Rondreis Nicaragua

Een rondreis Nicaragua ligt misschien niet zo voor de hand, maar juist dat maakt deze bestemming erg speciaal. Laat u verrassen door wonderschone meren, imposante vulkanen, romantische steden én de bijzonder gastvrije bevolking. Wij weten de fijnste plekjes voor u.

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Ometepe

Waarom naar Nicaragua met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Advies uit eigen ervaring
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Flexibele voorwaarden
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Anouk Vial

Reisspecialist Nicaragua

Reisinformatie Nicaragua

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Een rondreis Nicaragua is als een rondreis door verschillende werelden. U reist langs prachtige meren, indrukwekkende vulkanen en sfeervolle koloniale steden. De lokale bevolking is erg gastvrij, en laat u dan ook graag de meest bijzondere plekjes van het land zien. Een rondreis Nicaragua is een echte aanrader. Het is het grootste land van Midden-Amerika, maar ondanks dat is het land nog erg onbekend bij reizigers. Hierdoor ervaart u in Nicaragua het authentieke Midden-Amerika.

Plaatsen en bezienswaardigheden in Nicaragua

Managua

De Nicaraguaanse hoofdstad Managua is het economisch kloppende hart van Nicaragua, waar de belangrijkste regeringsgebouwen zich bevinden.

Granada

De stad Granada is prachtig gelegen aan Lake Nicaragua en is een van de oudste koloniale steden van Midden-Amerika. De stad is een schoonheid.

Léon

Toen de Spanjaarden de lakens uitdeelden in Midden-Amerika, was Léon de hoofdstad van Nicaragua. Mede daardoor zijn er in deze fraaie stad nog veel historische monumenten te vinden.

Selva Negra

In het noorden van Nicaragua ligt het prachtige natuurgebied Selva Negra. Het gebied ligt relatief laag, op nog gLeen 2000 meter hoogte.

Lake Nicaragua en Vulkanen

Het indrukwekkende Lake Nicaragua is het grootste meer van Midden-Amerika. In het meer ligt het Ometepe-eiland, met twee indrukwekkende vulkanen: de Concepción-vulkaan met een hoogte van 1610 meter, en de Maderas van 1340 meter.

Estelí en het Noorden

Hier bent u in de koffie- en tabaksschuur van Nicaragua. De koffie en sigaren die hier gemaakt worden, worden door kenners als uitstekend bestempeld.

Tijdsverschillen

Het is in Nicaragua 7 uur vroeger; wanneer wij zomertijd hebben 8 uur.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Nicaragua wordt Spaans gesproken. Daarnaast kunt u tijdens uw vakantie in Nicaragua ook goed terecht met Engels, vooral in de gebieden waar verhoudingsgewijs meer reizigers komen.

Geldzaken

De munteenheid is de Nicaraguaanse Córdoba. Er is een vaste omrekenkoers voor de USD. Euro’s kunnen op de meeste (toeristische) plaatsen worden gewisseld. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is bij aankomst in Nicaragua en tenminste 1 lege visumpagina heeft. Tevens heeft u voor Nicaragua een geldige toeristenkaart nodig die USD 10 kost. U kunt deze bij aankomst in het land kopen. Let op: Bij binnenkomst in Nicaragua dient u minimaal USD 200 in contanten bij u te hebben.

Reist u via Amerika naar Nicaragua, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Het klimaat in de verschillende regio’s van Nicaragua is divers. In hoger gelegen gebieden en in de regenwouden kan het aanmerkelijk koeler (en vochtig) zijn dan in de rest van het land.

Reisfoto's Nicaragua