Dít wil je doen op de Bahamas!

Denk je aan de Bahamas, dan denk je waarschijnlijk aan de hagelwitte stranden en azuurblauwe wateren. En ja, voor zon, zee en strand zit je hier inderdaad goed. Maar... er valt zoveel meer te beleven! Reisspecialist Simone vertelt je wat je echt niet mag missen als je de paradijselijke eilanden van de Bahamas bezoekt!

Simone Schoen
13-06-2019
Caribbean
Bahamas
Magazine-artikel
Activiteiten

De Glass Window Bridge op Eleuthera

Een van de mooiste plekken op de Bahamas is waar de Atlantische Oceaan de Bight of Eleuthera (de Bocht van Eleuthera) ontmoet. Het contrast tussen de twee wateren kan haast niet groter. De Atlantisch Oceaan is donkerblauw en slaat regelmatig woest tegen de rotsen aan, de Bight of Eleuthera is blauwer dan blauw, helder en turquoise, rustig en zonder rimpelingen. Ze zijn slechts van elkaar gescheiden door een smalle strook rotsen van nog geen tien meter breed. Dit natuurwonder is niet te missen wanneer je vanuit het noorden van het eiland naar het zuiden rijdt (of andersom). Er is geen officiële parkeerplaats in de buurt, dus parkeer je auto aan de zijkant van de weg (let op het verkeer!) en beklim dan de rotsen aan de Atlantische kant, zodat je het fenomeen vanaf een grotere hoogte kunt bewonderen en beide wateren tegelijkertijd kunt zien. Het is adembenemend mooi!


Als je hier toch bent...

Breng dan meteen een bezoek aan Queen’s Bath, dat op nog geen kilometer afstand van de Glass Window Bridge ligt. Hier hebben de golven van de Atlantische Oceaan door de jaren heen natuurlijke badjes in de rotsen gevormd. Tijdens hoogtij (vloed) stroomt het water van de klotsende golven de badjes in, tijdens laagtij (eb) warmt het achtergebleven water op door de zon en kun je hier (zeker in de zomer) prima een uurtje in ontspannen. Queen’s Bath is niet makkelijk te vinden (de bewegwijzering is minimaal), maar een bezoek is echt de moeite waard.

 

Tip: Zowel voor de Glass Window Bridge als Queen’s Bath is het aan te raden om goede sneakers of wandelschoenen aan te trekken. Met slippers aan over de rotsen lopen is geen goed idee!


De Swimming Pigs op Big Major Cay (Exumas)

Hoe ze op het eiland zijn beland weet niemand, maar je kunt niet anders dan van ze houden: de Swimming Pigs! Deze schattige varkentjes zijn de enige inwoners van het eiland Big Major Cay en de beroemdste van de Bahamas. Zodra je met de boot aan komt varen, zwemmen ze nieuwsgierig naar je toe - hun koppies slechts half boven het water uitstekend. Verder brengen ze de dag door met eten, rollen door het zand, kwispelen met hun staarten, rennen en ontspannen onder de wuivende bladeren van een boom. Hier kun je toch uren naar kijken?


De onderwaterwereld bij Andros

Niet alleen op het land valt er voldoende te zien en te doen, ook de onderwaterwereld van de Bahamas is het benoemen waard. Zo is Andros, het grootste eiland van de Bahamas, het paradijs voor duikers (en snorkelaars). Het Andros Barrier Reef is namelijk het op twee na grootste koraalrif ter wereld. Ondanks dat het rif zo groot is, is het redelijk onbekend en daarom is het koraal nog onaangetast. Naar kleurrijke vissen als red snappers en blue tangs hoef je niet lang te zoeken en ook mantaroggen, soepschildpadden, flying gurnards (vliegende ponen) en rifhaaien zouden zomaar voorbij kunnen zwemmen.


Dean’s Blue Hole (Long Island)

Ben je een gevorderde duiker? Dan mag je de Bahamas niet verlaten zonder gedoken te hebben in een van de vele blue holes die de archipel rijk is. Het eiland Andros heeft de meeste (meer dan 50), maar Long Island heeft de diepste. Dean’s Blue Hole is met haar 202 meter diepte zelfs het op een na diepste blauwe gat ter wereld! Geen ervaren duiker? Ook dan is Dean’s Blue Hole de moeite waard om te bezoeken. Het uitzicht op het gapende donkerblauwe gat midden in het helderblauwe water is al reden genoeg, maar je kunt hier ook goed snorkelen, zwemmen en ontspannen op het aangrenzende strand.


Pink Sand Beach op Harbour Island

Ik begon mijn verhaal met het feit dat de Bahamas meer te bieden hebben dan zon, zee en strand en toch sluit ik af met één strand dat niet onbenoemd mag blijven en dat is Pink Sand Beach op Harbour Island. Het zand is hier niet hagelwit, maar roze! Dit strand wordt regelmatig opgenomen in de lijstjes met mooiste stranden ter wereld en is dus de ideale plek om een goed boek te lezen, te snorkelen of om te paard te verkennen. Laat je echter niet van de wijs brengen door de foto’s op social media. De knalroze kleur die je daar ziet komt door het gebruik van filters, in werkelijkheid heeft het zand eerder een lichtroze tint. Dat maakt het natuurverschijnsel echter niet minder bijzonder!Wil jij deze bijzondere eilanden zelf bezoeken? Bekijk dan onze reizen naar de Bahamas.

i.s.m.


Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika