

Stoeltjeslift in Whistler

Stoeltjeslift in Whistler

Orka bij Vancouver Island

Orka bij Vancouver Island

Inside Passage

Inside Passage

Highlights

 • Spot beren en elanden in Banff National Park
 • Ga snorkelen tussen de zalmen in Campbell River
 • Bewonder de besneeuwde bergtoppen in Jasper National Park
 • Geniet van een heerlijke high tea in Victoria
 • Bezoek de indrukwekkende totempalen in Stanley Park, Vancouver
 • Vaar door de Inside Passage langs ongerepte fjorden
+ +

Indicatieprijs

€ 2.799 p.p.
Meer prijsinfo >

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

British Columbia, Alberta en de Rocky Mountains vormen zonder twijfel unieke hoogtepunten tijdens een bezoek aan West-Canada. Maak tijdens deze reis kennis met al het moois wat West-Canda te bieden heeft. De nationale parken Jasper en Banff ontbreken niet en ook een bezoek aan misschien wel het mooiste wildernispark Wells Gray Provincial Park is inbegrepen. Een hoogtepunt is de Inside Passage, de 15 uur durende tocht langs de ongerepte fjorden van de westkust. Ook bezoekt u Vancouver Island, waar u kunt genieten van de hoofdstad Victoria en de walvissen. De reis sluit u af in het bruisende Vancouver.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Calgary - Banff

Moraine Lake, Banff National Park

Moraine Lake, Banff National Park

Na aankomst in Calgary haalt u uw huurauto op en verlaat u Calgary via de Highway 1. Het ietwat vlakke en saaie landschap wordt op een gegeven moment verruild voor majestueuze bergen en bossen; welkom in de Rockies!

U verblijft in Banff Inn - Banff
Dag 2-3

Vrije dagen Banff

Banff National Park Gondels

Banff National Park Gondels

Twee volle dagen om Banff National Park te verkennen. U kunt hier vele prachtige wandelingen maken door de bossen. Bij de ingang van het nationale park staan de verschillende wandelroutes aangegeven met de bijbehorende afstanden en moeilijkheidsgraad. De wandelroutes staan duidelijk gemarkeerd en u kunt de pijlen volgen voor de juiste route. Kijk goed om u heen, wie weet 'spot' u wildlife zoals een van de vele beren, of elanden ('moose') of bijzondere vogelsoorten. Let er wel op dat u in hún habitat loopt en dat de dieren die er lopen niet tam zijn!

U verblijft in Banff Inn - Banff
Dag 4

Banff - Jasper

Jasper National Park

Jasper National Park

De reis gaat verder naar Jasper National Park. De weg die de beide nationale parken Banff en Jasper met elkaar verbindt is de beroemdste route van de Rockies: de Icefields Parkway. In een ver verleden waren de enorme bergtoppen van de Canadese Rockies helemaal bedekt met ijs. De opwarming van de aarde heeft er voor gezorgd dat een groot deel van het ijs is verdwenen, maar hoog in de bergen vindt u gelukkig nog wat overblijfselen hiervan. Deze schilderachtige weg neemt u mee op een reis langs wel honderd verschillende gletsjers, de een nog indrukwekkender dan de ander. Met spreekwoordelijke top van de ijsberg: het Colombia Icefield. Neem voor deze route uitgebreid de tijd want u zult om de haverklap willen stoppen voor een foto of een wandeling.

U verblijft in Chateau Jasper Hotel - Jasper
Dag 5

Vrije dag Jasper

Grizzly beren, Jasper National Park

Grizzly beren, Jasper National Park

In het Jasper National Park kunt u er lekker op uit trekken om de majestueuze bergen, eeuwenoude gletsjer en heldere meren te ontdekken. Een aanrader is een uitstapje naar Maligne Lake, waar u een boottocht (optioneel) kunt maken. Een wandeling door Maligne Canyon mag ook zeker niet ontbreken. En vergeet niet om met de Jasper Tramway naar de top van Whistlers Mountain te gaan voor een fenomenaal uitzicht.

U verblijft in Chateau Jasper Hotel - Jasper
Dag 6

Jasper - Clearwater

Wells Gray Provincial Park

Wells Gray Provincial Park

De eerste honderd kilometer rijdt u over de Yellowhead Highway, een prachtige route door eerst Jasper National Park en daarna Mount Robson Provincial Park. De berg Robson is de hoogste van alle toppen in de Rockies, hij is niet te missen onderweg. Maak in elk geval een stop bij het gelijknamige bezoekerscentrum. Neem hier eventueel wat meer tijd voor één van de uitgezette trails. Op tweederde van de dagafstand ligt aan de Southern Yellowhead Highway het dorp Blue River. Het is een leuke stop waar je bovendien excursies kunt maken op de Blue River. Als u vroeg uit Jasper vertrekt heeft u rustig de tijd voor wat stops onderweg zoals Mount Robson Provincial Park en een wildlife safari op de rivier te maken in Blue River. Tijdens een wildlife safari gaat u met een jetboat wildlife spotten op de oevers, waarbij het mogelijk is om beren, elanden en adelaars te spotten in hun natuurlijke leefomgeving.

U verblijft in Helmcken Falls Lodge - Clearwater/Well's Gray
Dag 7

Clearwater - Lac la Hache

Kajakken bij de Ten-ee-Ah Lodge

Kajakken bij de Ten-ee-Ah Lodge

Highway 24 gaat dwars door het merenplateau. Bossen en landbouwgebieden wisselen af met vislodges en hotels langs de oevers van de meren. Vaak moet u even van de weg af om bij het meer te komen.

U verblijft in Ten-ee-ah Lodge - Lac La Hache
Dag 8

Vrije dag Lac la Hache

Excursie per watervliegtuig bij de Ten-ee-Ah Lodge

Excursie per watervliegtuig bij de Ten-ee-Ah Lodge

U verblijft nog een volle dag in de Ten-ee-Ah Lodge. Er is zoveel te ondernemen. U kunt gebruik maken van de beschikbare kano’s en een mooie tocht over Spout Lake maken. Liever niet zelf peddelen? Er is ook de mogelijkheid om een motorbootje te huren. Andere mogelijkheden zijn een lange wandeling maken of een mountainbike huren en er zelf op uit gaan in de natuur. Vraag de lodge om een gratis kaart met alle wandelroutes. Of ga mee op een van de vele excursies die door de lodge worden aangeboden, zoals een rit te paard of een spannend avontuur met een watervliegtuig.

U verblijft in Ten-ee-ah Lodge - Lac La Hache
Dag 9

Lac la Hache - Prince George

Zwarte Beer

Zwarte Beer

Highway 97 wordt de Cariboo Highway genoemd. In de 19e eeuw was de weg een begrip: duizenden gelukzoekers trokken steeds verder noordwaarts, op zoek naar goud, na het zoveelste gerucht. Al die plaatsen vervielen tot spookstadjes, ook Barkerville. Maar dat dorp is net op tijd gered door de overheid door er een Historic Site van te maken. Plan tijd in voor dit prachtig openluchtmuseum, waar personeel/acteurs in 19e eeuwse kledij een heus dorp naspelen. Het ligt vanuit Quesnel zo’n 80 kilometer van de hoofdweg af.

U verblijft in Coast Prince George Hotel - Prince George
Dag 10

Prince George - Smithers

Smithers Bergen

Smithers Bergen

De weg van Prince George naar Smithers is een onderdeel van de Yellowhead Highway, één van de twee grote oost-west verbindingen door de Rocky Mountains naar de oceaan. Onderweg passeer je verschillende pioniersplaatsen. Eén van die pioniernederzettingen is Vanderhoof, midden in een landbouwgebied. Hier loont het om de hoofdweg te verlaten voor een bezoek aan het openluchtmuseum van Fort Saint James, het ligt 50 kilometer noordelijker aan het Stuart Lake. Fort Saint James was de hoofdplaats van deze streek, totdat de spoorlijn naar de kust wel in Prince George kwam en niet in Fort Saint James. De plaats viel in een lange winterslaap en daarom is het er nu zo authentiek.

U verblijft in Prestige Hudson Bay Lodge - Smithers
Dag 11

Smithers - Prince Rupert

Prince Rupert Haven

Prince Rupert Haven

U reist over de Yellowhead Highway, één van de twee grote oost-west verbindingen door de Rocky Mountains naar de oceaan, naar Prince Rupert. De weg volgt het dal van de Skeena River, het is landschappelijk een hele mooie route. Maar deze streek is ook in cultureel opzicht interessant, u reist door het gebied van de First Nations. Voorbij Morice Town kunt u First Nations bezig zien om op traditionele wijze de zalm te vangen in de Bulkley Canyon en later, bij Hazelton, ligt ‘Ksan Indian Village. U moet daarvoor een eindje van de hoofdweg af, naar Oud-Hazelton. Die zijweg is op zich al heel prachtig: de weg gaat door een prachtig berglandschap, over een smalle brug 80 meter boven de Bulkley River.  In de Indian Village is heel veel te zien aan ambachten, kunst en ook mooie totempalen. Bij Kitiwanga aan de Yellowhead Highway liggen twee kleine First Nations dorpen, Gitwangak en Gitanyow. Heel authentiek en met prachtige totempalen! Tot slot is er vlak voor Prince Rupert een mooi wandelpad naar de Reversing Rapids in Butze Rapids Park. De stroomrichting verandert naar gelang het tij.

U verblijft in Prestige Hotel Prince Rupert - Prince Rupert
Dag 12

Prince Rupert - Port Hardy (Inside Passage)

Inside Passage Uitzicht Water

Inside Passage Uitzicht Water

Ongetwijfeld één van de absolute hoogtepunten van de reis: de overtocht naar Vancouver Island door de beroemde Inside Passage. Geniet de hele dag van prachtige vergezichten, overweldigende natuur, fjorden, ijsbergen en wellicht ziet u de walvissen die veelvuldig dit gebied bezoeken. De overtocht naar Port Hardy op het noordelijk puntje van Vancouver Island duurt 16 uur en is 500 kilometer lang. Het is een dagferry en in de zomermaanden wordt bijna de gehele route bij daglicht gevaren. Er zijn goede voorzieningen aan boord: meerdere restaurants en bars, winkeltjes en werkplekken met wifi.

U verblijft in Quarterdeck Inn & Marina Resort - Port Hardy
Dag 13

Port Hardy - Campbell River(Reisafstand: 233 kilometer)]

Haven van Campbell River

Haven van Campbell River

Over de grote kustweg naar het zuiden. Naar Campbell River rijdt u voornamelijk door verlaten bosgebieden. Gelukkig zijn er een paar juweeltjes onderweg, die een stop waard zijn. Alert Bay, een Native American dorp, op het eiland Cormorant Island. De ferry vertrekt vanuit Port McNeill. Er zijn mooie honderden jaren oude huizen en authentieke totempalen; in het museum en ook in het  cultureel centrum is veel goede informatie te vinden over de huidige en oude cultuur van de Native Americans. Alles is op loopafstand van elkaar gelegen. Vanuit het mooie dorp Telegraph Cove worden in de zomer boottochten aangeboden naar Robson Bight Ecological Reserve: dé plek om orka’s te spotten. Die komen soms rondjes om de boot zwemmen.

U verblijft in Tsa Kwa Luten Lodge- Campbell River
Dag 14

Vrije dag Campbell River

Watervliegtuig boven Vancouver Island

Watervliegtuig boven Vancouver Island

Ga op ontdekking uit in en in de omgeving van Campbell River. Maak bijvoorbeeld een vlucht per watervliegtuig of ga zalmvissen! Een aanrader voor de echte sportievelingen; ga snorkelen tussen de zalm in de rivier! Verder bevinden zich in de wateren rondom Campbell River ook orka’s en walvissen, dus tours zijn ook van hieruit mogelijk.

U verblijft in Tsa Kwa Luten Lodge- Campbell River
Dag 15

Campbell River - Victoria

Parlementsgebouw Victoria

Parlementsgebouw Victoria

U rijdt vandaag naar de charmante stad Victoria staat bekend om zijn Engelse uitstraling, de prachtige Victoriaanse gebouwen en de mooi aangelegde parken.

U verblijft in Inn at Laurel Point - Victoria
Dag 16

Vrije dag Victoria

Walvissen spotten bij Victoria

Walvissen spotten bij Victoria

Een volledige dag om in het heerlijke Victoria rond te struinen. Bewonder de mooie tuinen van Butchart Gardens, neem ’s middags de tijd voor een verrukkelijke high-tea in het Fairmont Empress Hotel, proef van de cultuur en geschiedenis in het Royal BC Museum of ga het water op om orka’s van dichtbij te zien.

U verblijft in Inn at Laurel Point - Victoria
Dag 17

Victoria - Vancouver

Watervliegtuig boven Vancouver

Watervliegtuig boven Vancouver

U verlaat Victoria en arriveert na een korte rit bij de ferryterminal in Swartz Bay. De overtocht naar Tsawassen is ontspannen: er zijn comfortabele zitjes en er is een restaurant aanwezig. Let ook goed op wat er om u heen gebeurt, u kunt zomaar walvissen of orka’s spotten! Na aankomst in Tsawassen legt u nog een korte afstand af voordat u Vancouver bereikt.

U verblijft in Hotel Belmont Vancouver - Vancouver
Dag 18

Vrije dag Vancouver

Stanley Park, Vancouver

Stanley Park, Vancouver

Vancouver is één van de leukste steden van Canada. Er is zoveel te zien en te doen. Alleen al de ligging aan de verschillende baaien is prachtig. Waar u ook komt, er is altijd ergens een mooi panorama naar de overkant, naar bossen, naar bergen, naar imposante wolkenkrabbers. De baaien, havens en de vele parken geven de stad een air van licht en ruimte.

U verblijft in Hotel Belmont Vancouver - Vancouver
Dag 19

Vancouver - Amsterdam

U rijdt naar de luchthaven, waar u de auto inlevert bij de verhuurmaatschappij. U maakt zich klaar voor de terugvlucht.

Dag 20

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met de dag van vertrek vanuit Canada. Indien u langer dan 90 dagen in Canada verblijft is een visum noodzakelijk. **Uw kinderen hebben een eigen paspoort nodig!**
 
Vanaf 15 maart 2016 dient iedereen die naar Canada reist vooraf online toestemming te vragen via het Electronic Travel Authorization ETA, vergelijkbaar met de bestaande ESTA-procedure voor de Verenigde Staten. Meer informatie ontvangt u uiteraard bij boeking en veel informatie is te vinden op http://www.Canada.ca/eTA.
 
Houdt u hiervoor uw geldige paspoort (waarmee u reist, minimaal geldig t/m de dag na terugkomst uit Canada) en een creditcard bij de hand. Wij adviseren om het ETA-formulier uiterlijk 72 uur voor uw vertrek aan te vragen. Na goedkeuring is uw ETA 5 jaar geldig (tenzij u uw paspoort vernieuwt; vraagt u dan een nieuwe ETA aan). De kosten bedragen op dit moment CA$ 7,- per persoon.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u voor Canada geen inentingen nodig. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/travelnauts.

Klimaat

Canada kunt u het beste bezoeken in de maanden mei tot en met september. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn. Hoe hoger u komt (British Columbia/Alberta), des te aangenamer het klimaat is.
Canada heeft vanwege de grootte een divers klimaat.
Oostkust: warme zomers/koude winters
Westen: warme zomers, milde winters. De Rocky Mountains zijn in de winter uiteraard erg koud. Het kan aan de westkust (Vancouver en omgeving) regenachtig zijn.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 2.799,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen in aangegeven kamertypes inclusief de aangegeven maaltijden
 • Autohuur met verzekering
 • Ferry`s
 • Inside Passage overtocht (Indien u de reis aanvangt voor 18 mei of na 19 september 2021, is de Inside Passage ferry op dag 14 een 22 uur durende overtocht en komt de nacht in Port Hardy te vervallen)
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Brandstof
 • GPS bij de huurauto
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • Deze reis wordt uitsluitend uitgevoerd van mei t/m oktober.
 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar nabijgelegen bezienswaardigheden.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Grizzlybeer bij de Knight Inlet Lodge

Waarom naar Canada met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds