Highlights of West Canada

19 daagse autoreis

British Columbia, Alberta en de Rocky Mountains vormen zonder twijfel unieke hoogtepunten tijdens een bezoek aan West-Canada. Maak tijdens deze reis kennis met al het moois wat West-Canda te bieden heeft. De nationale parken Jasper en Banff ontbreken niet en ook een bezoek aan misschien wel het mooiste wildernispark Wells Gray Provincial Park is inbegrepen.
lees verder

Reisfoto's

Medicine Lake, Jasper National Park

Medicine Lake, Jasper National Park

Grizzlybeer in Banff National Park

Grizzlybeer in Banff National Park

Stoeltjeslift in Whistler

Stoeltjeslift in Whistler

Orka bij Vancouver Island

Orka bij Vancouver Island

Inside Passage

Inside Passage

Highlights

 • Indrukwekkende Rocky Mountains
 • Jasper en Banff N.P.
 • Legendarische Inside Passage
 • Bruisend Edmonton
 • Kleurrijk en sfeervol Vancouver
+ +

Indicatieprijs

€ 2.499 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

British Columbia, Alberta en de Rocky Mountains vormen zonder twijfel unieke hoogtepunten tijdens een bezoek aan West-Canada. Maak tijdens deze reis kennis met al het moois wat West-Canda te bieden heeft. De nationale parken Jasper en Banff ontbreken niet en ook een bezoek aan misschien wel het mooiste wildernispark Wells Gray Provincial Park is inbegrepen. Een hoogtepunt is de Inside Passage, de 15 uur durende tocht langs de ongerepte fjorden van de westkust. Ook bezoekt u Vancouver Island, waar u kunt genieten van de hoofdstad Victoria en de walvissen. In de gezellige steden Edmonton en Vancouver is het gezellig vertoeven.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Edmonton

Edmonton

Edmonton

Na aankomst in Edmonton haalt u uw auto op bij het verhuurbedrijf en rijdt u naar uw accommodatie.

U verblijft in Coast Edmonton Plaza Hotel - Edmonton
Dag 2

Vrije dag Edmonton

Edmonton

Edmonton

Edmonton is de hoofdstad van de provincie Alberta en gelegen in een prachtige riviervallei. Het is een gemoedelijke stad met in het centrum gezellige winkels, restaurants, bars en representatieve overheidsgebouwen, zoals het Alberta Legislature. Alberta is een rijke provincie en dat spat er vanaf in de hoofdstad. Zo is de West-Edmonton Mall de grootste van Noord-Amerika. Shop till you drop gaat hier zeker op, want er zijn meer dan 800 winkels. Het is dan ook de ideale plek om souvenirs voor het thuisfront te scoren. Verder zijn er ook een waterpark, bioscopen, een casino en zelfs een attractiepark in het centrum gevestigd. U hoeft zich hier dus niet te vervelen! Wanneer je echter aan de locals vraagt wat het hart van de stad is, dan noemen zij de riviervallei die dwars door downtown Edmonton loopt. Dit stadspark is 22 keer zo groot als Central Park in New York en kunt u te voet, per fiets, vanuit de kano of zelfs met een segway verkennen. In downtown staat tussen de glanzende wolkenkrabbers ook La Ronde restaurant, een draaiend restaurant op de 24ste verdieping. Aan de overkant van de rivier ligt de oude en authentieke wijk Strathcona, dat per tram te bereiken is. Hier vindt u gezellige cafeetjes, trendy restaurants, unieke boetieks, muziekwinkels en de bekende Farmer’s Market. Tot slot staat Edmonton bekend als dé festivalstad van Canada, want hier grijpen ze iedere reden voor een feestje met beide handen aan. Dus als u van muziek, eten, theater, kunst of sport houdt, dan is het de moeite waard om voor uw bezoek de evenementenkalender te bekijken!

U verblijft in Coast Edmonton Plaza Hotel - Edmonton
Dag 3

Edmonton - Jasper N.P.

Jasper National Park

Jasper National Park

U rijdt de hele route over highway 16, oftewel de Yellowhead Highway. De naam verwijst naar de Yellowhead Pass in de Rocky Mountains. Het is de historische trekkersroute van Edmonton over de Rockies naar Prince George in British Colombia.  U rijdt eerst nog door de vruchtbare landbouwgebieden van de voormalige prairies, maar de bossen nemen het geleidelijk over. Ruim 70 km vóór Jasper rijdt u de bergen in en begint het Jasper National Park. Het is meteen spectaculair mooi!

U verblijft in Chateau Jasper Hotel - Jasper
Dag 4

Vrije dag Jasper N.P.

Grizzly beren, Jasper National Park

Grizzly beren, Jasper National Park

Jasper National Park ligt midden in de Rockies. Het landschap is een en al ruige bergwereld van besneeuwde bergtoppen, gletsjers, meren en rivieren vol watervallen en stroomversnellingen. Er zijn veel wandelpaden uitgezet, zowel voor dagtrips als meerdaagse trekkings; op de rivieren worden verschillende rafting tours aangeboden. Vanuit het centraal gelegen Jasper is de Scenic Drive naar Lake Maligne een must. Na een paar kilometer bent u al bij de Maligne Canyon: het water stort hier onder de loopbruggen naar beneden in een kloof van slechts een paar meter breed, met bijzondere kalksteenformaties in de oevers. Er zijn verschillende wandelpaden langs de Maligne Canyon vanaf waar u een prachtig uitzicht heeft. Verderop passeert u een ander bekend meer; Medicine Lake en aan het einde van de Scenic Drive (50 kilometer) ligt Maligne Lake. Neem hier een pad langs de oever zodat u de drukte van de tourbussen kunt ontlopen. Of u gaat mee op een boottocht over het meer naar Spirit island. Vanaf de boot hebt u prachtig uitzicht op de bergen en de gletsjers. Van een geheel ander orde zijn de Miette Hot Springs: hier kunt u heerlijk ontspannen in bronwater van 39°C.

U verblijft in Chateau Jasper Hotel - Jasper
Dag 5

Jasper N.P.- Banff N.P.

Canada, Lake Moraine

Canada, Lake Moraine

De weg die de beide nationale parken Jasper en Banff met elkaar verbindt is beroemdste route van de Rockies: de Icefields Parkway. Neem hier de hele dag de tijd voor want u zult op veel plekken willen stoppen voor foto’s of voor wandelingen. En er zijn excursies, die je eenvoudigweg niet mag overslaan. De bergbeken zijn in het voorjaar en in de zomer vol onstuimig smeltwater van de gletsjers. Langs de Parkway zijn indrukwekkende watervallen te zien zoals bij de Athabasca Falls en de Sunwapta Falls. Zie ook de bekende meren als Peyto Lake. Bij de Mistaya Canyon sta je dichtbij woeste stroomversnellingen. De Glacier Skywalk is een vrij-zwevend platform met glasbodem, hoog boven het dal van de Athabasca: het is gebouwd voor de geweldig panorama’s. Halverweg de Icefields Parkway bevindt zich het bezoekerscentrum van het Columbia Icefield, dat aan de voet van de Athabascagletsjer ligt, midden in de grindvelden van de eindmorene. Vanuit het Icefields Centre vertrekken de tours naar de gletsjer: de Icefield Explorer. Er worden speciale voertuigen gebruikt, die u op de Athabasca Glacier brengen. Er zijn wel wandelpaden over de morenevelden vóór de gletsjer, maar de gletsjer zelf is alleen toegankelijk met de Ice Explorer. Lake Louise is een volgend hoogtepunt. Maar als u langer in Banff verblijft, dan kunt u hier ook een volgende dag naartoe. Net als Louise is ook Moraine Lake een gletsjermeer omringd door hoge bergen: je blijft plaatjes schieten! Rond Moraine Lake zijn wandelpaden uitgezet en er zijn kano-mogelijkheden. Tip: loop de Rockpile Trail voor de geweldige uitzichten over het meer.

U verblijft in Banff Inn - Banff
Dag 6

Vrije dag Banff N.P.

Banff National Park Gondels

Banff National Park Gondels

Banff National Park is het oudste nationale park van Canada en een echt pareltje vanwege de schitterende natuur. Het beeld dat u hoogstwaarschijnlijk van West-Canada in uw hoofd heeft, dat vindt u hier: een spectaculair berglandschap, helderblauwe meren en bijzonder wildlife. Het is dus zeker geen straf om Banff National Park te verkennen. Wat u tijdens uw bezoek zeker niet mag overslaan is de Banff Gondola, die u naar de top van Sulphur Mountain brengt. Vanaf 2281 meter hoogte kijkt u uit over zes bergketens, een schitterend gezicht. Als u sportief bent ingesteld, kunt u ook naar de top wandelen. Een andere aanrader is de Johnston Canyon. Via een vlonderpad loopt u door deze smalle kloof, tussen de bomen en vlak langs de rotswanden, naar de Lower Falls. Een prachtige waterval die zijn weg door de rotsen heeft gebaand. Als u nog verder loopt komt u uit bij zijn grote broer: de Upper Falls, waar al even mooi turquoise water stroomt. Slechts twee favorieten opnoemen doet het park overigens geen recht aan, er valt nog zoveel meer te zien en beleven. Zo kunt u ook schitterende wandelingen maken bij Lake Minnewanka (een 21 kilometer lang meer dat tegen de imposante bergen en dichte bossen is gelegen), kunt u zwarte beren, grizzlyberen, dikhoornschapen en herten tegenkomen tijdens uw bezoek en behoren een paardrijdtocht en een ontspannen moment in de warmwaterbronnen van de Upper Hot Springs ook tot de mogelijkheden. U zult zich in Banff National Park dan ook geen moment vervelen!

U verblijft in Banff Inn - Banff
Dag 7

Banff N.P. - Revelstoke

Revelstoke Uitzicht

Revelstoke Uitzicht

De hele route gaat door het spectaculaire berglandschap van de Rocky Mountains. Over passen, door valleien, altijd omgeven door beboste berghellingen en besneeuwde toppen. Stel uw planning in op heel veel fotostoppen. Het is hier zo mooi dat praktisch elk stuk van de route wel in een National Park ligt. Bij Lake Louise gaat de Trans Canada Highway de bergen in. Als u hier de dagen voorafgaand nog niet geweest bent, dan is Lake Louise nu 'must' om hier te stoppen: het ultieme alpenlandschap en één van de mooiste plekken van Banff National Park. De weg loopt dwars door het Yoho National Park waar de hoogste toppen altijd met sneeuw bedekt zijn. In het Glacier National Park is de Hemlock Grove Boardwalk een goede stop, vanwege de indrukwekkende bomen. Op de Rogers Pass zijn niet alleen de uitzichten geweldig maar is ook het Discovery Centre interessant want de geschiedenis van de pas is belangrijk geweest in de openlegging van het Westen. En u leest er alles over de dieren die hier in de bossen leven.

U verblijft in Three Valley Lake Chateau - Revelstoke
Dag 8

Revelstoke - Clearwater

Wells Gray Provincial Park

Wells Gray Provincial Park

De eerste helft van de route rijdt u over de Trans Canada Highway 1. De omgeving blijft bergachtig en bebost, maar de hoge sneeuwtoppen rondom Revelstoke maken langzaamaan plaats voor lagere, groene toppen. Onderweg rijdt u meerdere malen langs mooie langgerekte meren zoals Shuswap Lake en Adams Lake. De weg volgt overal de riviervalleien, smalle vlakke gronden, die bijna overal door boeren is gebruik zijn als weidegronden. Maar verder zijn het bossen zo ver oog reikt.
Clearwater is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Wells Gray Provincial Park. Het is tevens een goede plek om te overnachten om zo de lange rijafstanden te overbruggen.
Schuif bij The Painted Turtle aan. Dit gezellige restaurant serveert heerlijke maaltijden en kijkt uit over het prachtige Dutch Lake.

U verblijft in Helmcken Falls Lodge - Clearwater/Well's Gray
Dag 9

Clearwater - 100 Mile House

Omgeving 100 Mile House

Omgeving 100 Mile House

Highway 24 gaat dwars door het merenplateau. Bossen en landbouwgebieden wisselen af met vislodges en hotels langs de oevers van de meren. Vaak moet u even van de weg af om bij het meer te komen.

100 Mile House is een kleine plaats aan de Cariboo Highway. Langs de Cariboo Highway trokken in het verleden de goudzoekers noordwaarts. Op ongeveer 10 minuten rijden ligt de 108 Mile Ranch, een ranch, die omgebouwd is tot een openluchtmuseum.

U verblijft in The 108 Golf Resort - 108 Mile Ranch
Dag 10

100 Mile House - Prince George

Zwarte Beer

Zwarte Beer

Highway 97 wordt de Cariboo Highway genoemd. In de 19e eeuw was de weg een begrip: duizenden gelukzoekers trokken steeds verder noordwaarts, op zoek naar goud, na het zoveelste gerucht. Al die plaatsen vervielen tot spookstadjes, ook Barkerville. Maar dat dorp is net op tijd gered door de overheid door er een Historic Site van te maken. Plan tijd in voor dit prachtig openluchtmuseum, waar personeel/acteurs in 19e eeuwse kledij een heus dorp naspelen. Het ligt vanuit Quesnel zo’n 80 kilometer van de hoofdweg af.

Prince George is een bedrijvige plaats aan de Fraser River, centraal gelegen in British Colombia. De oude pelshandelpost groeide al snel uit tot het centrum van de houtindustrie nadat de stad een station kreeg aan de spoorlijn naar Prince Rupert aan de Pacific Coast. Die houtfabrieken zijn heel groot en indrukwekkend: het plaatselijke bezoekerscentrum organiseert zelfs excursies naar die gigantische fabrieken. Bij het station is een heel goed museum over de geschiedenis van de spoorwegen en de houtindustrie. Je kunt er ook een rit met de stoomtrein maken.

U verblijft in Coast Prince George Hotel - Prince George
Dag 11

Prince George - Smithers

Smithers Bergen

Smithers Bergen

De weg van Prince George naar Smithers is een onderdeel van de Yellowhead Highway, één van de twee grote oost-west verbindingen door de Rocky Mountains naar de oceaan. Onderweg passeer je verschillende pioniersplaatsen. Eén van die pioniernederzettingen is Vanderhoof, midden in een landbouwgebied. Hier loont het om de hoofdweg te verlaten voor een bezoek aan het openluchtmuseum van Fort Saint James, het ligt 50 kilometer noordelijker aan het Stuart Lake. Fort Saint James was de hoofdplaats van deze streek, totdat de spoorlijn naar de kust wel in Prince George kwam en niet in Fort Saint James. De plaats viel in een lange winterslaap en daarom is het er nu zo authentiek.

Smithers ligt aan de voet van de Hudson Bay Mountain en aan de Bulkley River. Door deze ligging kunnen er talloze outdoor activiteiten worden ondernomen. Zo kunt u hier uitstekend vissen, kajakken, paardrijden, raften en zelfs skiën. Vanuit het pittoreske plaatsje kunt u ook de Twin Falls bezoeken. Dit zijn twee glinsterende watervallen naast elkaar, waarvan het water bijna 170 meter naar beneden stort. Een prachtig gezicht!

U verblijft in Prestige Hudson Bay Lodge - Smithers
Dag 12

Smithers - Prince Rupert

Prince Rupert Haven

Prince Rupert Haven

U reist over de Yellowhead Highway, één van de twee grote oost-west verbindingen door de Rocky Mountains naar de oceaan, naar Prince Rupert. De weg volgt het dal van de Skeena River, het is landschappelijk een hele mooie route. Maar deze streek is ook in cultureel opzicht interessant, u reist door het gebied van de First Nations. Voorbij Morice Town kunt u First Nations bezig zien om op traditionele wijze de zalm te vangen in de Bulkley Canyon en later, bij Hazelton, ligt ‘Ksan Indian Village. U moet daarvoor een eindje van de hoofdweg af, naar Oud-Hazelton. Die zijweg is op zich al heel prachtig: de weg gaat door een prachtig berglandschap, over een smalle brug 80 meter boven de Bulkley River.  In de Indian Village is heel veel te zien aan ambachten, kunst en ook mooie totempalen. Bij Kitiwanga aan de Yellowhead Highway liggen twee kleine First Nations dorpen, Gitwangak en Gitanyow. Heel authentiek en met prachtige totempalen! Tot slot is er vlak voor Prince Rupert een mooi wandelpad naar de Reversing Rapids in Butze Rapids Park. De stroomrichting verandert naar gelang het tij.

Prince Rupert is een havenstadje, mooi gelegen aan één van de vele beschutte baaien, omgeven door beboste hellingen. Veel bezoekers komen hier juist voor de haven: het is een populaire stop van de cruiseschepen die op weg zijn naar Alaska, maar voor de bezoeker die met de auto is gekomen is de ferry naar Vancouver Island via de Inside Passage natuurlijk veel interessanter. Het centrum is niet onaardig met nog huizen langs de waterkant uit de pionierstijd.  Vanuit de haven worden verscheidene bootexcursies aangeboden: walvisexcursies (want de walvissen migreren hier relatief dicht langs de oceaankust) en boottochten om grizzlyberen te spotten. Het Khutzeymateen Provincial Park is Canada’s enige grizzlyreservaat en in de zomer zijn de beren heel goed vanaf de boot te spotten.

U verblijft in Prestige Hotel Prince Rupert - Prince Rupert
Dag 13

Prince Rupert - Port Hardy (Inside Passage)

Inside Passage Uitzicht Water

Inside Passage Uitzicht Water

Ongetwijfeld één van de absolute hoogtepunten van de reis: de overtocht naar Vancouver Island door de beroemde Inside Passage. Geniet de hele dag van prachtige vergezichten, overweldigende natuur, fjorden, ijsbergen en wellicht ziet u de walvissen die veelvuldig dit gebied bezoeken. De overtocht naar Port Hardy op het noordelijk puntje van Vancouver Island duurt 16 uur en is 500 kilometer lang. Het is een dagferry en in de zomermaanden wordt bijna de gehele route bij daglicht gevaren. Er zijn goede voorzieningen aan boord: meerdere restaurants en bars, winkeltjes en werkplekken met wifi.

U verblijft in Quarterdeck Inn & Marina Resort - Port Hardy
Dag 14

Port Hardy - Nanaimo

Nanaimo Haven

Nanaimo Haven

Over de grote kustweg naar het zuiden. Tot aan Campbell River rijdt u voornamelijk door verlaten bosgebieden. Gelukkig zijn er een paar juweeltjes onderweg, die een stop waard zijn. Alert Bay, een Native American dorp, op het eiland Cormorant Island. De ferry vertrekt vanuit Port McNeill. Er zijn mooie honderden jaren oude huizen en authentieke totempalen; in het museum en ook in het  cultureel centrum is veel goede informatie te vinden over de huidige en oude cultuur van de Native Americans. Alles is op loopafstand van elkaar gelegen. Vanuit het mooie dorp Telegraph Cove worden in de zomer boottochten aangeboden naar Robson Bight Ecological Reserve: dé plek om orka’s te spotten. Die komen soms rondjes om de boot zwemmen. Na Campbell River hebt u de keus uit highway 19 of highway 19A. De laatstgenoemde is de oorspronkelijke weg en gaat door de dorpen onderweg; Highway 19 gaat door de bossen. Qualicum Beach heeft de mooiste zwemstranden van het eiland, leuke plek om even uit te waaien op deze lange dagrit.
Nanaimo is in grootte de tweede stad van Vancouver Island. In het gezellige stadscentrum zijn leuke winkeltjes, restaurants en bars. Langs de kades van de haven loopt de Harbourfront Walkway, een 4,5 kilometer lange route waar het gezellig wandelen is.

U verblijft in Coast Bastion Hotel - Nanaimo
Dag 15

Nanaimo - Victoria

Parlementsgebouw Victoria

Parlementsgebouw Victoria

Het is niet ver naar Victoria maar maak in elk geval een pauzestop in het dorp Chemainus. Je kijkt je ogen uit want het hele dorp lijkt wel een schilderij; overal zijn enorme muurschilderingen te bewonderen. Ze verbeelden de geschiedenis van de streek: over de indianen, de komst van de spoorwegen en de houtindustrie. Fascinerend!
De charmante stad Victoria staat bekend om zijn Engelse uitstraling, de prachtige Victoriaanse gebouwen en de mooi aangelegde parken. Een van de hoogtepunten is het parlementsgebouw, dat vanbinnen én vanbuiten een pareltje is. Verder raden we u aan om de botanische tuinen van Butchart Gardens te bezoeken, waar u onder andere een Japanse, een Italiaanse en een rozentuin vindt.

U verblijft in Inn at Laurel Point - Victoria
Dag 16

Victoria - Vancouver

Vancouver Watervliegtuig

Vancouver Watervliegtuig

U verlaat Victoria en arriveert na een korte rit bij de ferryterminal in Swartz Bay. De overtocht naar Tsawassen is ontspannen: er zijn comfortabele zitjes en er is een restaurant aanwezig. Let ook goed op wat er om u heen gebeurt, u kunt zomaar walvissen of orka’s spotten! Na aankomst in Tsawassen legt u nog een korte afstand af voordat u Vancouver bereikt.

U verblijft in Hotel Belmont Vancouver - Vancouver
Dag 17

Vrije dag Vancouver

Stanley Park, Vancouver

Stanley Park, Vancouver

Vancouver is één van de leukste steden van Canada. Er is zoveel te zien en te doen. Alleen al de ligging aan de verschillende baaien is prachtig. Waar je ook komt, er is altijd ergens een mooi panorama naar de overkant, naar bossen, naar bergen, naar imposante wolkenkrabbers. De baaien, havens en de vele parken geven de stad een air van licht en ruimte. In Downtown is het prettig winkelen in Robson Street en flanerend op de pier van Canada Place zie je de grote cruiseschepen binnenvaren, de watervliegtuigen opstijgen en heb je een mooi uitzicht op de skyline van Downtown. In de aangrenzende historische wijk Gastown is het gezellig rondstruinen met de talloze boetieks, café’s, eettentjes en mooi gerestaureerde panden. De bekende Steam Clock in Gastown is zonder meer de leukste stadsklok ooit. U kunt Vancouver ook heel goed op z’n Nederlands verkennen, met de fiets. Want het is de meest fietsvriendelijke stad van Canada en op die manier kom je op een leuke manier verder weg van Downtown, zoals in het hele grote Stanley Park, vanwaar je de beste skyline van Downtown Vancouver hebt. Op de terugweg naar Downtown moet u beslist een rondje Granville Island fietsen, alleen al voor de Public Market. In de wijk is verder veel industrieel erfgoed vol ateliers, restaurants, galeries en snuisterijen.

U verblijft in Hotel Belmont Vancouver - Vancouver
Dag 18

Vancouver - Amsterdam

U rijdt naar de luchthaven, waar u de auto inlevert bij de verhuurmaatschappij. U maakt zich klaar voor de terugvlucht.

Dag 19

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met de dag van vertrek vanuit Canada. Indien u langer dan 90 dagen in Canada verblijft is een visum noodzakelijk. 

Vanaf 15 maart 2016 dient iedereen die naar Canada reist vooraf online toestemming te vragen via het Electronic Travel Authorization ETA, vergelijkbaar met de bestaande ESTA-procedure voor de Verenigde Staten. Meer informatie ontvangt u uiteraard bij boeking en veel informatie is te vinden op http://www.Canada.ca/eTA.
 
Houdt u hiervoor uw geldige paspoort (waarmee u reist, minimaal geldig t/m de dag na terugkomst uit Canada) en een creditcard bij de hand. Wij adviseren om het ETA-formulier uiterlijk 72 uur voor uw vertrek aan te vragen. Na goedkeuring is uw ETA 5 jaar geldig (tenzij u uw paspoort vernieuwt; vraagt u dan een nieuwe ETA aan). De kosten bedragen op dit moment CA$ 7,- per persoon.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u voor Canada geen inentingen nodig. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel.

Klimaat

Canada kunt u het beste bezoeken in de maanden mei tot en met september. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn. Hoe hoger u komt (British Columbia/Alberta), des te aangenamer het klimaat is.
Canada heeft vanwege de grootte een divers klimaat.
Oostkust: warme zomers/koude winters
Westen: warme zomers, milde winters. De Rocky Mountains zijn in de winter uiteraard erg koud. Het kan aan de westkust (Vancouver en omgeving) regenachtig zijn.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 2.499,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen in aangegeven kamertypes inclusief de aangegeven maaltijden
 • Autohuur met verzekering
 • Ferry`s
 • Inside Passage overtocht (Indien u de reis aanvangt voor 18 mei of na 19 september 2020, is de Inside Passage ferry op dag 14 een 22 uur durende overtocht en komt de nacht in Port Hardy te vervallen)
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Benzine
 • GPS bij de huurauto
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • Deze reis wordt uitsluitend uitgevoerd van mei t/m oktober.
 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar nabijgelegen bezienswaardigheden.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Grizzlybeer bij de Knight Inlet Lodge

Waarom naar Canada met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds