Discover Suriname

16-daagse privéreis

Natuur, cultuur, historie: het wordt allemaal gecombineerd tijdens deze bijzondere rondreis door het prachtige Suriname! U vaart door prachtig moerasgebied over de grootste lagune van Suriname, u fietst langs roemruchte plantages in het Commewijne district en u maakt kennis met de gastvrije lokale bevolking van het land. Daarnaast ontdekt u in het binnenland het afgelegen Danpaati,
lees verder

Reisfoto's

Schildpad, Galibi

Schildpad, Galibi

Boven Suriname rivier

Boven Suriname rivier

Lokale kinderen in Suriname

Lokale kinderen in Suriname

Fruitkraam Commewijne

Fruitkraam Commewijne

Locals in Bigi Pan

Locals in Bigi Pan

Highlights

 • Rijstdistrict Nickerie
 • Bruisend Paramaribo
 • Plantage Resort Frederiksdorp
 • Tropisch regenwoud
 • Ontmoet de inheemse bevolking
+ +

Indicatieprijs

€ 2.999 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Natuur, cultuur, historie: het wordt allemaal gecombineerd tijdens deze bijzondere rondreis door het prachtige Suriname! U vaart door prachtig moerasgebied over de grootste lagune van Suriname, u fietst langs roemruchte plantages in het Commewijne district en u maakt kennis met de gastvrije lokale bevolking van het land. Daarnaast ontdekt u in het binnenland het afgelegen Danpaati, verscholen in het mooie regenwoud van Suriname. Bent u klaar voor dit onvergetelijke avontuur?

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Paramaribo

Optocht in Paramaribo

Optocht in Paramaribo

Vandaag vertrekt u per rechtstreekse vlucht naar Paramaribo. Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar uw accommodatie in Paramaribo.

U verblijft in Eco Torarica - Paramaribo
Dag 2

Vrije dag Paramaribo

Paramaribo

Paramaribo

In de ochtend maakt u tijdens een stadswandeling kennis met het bruisende Paramaribo. U bezoekt onder andere de bloemenmarkt en Fort Zeelandia. De middag is ter vrije besteding.

U verblijft in Eco Torarica - Paramaribo
Dag 3

Paramaribo - Galibi

Strand bij Galibi

Strand bij Galibi

Per bus vertrekt u vanuit Paramaribo richting Albina. Hier stapt u over in een boot om verder te reizen naar Galibi, een afgelegen natuurgebied aan de monding van de Marowijnerivier. Er staat een dorpswandeling op het programma waarbij u kennis maakt met de traditionele cultuur van de inheemse Caraïben stam. Tijdens het nestelseizoen kunt u oog in oog staan met enorme zeeschildpadden op het strand, een unieke ervaring tijdens uw reis. Inclusief lunch en diner.

U verblijft in Myrysji Lodge - Galibi
Dag 4

Galibi - St. Laurent - Paramaribo

Excursie naar Saint Laurent (Frans Guyana)

Excursie naar Saint Laurent (Frans Guyana)

Het is alweer tijd om afscheid te nemen van Galibi. Eerst maakt u een uitstapje naar buurland Frans Guyana, waar u wordt rondgeleid door de Bagno. Dit is de beruchte Franse strafgevangenis waar Papillon gevangen zat. Het zal een indrukwekkend bezoek zijn! Vervolgens reist u weer naar Paramaribo via Albina. Inclusief lunch.

U verblijft in Eco Torarica - Paramaribo
Dag 5

Paramaribo - Nieuw Nickerie

Bomen in het water bij Nieuw Nickerie

Bomen in het water bij Nieuw Nickerie

Onderweg naar Nieuw Nickerie, ook wel bekend als de rijstschuur van Suriname, passeert u de verschillende districten. Hoge palmen en bananenplantages maken plaats voor uitgestrekte polders en rijstvelden. Inclusief volpension.

U verblijft in Residence Inn Nieuw Nickerie - Nieuw Nickerie
Dag 6

Nieuw Nickerie - Bigi Pan - Paramaribo

Relaxen bij Bigi Pan

Relaxen bij Bigi Pan

U wordt opgehaald door de gids voor een boottocht door het prachtige natuurgebied Bigi Pan, met zijn mangrovebossen en smalle kreken. De lagune staat bekend om haar grote vogelrijkdom, waar u de Rode Ibis, de Lepelbek en nog vele andere bijzondere vogels kunt spotten. Inclusief lunch.

U verblijft in Eco Torarica - Paramaribo
Dag 7

Paramaribo › Danpaati

Handarbeid bij Danpaati

Handarbeid bij Danpaati

Na het ontbijt reist u vandaag naar Danpaati, een eiland gelegen in het prachtige regenwoud van Suriname. Per minibus wordt u in ongeveer twee uur naar Atjoni gebracht. Hier stapt u over in een openkorjaal voor een tocht van ongeveer twee uur naar de schitterend gelegen Danpaati River Lodge, waar u een fantastische jungle-ervaring wacht. Inclusief lunch en diner.

U verblijft in Danpaati River Lodge - Danpaati
Dag 8-9

Danpaati

Uitzicht op de Suriname rivier, Danpaati

Uitzicht op de Suriname rivier, Danpaati

De komende twee dagen staan er verschillende excursiemogelijkheden op het programma. Zo kunt u met de gids mee voor een dorpswandeling door het dorpje Dan, waar u kennis maakt met de unieke manier van leven van de lokale bevolking. Of wat denkt u van een stevige boswandeling met een lokale gids waar u meer te weten komt over de flora en fauna. In de avond, onder de prachtige sterrenhemel, kunt u mee op een spannende Kaaimannentour op zoek naar de vele kaaimannen die hier in de wateren rondom Danpaati leven. Op een van de avonden is het genieten van een cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en de Bandama zullen worden uitgevoerd door de lokale bevolking. En aan het zwembad is het heerlijk ontspannen.

U verblijft in Danpaati River Lodge - Danpaati
Dag 10

Danpaati - Paramaribo

Traditioneel vervoer in Suriname

Traditioneel vervoer in Suriname

Het is tijd om deze prachtige omgeving te verlaten. U reist per korjaal terug naar Atjoni en per minibus weer terug naar het levendige Paramaribo.

U verblijft in Eco Torarica - Paramaribo
Dag 11

Vrije dag Paramaribo

Markt in Paramaribo

Markt in Paramaribo

Dag vrij ter besteding. Verken de Centrale Markt, de grootste overdekte markt van het Caraïbisch gebied met diverse stalletjes met producten: van overheerlijke bananenchips en verse pepertjes tot kleurrijke kleding en boeken.

U verblijft in Eco Torarica - Paramaribo
Dag 12

Paramaribo - Frederiksdorp

Omgeving Commewijne

Omgeving Commewijne

U vertrekt naar Mariënburg en stapt over op de boot naar Plantage Resort Frederiksdorp. Plantage Frederiksdorp is een voormalige koffie- en cacaoplantage. U maakt gelijk bij aankomst kennis met het verleden van Plantage Frederiksdorp tijdens een historische wandeling. Na de lunch maakt u een boottocht op de Commewijnerivier en zoekt u naar zoetwaterdolfijnen! In de avond staat er een bezoek aan het schildpaddenstrand op het programma. Na een avontuurlijke boottocht door het moeras arriveert u op het Matapicastrand. U wandelt circa acht kilometer om de zeeschildpadden te kunnen spotten. Het is een onvergetelijke ervaring om het gehele proces mee te maken, vanaf het punt dat de schildpad uit het water komt totdat zij weer terugkeert naar de zee. Buiten het schildpaddenseizoen wordt er een boottocht door het zwampgebied gemaakt. Inclusief lunch en diner.

U verblijft in Plantage Resort Frederiksdorp - Commewijne
Dag 13-14

Frederiksdorp

Schildpad legt eieren nabij Commewijne

Schildpad legt eieren nabij Commewijne

De eerste dag gaat u na het ontbijt gaat u een fietstocht maken in de schitterende omgeving. U vertrekt vanuit Plantage Resort Frederiksdorp richting Kronenburg. Tijdens de fietstocht passeert u diverse oude plantages, sluizen en kanalen. De rest van de dag heeft u vrij ter besteding. Inclusief lunch en diner.

Op de tweede ochtend fietst u met de gids naar Plantage Rust en Werk, een voormalige koffieplantage. Onderweg rijdt u nog langs de weilanden van Dhr. Van Alen en een garnalenkwekerij.

U verblijft in Plantage Resort Frederiksdorp - Commewijne
Dag 15

Frederiksdorp - Paramaribo - Amsterdam

Vanaf Frederiksdorp reist u met de boot terug naar Mariënburg. Hier wacht de transfer op u voor de terugrit naar de luchthaven voor u vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 16

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Klimaat

Door de ligging nabij de evenaar heeft Suriname een tropisch klimaat met een relatief hoge luchtvochtigheid.
Het jaar kan worden onderverdeeld in vier seizoenen:
• Kleine regentijd: december t/m januari
• Kleine droge tijd: februari t/m april
• Grote regentijd: mei t/m half augustus
• Grote droge tijd: half augustus t/m november
Gedurende de regentijd regent het zeker niet de hele dag maar er zijn, meestal in de middag, enkele heftige korte tropische buien. De minimale temperatuur schommelt het hele jaar zo rond de 23 graden. Meestal is het echter zo’n graad of 30.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u nodig:
DTP
Hepatitis A
Gele koorts
Malariatabletten (niet voor alle gebieden)
 
Suriname gaat de controles op Gele Koorts vaccinaties verscherpen, deze maatregelen zijn om te voorkomen dat Gele koorts het land in komt. De gele koorts vaccinatie wordt door de overheid verplicht gesteld indien u vanuit een land reist dat door de WHO als risicoland wordt aangegeven. Zonder deze vaccinatie wordt u de toegang tot Suriname geweigerd.
 
Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Reisdocumenten

Voor een vakantie in Suriname dient u een geldig Nederlands paspoort te hebben dat na terugkomst nog tenminste 6 maanden geldig is en een toeristenkaart. De toeristenkaart dient u ten minste 3 dagen voor vertrek online aan te vragen via de volgende website link: https://suriname.vfsevisa.com/suriname/online/home/index
 
De kosten hiervoor bedragen USD 40,- per persoon en daarnaast wordt er een servicetoeslag van USD 14,- in rekening gebracht. Uw kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort!
 
Belangrijk: Reist u met kinderen jonger dan 18 jaar? Dan dient u behalve het paspoort en het retourticket nog een extra document te overleggen waaruit ouderschap / voogdijschap blijkt.  Dit kan bijvoorbeeld zijn; uittreksel van de gemeente, een geboorte akte niet ouder dan 6 maanden etc.

Kijkt u voor meer informatie op de website van het Consulaat van Suriname: http://www.consulaatsuriname.nl/

Bagage

Geen harde koffer mee naar Suriname: Voor het reizen in Suriname is het reizen met harde koffer niet praktisch, dit heeft vooral te maken met het vervoer van A naar B. Neemt u daarom zachte reistassen mee!

Bagage mee naar de jungle: Gaat u een paar dagen naar het binnenland? Dan kunt u alleen bagage meenemen die u voor deze dagen nodig heeft in een kleine rugtas. Uw overige bagage kunt u achterlaten in een afgesloten ruimte bij het hotel / appartement in Paramaribo. Gaat u vliegend naar de jungle? Dan mag u maximaal 5kg bagage meenemen.

Tijdsverschil

Het is in Suriname 4 uur vroeger; wanneer wij zomertijd hebben 5 uur.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 2.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen in vermelde verblijven inclusief ontbijt en aangegeven maaltijden
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Overige maaltijden
 • Optionele excursie(s)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • Vervoer in het binnenland met minibus, korjaal en vliegtuigje.
 • Het programma van de tours en activiteiten en de kans om dieren te spotten blijft onder voorbehoud van de weersomstandigheden, het seizoen en het getij.
 • Buiten het nestelseizoen van de schildpadden (medio aug. t/m jan.) maakt u een boottocht door het prachtige moerasgebied. U brengt dan geen bezoek aan het Matapica strand om schildpadden te spotten.
 • Nederlandssprekende, lokale gidsen.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Brownsberg

Waarom naar Suriname met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds