Lees alles over reizen in deze tijd en de drukte op Schiphol

Bonaire vakantie

Wij zijn erg enthousiast over een Bonaire vakantie, want dit is ‘the place to be’ om te duiken. Het eiland heeft diverse duikplekken en ze zijn allemaal schitterend. Het is aan te raden om een auto te huren om zelf het eiland te ontdekken.

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Bonaire met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een kwaliteitsreis naar Bonaire met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Bonaire

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Anouk Vial

Reisspecialist Bonaire

Reisinformatie Bonaire

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Tijdens uw vakantie Bonaire zijn vele mogelijkheden: u kunt er heerlijk genieten van een ontspannen strandvakantie, maar ook kunt u heel goed duiken en snorkelen op Bonaire (Bonaire Marine Park). De natuur is eveneens prachtig en u kunt dan ook prima een auto huren op Bonaire om het eiland te verkennen.

Hotels Bonaire

Op Bonaire zult u geen grote hotels aantreffen. De sfeer van de hotels op Bonaire is rustiek en de hotels liggen vrijwel allemaal aan het strand. Bonaire heeft ook een ruime keus aan appartementen, geschikt voor duikers, maar er zijn ook diverse hotels met diverse faciliteiten op Bonaire. Op Bonaire zijn ook luxe vakantiewoningen aanwezig.

Autohuur Bonaire

Bonaire is misschien niet zo groot, maar de bezienswaardigheden liggen wel over het gehele eiland verspreid. Een huurauto op Bonaire kan daarom een uitkomst bieden.

Waar te verblijven op Bonaire?

Kralendijk

De hoofdstad van Bonaire, Kralendijk, ligt aan de westkust van Bonaire. Hier liggen tevens de meeste hotels voor uw vakantie Bonaire en zijn niet ver verwijderd van Kralendijk. Kralendijk is het politieke, culturele en zakelijke centrum van Bonaire, maar is verder niet echt een bruisende plaats.

Hotels met een privé-strand

Bonaire heeft niet veel lange witte zandstranden, maar een resort met een privé-strand is zeker wel te vinden. Laat u adviseren door onze reisspecialisten welk hotel het beste bij u past

Hotels aan de kust

Vrijwel alle hotels op Bonaire liggen direct aan de kust, maar zonder eigen strand. Vaak is er wel een steiger waar boten kunnen aanmeren, en hier kunt u natuurlijk prima zwemmen en snorkelen. Neemt u contact met ons op voor een reisadvies op maat voor uw keuze voor een hotel op Bonaire.

Luxe villa’s / vakantiewoningen op Bonaire

Kies voor onze luxe villa’s als u met een grotere groep een vakantie Bonaire overweegt. Deze liggen gelegen in de luxe woonwijken van Bonaire, zoals Sabadeco, ten noorden van Kralendijk, en Punt Vierkant en Belnem, ten zuiden van Kralendijk. Bonaire beschikt over prachtige villa’s met een adembenemend uitzicht op de Caribische zee.

Excursies en activiteiten op Bonaire

Duiken en snorkelen op Bonaire:

Bonaire is een ideale duiklocatie voor zowel ervaren duikers als beginners. Maar snorkelen kan ook, op een paar meter diepte is er al veel moois te zien!

Vogels spotten

Naast duizenden flamingo’s zijn er op Bonaire nog meer dan 200 andere vogelsoorten te bewonderen

Watersporten op Bonaire

De constante passaatwind maakt Bonaire ideaal voor wind- en kitesurfen. Bonaire is al een paar keer uitgeroepen tot de beste plek om te leren windsurfen

Fietsen en mountainbiken

Bonaire verkennen op de fiets of mountainbike is echt een aanrader. Op deze manier kom je op plaatsen die voor auto’s onbereikbaar zijn. Bonaire kent niet echt fietspaden, maar met een mountainbike kunt u hier prima uit de voeten: Bonaire kent ruim 500 kilometer aan natuurpaden, ideaal voor de mountainbike

Zoutpannen

Deze liggen rondom het Pekelmeer, in het zuidwesten an Bonaire. De zoutwinning op Bonaire is historisch en één van de eerste en belangrijkste bronnen van inkomsten op het eiland. De zoutbergen zijn niet te missen omdat ze al vanuit de verte te zien zijn!

Slavenhuisjes

De slaven werkten in de 17e en 18e eeuw in de en brachten hier doordeweeks de nacht door na hun arbeid in de zoutpannen.

Kajakken

U kunt onder begeleiding kajaktochten maken, maar ook individueel genieten van de prachtige natuur

Klein Bonaire

Voor de westkust van Bonaire ligt Klein Bonaire, vlakbij Kralendijk. Tegenwoordig is Klein Bonaire een onbewoond beschermd natuurgebied. Het is een fantastische plaats om te snorkelen of duiken en te genieten van het unieke ecosysteem. Met een beetje geluk ziet u zelfs zeeschildpadden!

Vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen voor deze excursies.

Tijdsverschillen

Het is op Bonaire 5 uur vroeger; wanneer wij zomertijd hebben 6 uur.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.
Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal is Nederlands, maar de voertaal is Papiaments. De meeste bewoners spreken ook Engels of Spaans.

Geldzaken

De munteenheid is de Amerikaanse Dollar (USD). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met uw terugkeer in Nederland.

Via Amerika naar Bonaire

Reist u via Amerika naar Bonaire, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Bonaire kent tropische temperaturen, gemiddeld tussen de 28-30°C. De passaatwind, kenmerkend voor de benedenwindse eilanden, zorgt voor een aangename, verkoelende bries. Bonaire valt buiten de zogenaamde ‘hurricane-belt’, de orkaanzone. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 27-30°C. De meeste regen valt in de periode juni tot en met november, het ‘natte seizoen’. Dit neemt niet weg dat er gedurende deze maanden volop zon kan zijn; het grootste terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen.

Reisfoto's Bonaire

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.