Een rondreis Australië: auto of camper?

Vaak wordt ons gevraagd of u nu moet kiezen voor een auto of toch voor een camper, wanneer u een rondreis door Australië maakt. Wat de totale kosten betreft is er nauwelijks verschil. Dit maakt de keuze dus niet makkelijker. Daarom hebben wij hieronder de voor- en nadelen van beide vormen van vervoer voor u op een rijtje gezet.

Snel naar:

  • Overnachtingen
  • Bagage
  • Op de plaats van bestemming
  • Rijden met een auto/camper
Inge Stam
Reisspecialist Tenzing Travel

Overnachtingen

Met de auto in Australië

Kiest u voor een autoreis door Australië, dan bepaalt u zelf in welk type accommodatie u verblijft. Denk aan middenklasse of  eersteklasse hotels, bed & breakfasts, bijzondere lodges of een combinatie daarvan. Bovendien beschikt u over een eigen douche en toilet, terwijl deze faciliteiten bij campers vaak beperkt zijn. Vooraf weten waar u zult overnachten kan rust geven; u weet immers waar u aan toe bent.

Met de camper in Australië

Kiest u voor een camperreis door Australië, dan overnacht u op de aanwezige kampeerterreinen. U kunt ter plaatse gemakkelijker beslissen of u ergens een nachtje langer wenst te blijven, en daardoor bent u zeer flexibel. Wij raden u aan om in het hoogseizoen wel de kampeerterreinen vooraf te reserveren, zodat u ter plaatse niet te veel tijd kwijt ben aan het zoeken van een plekje. Die tijd kunt u beter besteden aan het ontdekken van het land! Wij adviseren u graag over het reserveren van campings.

Bagage

Met de auto in Australië

Als u met de auto reist, dan kunt u over het algemeen meer bagage meenemen dan wanneer u met de camper reist. Dit hangt echter wel van de gekozen klasse van de auto. Wilt u weten welke auto bij uw wensen past? Vraag het ons, wij adviseren u graag.

Met de camper in Australië

Reist u met een camper door Australië, dan reist u met uw eigen huis op wielen. U heeft dus altijd uw spullen bij de hand. De bagageruimte is echter wel beperkt. Wij adviseren dan ook om reistassen mee te nemen in plaats van (harde) koffers, zodat u deze na het uitpakken gemakkelijk kunt opbergen in uw camper.

Op de plaats van bestemming

Met de auto in Australië

Als u met de auto reist en u kiest voor een accommodatie in de bebouwde kom, dan kunt u makkelijker de bezienswaardigheden ter plaatse bezoeken, eventueel zelfs te voet. Wanneer u op uw bestemming bent aangekomen en u wilt nog even een ritje maken of met de auto naar een restaurant gaan, dan is dit makkelijker te realiseren dan met een camper, die weer rijklaar moet worden gemaakt.

Met de camper in Australië

Reist u met een camper door Australië, dan kunt u op uw bestemming zelf uw maaltijden bereiden. U kunt zelf bepalen waar u trek in heeft en welk budget u hieraan uit wilt geven. Ook bent u meer in de natuur en geniet u van het buitenleven. Het sociale contact dat u op zult doen met kamperen is enorm groot. De mensen zijn zeer vriendelijk en geïnteresseerd. Ook ‘Aussies’ trekken vaak maanden met een camper door hun eigen land trekken en zitten vol met verhalen die ze graag met u delen.

Rijden met een auto/camper

Met de auto in Australië

Het rijden in een huurauto is niet anders dan u thuis bent gewend, terwijl een camper gezien de lengte en breedte toch even wennen is. De afstanden die u per dag kunt afleggen zijn iets groter met de auto dan met de camper. U kunt namelijk iets sneller rijden dan met een camper (al blijft u gebonden aan de maximumsnelheid).

Met de camper in Australië

Het is even wennen aan de grootte van de camper, maar Australië is zeer geschikt om met een camper te bereizen. De meeste wegen zijn breed, de parkeerplaatsen vaak groot. De campers zijn van goede kwaliteit, voorzien van stuurbekrachtiging en sommige campers zijn een automaat. Wanneer u voor het eerst de camper instapt is het misschien even wennen, maar voor u het weet rijdt u met het grootste gemak in de camper. Bij het ophalen van de camper krijgt u ook altijd duidelijke instructies.

Kunnen wij u helpen?

Wilt u persoonlijk advies van een van onze reisspecialisten ontvangen over het reizen per auto of camper in Australië? Wilt u weten welk campertype voor u geschikt is of welke routes er door Australië bij uw reiswensen passen? Of wilt u vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Inge Stam