Highlights of Bolivia

11-daagse privéreis

Met onze “Highlights” ziet u de hoogtepunten van het land. In Bolivia draait alles om de landschappen in de hooglanden: zoutvlaktes, lagunes, vulkanen en woestijnen. In deze reis zit het allemaal. Dé icoon van Bolivia is natuurlijk de immense zoutvlakte van Uyuni, onovertroffen in de wereld en u bent er een hele dag middenin! In La Paz is het heerlijk strunen over de heksenmarkt,
lees verder

Reisfoto's

Kristallisatie, Salar de Uyuni

Kristallisatie, Salar de Uyuni

Titicacameer

Titicacameer

Vlaggen bij Salar de Uyuni

Vlaggen bij Salar de Uyuni

Onderweg in Desierto de Siloli

Onderweg in Desierto de Siloli

Local op het platteland nabij Potosí

Local op het platteland nabij Potosí

Uyuni, Bolivia

Highlights

 • Zoutvlakte van Uyuni
 • La Paz met de kabelbaan
 • Titicacameer met Isla del Sol
+ +

Indicatieprijs

€ 3.399 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Met onze “Highlights” ziet u de hoogtepunten van het land. In Bolivia draait alles om de landschappen in de hooglanden: zoutvlaktes, lagunes, vulkanen en woestijnen. In deze reis zit het allemaal. Dé icoon van Bolivia is natuurlijk de immense zoutvlakte van Uyuni, onovertroffen in de wereld en u bent er een hele dag middenin! In La Paz is het heerlijk strunen over de heksenmarkt, met al die wonderlijke kitscherige amuletten en door de smalle straatjes van de oude binnenstad. Minstens zo leuk is een belevenis van geheel andere orde: de stadskabelbanen: als je wilt kun je wel een uur in alle stilte boven de stadswijken zweven, je stapt gewoon over van de éne kilometerslange lijn op de andere.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Lima - La Paz

Plein in La Paz

Plein in La Paz

Vandaag vertrekt u per rechtstreekse vlucht naar Lima (Peru) en vliegt dan door naar La Paz. Na aankomst ontvangst op de luchthaven en transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen.

U verblijft in Hotel La Casona - La Paz
Dag 2

La Paz

Plaza Murillo in La Paz

Plaza Murillo in La Paz

Vandaag maakt u een excursie naar het grootste archeologische complex van Bolivia: Tiwanaku ligt ruim 50 kilometer ten westen van de stad. Op het terrein zijn mooie restanten van tempels en poorten. ’s Middags gaat u met de stadsrondrit door de wijk met de reli-('hekserij') markt, langs koloniale kerken, het Goudmuseum en de Maanvallei.

U verblijft in Hotel La Casona - La Paz
Dag 3

La Paz - Sucre

Sucre

Sucre

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Sucre en bij aankomst transfer naar uw hotel.

U verblijft in Parador Santa Maria La Real - Sucre
Dag 4

Sucre

Lokale bevolking in Sucre

Lokale bevolking in Sucre

Tijdens de stadsrondrit bezoekt u onder meer: Casa de la Libertad, waar in 1825 de onafhankelijkheidsverklaring van Bolivia werd getekend; het voormalige klooster La Recoleta en het textielmuseum ASUR, dat prachtige traditionele weefpatronen uit verschillende landsdelen laat zien.

U verblijft in Parador Santa Maria La Real - Sucre
Dag 5

Sucre - Potosí

Locals in Bolivia

Locals in Bolivia

Door de mooie valleien naar Potosí. De stad staat zowel op de cultuur-, als de natuurlijst van het werelderfgoed. In de middag een bezoek aan de Munt, een prachtig koloniaal pand, dat nu een grote kunstcollectie huisvest.

U verblijft in Hotel Coloso - Potosí
Dag 6

Potosí - Uyuni

Rotsformatie in de woestijn

Rotsformatie in de woestijn

Vrije ochtend met de gelegenheid om één van de zilvermijnen te bezoeken in de fameuze Cerro Rico aan de rand van de stad. U gaat tijdens deze optionele excursie eerst met de gids naar één van de vele mijnwerkerswinkeltjes om offergaven te kopen, die in de mijn door de arbeiders aan een vooroudergod worden geofferd. In de middag reist u naar Uyuni. Het is een prachtige rit door het landschap, dat alsmaar meer woestijn wordt . Hier heeft u twee overnachtingen in een mooi zouthotel op basis van volpension.

U verblijft in Hotel Palacio de Sal - Colchani
Dag 7

Uyuni

Isla Pescado, Salar de Uyuni

Isla Pescado, Salar de Uyuni

U bent vandaag de gehele dag op de spectaculaire zoutvlakte van Uyuni, zo groot als onze drie noordelijke provincies.  Het is een verblindende witte zee van zoutkristallen, waarover jeeps en lijnbussen rijden zoals op de snelweg. In het midden van de vlakte – u hebt dan al 75 km gereden!  – ligt Incahuasi, een rotseiland waar u wandelt tussen metershoge zuilcactussen.  Een picknick op de zoutvlakte mag niet ontbreken! Daarna naar de noordkant van de zoutvlakte waar bij de Thunupavulkaan de Pukara de Ayque ligt en waar ook de Coquesa mummies te zien zijn.

U verblijft in Hotel Palacio de Sal - Colchani
Dag 8

Uyuni - Isla del Sol

Titicacameer

Titicacameer

Vlucht naar La Paz en aansluitend naar het Titicacameer. In Copacabana bezoekt u de pelgrimskerk van de Zwarte Madonna. Daarna met de boot naar Isla del Sol. Na aankomst in de haven hebt u een traditionele lunch en dan te voet naar de ecolodge (45 min.). De bagage gaat per ezel.

U verblijft in Ecolodge La Estancia - Isla del Sol
Dag 9

Isla del Sol - La Paz

De kabelbaan in La Paz

De kabelbaan in La Paz

Een excursietransfer per boot brengt u weer naar Copacabana, met onderweg een bezoek aan de Chincana-ruïnes en aan Isla de la Luna. Vanuit de voorstad van La Paz "El Alto" met de kabelbaan naar 400 meter lager gelegen downtown.

U verblijft in Hotel La Casona - La Paz
Dag 10

La Paz - Lima - Amsterdam

De transfer brengt u naar het vliegveld voor uw vlucht terug via Lima naar Amsterdam.

Dag 11

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Inentingen

Afhankelijk van welke gebieden bezocht worden wordt de gele koorts, DTP en Hepatitis A vaccinatie aangeraden. Wij raden u ten alle tijden aan contact op te nemen met uw huisarts of de GGD, voor feitelijke informatie.

Hoogteziekte

Omdat u tijdens de reis door het hooggelegen Andesgebied reist, kan hoogteziekte voorkomen. Het krijgen van hoogteziekte kan helaas nooit worden uitgesloten. Klachten en symptomen die kunnen duiden op hoogteziekte zijn o.a.: slecht slapen, hoofdpijn en misselijkheid. Meestal gaan de klachten binnen enkele dagen weer over, maar als deze aanhouden of dermate heftig zijn raden we u aan om een arts te raadplegen. U kunt contact op nemen met de GGD of uw huisarts voor meer informatie, advies en eventuele preventie.

Klimaat

Titicacameer, La Paz en Uyuni liggen op de altiplano – de hooglanden – op een hoogte variërend van 3600 tot 3800 meter hoogte. Door die hoogte wordt het nooit heet en koelt het ’s nachts flink af. De gemiddelde temperatuur overdag ligt rond de 18ºC en ’s nachts rond de 3ºC. In het gebied rond het Titicacameer is het iets warmer met 20-22ºC overdag en ’s nachts 5-10ºC. In de wintermaanden mei t/m augustus vriest het licht in de nacht. Maar ook in andere maanden vriest het af en toe.
Over de gehele altiplano valt gemiddeld slechts 325 mm per jaar, voornamelijk in de zomer van november t/m maart. Rond de zoutvlakte van Uyuni regent het in de periode van laat december tot begin april; de regen valt soms in regenbuien maar het kan ook in aanhoudende motregen. Rond het Titicacameer valt de sporadische regen in het voorjaar van september t/m december.
Algemeen:
• Warmste maand: oktober/november
• Koudste maand: juli/augustus
• Natste maand: januari
Tijdens het regenseizoen is de zoutvlakte van Uyuni bedekt met een laagje water van 10-15 cm. Aan de noordoever valt meer dan in het midden. Het excursieprogramma wordt daarop aangepast. Deze natte periode is het toeristische hoogseizoen omdat dan juist veel Aziatische toeristen komen voor de spiegelende zoutvlakte.

Reisdocumenten

Een geldig paspoort dat na vertrek uit Bolivia nog 6 maanden geldig is, is vereist. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Andere visa zijn niet nodig. Als u via de Verenigde Staten vliegt, dient u uiterlijk 72 uur voor vertrek een "reisautorisatie" aan te vragen. Meer informatie hierover vindt u op de website van de ESTA.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 3.399,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Overige vluchten, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen middenklasse verblijven inclusief ontbijt
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Overige maaltijden
 • Optionele excursie(s)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • Beste reisperiode april t/m oktober.
 • Reis is op privébasis met gids en chauffeur. M.u.v. boot en ferry.
 • Wisselende Engelssprekende gidsen.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Local op het platteland nabij Potosí

Waarom naar Bolivia met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds