De Bahamas: het bruisende Nassau Paradise Island

Wie droomt er niet van een reis naar de Bahama’s, waar parelwitte stranden en helderblauw water een gegeven zijn? Reisspecialist Larissa Splinter reisde daadwerkelijk af naar dit paradijs en deelt haar tips voor Nassau Paradise Island.

Larissa Splinter
13-12-2016
Caribbean
Bahamas
Magazine-artikel
Cultuur, Eten en Drinken, Natuur

Zacht zand en blauwe wateren

Cabbage Beach

Zevenhonderd eilandjes vormen de Bahamas, maar slechts enkele tientallen daarvan worden bewoond en zijn toegankelijk voor toeristen. Ieder eiland heeft wat anders te bieden en heeft zo zijn eigen charme. Onder deze toegankelijke eilanden vallen ook New Providence en Paradise Island, die vaak samen als Nassau Paradise Island worden aangeduid (Nassau is namelijk de hoofdstad van de Bahamas en ligt op New Providence).

 

Op Nassau Paradise Island bevinden zich casino’s, grote hotels en een bruisend nachtleven. De perfecte keuze dus voor de reizigers die op zoek zijn naar reuring en gezelligheid. Uiteraard ontbreken ook hier de beroemde zandstranden niet. Cabbage Beach is er een van en dit strand wordt door velen als een van de beste stranden ter wereld gezien. Ook ik ben fan. Het water hier is zó helder en azuurblauw, dat kom je niet vaak tegen. Weet wel dat je niet de enige zult zijn die zijn ontspanning op dit strand zoekt. Ben je op zoek naar een rustigere plek, dan is Jaws Beach het perfecte strand voor jou. Dit strand dankt zijn naam aan de film Jaws II, die hier deels werd opgenomen. Gelukkig zijn er in het echte leven geen haaien te bekennen. Wel vind je er een praktisch verlaten strand met de nodige schaduw. Erg fijn!


Clifton Heritage National Park: een park vol contrasten

Jaws Beach is overigens onderdeel van het Clifton Heritage National Park. Dit nationale park is een gebied vol contrasten. Behalve zandstranden herbergt het ook kliffen, duinen, bossen, draslanden en koraalriffen. Naast relaxen op het strand, kun je hier dus ook kiezen voor een wandeling, vogels spotten of snorkelen. Vooral het laatste is echt een aanrader. In dit water ga je namelijk niet alleen op zoek naar kleurrijke visjes, maar ook naar de grootste onderwater beeldentuin ter wereld. Op de beelden groeit inmiddels koraal, waardoor het geheel surreëel aandoet. Ja, dit is zonder twijfel een van de meest bijzondere plekken op aarde waar je kunt snorkelen.


Rust in de tuinen van Versailles

Voor wat cultuur en natuur ga je naar de tuinen van Versailles. De tuinen zijn in Europese stijl aangelegd en ademen rust uit. Tijdens het wandelen kijk je uit over het water van de haven van Nassau, terwijl de geur van rozenblaadjes je tegenmoet komt. In de tuinen staan meerdere klassieke beelden die het geheel afmaken. Zo wachten onder andere Hercules en Napoleon op je bezoek. Hoogtepunt is ‘the Cloisters’: een twaalfde-eeuws Frans klooster. Dit stenen gebouw werd door Augustijner monniken in Frankrijk gebouwd en werd vervolgens uit elkaar gehaald om naar Amerika te vervoeren, waarna het uiteindelijk op de Bahamas belandde. Het steekt prachtig af tegen het groene gras, de blauwe lucht en de knalroze bloemen waardoor het omringd wordt. 

De tuinen van Versailles en het schitterende klooster
De tuinen van Versailles en het schitterende klooster

Culinaire ervaringen

Wanneer je de lokale keuken wilt ontdekken, dan is de Tru Bahamian Food Tour ideaal. Tijdens deze tour leer je van alles over de geschiedenis van Nassau, maak je kennis met chefs en proef je vele typische Bahamaanse gerechten. Denk aan conch (lekker in een salade), mac and cheese (de Bahamaanse versie) en rum cake. Je vertrekt met een aantal recepten op zak, zodat je ook thuis nog kunt genieten van Bahamaanse smaken. Mocht je geen tijd hebben om een hele tour te doen, maar wil je wel conch proeven? Ga dan eten bij een van de restaurants van Arawak Cay. Hier zijn ze gespecialiseerd in conch en andere visgerechten.

 


"Een reis naar de Bahamas is niet compleet zonder het proeven van conch!"


 

Ook het Graycliff Hotel biedt een aantal leuke culinaire ervaringen. Zo kun je meedoen aan de chocolade tour. Na een rondleiding door de chocoladefabriek, ga je zelf aan de slag. Het resultaat: je eigen chocoladereep of bonbons! Het Graycliff huist ook de grootste wijnkelder van de Caribbean (en een van de grootste ter wereld). Meer dan 250.000 wijnflessen worden hier bewaard, waaronder een van de oudste ter wereld: een Rudesheimer Apostelwein uit 1727. Voor de vinologen en liefhebbers onder ons is de wijnproeverij dan ook een aanrader.

 

Het is duidelijk dat de charme van Nassau Paradise Island ligt in de enorme diversiteit die het biedt. Of je nou van strand, entertainment, natuur of cultuur houdt, op het bruisende Nassau Paradise Island kun je het vinden. 

Conch Salad
Conch Salad


De diversiteit van Nassau Paradise Island zelf ervaren of dit combineren met een van de andere eilanden van de archipel? Bekijk dan onze Bahamas reizen.

 

Tip: je Cuba of Florida reis kun je ook gemakkelijk combineren met een bezoek aan de Bahamas.Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika