Experience Authentic Cuba

16-daagse autoreis

Geniet van Caribische sferen in authentiek Cuba! Kijk uw ogen uit in Havana, fiets door tabaksplantages, verwonder u over koloniale architectuur, maak een praatje met de locals, leer de Cubaanse keuken kennen en verblijf in een Casa Particular.


Fietsen door traditionele dorpjes en tussen unieke bergen en tabaksvelden door in de Viñales Vallei was onvergetelijk!

- reisspecialist Anouk Vial

Reisfoto's

Oldtimer in Havana

Oldtimer in Havana

Viñales Vallei

Viñales Vallei

Cubaanse vlag in Trinidad

Cubaanse vlag in Trinidad

Strand van Cayo Santa Maria

Strand van Cayo Santa Maria

Santa Clara

Santa Clara

Hoogtepunten
 • Overnacht luxe in Havana met een zwembad dat uitkijkt op El Capitolio
 • Verken de tabaksplantages in de Viñales Vallei per fiets
 • Verblijf in een ‘Casa Particular’ in authentiek Trinidad
 • Rustige en parelwitte stranden op de minder bekende Cayos
 • Een tocht per oldtimer door kleurrijk Havana
 • Wandel door natuurreservaat Topes de Collantes
+ +

Vanafprijs

€ 3.499 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
 • Rechtstreekse vluchten met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Comfortabele en sfeervolle verblijven op top locaties in de steden, aan de stranden en in de natuurparken, op basis beschreven verzorging
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een tocht per oldtimer door historisch Havana
 • Comfortabele huurauto, inclusief alle benodigde verzekeringen
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Excursies
 • Prijs & info

Als er een woord is dat Cuba het beste omschrijft, dan is dat ‘authentiek’. Tijdens deze rondreis bezoekt u de mooiste plekken van het noorden, westen en midden van dit fascinerende eiland. De eerste kennismaking met Cuba is hoofdstad Havana. Verwonder u over de koloniale architectuur, maak praatjes met de locals en leer de Cubaanse keuken kennen. Vervolgens reist u per huurauto naar de schilderachtige Viñales Vallei, een indrukwekkend natuurgebied met unieke landschappen waarin tabaksplantages liggen. Cienfuegos is de volgende bestemming van de reis, omringd door suikerplantages en nabij de El Nicho-waterval. Het échte Cuba ervaart u in koloniaal Trinidad, een openluchtmuseum op zich! Hier verblijft u in een ‘Casa Particular’, oftewel in een privéhuis bij mensen thuis. Een geweldige ervaring! Uiteraard is er ook tijd voor zon, zee en strand. Voordat u de reis afsluit in excentriek Santa Clara, verblijft u namelijk op de paradijselijke Cayo Santa Maria!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Havana

Oldtimer in Havana

Oldtimer in Havana

Vandaag vertrekt u naar Havana. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel in het centrum van deze klassieke stad gebracht.

Verblijft u liever in een lokale ‘Casa Particular’? Ook dat is mogelijk!

U verblijft in Saratoga Hotel - Havana
Inclusief ontbijt
Dag 2-3

Vrije dagen Havana

Straatmuzikant in Havana

Straatmuzikant in Havana

Dompel u de komende twee dagen volledig onder in de Cubaanse cultuur. U maakt op dag twee een stadsrondrit per iconische oldtimer, de klassieke Cubaanse ervaring die niet mag ontbreken! De geschiedenis lijkt in het koloniale centrum van Havana steeds weer tot leven te komen. Hier bewondert u imponerende, kleurrijke gebouwen en statige pleinen, ruikt u de sigarengeur in de smalle steegjes en hoort u vaak swingende salsamuziek op de achtergrond. De locals zijn goedlachs en zeer vriendelijk!

In de middag van dag drie haalt u alvast uw huurauto op, zodat u op dag vier gemakkelijk kunt vertrekken richting de volgende bestemming.

U verblijft in Saratoga Hotel - Havana
Inclusief ontbijt

Inbegrepen excursie:

Stadsrondrit per iconische oldtimer

Dag 4

Havana - Viñales Vallei

Viñales Vallei

Viñales Vallei

Vandaag vertrekt u naar de schilderachtige Viñales Vallei, het groene hart van de provincie Pinar del Rio. De rit neemt u mee door een exotisch landschap met uitgestrekte valleien met unieke rotsformaties, zogeheten ‘mogotes’. Dit is ook de plek waar fotogenieke tabaksplantages te vinden zijn en waar de wereldberoemde Cubaanse sigaren vandaan komen.

U verblijft in Los Jazmines - Viñales Vallei
Inclusief ontbijt
Dag 5

Vrije dag Viñales Vallei

Tabakmaker in Viñales

Tabakmaker in Viñales

U heeft ruimschoots de tijd om de groene natuurpracht van de Viñales Vallei te bewonderen. Maak wandelingen door de betoverend mooie natuur, bezoek traditionele tabaksplantages of verken deze indrukwekkende vallei per fiets of te paard. De vallei is ook de aangewezen plek om een Cubaanse kookworkshop te volgen. Wist u dat er ook ondergrondse grotten zijn die u kunt bezoeken?

U verblijft in Los Jazmines - Viñales Vallei
Inclusief ontbijt

Inbegrepen excursie:

Verken de Viñales Vallei per fiets

Dag 6

Viñales Vallei - Cienfuegos

De kust van Cienfuegos

De kust van Cienfuegos

Wij adviseren u om vandaag vroeg te vertrekken. U rijdt naar Cienfuegos, een charmante kuststad die wordt gekenmerkt door Franse koloniale architectuur. Aan de westkant grenst de stad aan de gelijknamige baai en in het binnenland wordt het omringd door suikerrietplantages. Stop onderweg bij Playa Girón of Playa Larga, beide gelegen aan de bekende Varkensbaai. Hier kunt u een frisse duik nemen, snorkelen langs de kust en bij een van de authentieke Paladeres – dit zijn particuliere restaurants – een hapje eten.

U verblijft in Melia La Union Hotel - Cienfuegos
Inclusief ontbijt
Dag 7

Vrije dag Cienfuegos

Palacio de Valle, Cienfuegos

Palacio de Valle, Cienfuegos

Ons advies voor vandaag? Een bezoek brengen aan de waterval El Nicho, waar u na een mooie wandeling door de ongerepte, weelderige natuur een verfrissende duik kunt nemen. Maak terug in Cienfuegos, ook wel ‘De Parel van het Zuiden’ genoemd, een wandeling door het historische centrum.

U verblijft in Melia La Union Hotel - Cienfuegos
Inclusief ontbijt
Dag 8

Cienfuegos - Trinidad

Trinidad

Trinidad

Langs de kustweg rijdt u in zuidelijke richting naar Trinidad, rechtstreeks terug de koloniale tijd in. Deze in 1514 gestichte stad is met zijn kronkelende straatjes, imposante architectuur, historische pleinen en kleurrijke huizen een van de mooiste steden van het eiland. U krijgt in Trinidad een goed beeld van het dagelijkse leven van de bevolking. Deze ervaring wordt nog eens versterkt door een verblijf in een van de lokale ‘casas particulares’.

U verblijft in La Casona 759 - Trinidad
Inclusief ontbijt
Dag 9-10

Vrije dagen Trinidad

Oldtimer in Trinidad

Oldtimer in Trinidad

De komende twee dagen staan in het teken van genieten van het karakteristieke Trinidad en de schitterende omgeving. Proef de sfeer tijdens wandelingen door Trinidad, ga op pad over kronkelende wegen naar de prachtige natuur van Topes de Collantes of kom bij op een van de nabijgelegen stranden, zoals het idyllische Playa Ancón. Aan het einde van de dag heeft u misschien zin in een dansje? Een salsa les behoort uiteraard tot de mogelijkheden! Sluit de dagen af in een van de vele lokale bars aan het centrale plein, hier geniet u van Cuba Libres en traditionele muziek.

U verblijft in La Casona 759 - Trinidad
Inclusief ontbijt
Dag 11

Trinidad - Cayo Santa Maria

Strand van Cayo Santa Maria

Strand van Cayo Santa Maria

Het is tijd om koloniaal Trinidad te verruilen voor de paradijselijke stranden van Cuba. U rijdt door het binnenland van Cuba naar de oostkust, waar de eilandenarchipel Jardines del Rey ligt. De archipel bestaat uit verschillende eilandjes, ‘Cayos’ genaamd. U verblijft de komende drie nachten op het idyllische Cayo Santa Maria.

U verblijft in Royalton Cayo Santa Maria - Cayo Santa Maria
Inclusief ontbijt
Dag 12-13

Vrije dagen Cayo Santa Maria

Strand van Cayo Santa Maria

Strand van Cayo Santa Maria

Maak voor de komende dagen geen plannen behalve een plaatsje zoeken onder een wuivende palmboom op een van de negen parelwitte poederstranden van Cayo Santa Maria. Ter verkoeling neemt u zo nu en dan een duik in de kristalheldere, turquoise zee.

U verblijft in Royalton Cayo Santa Maria - Cayo Santa Maria
Inclusief ontbijt
Dag 14

Cayo Santa Maria - Santa Clara

Santa Clara

Santa Clara

U rijdt vandaag over de verbindingsweg terug naar het vasteland met als eindbestemming het kleine, maar bruisende en hippe Santa Clara. Het stadje staat vol met koloniale gebouwen en staat bekend als de meest vooruitstrevende stad van het eiland.

U verblijft in Hotel E Villa Central - Santa Clara
Inclusief ontbijt
Dag 15

Santa Clara - Havana - Amsterdam

Vandaag markeert de laatste dag op Cuba. U vertrekt vanochtend na het ontbijt richting de luchthaven van Havana. Hier levert u uw huurauto weer in en vervolgens maakt u zich klaar voor de terugvlucht.

Dag 16

Aankomst Amsterdam

Einde van deze fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Tijdsverschil

In Cuba is het in onze zomertijd zeven uur vroeger dan in Nederland en België. In onze wintertijd is het zes uur vroeger.

Gezondheid

De gezondheidszorg in Cuba is relatief goed, echter is het niet te vergelijken met de westerse gezondheidszorg. Soms is er bijvoorbeeld een gebrek aan medische apparatuur en geneesmiddelen. Alle reizigers die Cuba bezoeken dienen verplicht een ziektekostenverzekering te bezitten of een reisverzekering die medische kosten dekt. Houd er rekening mee dat er naar aankomst in Cuba naar een bewijs van deze verzekering zal worden gevraagd.

Taal

De officiële taal van Cuba is Spaans. In Havana en toeristische kustplaatsen wordt een redelijk woordje Engels gesproken, maar daarbuiten zal dit vaak niet gesproken worden. Ons advies is dan ook een woordje Spaans te leren.

Geldzaken

De officiële munt is de Cubaanse Peso (CUP), die u niet mag in- of uitvoeren. De zogenaamde ‘converteerbare Peso’ (CUC), de ‘Peso Convertible’ is het enige wettige betaalmiddel. De wisselkoers van de ‘Peso Convertible’ wordt gemeten aan de koers van de Amerikaanse dollar, waarbij de waarde van een ‘Peso Convertible’ ongeveer gelijk is aan de US dollar. De invoer en het bezit van US dollars is geoorloofd. Voor het omwisselen van de US dollar naar de ‘Peso Convertible’ is een wisselbelasting van toepassing van 18% (onderhevig aan wijzigingen). De hoge wisselbelasting van 18% wordt vooralsnog uitsluitend toegepast bij het wisselen van US dollars in de ‘Peso Convertible’. Een wisselbelasting van 6% (gerelateerd aan de US dollarkoers) is van toepassing op het contant inwisselen van Euro’s. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

We raden u aan om voldoende cash in euro’s (en dus géén US dollars) mee te nemen in niet al te grote coupures en geen beschadigde biljetten. Deze kunt u vervolgens omwisselen bij de CADECA (paspoort meenemen en aan de balie even het bonnetje nakijken en het geld natellen). In een aantal hotels kunt u ook euro’s omwisselen, hier is echter de koers vaak slechter

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maandenbij terugkomst in Nederland of Belgie. Ook dient u in het bezit te zijn van een toeristenvisum. Deze krijgt u van ons voor vertrek toegezonden. Reist u via Amerika? Dan dient u zelf een zogeheten ‘roze visum’ voor Cuba aan te vragen via CubaVisa.net.

Klimaat

Cuba heeft een subtropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van rond de 27 graden. Vanaf mei begint het regenseizoen, ook hier blijft het vaak beperkt tot een flinke bui in de namiddag. De maanden juli en augustus zijn het warmst en vochtigst. De maanden september en oktober hebben de meeste kans op orkanen.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 3.499 ,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Comfortabele en sfeervolle verblijven op top locaties in de steden, aan de stranden en in de natuurparken, op basis beschreven verzorging
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een tocht per oldtimer door historisch Havana
 • Comfortabele huurauto, inclusief alle benodigde verzekeringen
 • Privévervoer van de luchthaven naar het verblijf in Havana
 • Documentatiepakket

Bijzonderheden

 • Een reis door Cuba is alsof u met een tijdmachine terug gaat in de tijd. Het is een fascinerend en schitterend land dat door het relatieve isolement weinig aan authenticiteit heeft ingeleverd. Een reis hier is niet als een geoliede machine op de automatische piloot; hier en daar kan het haperen. Voor een rondreis over het eiland per huurauto is het vooral zaak om over een avontuurlijke spirit te beschikken.
 • Op Cuba is buiten de luxe strandhotels op heel erg weinig plekken een goede Wifi verbinding te vinden. In sommige steden zijn er speciale wifipunten in de stadsparken, waar je dan ook vele lokale Cubanen ziet samenkomen. Het is daarom aan te raden om vooraf in Nederland al de app ‘Maps Me’ te downloaden op uw telefoon. Op deze manier kunt u zonder wifi gebruik maken van de routekaarten in Cuba. Ditzelfde is ook aan te raden met een vertaalapp, mocht u de Spaanse taal niet machtig zijn.
 • Op Cuba is een gebrek aan vrijwel alles. Tijdens uw reis heeft u hier over het algemeen geen last van, maar het is aan te raden om voldoende medicijnen van huis mee te nemen. Denkt u hierbij aan paracetamol en eventueel diarreeremmers. Deze medicijnen zijn schaars in Cuba, waardoor het toch een fijn idee is om dit bij de hand te hebben, mocht u het nodig hebben.
 • In Cuba is er echt armoede onder de lokale bevolking. Waarschijnlijk gaat u bedelaars tegenkomen of kinderen die graag geld van u willen ontvangen. Wij raden niet aan geld te geven. Mocht u toch graag iets voor deze mensen willen betekenen, kan dit ook op een andere manier. Zoals eerder gezegd is er een gebrek aan vrijwel alles. Voor lokale Cubanen is het ontzettend lastig en erg duur om aan shampoo, tandpasta en andere verzorggingsproducten te komen. Neemt u wellicht hier iets van mee uit Nederland en geeft u dit aan de lokale mensen, ze zullen dit erg waarderen.
+ +

Vanafprijs

€ 3.499 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een kwaliteitsreis naar Cuba met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive) of privévervoer met gids/chauffeur
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Viñales Vallei

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.