• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Vakantie Zambia

De Victoria Falls zijn een absoluut hoogtepunt tijdens uw vakantie Zambia. Deze watervallen zijn de grootste ter wereld. Daarnaast kunt u wandelsafari's maken in Zambia, iets wat uniek is in Afrika. Zo beleeft u Afrika intens en tot op het bot!
Lody Mijnheer
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Ontdek de wereld vanuit huis Reizen kan nu niet. Alvast wegdromen gelukkig wel! Wij hebben daarom al onze reisinspiratie voor u verzameld.
  Lees meer
 • Beste van Zambia Beleef het beste van Zambia en verblijf in de mooiste lodges midden in de natuur. Een prachtige reis waarbij u het ongerepte Afrika ervaart.
  Lees meer
 • Imposante watervallen De Victoria Falls zijn imposante watervallen. Ervaar een machtig gevoel als u deze van dichtbij ziet.
  Lees meer
 • Wandelsafari Heeft u wel eens een wandelsafari gedaan? Wandel door de natuur en spot wilde dieren van wel héél dichtbij.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd

Reisinformatie Zambia

Zambia is het land van de grootste waterval ter wereld: de Victoria Falls. Uw vakantie Zambia staat dan ook veelal in het teken van deze spectaculaire watervallen. Maar er is meer!

Victoria Falls

De Victoria watervallen zijn één van de grootste watervallen van de wereld en heel indrukwekkend. Boekt u uw vakantie Zambia in april en mei, dan heeft de rivier het hoogste peil bereikt. Vanaf diverse punten kunt u de watervallen bekijken. Het gebied rond de watervallen is een beschermd nationaal park en herbergt vele dieren.

Andere bezienswaardigheden van Zambia

Naast de Victoria Falls zijn er genoeg andere redenen voor een vakantie Zambia. We noemen u er enkele:

• De Zambezi-rivier
• Meren en moerassen
• Een overvloed aan vogelsoorten en wild
• Een ongerepte natuur
• Vriendelijke mensen
• De stad Livingstone, een kleine compacte stad, met enkele mooie koloniale huizen, aan de Zambia zijde van de Victoria watervallen.

Zambia is het land van de grootste waterval ter wereld: de Victoria Falls. Uw vakantie Zambia staat dan ook veelal in het teken van deze spectaculaire watervallen. Maar er is meer!

Victoria Falls

De Victoria watervallen zijn één van de grootste watervallen van de wereld en heel indrukwekkend. Boekt u uw vakantie Zambia in april en mei, dan heeft de rivier het hoogste peil bereikt. Vanaf diverse punten kunt u de watervallen bekijken. Het gebied rond de watervallen is een beschermd nationaal park en herbergt vele dieren.

Andere bezienswaardigheden van Zambia

Naast de Victoria Falls zijn er genoeg andere redenen voor een vakantie Zambia. We noemen u er enkele:

• De Zambezi-rivier
• Meren en moerassen
• Een overvloed aan vogelsoorten en wild
• Een ongerepte natuur
• Vriendelijke mensen
• De stad Livingstone, een kleine compacte stad, met enkele mooie koloniale huizen, aan de Zambia zijde van de Victoria watervallen.

Tijdsverschillen Zambia

Het is in Zambia even laat als in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het een uur later.

Feestdagen Zambia

Nationale feestdagen die elk jaar op dezelfde datum vallen zijn:
Nieuwjaarsdag: 1 januari
Dag van de Arbeid: 1 mei
Africa Day: 25 mei
Heroes Day: 1 juli
Unity Day: 2 juli
Farmer’s Day: 4 augustus
Onafhankelijkheidsdag: 24 oktober
Kerstmis: 25 en 26 december
Daarnaast kent Zambia wisselende (christelijke) feestdagen zoals Pasen, Pinksteren, Heldendag en Youth Day.
Op feestdagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal Zambia

In Zambia is de officiële taal Engels. Men spreekt daarnaast vele lokale dialecten.

Geldzaken
De munteenheid is de Zambia Kwacha (ZMW). Op moment van samenstellen van deze informatie was de koers: €1,- = circa ZMW 11,80 (ZMW 1 = circa €0,084. De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: http://www.oanda.com/currency/converter/

Creditcard: De meeste grote hotels, winkels en restaurants accepteren de bekende internationale creditcards. U kunt met uw creditcard ook in grote plaatsen contant geld opnemen via uw pincode. Dit kan bij de zogenaamde ATM (Automatic Teller Machine) automaten met het bijbehorende logo van uw creditkaart, alsmede bij banken. U dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort. Ook moet u er rekening mee houden dat banken voor het contant geld opnemen met een creditcard extra commissie in rekening brengen. Zie voor meer details de websites: www.eurocard.nl en www.visa.nl.

Pinnen: Alleen in grote steden in Zambia vindt u banken waar u met uw bank/pinpas met maestro- of cirrusteken contant geld kunt opnemen, mits de pinautomaat is voorzien van de juiste logo's (cirrus en maestro). Wij raden u aan niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen. Zet voor vertrek uw pinpas om naar Pasgebruik Buitenland, zodat u uw pas in het buitenland gewoon kunt blijven gebruiken.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een retourticket en een geldig paspoort dat nog minstens een half jaar geldig is bij vertrek uit Zambia. U dient over een visum te beschikken dat bij aankomst wordt verstrekt. Het visum kost ca. USD 30 voor een verblijf van 90 dagen en dient cash in USD te worden voldaan bij de paspoortcontrole. De Kaza Univisa (combinatievisum) voor Zimbabwe en Zambia zijn niet altijd voorradig; dan kunt alleen met een single entry of multiple entry visum het land binnenkomen. U kunt het visum voor Zambia ook via e-visum aanvragen: http://evisa.zambiaimmigration.gov.zm/#

Geboortecertificaat indien u reist via Zuid-Afrika of Botswana
Indien u reist met kinderen in de leeftijd tot 18 jaar via Zuid-Afrika of Botswana, bent u verplicht een recent officieel internationaal geboortecertificaat van de kinderen mee te nemen (inclusief stempel) afgegeven door de gemeente. Een gecertificeerd kopie van het origineel voldoet ook. Indien u reist met geadopteerde kinderen dient u een adoptiecertificaat mee te nemen. 

Indien een kind met 1 ouder reist is het tevens verplicht het volgende mee te nemen:
→ Een getekende verklaring van de andere geregistreerde ouder die vermeld staat op de geboorteakte van het kind waarin toestemming gegeven wordt dat het kind reist met de betreffende persoon.
→ Een officieel document waarin staat dat de ouder de wettelijke voogdij heeft over het betreffende kind
→ Indien van toepassing, een overlijdensakte van de andere ouder die geregistreerd staat als ouder van het betreffende kind op de geboorteakte.

Er gelden afwijkende regels indien een kind reist in gezelschap van volwassenen, maar zonder zijn biologische ouders of wanneer een kind alleen reist zonder volwassenen.

Er wordt naar leeftijd van de kinderen gekeken op de dag van vertrek. Indien uw kind bij vertrek 17 jaar is, maar tijdens de reis 18 jaar wordt, dient u alsnog een geboortecertificaat bij zich te hebben.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Eten en drinken Zambia

Tijdens uw vakantie Zambia heeft u in Lusaka de keuze uit meerdere restaurants, waar de keukens over de gehele wereld goed zijn vertegenwoordigd. Buiten Lusaka bent u over het algemeen op uw accommodatie aangewezen. U kunt in Zambia uitstekende wijnen drinken, evenals alle mogelijke frisdranken en bier.

Klimaat Zambia

Zambia ligt op het Zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen tegenovergesteld zijn aan die van ons.
Er zijn drie seizoenen:
• Het droge, koelere seizoen: mei tot september met maximumtemperaturen van 26-30ºC
• Het droge, warme seizoen: oktober tot november met maximumtemperaturen tot 31ºC
• Het regenseizoen: december tot mei met temperaturen tot 27ºC.

Entreegelden
De wildparken heffen entreegelden die u bij de ingang betaalt. Bij onze à  la carte- en autoreizen zijn de entreegelden niet inbegrepen, bij onze privé-reizen meestal wel.

Kompas
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op:
 https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/
Reisblog Zambia

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Zambia met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me