Rondreis The Midwest

Vooral motorliefhebbers kiezen voor deze regio. Hier ligt namelijk het startpunt van de ‘mother of all roads’: Route 66.

Miranda Schoone
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Midwest-Amerika met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Lake Superior

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Miranda Schoone

Reisspecialist Amerika

Reisinformatie The Midwest

 • Over onze reizen
 • Foto's

U reist naar deze regio voor de stad Chicago, de Route 66 en de vijf grote meren op of nabij de grens met Canada (The Great Lakes): Lake Superior, Lake Huron, Lake Michigan, Lake Erie en Lake Ontario.

Beste reistijd voor The Midwest

Onder de Midwest worden alle staten verstaan die aan de oostkant van het midden liggen. Noordelijk grenst dit gebied aan Canada, zuidelijk aan The Deep South en westelijk aan West-Amerika. De verschillen tussen noord en zuid maken zorgen ook voor een verschil in reisperiode voor deze regio:
Reizen in de zomermaanden: Kies dan voor een rondreis in het noordelijke deel van de Mid West
Reizen in de wintermaanden: Kies dan voor een rondreis in het zuidelijke deel van de Mid West. Eventueel gecombineerd met een rondreis in The Deep South (en Florida).

Belangrijke plaatsen en bezienswaardigheden in The Midwest

The Midwest is niet voor iedereen het eerste reisdoel voor een rondreis Amerika. De regio heeft echter zeer veel te bieden, waaronder ook bekende bezienswaardigheden:

Chicago

Veruit de belangrijkste stad in The Midwest is Chicago. De op twee na grootste stad van Amerika is een bestemming op zich en daarnaast hét startpunt van de Route 66.

Route 66

Is een introductie nog nodig? Route 66 (US66) was een historische autoweg in Amerika, die begon in Chicago en eindigde aan het strand van de Stille Oceaan in Santa Monica bij Los Angeles. De totale lengte was 3940 km. In 1985 werd US66 officieel opgeheven, nadat het Interstate Highway System het langeafstandsverkeer had overgenomen. Maar voor velen blijft Route 66 dé meest illustere route ter wereld. De gehele route voert u door de staten Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië.
Route 66 is al in vele Hollywood-films decor geweest, zoals de animatiefilm Cars en de legendarische film Easy Rider met Henri Fonda, Dennis Hopper en Jack Nicholson.

The Great Lakes

The Great Lakes is de verzamelnaam voor de vijf grote meren op of nabij de grens tussen Amerika en Canada. De vijf grootste meren zijn:

 • Lake Superior
 • Lake Huron
 • Lake Michigan
 • Lake Erie
 • Lake Ontario

Het grond rondom de meren is rijk aan delfstoffen zoals nikkel, ijzererts, koper, lood, goud en zilver. Voor het transport daarvan zijn de meren van groot belang. De fraaie oevers van de meren leven zich echter ook uitstekend voor vele activiteiten en vakantiemogelijkheden.

Detroit

Detroit is de grootste stad in Michigan. De stad is vooral bekend omdat de grote drie Amerikaanse automerken er hun hoofdkwartier hebben: Ford, General Motors en Chrysler. Ook was Detroit de bakermat van de techno en van Motown. De noordelijke ligging maakt de stad vooral geschikt voor een bezoek in het late voorjaar, de zomermaanden en het najaar.

Reisfoto's The Midwest