Lees alles over reizen in deze tijd en de drukte op Schiphol

Curaçao vakantie

Curaçao is de ultieme bestemming om heerlijk te ontspannen op verschillende stranden. Er is keuze uit strandjes met veel faciltiteiten, maar er zijn ook talloze rustige privé plekjes verborgen tussen baaien en rotsen. Heerlijk!

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Curaçao met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een kwaliteitsreis naar Curaçao met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Strand van Curaçao

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Anouk Vial

Reisspecialist Curaçao

Reisinformatie Curaçao

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Wie droomt er niet van een vakantie Curaçao? Voor velen is Curaçao dé ideale bestemming voor een verre strandvakantie. Mambo Beach is wereldwijd bekend, maar naast Mambo Beach zijn Playa Kenepa (ook wel Knip Beach genoemd) en Playa Porto Mari ook een bezoek waard. Nog mooier is het strand van Klein Curaçao, een klein onbewoond eilandje voor de zuidoostkust. Hier ligt het langste en witste strand van Curaçao. Naast heerlijke stranden biedt Curaçao nog veel meer voor een heerlijke vakantie.

Carnaval

Als u de kans heeft om in februari naar Curaçao te gaan, doe dat dan! Tijdens de carnavalsperiode is het feest vanaf het Tumba Festival begin januari, tot de verbranding van koning Momo op de dag voor Aswoensdag. Met de verbranding van deze pop die symbool staat voor het carnaval wordt een periode van feest afgesloten waarin u kunt genieten van muziek, de leukste feesten, theater, kunst en folklore.

Een auto huren op Curaçao

Om Curaçao echt te leren kennen raden wij u aan om een auto te huren op Curaçao. Het wegennet op Curaçao is overzichtelijk, het verkeer is rustig en Curaçao kent bijna geen files. U kunt uw huurauto direct ophalen bij aankomst op de luchthaven, maar u kunt er ook voor kiezen om dit bij uw hotel te doen. Volop mogelijkheden voor een huurauto op Curaçao.

Waar te verblijven op Curaçao?

Een belangrijk onderdeel van uw vakantie Curaçao is de keuze van uw hotel. Uw budget bepaalt vaak de mogelijkheden qua luxe, comfort en gewenste faciliteiten. Maar ook de ligging is bepalend: zoekt u een rustige plek of juist een plek waar veel vertier is. Nieuw in ons aanbod zijn de luxe vakantiewoningen op Curaçao. Wij hebben verschillende hotels en vakantiewoningen in het aanbod voor uw perfecte Curaçao vakantie.

Landelijk gelegen hotels

Er zijn tevens diverse hotels en appartementen op Curaçao die wat landelijker liggen. Sommige zeer geschikt voor kinderen en soms zelfs aan een 18-holes golfbaan.

Vakantievilla’s op Curaçao

Nieuw in ons aanbod op Curaçao zijn de (luxe) vakantiewoningen. Deze villa’s liggen verspreid over Curaçao en zijn uitermate geschikt voor families met kinderen of grotere (vrienden)groepen. Neemt u vooral contact met ons voor de mogelijkheden.

Regio’s Curaçao

Blauw Baai

Het levendige Blauw Baai heeft een prachtig strand, en er is van alles te doen. Voor de kust liggen bijvoorbeeld prachtige plekken om te duiken.

Jan Thiel & Omgeving

De omgeving van de Jan Thiel Baai heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld. U vindt hier allerlei voorzieningen, van de oerhollandse Albert Heijn tot verschillende watersportmogelijkheden.

Mambo Beach

Van de 38 prachtige stranden die Curaçao rijk is, is Mambo Beach een van de bekendste.

Piscadera Baai

De Piscadera Baai ligt niet ver van de hoofdstad Willemstad. Bij de baai kunt u relaxen op het strand en genieten van heerlijk eten en drinken.

Sint Willibrordus

In het dorp Sint Willibrordus en de prachtige omgeving zult u een fijne Curaçao vakantie hebben. Hier geniet u op de parelwitte stranden met een koel drankje in de hand.

Westpunt

De stranden op het meest westelijke puntje van Curaçao zijn bekend vanwege hun natuurlijke schoonheid.

Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curacao. Het is een gezellige en kleurrijke stad met verschillende leuke wijken met kronkelende straatjes.

Excursies en activiteiten op Curaçao

Zon, zee en strand zijn natuurlijk onmisbare elementen tijdens uw vakantie Curaçao. Wilt u toch wat activiteiten ondernemen, dan zijn er talrijke excursiemogelijkheden of mogelijkheden voor een geslaagd dagje uit:

Bezoek aan Sea Aquarium en de Dolphin Academy

Hier heeft u de gelegenheid om dolfijnen te ontmoeten, te knuffelen, te zwemmen en met ze te duiken. Een unieke ervaring! Zeker als u met uw kinderen op vakantie gaat naar Curaçao.

Wandelen door Willemstad

Tijdens een (begeleide) wandeltocht door Willemstad leert u veel over de geschiedenis en cultuur van Curaçao.

Op safari op Curaçao

Ja u leest het goed; ook op Curaçao kunt u op safari gaan! Geen ‘Big Five’ spotten zoals in Afrika, maar wel in een jeep ‘off road’ rijden en lekker toeren in de omgeving van het Christoffelpark.

Bezoek aan struisvogelpark op Curaçao

In dit park leven honderden struisvogels en is daardoor het grootste buiten Afrika. Wilt u weten hoe struisvogelvlees smaakt? Breng dan ook een bezoek aan het restaurant.

Dinah Veeris

Dinah Veeris is het ‘kruidenvrouwtje’ van Curaçao. Bent u geïnteresseerd in homeopatische geneeskunde en alternatieve geneeswijzen, bezoekt u dan haar kruidentuin.

Zeilen en snorkelen op Curaçao

Door de aanwezige passaatwind rondom Curaçao is Curaçao een geschikte bestemming om te zeilen. Er zijn diverse tochten met klassieke zeilschepen, zoals de ‘Bounty’ en moderne catamarans zoals de ‘Jonalisa’.

Snorkelen en duiken

Curaçao kent tevens vele mooie duik- en snorkellocaties. Een absolute aanrader is een snorkelexcursie (incl. catamaran) naar het eilandje Klein Curaçao waar u een turquoiseblauwe zee treft en een wonderschone onderwaterwereld.

Tijdsverschillen

Het tijdsverschil met Curaçao is 5 uur vroeger dan in Nederland; in de zomertijd is het tijdsverschil met Nederland 6 uur.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.
Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal op Curaçao

De officiële taal op Curaçao is Nederlands, maar de voertaal is Papiaments. De meeste bewoners spreken ook Engels of Spaans.

Geldzaken Curaçao

De munteenheid is de Antilliaanse gulden (ANG). De munt heeft een vaste omrekenkoers met de Amerikaanse dollar. Wij adviseren u echter om (ook) Amerikaanse dollars in contant mee te nemen, omdat dit het meest gangbare betaalmiddel is. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met uw terugkomst. Tevens dient u zich uiterlijk 48 uur voor vertrek naar Curaçao online te registreren voor de immigratiekaart (de zogeheten Emkarkation and Disembarkation kaart) via https://edcardcuracao.com/

Via Amerika naar Curaçao
Reist u via Amerika naar Curaçao, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Curaçao kent tropische temperaturen tussen de 28-30°C. De passaatwind, kenmerkend voor de benedenwindse eilanden, zorgt voor een aangename, verkoelende bries. Curaçao valt buiten de orkaanzone. De meeste regen valt in de periode juni tot en met november. Het grootste deel van de dag is het dan gewoonlijk zonnig, met in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui.

Reisfoto's Curaçao

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.