Impressions of East Canada

14 daagse autorondreis

Maak kennis met de historische steden Québec City en Montréal en de levendige kosmopolitische steden Toronto en Ottawa. De route voert langs Lake Ontario naar de Thousand Islands, waarna u de sfeer proeft van het franse verleden in Québec. Ongerepte natuur in het Algonquin National Park nodigt uit tot actief bezig zijn en tenslotte zullen de immense Niagara Falls een onvergetelijke indruk op u achterlaten.
lees verder

Reisfoto's

Toronto, Oost-Canada

Toronto, Oost-Canada

Helikopter boven Niagara Falls

Helikopter boven Niagara Falls

Montréal

Montréal

Algonquin Provincial Park

Algonquin Provincial Park

Kingston Treinstation

Kingston Treinstation

Highlights

 • Kosmopolitisch Toronto
 • De grootse Niagara Falls
 • Idyllisch Algonquin Provincial Park
 • Historisch en modern Montréal
 • Québec City
+ +

Prijs op aanvraag

Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Maak kennis met de historische steden Québec City en Montréal en de levendige kosmopolitische steden Toronto en Ottawa. De route voert langs Lake Ontario naar de Thousand Islands, waarna u de sfeer proeft van het franse verleden in Québec. Ongerepte natuur in het Algonquin National Park nodigt uit tot actief bezig zijn en tenslotte zullen de immense Niagara Falls een onvergetelijke indruk op u achterlaten. Een afwisselende reis voor een eerste kennismaking met Oost-Canada.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Toronto

Riverdale Park, Toronto

Riverdale Park, Toronto

U vliegt per rechtstreekse KLM vlucht naar Toronto. Nadat u uw huurauto in ontvangst heeft genomen, rijdt u naar uw hotel waar u twee nachten verblijft.

U verblijft in Bond Place Hotel - Toronto
Dag 2

Vrije dag Toronto

Nathan Phillips Square, Toronto

Nathan Phillips Square, Toronto

Ontdek de gezellige stad Toronto. Vanaf de CN-Tower kunt u genieten van een prachtig uitzicht over Toronto en Lake Ontario. Bezoek ook de leuke wijken Chinatown en Little Italy en niet te vergeten de Toronto Islands in Lake Ontario.

U verblijft in Bond Place Hotel - Toronto
Dag 3

Toronto - Kingston

1000 Islands

1000 Islands

U rijdt oostwaarts langs schilderachtige dorpjes richting de oude hoofdstad van Canada, Kingston. Vele historische gebouwen zijn opgetrokken uit kalksteen vandaar deze bijnaam. Breng een bezoek aan het majestueuze Fort Henry en het Bellevue House National Historic Site. Maak in de midddag een boottocht (optioneel) naar de 1000 Islands met de prachtige natuur.

U verblijft in Four Points by Sheraton Kingston - Kingston
Dag 4

Kingston - Montréal

Bonsecours Market, Montreal

Bonsecours Market, Montreal

Vandaag reist u door de mooie omgeving van de Thousand Islands regio, onderweg is bij Rockport een Thousand Islands Cruise inbegrepen. Vervolgens gaat u op weg naar Montréal. Ontdek het historische centrum en het ondergrondse gangenstelsel. Of bezoek de basiliek Notre-Dame, kenmerkend voor de oude stad.

U verblijft in Hotel le Nelligan - Montréal
Dag 5

Vrije dag Montréal

Montreal

Montreal

Ontdek het historische centrum: Vieux-Montréal met vele historische gebouwen, de oude haven (Old Port) en de beroemde pleinen Place Jacques-Cartier en Place d'Armes. Aan Place d'Armes vindt u de indrukwekkende basiliek Notre-Dame die zeker een bezoek waard is.

U verblijft in Hotel le Nelligan - Montréal
Dag 6

Montréal - Québec City

Rit per koets, Quebec City

Rit per koets, Quebec City

U reist vandaag naar de tweede franstalige stad, Québec City. Een gezellige stad met een klein, historisch centrum gelegen op een heuvel. Het is de oudste stad van Québec City en tevens de enige ommuurde stad van Noord-Amerika.

U verblijft in Hotel Château Bellevue - Quebec City
Dag 7

Vrije dag Québec City

Quebec City

Quebec City

Het oude centrum van de stad kunt u uitstekend te voet verkennen, de beste manier om de historische gebouwen en de unieke cultuur in u op te nemen. Bezoek de vesting La Citadelle, het beroemde Place Royale en de basiliek Notre Dame.

U verblijft in Hotel Château Bellevue - Quebec City
Dag 8

Québec City - Ottawa

Rideau Canal, Ottawa

Rideau Canal, Ottawa

Een lange, maar mooie rit naar de Capital Region. U reist vandaag naar de hoofdstad van Canada, Ottawa, waar u twee nachten verblijft.

U verblijft in ARC The Hotel - Ottawa
Dag 9

Vrije dag Ottowa

Ottawa

Ottawa

Verken deze gezellige stad te voet, per fiets of met het openbaar vervoer. Breng een bezoek aan een van de vele musea waaronder het Canadian Museum of History, zie de parlementsgebouwen en meng u tussen de locals ByWard Market.

U verblijft in ARC The Hotel - Ottawa
Dag 10

Ottawa - Huntsville

Kano's in Algonquin Provincial Park

Kano's in Algonquin Provincial Park

Vanmorgen neemt u de Trans-Canada Highway, de handelsroute van de vroegere pioniers. In de middag bereikt u het plaatsje Huntsville, nabij het Algonquin Provincial Park.

U verblijft in Hidden Valley Resort, Ascend Hotel Collection - Huntsville
Dag 11

Vrije dag Algonquin Provincial Park

Algonquin Log Cabin

Algonquin Log Cabin

In het park vindt u vele hiking trails, daarnaast kunt u het park ook per fiets of kano ontdekken. Per kano is misschien wel de beste manier om al het moois in Algonquin Provincial Park te aanschouwen.

U verblijft in Hidden Valley Resort, Ascend Hotel Collection - Huntsville
Dag 12

Huntsville - Niagara Falls

Niagara Falls

Niagara Falls

U rijdt zuidwaarts en komt aan in het pittoreske plaatsje Niagara-on-the-Lake, met mooie Victoriaanse huizen, winkeltjes en restaurantjes. Maak bij de Niagara Falls een onvergetelijke boottocht (optioneel).

U verblijft in Radisson Hotel & Suites Fallsview - Niagara Falls
Dag 13

Niagara Falls - Toronto - Amsterdam

U levert de auto in op de luchthaven van Toronto, van waar u terug vliegt naar Amsterdam.

Dag 14

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met de dag van vertrek vanuit Canada. Indien u langer dan 90 dagen in Canada verblijft is een visum noodzakelijk. 

Vanaf 15 maart 2016 dient iedereen die naar Canada reist vooraf online toestemming te vragen via het Electronic Travel Authorization ETA, vergelijkbaar met de bestaande ESTA-procedure voor de Verenigde Staten. Meer informatie ontvangt u uiteraard bij boeking en veel informatie is te vinden op http://www.Canada.ca/eTA.
 
Houdt u hiervoor uw geldige paspoort (waarmee u reist, minimaal geldig t/m de dag na terugkomst uit Canada) en een creditcard bij de hand. Wij adviseren om het ETA-formulier uiterlijk 72 uur voor uw vertrek aan te vragen. Na goedkeuring is uw ETA 5 jaar geldig (tenzij u uw paspoort vernieuwt; vraagt u dan een nieuwe ETA aan). De kosten bedragen op dit moment CA$ 7,- per persoon.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u voor Canada geen inentingen nodig. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig.

Klimaat

Canada kunt u het beste bezoeken in de maanden mei tot en met september. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn. Hoe hoger u komt (British Columbia/Alberta), des te aangenamer het klimaat is.
Canada heeft vanwege de grootte een divers klimaat.
Oostkust: warme zomers/koude winters
Westen: warme zomers, milde winters. De Rocky Mountains zijn in de winter uiteraard erg koud. Het kan aan de westkust (Vancouver en omgeving) regenachtig zijn.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € ,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen in aangegeven kamertypes inclusief de aangegeven maaltijden
 • Autohuur met basisverzekeringspakket
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Benzine
 • GPS bij de huurauto
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • Deze reis wordt uitsluitend uitgevoerd van mei t/m oktober.
 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar nabijgelegen bezienswaardigheden.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Grizzlybeer bij de Knight Inlet Lodge

Waarom naar Canada met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Contact binnen 24 uur
 • 24/7 bereikbaar tijdens uw reis
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds