• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Impressions of East Africa

13-daagse individuele reis met gids/chauffeur

De rondreis Impressions of East Africa is een combinatie van een bezoek aan zowel Kenia als Tanzania; een uitstekende keuze als u de hoogtepunten op natuurgebied wilt ontdekken in twee safari-landen bij uitstek! U ziet onder andere Lake Naivasha, de Masai Mar ... lees verder ↓


Highlights

 • De mooiste natuurgebieden van Kenia en Tanzania
 • Flamingo's bij Lake Nakuru en Lake Manyara 
 • Wildpark Masai Mara met uitgestrekte vlaktes
 • Tarangire & Serengeti N.P.
 • Ngorongoro-krater
INDICATIEPRIJS vanaf € 5700,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Luipaard in het Seregenti National Park
 • Ngorongoro Sopa Lodge
 • Olifant in het Lake Manyara NP
 • Ngorongoro Conservation Area
Luipaard in het Seregenti National Park Ngorongoro Sopa Lodge Olifant in het Lake Manyara NP Ngorongoro Conservation AreaImpressies

Luipaard in het Seregenti National Park

Ngorongoro Sopa Lodge
Olifant in het Lake Manyara NP
Ngorongoro Conservation Area


Reisinformatie


De rondreis Impressions of East Africa is een combinatie van een bezoek aan zowel Kenia als Tanzania; een uitstekende keuze als u de hoogtepunten op natuurgebied wilt ontdekken in twee safari-landen bij uitstek! U ziet onder andere Lake Naivasha, de Masai Mara en de grootste wildconcentratie van Afrika in de wildparken van Tanzania. U gaat naar de Serengeti en daalt af tot op de bodem van de Ngorongoro-krater. Op safari in Afrika is voor vele mensen een grote wens. De Impressions of East Africa laat deze wens in vervulling gaan.
Impressions of East Africa Impressions of East AfricaDag tot dag

Aankomst Nairobi

Na aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw rustig gelegen hotel gebracht.

Nairobi › Masai Mara

U reist door de kloof van Great Rift Valley naar de Masai Mara. Dit bekendste wildpark van Kenia is een uitloper van het beroemde Serengeti National Park in Tanzania. De Masai Mara bestaat uit uitgestrekte golvende grasvlakten, hier en daar begroeid met een groepje struiken of acacia's. U gaat op zoek naar de Big Five: leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel. Daarnaast leven er vele prooidieren die op hun beurt roofwild aantrekken. U verblijft twee nachten in de Masai Mara (O,L,D).

Masai Mara Game Reserve

Het wildpark is met name bekend door de jaarlijkse trek van de gnoes of wildebeesten. De migratie van 1,5 miljoen gnoes in het noordoosten van Tanzania en Kenia is een van de meest unieke spektakels op het Afrikaanse continent. In langgerekte kolonnes trekken zij geleidelijk naar het noordwesten. De Mara is tegelijkertijd het leefgebied van het trotse herdersvolk de Masai. In de vroege ochtend kunt u facultatief een ballonvaart over de Mara maken, met na afloop een champagne-ontbijt (vooraf reserveren). U maakt diverse game drives over de Mara Plains of naar de Mara River (O,L,D).

Masai Mara › Lake Nakuru

Als u door de Rifvallei reist op weg naar Lake Nakuru kunt u vele giraffes en antilopen spotten op de route. Zodra u het Lake Nakuru Park in bent begint u al meteen aan de game drive op weg naar uw hotel. Dit nationale park staat bekend om de vele vogels die er leven. In het park leven ook de witte en zwarte neushoorn alsmede de Rothschild-giraf, leeuwen, luipaarden, zebra en buffels (O,L,D).

Lake Nakuru › Amboseli National Park

Na het ontbijt vertrekt u voor een boottocht over Lake Naivasha waar u ook veel dieren zult spotten. Hierna verlaat u de Rifvallei om via Nairobi door te rijden naar Amboseli National Park waar u eind van de middag aankomt bij uw lodge (O,L,D).

Amboseli National Park

Vandaag staat de hele dag in het teken van game drives in het Amboseli National Park. Amboseli staat bekend om de kuddes olifanten die, aangezien het landschap grotendeels vlak is, goed zijn te zien. Maar ook vele andere wildsoorten als buffels, giraffen, gazellen en gnoes dwalen hier rond. Vanuit Amboseli kunt u bij mooi weer de machtige Mount Kilimanjaro zien, de hoogste berg van Afrika. Aan het eind van de middag keert u weer terug naar uw lodge (O,picknicklunch,D).

Amboseli › Lake Manyara (Tanzania)

Vandaag gaat u de grens over naar Tanzania en na aankomst in Arusha gebruikt u hier de lunch. Na het middagmaal rijdt u verder naar Lake Manyara. In dit dichtbeboste nationale park vindt u het grote meer Manyara. Wie weet komt u hier in bomen klimmende leeuwen tegen. Het zou zo maar kunnen (O,L,D)!

Lake Manyara › Serengeti National Park

In de ochtend maakt u een safari en bij het meer vindt u flamingo's. Na de lunch rijdt u verder naar de Serengeti waar u twee nachten zal verblijven (O,L,D).

Serengeti National Park

Serengeti bestaat voornamelijk uit savannen en hier en daar granieten rotsformaties. Het heeft een bijzondere variatie aan wild die in grote kuddes over de vlakten trekken, maar ook een spectaculair landschap en weidse vergezichten. Tijdens de safari's gaat u op zoek naar onder meer zwart gemaande leeuwen, luipaarden, cheeta's, gestreepte hyena's, zebra's en gnoes (O,L,D).

Serengeti National Park › Ngorongoro Conservation Area

U neemt afscheid van de Serengeti en rijdt richting de wereldberoemde Ngorongoro-krater. De krater van de oude vulkaan met een diameter van 19 kilometer is door de UNESCO uitgeroepen tot een World Heritage Site, een uniek natuurgebied dat bescherming geniet als 'erfgoed van de aarde'. Tussendoor wordt er gestopt voor een picknicklunch en eind van de middag komt u aan bij uw lodge (O,picknicklunch,D).

Ngorongoro Conservation Area

In de ochtend daalt u met een sterke terreinwagen af naar de bodem van de Ngorongoro-krater. In deze biotoop voelen veel diersoorten zich thuis. Er zijn bossen, moerassen, een zouthoudend meer en savannen, op een relatief kleine oppervlakte en door deze veelzijdige begroeiing leven hier vele diersoorten permanent zoals neushoorns, leeuwen en nijlpaarden (O,picknicklunch,D).

Ngorongoro Conservation Area › Tarangire National Park

Het laatste park tijdens deze reis is het Tarangire National Park. Het park kenmerkt zich door heuvelachtig terrein en de diep gelegen Tarangire-rivier, baobab-bomen en kleine moerassen. Hier kunt u leeuwen, cheeta's en luipaarden tegenkomen (O,L,D).

Tarangire National Park › Vertrek Nairobi

Op weg naar de uitgang van het park maakt u, als de tijd het toelaat, een laatste game drive. U keert terug naar Arusha, waar een lunch wordt geserveerd. Na de lunch reist u terug naar Nairobi waar u in de namiddag aankomt. Na het diner in de stad wordt u vervolgens teruggebracht naar de luchthaven van Nairobi of naar uw hotel waar deze reis eindigt (O,L,D).Verdere info

Bijzonderheden

 • U heeft tijdens de safari gegarandeerde raamplaatsen voor 7 personen
 • U dient te reizen met plooibare tassen/koffers i.v.m. de beperkte laadruimte in het safari-voertuig
 • Het is tevens mogelijk deze reis te maken in internationaal groepsverband. Vraagt u ons naar de mogelijkheden
 • Het is tevens mogelijk om vanuit Arusha terug te vliegen. Vraagt u ons naar de mogelijkheden.

Reisleiding

Engelssprekende reisbegeleiding.

Beleef meer

 • Deze reis kunt u verlengen in Mombasa of Zanzibar. Op onze website vindt u vele mogelijkheden, maar natuurlijk kunnen we u ook persoonlijk adviseren!
 • Een ballontocht over de Serengeti in de ochtend om de prachtige zonsopkomst te aanschouwen. Deze kan bij boeking worden aangevraagd.

 • Wat denkt u van een extra nacht in Nairobi aan het begin van uw reis? Maak hier bijvoorbeeld de Karen Blixen Museum Tour-excursie.

Excursiemogelijkheden

Genoemde activiteiten zijn inbegrepen, m.u.v. facultatieve activiteiten/excursies. U heeft de mogelijkheid om op dag 3 een ballonsafari over de Masai Mara bij te boeken. Neemt u contact met ons op voor de mogelijkheden.

Deelnemers

Minimaal 2, maximaal 7.

Vertrekdata

Deze reis vertrekt op dinsdag en donderdag (middenklasse) en zondag (eersteklasse).
Naar keuze in middenklasse of eersteklasse accommodaties. De accommodaties zijn op mooie locaties gelegen, veelal in de parken.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

In Kenia en Tanzania reist u per 4-WD safarivoertuig geschikt voor maximaal 7 personen.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Bekijk ook deze variant van deze reis:

Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me