Lees alles over reizen in deze tijd en de drukte op Schiphol

Rondreis Cuba

Tijdens uw rondreis door Cuba doet u een stapje terug in de tijd. Proef Cubaanse sigaren, drink échte Cubaanse rum, dans de salsa in Havana en laat u rondrijden in een echte Amerikaanse oldtimer. Daarnaast zijn er prachtige natuurgebieden en stranden om te relaxen.

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Cuba met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een kwaliteitsreis naar Cuba met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Vinales

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Anouk Vial

Reisspecialist Cuba

Reisinformatie Cuba

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Wie Cuba zegt, denkt aan sigaren en Cuba Libre. Wie dit grootste eiland van het Caribisch gebied bezoekt, doet er echter goed aan het land te bereizen om zodoende kennis te maken met de koloniale pracht van de steden. Het eiland is bij uitstek geschikt voor de combinatie interessante cultuur en strand.

Plaatsen en bezienswaardigheden op Cuba

Waar moet u beginnen voor uw rondreis Cuba en wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Cuba? Wij lichten ze graag aan u toe:

Havana

Wat er ook over Havana wordt gezegd: de stad laat altijd een diepe indruk achter of u nu voor het eerst in Havana bent, of er al vaker bent geweest. Een van de meest dynamische steden ter wereld, Havana is een openluchtmuseum dat u niet mag missen!

Pinar del Rio & Vinales Vallei

Deze provincie heeft een prachtig landschap en dit is de streek waarde tabaksplanten groeien en waar de bekende Cubaanse sigaren hun oorsprong vinden. Deze regio mag niet ontbreken tijdens uw reis door Cuba.

Trinidad

Deze stad is een van de meest gefotografeerde steden van Cuba. U vindt hier een perfect voorbeeld van hoe een Cubaanse stad er in de Spaans koloniale tijd heeft uitgezien.

Santiago de Cuba

Santiago de Cuba is de muzikale hoofdstad van Cuba, gelegen in de bergen van de Sierra Maestra, en tevens is Santiago de Cuba de bakermat van de Cubaanse revolutie.

Cienfuegos

Een charmante havenstad in het zuiden van Cuba met een aantal mooie koloniale gebouwen.

Strandvakantie Cuba

Wilt u uw rondreis Cuba afsluiten of combineren met een strandvakantie Cuba? Dat kan uitstekend! Cuba heeft een aantal bijzonder mooie stranden voor een heerlijk ontspannen strandvakantie.

Varadero

Dé strandbestemming van Cuba, op circa 2 uur rijden vanaf Havana.

Guardalavaca

In het oosten van Cuba ligt de strandbestemming Guardalavaca. Hier is het water ongelooflijk helder, het strand hagelwit en de omgeving uitbundig groen is.

Cayos

De Cayos zijn talrijke met groen omsierde eilandjes met een spierwit strand en gelegen in een helderblauwe zee. Uitstekend geschikt voor een exclusieve en bijzondere strandvakantie.

Hotels Cuba

Ook ons aanbod hotel op Cuba is zeer divers; van eenvoudige hotels tot eersteklasse en luxe resorts in de steden en aan de stranden van Varadero. Nieuw in ons aanbod zijn de ‘Casas Particulares’, waarbij u verblijft bij de Cubanen thuis, waar u een kamer tot uw beschikking heeft en u de lokale bevolking pas écht leert kennen.

Tijdsverschillen

Het is op Cuba 6 uur vroeger.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.
Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal op Cuba

De officiële taal op Cuba is Spaans, dat met een typisch Cubaans accent wordt gesproken. Verhoudingsgewijs spreken redelijk wat mensen ook (enig) Engels en over het algemeen een beetje Duits.

Geldzaken

De officiële munt is de Cubaanse Peso (CUP), die u niet mag in- of uitvoeren. De zogenaamde ‘converteerbare Peso’ (CUC), de ‘Peso Convertible’ is het enige wettige betaalmiddel. De wisselkoers van de ‘Peso Convertible’ wordt gemeten aan de koers van de Amerikaanse dollar, waarbij de waarde van een ‘Peso Convertible’ ongeveer gelijk is aan de US dollar. De invoer en het bezit van US dollars is geoorloofd. Voor het omwisselen van de US dollar naar de ‘Peso Convertible’ is een wisselbelasting van toepassing van 18% (onderhevig aan wijzigingen). De hoge wisselbelasting van 18% wordt vooralsnog uitsluitend toegepast bij het wisselen van US dollars in de ‘Peso Convertible’. Een wisselbelasting van 6% (gerelateerd aan de US dollarkoers) is van toepassing op het contant inwisselen van euro’s. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na uw terugkeer in Nederland. Daarnaast is een toeristenkaart vereist. De kosten bedragen ca. € 20,- per persoon. Bij boeking van een reis naar Cuba zorgen wij voor het verkrijgen van de toeristenkaart. Deze is bij de reisbescheiden ingesloten.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Cuba ligt in een tropische klimaatzone. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 24-30°C; de nachttemperatuur bedraagt ongeveer 21°C. De maanden juli en augustus zijn de warmste maanden met een hoge vochtigheidsgraad. In de berggebieden is het beduidend koeler, met name in de avond.

De meeste regen in het Caribische gebied valt in de periode juni tot en met november. Het grootste deel van de dag is het gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen. Dezelfde periode staat tevens bekend als ‘orkaanseizoen’; de statistieken geven echter aan dat de meeste Caribische eilanden gemiddeld slechts twee tot drie keer per eeuw worden getroffen door een zogenaamde ‘hurricane’.

Reisfoto's Cuba

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.