• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Paramaribo

De feestelijke stad Paramaribo is veelal een lust voor het oog. Door de laagbouw en de vele vrijstaande huizen is Paramaribo zeer uitgestrekt maar heeft het desalniettemin tot op de dag van vandaag wel haar dorpse karakter kunnen behouden.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerdReisinformatie Paramaribo

De feestelijke stad Paramaribo is veelal een lust voor het oog. Door de laagbouw en de vele vrijstaande huizen is Paramaribo zeer uitgestrekt maar heeft het desalniettemin tot op de dag van vandaag wel haar dorpse karakter kunnen behouden.


De wijken van Paramaribo

Alle wijken hebben een bepaalde charme en door de multiculturele samenstelling van de bevolking een geheel eigen sfeer. Ga eten in de Javaanse wijk Blauwgrond, winkelen in het historische centrum en aanschouw de luxueuze villa’s aan de Suriname-rivier en u zult niet anders kunnen dan dit te beamen.


Ons aanbod in Paramaribo

Paramaribo is hét startpunt van iedere reiziger die naar Suriname reist. Vanuit Paramaribo kunt u allerlei losse (dag-)excursies maken naar de bijzondere regio's van Suriname, waarbij u verblijft in één vast hotel in de stad, maar ook kunt u natuurlijk meegaan op een van onze rondreizen. Vraag ons naar de mogelijkheden, wij adviseren u graag.
Bekijk ons aanbod hotels in Paramaribo >


Bezienswaardigheden van Paramaribo

Fort Zeelandia

De bekendste toeristische trekpleister van Paramaribo is Fort Zeelandia. Dit voormalige Nederlandse fort is gelegen aan de linkeroever van de Surinamerivier, op de plek waar de kolonisten voor het eerst voet aan wal zetten. Het is eveneens de locatie waar de beruchte decembermoorden hebben plaatsgevonden en waar tegenwoordig het Surinaams museum is gehuisvest. Maak hier kennis met de hoogte- en dieptepunten uit de indrukwekkende Surinaamse geschiedenis.

Onafhankelijkheidsplein

Achter Fort Zeelandia ligt het Onafhankelijkheidsplein, een groot plein dat vrijwel elke zondagochtend gebruikt wordt voor een typische Surinaamse mannenhobby. Bent u op een zondag in Paramaribo? Dan willen wij u zeker aanbevelen vroeg uit de veren te gaan om te zien hoe de Surinaamse mannen hun zangvogels hun fluitkunsten laten demonstreren. Een erg leuk tafereel om gade te slaan!

Centrale markt

Ook de Centrale Markt, de grootste overdekte markt van het Caraïbisch gebied, is zeer zeker een bezoek waard. Op deze chaotische maar gezellige markt vindt u tal van kleurrijke standjes waar verschillende producten, variërend van verschillende soorten tropisch fruit, groenten, vlees en vis maar ook kleding, sieraden en boeken te koop worden aangeboden.

Palmentuin

De Palmentuin, de voormalige achtertuin van het presidentieel paleis, is de plek bij uitstek om heerlijk in de schaduw van de palmbomen uit te rusten.

Waterkant

Sinds jaar en dag is de Waterkant, het stukje kade om de hoek van het Onafhankelijkheidsplein, het trefpunt van de bevolking. Met een prachtig uitzicht op de rivier kunt u hier, onder de schaduw van de amandelbomen, smullen van een hapje en drankje bij een van de vele authentieke eetstalletjes. Wat is het toch genieten in deze bijzondere stad!


Dagexcursies vanuit Paramaribo

Een dagje erop uit vanaf Paramaribo? Dat kan met het scala aan dagtochten, onder leiding van ervaren Nederlandssprekende gidsen, dat wij u bieden. Wenst u een van deze bestemmingen te bezoeken? Twijfel dan niet langer en boek het direct bij uw reservering naar Suriname. Zo bent u ervan verzekerd dat deelname aan deze unieke dagtocht niet aan uw neus voorbijgaat.
Een greep uit ons aanbod:

• Warappakreek: Tijdens een boottocht door de fantastische, vogelrijke Warappakreek waarlangs zich eveneens nog tal van overblijfselen uit de slaventijd bevinden.
• Oude ambachten & White Beach: Tijdens deze excursie aanschouwt u de mooiste vlinders in de vlindertuin en bezoekt u de werkplaats van de marron houtsnijwerkers. Ook neemt u een kijkje bij de inheemse pottenbakkers waarbij u ze van begin tot eind de potten ziet vervaardigen. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan White Beach met een idyllisch opgespoten hagelwit strand.
• Dolfijnen spotten: Dolfijnen in Suriname? Jazeker! Tijdens deze excursie reist u vanaf Leonsberg richting de monding van de Commewijne rivier, op zoek naar dolfijnen.
• Brownsberg: Een dagexcursie naar het 8400 hectare tellende natuurpark Brownsberg. Hier leven apen en trompetvogels en kunt u wandelingen maken in de prachtige bosrijke gebieden.
• Commewijne boottocht: Tijdens deze riviercruise vaart u door het gebied van de uit de 18e eeuw stammende plantages. Met een beetje geluk spot u hier ook nog wat zoetwater dolfijnen.
• Commewijne plantage: Het Commewijne district staat bekend om z'n oude plantages. U doorkruist dit bijzondere district en krijgt een zeer goed beeld van wat zich hier in het verleden heeft afgespeeld en hoe het leven er nu aan toe gaat.
• Fietstocht plantage Peperpot: Het vlakke Commewijne District leent zich uitstekend om te fietsen.
Neemt u contact met ons op indien u deze of andere excursies wilt reserveren.
Reisblog Suriname

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Suriname met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me