• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Madagascar vakantie

Madagascar is uniek. Tijdens onze rondreizen kunt u de natuur en cultuur in één reis combineren en de nationale parken in het noorden bezoeken. Onze ervaring is dat Madagascar perfect te verlengen is met een ontspannen verblijf op La Réunion.
Lody Mijnheer
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Ontdek de wereld vanuit huis Reizen kan nu niet. Alvast wegdromen gelukkig wel! Wij hebben daarom al onze reisinspiratie voor u verzameld.
  Lees meer
 • 4-WD met chauffeur Tijdens een Madagascar vakantie reist u altijd met een 4-WD met chauffeur. Hierdoor reist u ontspannen en komt u op de beste plekjes.
  Lees meer
 • Onze nr. 1 rondreis! Geniet van prachtige, steeds wisselende vergezichten, vriendelijke bevolking, unieke lemuren, overweldigende flora en fauna en een rustige afsluiting in Ifaty.
  Lees meer
 • De ultieme afsluiter: Nosy Be Even uitrusten na uw enerverende reis door het onbekende Madagascar. Dat kan op het idyllische Nosy Be in het noorden.
  Lees meer
 • Unieke diersoorten Op Madagascar leven zeldzame diersoorten, zoals lemuren. Deze halfapen leven alleen op dit eiland!
  Lees meer
 • Tsingy National Park National Park Tsingy de Bemaraha is een echte Must See in Madagascar. De rotsformaties van de Grote en Kleine Tsingy zijn erg indrukwekkend.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Reisinformatie Madagascar

Madagascar is een gevarieerde vakantiebestemming. Het is met geen ander land te vergelijken en een continent op zich. In het centrale deel bestaat het landschap uit dichte bossen, golvend akkerland en rijstvelden. Er zijn talloze dorpjes waar het leven zich grotendeels langs de weg afspeelt. Het zuidelijke deel van Madagascar kenmerkt zich door een weidse, ongerepte natuur.


Het klimaat van Madagascar

Het klimaat langs de kust is tropisch, in het binnenland gematigd en in het zuiden droog. Van oktober tot maart is het warm met een hoge vochtigheidsgraad, van april tot september valt er nauwelijks regen en is de temperatuur aangenaam. Van januari tot maart is het seizoen van cyclonen en mogelijk hevige regenbuien. Van juli tot september zwemmen er honderden bultrugwalvissen in de wateren rond het eiland.


Reizen in Madagascar

Tijdens onze reis Best of Madagascar reist u met een auto, veelal met airco, met chauffeur/gids. De infrastructuur is redelijk, maar gemene 'potholes' horen er ook bij. Buiten de doorgaande wegen zijn de onverharde weggetjes nogal eens in slechte staat. De accommodaties onderweg zijn tussen de 3- en 4-sterren en mooi gelegen. Hoe vriendelijk het personeel ook is, service op internationaal niveau is nog uitzonderlijk. U reist door een land waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat.
Bekijk hier onze reizen naar Madagascar >


Steden

Antananarivo

In de volksmond wordt Antamamarivo 'Tana' genoemd. Het is een echt Afrikaanse, drukke stad: Renault 4-taxi’s, volgeladen bussen, karren en fietsen. Als dit uw eerste bezoek aan een Afrikaans land is, kan de kennismaking een cultuurschok veroorzaken. U bent in een andere wereld aangekomen.
Lees meer over Antananarivo en bekijk ons aanbod >

Fianarantsoa

Fianarantsoa is de op één na grootste stad en ligt tussen vruchtbare landbouwgebieden. U zult u met verwondering kijken naar het leven op straat. Men laadt de koopwaar op karretjes, draagt karrevrachten op het hoofd en biedt zijn koopwaar aan in minuscule stalletjes of op kleedjes op de grond.

Toliara

Toliara ligt aan de zuidwestkant van het eiland. De stad is het uitgangspunt voor een bezoek aan de stranden, waar u kunt snorkelen, windsurfen en duiken.


Natuur

Anlamazarota Reservaat

Anlamazaotra Reservaat is een relatief klein reservaat dat onderdeel is van het d’Andasibe-Mantadia National Park. U gaat vroeg in de morgen onder begeleiding van gidsen te voet op zoek naar de 'Indri indri', de grootste lemurensoort van Madagascar. Ze leven hoog in de bomen in kleine groepjes van twee tot zes exemplaren en eten hoofdzakelijk bladeren.

D'Isalo National Park

D’Isalo National Park ligt in het zuidwesten en bestaat uit een indrukwekkend gebergte met rode tot oranje, gele en grijze rotsformaties, afgewisseld met verlaten grasvlakten. Zelf water meenemen als u naar de 'Piscine Naturelle' wandelt, een natuurlijke poel die gevoed wordt door een waterval. In dit gebied leven ook lemuren.


Lemuren of halfapen

De lemuren zijn de ambassadeurs voor Madagascar. Ze komen in geen enkel ander land ter wereld voor en overleven helemaal niet of heel moeilijk in dierentuinen. U moet naar Madagascar om ze écht te zien; er leven meer dan 30 verschillende soorten van deze boomacrobaten. Sommige eten bladeren, andere leven van fruit, zaden en bloemen. Ze wonen hoog in de bomen en maken een geluid dat lijkt op dat van een sirene of een klarinet. Een overweldigend geluid dat u na jaren nog zult herkennen. U zult vrijwel zeker de meest gefotografeerde lemuur – de ringstaartmakkie met zwart-wit gestreepte staart – zien, ook al omdat zij zich dikwijls in groepjes over de grond bewegen. U zult genieten van deze unieke dieren.


Bevolking van Madagascar

Er leven 18 bevolkingsgroepen in Madagascar. De Merina zijn van Maleis-Indonesische oorsprong en wonen vooral in het centrum van het land. De Betsileo wonen in de hooglanden rond Fianarantsoa. Zij leven van de landbouw en bouwen hoge huizen van rode steen, met heel kleine ramen. De Bara's zijn veehouders en wonen in het zuiden, in hutten met rieten daken. U ziet ze vaak met kuddes zebu's (de Malagasy koe) langs de weg lopen.

Madagascar is een gevarieerde vakantiebestemming. Het is met geen ander land te vergelijken en een continent op zich. In het centrale deel bestaat het landschap uit dichte bossen, golvend akkerland en rijstvelden. Er zijn talloze dorpjes waar het leven zich grotendeels langs de weg afspeelt. Het zuidelijke deel van Madagascar kenmerkt zich door een weidse, ongerepte natuur.

Tijdsverschillen Madagascar

Het tijdsverschil met Madagascar is 1 uur. Als wij wintertijd hebben, is het verschil 2 uur.

Feestdagen

Nationale feestdagen zijn de christelijke feestdagen zoals Pasen, Maria Hemelvaart, Allerheiligen. Men heeft ook een vrije dag op:

Nieuwjaarsdag: 1 januari
Dag van de martelaren: 29 maart
Dag van de arbeid: 1 mei
Onafhankelijksheidsdag: 26 juni
Daarnaast kent men een aantal feestdagen, die elk jaar op een verschillende datum vallen.
Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Madagascar zijn de officiële talen Malagasi en Frans. Met Engels kunt u niet altijd terecht.

Geldzaken

De munteenheid is de Ariary (MGA). Wij adviseren u geld te wisselen bij aankomst op de luchthaven. Traveller's cheques worden door een heel beperkt aantal banken omgewisseld; het is een heel tijdrovende aangelegenheid. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1 = ca. MGA 3722 (MGA 1000 = ca. € 0,26). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com.

Creditcard: Sommige luxere hotels accepteren Visa creditcards.

Pinnen: U kunt in Madagascar niet of nauwelijks pinnen. Het is daarom aan te raden cash euro’s mee te nemen. Zet voor vertrek uw pinpas om naar Pasgebruik Buitenland, zodat u uw pas in het buitenland gewoon kunt blijven gebruiken.

Reisdocumenten

Voor Madagascar geldt dat u in het bezit dient te zijn van een geldig paspoort dat nog minstens een half jaar geldig is bij vertrek vanuit Madagascar. U heeft voor Madagascar een visum nodig. Deze kunt u bij aankomst op de luchthaven van Antananarivo aanschaffen voor €58,- per persoon (dit bedrag is onder voorbehoud van wijzigingen). Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dient u tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of u een visum nodig heeft.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Accommodatie

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
> Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
> Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
> Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken Madagascar

Madagascar was ooit een Franse kolonie; dat heeft nog steeds invloed op het eten. Zo krijgt u tijdens uw vakantie Madagascar bij het ontbijt meestal stokbrood. Rijst staat veelal op het menu, al dan niet met een pittige groentecurry. Fruit is er in overvloed en aan de kust eet u verse vis en schaaldieren.

Klimaat Madagascar

Madagascar heeft een tropisch klimaat. De winter is van mei tot september, met temperaturen van 20-25º C. De nachten zijn koud en er valt weinig regen. Van september tot januari loopt de temperatuur op tot 30º C. De meeste regen valt in deze periode, vooral in het noordoosten. Het zuiden en zuidwesten krijgt zelden regen. Cyclonen komen voor van januari tot april.

Inentingen
Neemt u voor vertrek contact op met de GGD, uw huisarts of de KLM TravelClinic voor eventueel benodigde inentingen en informatie over lokale ziektes voor Madagascar.

Kompas
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op:
https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/
Reisblog Madagascar

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Madagascar met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me