Met de kinderen naar Aruba

Aruba is een perfecte bestemming voor een vakantie samen met de kinderen. Uiteraard zijn er heerlijke stranden waarop jullie tot rust kunnen komen, maar ook daarbuiten is voldoende te zien en te doen om je als familie te vermaken. Reisspecialist Chantal deelt enkele van haar tips voor de leukste activiteiten die je samen met de kinderen kunt ondernemen.

Chantal Hardeveld
27-06-2016
Caribbean
Aruba
Reistip
Activiteiten

Vlindertuin

Ga aan het begin van je vakantie naar de Vlindertuin (de Butterfly Farm) in Palm Beach, je kaartje is namelijk geldig gedurende je gehele verblijf op Aruba. Dus als het bevalt, kun je snel een keertje terug!

 

Je stapt in een tropische tuin met prachtige bloemen, bomen en watervallen terwijl de vlinders om je heen vliegen. Gidsen kunnen je alles vertellen over de metamorfose van vlinders, dus leerzaam is een bezoek ook. Het beste is om zo vroeg mogelijk in de ochtend te komen, dan kun je meemaken hoe de vlinders zich ontpoppen en hun eerste vlucht inzetten. Een tip: draag felgekleurde kleding om ervoor te zorgen dat de vlinders op je landen!


"Draag felle kleuren om ervoor te zorgen dat er vlinders op je landen!"


Vlindertuin
Vlindertuin

Palm Island

Voor een dag vol avontuur ga je naar de all-inclusive attractie van het eiland: Palm Island. Je kunt kiezen of je een kaartje koopt voor een hele of een halve dag. Met dit kaartje heb je onder andere toegang tot het waterpark en het lunchbuffet en je kunt er een tochtje op de bananenboot mee maken. Strandvolley, tafeltennis en basketbal behoren ook tot de mogelijkheden. Oftewel een dag vol plezier!

Palm Island
Palm Island

Bubali Vogelreservaat

In Palm Beach vind je het Bubali Vogelreservaat, een natuurgebied waar vele trekvogels komen om te rusten en broeden. In de Bubaliplas zijn onder andere reigers, meerkoeten, en aalscholvers te bewonderen. Het beklimmen van de aanwezige uitkijktoren is een avontuur op zich voor de kinderen. Zorg dat je je fototoestel meeneemt, want het uitzicht over de Bubaliplas vanuit de toren is fantastisch.


"Het beklimmen van de uitkijktoren is een avontuur op zich"Ezelopvang

Vroeger waren ezels belangrijke transportmiddelen op Aruba, maar toen de auto zijn intrede deed werden de dieren soms aan hun lot overgelaten. In het ezelreservaat in Santa Lucia (Donkey Sanctuary) worden ezels liefdevol opgevangen door vrijwilligers. Bij een bezoekje kun je de ezels aaien en voeren, en als je geluk hebt mogen de kinderen zelfs helpen bij het verzorgen van de dieren.

 

Kun je niet wachten om deze activiteiten met je kinderen te ondernemen? Bekijk dan onze reizen naar Aruba.

Ezelopvang Santa Lucia
Ezelopvang Santa Lucia
Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika