• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Vakantie Zimbabwe

Een vakantie in Zimbabwe staat in het teken van de Victoria Falls, maar wellicht nog spectaculairder is het 'echte Afrika' van het Hwange National park met ontzettend veel wild. Neem uw verrekijker mee, een paar goede ogen én een goede gids, en uw Afrika-ervaring is compleet!
Lody Mijnheer
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd


Reisinformatie Zimbabwe

Zimbabwe telt meer dan 12 miljoen inwoners en is bijna 10 keer zo groot als Nederland. Wij bieden diverse reizen aan voor een vakantie in Zimbabwe.
Bekijk onze reizen in Zimbabwe >


Bezienswaardigheden van Zimbabwe

Victoria Falls

Het meest beroemd is Zimbabwe vanwege de imposante Victoria Falls. De plaats Victoria Falls ligt aan de Zimbabwe zijde van de Victoria watervallen. Deze watervallen zijn één van de grootste van de wereld en heel indrukwekkend.

Boekt u uw vakantie Zimbabwe in de maanden april en mei, dan heeft de rivier het hoogste peil bereikt. Vanaf diverse punten kunt u de watervallen bekijken. Het gebied rond de watervallen is een beschermd nationaal park en herbergt vele dieren.
Lees meer over Victoria Falls >Hwange National Park

Hwange National Park is het grootse game reserve in Zimbabwe en ligt in het westen van het land. Het park grenst aan de Kalahari woestijn en kent dan ook een woestijnlandschap met tevens natte graslanden. U vindt er meer dan 100 dieren en meer dan 400 vogelsoorten. In het park leven onder meer gemsbokken, hyena's, leeuwen olifanten, luipaarden, cheetah's en de Afrikaanse 'wild dogs'.
Lees meer over Hwange National Park en bekijk ons aanbod >Lake Kariba

Lake Kariba is het grootste kunstmatige meer en reservoir van de wereld en ligt op de grens van Zambia en Zimbabwe. Het meer is meer dan 223 kilomter lang en wel 40 kilometer breed. In het meer zijn diverse eilanden en er leven verscheidene vissoorten, nijlpaarden en krokodillen.
Lees meer over Lake Kariba en bekijk ons aanbod >

Zimbabwe telt meer dan 12 miljoen inwoners en is bijna 10 keer zo groot als Nederland. Wij bieden diverse reizen aan voor een vakantie in Zimbabwe.
Bekijk onze reizen in Zimbabwe >

Tijdsverschillen Zimbabwe

Het is in Zimbabwe tijdens onze zomertijd net zo laat als bij ons. In de overige maanden van het jaar is het er een uur later.

Feestdagen

Nationale feestdagen die elk jaar op dezelfde datum vallen zijn:

Nieuwjaarsdag: 1 januari
Onafhankelijkheidsdag: 18 april
Dag van de Arbeid: 1 mei
Africa Day: 25 mei
Unity Day: 22 december
Kerstmis: 25 en 26 december

Daarnaast kent Zimbabwe wisselende feestdagen zoals Pasen en Defence Forces Day.

Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal Zimbabwe

In Zimbabwe is de officiële taal Engels. Men spreekt er ook Shona en Sindebele.

Geldzaken
De munteenheid is de Zimbabwe Dollar (ZWD). Alleen met deze munteenheid kunt u contante betalingen doen in Zimbabwe, zoals entreegelden, maaltijden en souvenirs. Internationale creditcards worden in de meeste hotels en restaurants geaccepteerd. Het is raadzaam om vanuit Nederland USD in cash en kleinere coupures mee te nemen, indien u het visum bij aankomst aanschaft. De ATM's in Zimbabwe geven alleen Zimbabwe Dollar uit.
Creditcard: U kunt in Zimbabwe in de grotere hotels en lodges met een creditcard betalen.
Pinnen: U kunt zeer moeilijk pinnen in Zimbabwe.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een retourticket en een geldig paspoort dat nog minstens een half jaar geldig is bij vertrek uit Zimbabwe. U dient over een visum te beschikken dat bij aankomst wordt verstrekt. Het visum kost ca. USD 30 voor een verblijf van 90 dagen en dient cash in USD te worden voldaan bij de paspoortcontrole. De Kaza Univisa (combinatievisum) voor Zimbabwe en Zambia zijn niet altijd voorradig; dan kunt u alleen met een single entry of multiple entry visum het land binnenkomen.

Indien u vanuit Botswana de grens overgaat naar Zimbabwe dient u rekening te houden met wachttijden die 2-4 uur kunnen duren.

Geboortecertificaat indien u reist via Namibië of Botswana
Indien u reist met kinderen in de leeftijd tot 18 jaar via Namibië of Botswana, bent u verplicht een recent officieel internationaal geboortecertificaat van de kinderen mee te nemen (inclusief stempel) afgegeven door de gemeente. Een gecertificeerd kopie van het origineel voldoet ook. Indien u reist met geadopteerde kinderen dient u een adoptiecertificaat mee te nemen. 

Indien een kind met 1 ouder reist is het tevens verplicht het volgende mee te nemen:
→ Een getekende verklaring van de andere geregistreerde ouder die vermeld staat op de geboorteakte van het kind waarin toestemming gegeven wordt dat het kind reist met de betreffende persoon.
→ Een officieel document waarin staat dat de ouder de wettelijke voogdij heeft over het betreffende kind
→ Indien van toepassing, een overlijdensakte van de andere ouder die geregistreerd staat als ouder van het betreffende kind op de geboorteakte.

Er gelden afwijkende regels indien een kind reist in gezelschap van volwassenen, maar zonder zijn biologische ouders of wanneer een kind alleen reist zonder volwassenen.

Er wordt naar leeftijd van de kinderen gekeken op de dag van vertrek. Indien uw kind bij vertrek 17 jaar is, maar tijdens de reis 18 jaar wordt, dient u alsnog een geboortecertificaat bij zich te hebben.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Accommodatie

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
> Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
> Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
> Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken Zimbabwe

De meeste door ons geselecteerde hotels hebben één of meer restaurants en een koffiesalon. In hotelrestaurants zijn alle maaltijden gemiddeld (iets) goedkoper dan in Nederland. U kunt uitstekende wijnen drinken, evenals alle mogelijke frisdranken en bier.

Klimaat Zimbabwe

Zimbabwe ligt op het Zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegenovergesteld zijn aan die in de Benelux. Wanneer het bij ons zomer is, is het in Zimbabwe winter.
Er zijn drie seizoenen:
• Het droge, koelere seizoen: april tot juli met temperaturen van 20-25ºC
• Het droge, warme seizoen: augustus tot oktober met temperaturen van 23-28ºC
• Het regenseizoen: november tot maart met temperaturen tot 28ºC.

Entreegelden
De wildparken en natuurparken heffen entreegelden die u bij de ingang betaalt.

Kompas
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op:
 https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/
Reisblog Zimbabwe

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Zimbabwe met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me