• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Vakantie Mozambique

Bij duikers staat Mozambique hoog aangeschreven. In het zeewater, met het hele jaar een temperatuur van rond de 25º C, komen dugongs, manta's en walvishaaien voor. De voornaamste attracties van Mozambique zijn de kust en de stranden, zowel rond Inhambane als in de noordelijk gelegen Bazaruto Archipel. Vliegt u naar een van de eilandjes; ze zijn stuk voor stuk parels, vakantie Mozambique, 'barefoot luxury'.
Lody Mijnheer
Reisspecialist Tenzing Travel


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerdBestemmingen in Mozambique
Reisinformatie Mozambique

Tijdsverschillen

Het is in Mozambique tijdens onze zomertijd even laat als in de Benelux. Tijdens onze wintertijd is het er één uur later.

Feestdagen

Nationale feestdagen, die op een vaste datum vallen:

 • Nieuwjaarsdag: 1 januari
 • Dag van de Helden:3 februari
 • Vrouwendag: 7 april
 • Dag van de Arbeid: 1 mei
 • Onafhankelijkheidsdag: 25 juni
 • Dag van het Lusaka akkoord: 7 september
 • Dag van het Leger: 25 september
 • Dag  van de Vrede: 4 oktober
 • Familiedag: 25 en 26 december

Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: www.klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Mozambique is de officiële taal Portugees. U kunt vaak ook met Engels terecht. Er worden ook diverse lokale talen gesproken.

Geldzaken

De munteenheid is de Mozambique New Metical (MZN). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1 = 70 MZN (10 MZN = € 0,14). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Creditcard: Vrijwel alle strandhotels die wij hebben geselecteerd, grotere winkels en restaurants in de hoofdstad Maputo accepteren de gangbare creditcards. Ook kan een creditcard vereist zijn bij het betalen van een borgsom voor hotels. Vooral in de hotels vraagt men vaak een deposito voor de eventuele door u te gebruiken extra's, ondanks het feit dat u in het bezit bent van een voucher voor de betaling van de overnachtingen. Het bezit van een creditcard voorkomt dat u een gedeelte van uw contant geld moet gebruiken voor deze deposito's. Men maakt wel een creditcardslip aan met de gegevens van uw creditcard, maar vult geen bedrag in. Bij  vertrek uit het hotel volgt de definitieve afrekening. Let u er op dat de creditcardslip bij deze gelegenheid wordt gebruikt of wordt vernietigd.

Pinnen: U kunt met een bank/pinpas met maestro- of cirrus-teken gebruik maken van ATM geldautomaten in de grotere plaatse met een van deze logo’s. Ook met creditcards kunt u geld pinnen. U betaalt dan wel kosten bij uw afschrijving in Nederland, ongeacht de hoogte van het gewisselde bedrag. Het gebruik van creditcards is niet aan te raden. Wij raden u aan niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen. Zet voor vertrek uw pinpas om naar Pasgebruik Buitenland, zodat u uw pas in het buitenland gewoon kunt blijven gebruiken.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een retourticket en een geldig paspoort dat nog minstens een half jaar geldig is bij vertrek uit Mozambique. Ook bent u verplicht bij aankomst te beschikken over een visum.

Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor Mozambique aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? De collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen. Visum Mozambique aanvragen

U kunt er ook voor kiezen het visum bij aankomst op de luchthaven in Mozambique aan te schaffen, maar dit kan een tijdrovende aangelegenheid zijn. De kosten zijn ongeveer USD 50 per visum. Nadere informatie over visa voor Mozambique kunt u verkrijgen via de ambassade van Mozambique in Brussel.

Houdt u er rekening mee dat tevens een bewijs van gelekoorts vaccinatie verplicht is.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Accommodatie

Inchecken:Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Preferenties: Zijn niet gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken

De meeste door ons geselecteerde hotels hebben één of meer restaurants en een coffeeshop. In de restaurants serveert men lokale gerechten en Europese keuken. De keuken is sterk beïnvloed door het Portugese verleden en ook het Verre Oosten laat zijn sporen na. U kunt voortreffelijk vis en zeebanket eten in Mozambique. De wijn komt voornamelijk uit Zuid-Afrika, het bier wordt plaatselijk gebrouwen.

Klimaat

Het klimaat in Mozambique is subtropisch aan de kust en gematigd meer landinwaarts. Wanneer het in Europa winter is, is het in Mozambique zomer met temperaturen van 25-35º C. In de winter is het tussen de 15-25º C. In het binnenland kan er meer regen vallen door de hogere ligging. De meeste regen valt tussen november en maart.

24/7 BZ Informatieservice

Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op:https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/
Reisblog Mozambique

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Mozambique met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me