• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Chimpansees in Kibale
 • Queen Elizabeth National Park
 • Lake Mburo-merengebied
 • Gorilla's in Bwindi Impenetrable Forest

Best of Uganda

9-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Oeganda is een van de mooiste landen in het groene hart van Afrika. Het is toeristisch nog in ontwikkeling. Als u daar rekening mee houdt, is Oeganda een bijzonder mooie bestemming. Hier ontspringt de Nijl, liggen oude kraters en heldere kratermeren en storte... lees verder »
Vanaf € 4567,-   p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Bwindi Impenetrable Forest, Uganda
 • Gorilla, Uganda
 • Kingfisher, Uganda
 • Sunset in Uganda
Bwindi Impenetrable Forest, Uganda Gorilla, Uganda Kingfisher, Uganda Sunset in UgandaImpressies

Bwindi Impenetrable Forest, Uganda
Gorilla, Uganda
Kingfisher, Uganda
Sunset in UgandaReisinformatie


Oeganda is een van de mooiste landen in het groene hart van Afrika. Het is toeristisch nog in ontwikkeling. Als u daar rekening mee houdt, is Oeganda een bijzonder mooie bestemming. Hier ontspringt de Nijl, liggen oude kraters en heldere kratermeren en storten watervallen naar beneden langs groene bergwanden. U rijdt door bergen, een heuvelachtig landschap en over uitgestrekte savannes. Een ontmoeting met gorilla's is een ervaring voor het leven.
Best of Uganda Best of UgandaDag tot dag

Entebbe

Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht voor de overnachting.

Entebbe › Kibale Forest

U rijdt in ongeveer vijf uur via Fort Portal naar het Kibale Forest National Park. U verblijft twee nachten in de Primate Lodge (middenklasse), een mooie eco-lodge in het hart van het park, of het Kibale Forest Camp (eersteklasse) (O,L,D).

Kibale Forest National Park

Dit nationale park herbergt de grootste variatie en concentratie van primaten (mensapen) van oostelijk Afrika. U maakt een wandeling van ongeveer drie uur door het woud. Hier leven negen apensoorten, waaronder grote groepen chimpansees. U heeft een redelijke kans (men zegt zo'n 85%) om ze te zien. In dit gebied komen ook de fraaie franje-apen voor evenals buffels, olifanten en diverse antilopensoorten. Na de lunch maakt u nog een wandeling (O,L,D).

Kibale Forest National Park › Queen Elizabeth National Park

Het is circa zes uur rijden naar Queen Elizabeth National Park. Onderweg passeert u de evenaar en kunt u foto's maken bij het markeringspunt. Bij aankomst in uw accommodatie maakt u een game drive (O,L,D).

Queen Elizabeth National Park

Na een vroeg ontbijt maakt u een game drive door het park. U kunt onder meer olifanten, giraffes, zebra's, buffels en leeuwen spotten. De zwarte bergen van Rwenzori, de uitgestrekte savannes, talrijke kratermeren en oude vulkanen vormen een van de meest indrukwekkende natuurgebieden van het land. In de middag maakt u een boottocht op het Kazinga Channel. Zo ziet u van dichtbij watervogels en krokodillen. Er leven hier duizenden nijlpaarden (O,L,D).

Queen Elizabeth › Bwindi Impenetrable Forest

U rijdt in ongeveer vijf uur naar het Bwindi Impenetrable Forest. U verblijft twee nachten in de Engagi Lodge (middenklasse) of de Silverback Lodge (O,L,D).

Bwindi Impenetrable Forest

Na een vroeg ontbijt gaat u op weg. In het ondoordringbare woud van Bwindi leeft de berggorilla. Dat u gorilla's zult zien kunnen we niet garanderen, maar uiteraard doet uw gids zijn uiterste best om u deze ervaring te geven. De zoektocht kan een half uur tot acht uur duren. Het pad kan glibberig zijn en voor deze tocht moet u dan ook goed ter been zijn. Heeft u de gorilla's gevonden, dan kunt u ze tot 3 à 5 meter naderen en mag u ze één uur zien. De meeste bezoekers beschrijven deze dag later als een ervaring voor het leven (O,L,D).

Bwindi Impenetrable Forest › Lake Mburo

U reist in ongeveer zes uur naar het Lake Mburo National Park. Het bestaat voor het grootste deel uit savannes met her en der een solitaire acacia. In het park liggen vijf meren, waarvan Lake Mburo het grootste is. Komen bijvoorbeeld in Kenia duizenden impala's voor, in Uganda is dit een zeldzaam dier, maar u kunt ze tegenkomen, evenals elandantilopes, klipspringers, buffels en nijlpaarden (O,L,D).

Lake Mburo › Entebbe

In de vroege ochtend rijdt u via het meer waar u de kans heeft om nijlpaarden, krokodillen en andere dieren te spotten. Na aankomst in Entebbe wordt u naar de luchthaven gebracht (O,picknicklunch,D).Verdere info

Bijzonderheden

 • De wandelingen zijn in gezelschap van andere (internationale) reizigers
 • De annuleringskosten voor de Gorilla Permit (ca. € 654,-) en de Chimpansee Permit (ca. € 163,-)  zijn 100% na boeking
 • Voor de Gorilla & Chimpansee Trekkings geldt een minimumleeftijd van 15 jaar
 • U kunt er ook voor kiezen om deze reis te combineren met Kenia of Tanzania, u vliegt dan vanuit en naar Nairobi of Kilimanjaro.

Reisleiding

Engelssprekende chauffeur/gids.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Verlenging

Wilt u langer verblijven? U kunt voor, tijdens en na de reis overnachtingen bijboeken. Denkt u bijvoorbeeld aan een paar nachten aan de stranden van Kenia, in het Leopard Beach Resort & Spa.

Deelnemers

Minimaal 2.
Naar keuze in middenklasse of eersteklasse lodges en tentenkampen.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=diner).

Vervoer

Per 4-WD voertuig.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me